Had- és rendvédelem-história, kicsit másképp

Összeálltunk páran, hogy kipróbáljuk: lehet-e szórakoztatóan, ugyanakkor informatívan foglalkozni rendvédelem-történeti, valamint katonahistóriai témákkal. Szerintünk igen. *** imélke nekünk: blog.lemil(at)yahoo.co.uk --- BLOGUNK A MAGYAR BLOGGERSZÖVETSÉG TAGJA ---

Megjelent a Kémek krémje!

borito_240.jpg

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Lemil-fészbúk

Olvasóink lobogói

Pillanatnyi olvasólétszám:

website stats

Utolsó öt komment

Fontosabb címkék

1848 49 (46) afganisztán (6) afrika (13) ajánló (88) alagút (7) állat (8) amerikai (102) angolok (8) arabok (16) argentin (5) átirányítás (13) atom (13) ausztrál (6) ázsia (15) balkán (6) betyár (5) biofegyver (5) biztonságpolitika (6) brazil (7) brit (67) buli (6) büntetésvégrehajtás (7) büntetőjog (11) címer (6) csata (9) csatabemutató (9) csendőrség (6) dél amerika (11) ejtőernyős (28) életrajz (41) elmélet (12) erdély (6) erőd (8) értékelőposzt (7) évforduló (53) fegyver (8) ferencjózsef (11) francia (24) gallup (5) görgey (13) görögök (5) háború (6) háborús bűn (8) hadifogoly (5) haditechnika (98) haditengerészet (54) hadsereg (16) hadtörténelem (162) hadtörténet (23) hadvezérek (9) hagyományőrzők (5) hajók (5) harckocsi (23) határőrség (7) hellókarácsony (5) helyi háborúk (17) hidegháború (53) híres bűnözők (8) honvédség (12) horthy (6) humint (24) huszár (10) i. világháború (49) ii világháború (108) izrael (26) japán (22) játék (6) k.u.k. (8) kalóz (6) kamikaze (6) kanada (7) katonazene (10) kelták (5) kémek és hírszerzők (59) kiképzés (7) kína (5) kínai (5) kivégzés (6) könyv (5) könyv ajánló (5) középkor (12) közép amerika (7) kuba (9) különlegesek (71) légierő (56) légvédelem (9) lengyel (17) lengyel magyar barátság (8) lista (5) lovas (7) lovasság (11) lövészárok (5) magyar (157) makett (7) monarchia (13) múzeum (12) német (68) nevezéktan (5) nők (12) ókor (13) olasz (13) önvédelem (5) orosz (31) ostrom (7) osztrák (30) osztrák magyar (28) pestis (6) plakát (12) podcast (9) polgárháború (5) porosz (5) portugál (6) programajánló (10) reform (6) reklám (5) rendőr (7) rendőrség (10) rendvédelem (53) róma (13) román (9) rövidhír (18) sigint (6) skandináv (7) skót (6) sorozat (15) spanyol (5) svájci (5) svéd (7) számítógép (9) szavazás (20) szerb (11) szlovák (5) szolgálati közlemény (39) szovjet (63) sztálin (5) telefonkártya (6) tengeralattjáró (17) tengerészgyalogos (10) terror (25) titkosszolgálat (71) török (15) tűzfegyver (9) ünnep (5) USA (7) usa (54) utánközlés (24) vadászgép (12) várostrom (7) vendégposzt (80) vértanú (11) vicc (7) vietnam (5) vitaposzt (76) wysocki légió (12) zene (11) A többi címke

Közkívánatra: feedek

Villám és vitaposzt: A nem annyira szelíd motorosok és a magyar politika

2015.05.02. 10:29 Hiryu 2,0

 az-c3a9jszakai-farkasok-jelvc3a9nye.jpg

 

Berlin felé, Budapesten át, tankok helyett motorral, avagy a történelem ismétli önmagát?

 ejszakai_farkasok-620x330.jpg

Az elmúlt napokban a hírekben többször is felbukkant egy motoros csoport neve: az Éjszakai Farkasok, Oroszországból. 

Ők azok, akik a sajtóban ismertetett terveik szerint Berlinig tartó túrát szerveztek, a Vörös Hadsereg hőseire emlékezve. Április 25-én indultak el Moszkvából, és terveik szerint Fehéroroszországon, Lengyelországon, Csehországon, Szlovákián, Ausztrián keresztül jutottak volna el Berlinbe, hogy ott tartsanak megemlékezést, a Győzelem Napja alkalmából.

(Gondolom meg akartak emlékezni a lend-lease szállításokról is, ezért ülnek sokan közülük amerikai motorokon...)

De elsőre nem jutottak tovább a lengyel határnál, az ottani hatóságok (akárcsak a balti államoké)  megtiltották belépésüket az országba, illetve érvénytelenítették vízumaikat.

Bár a csoport tagjai megkoszorúzhattak lengyel területen, a  határtól nem messze található Braniewo (korábban: Braunsberg) és Pieniężno (Mehlsack) települések szovjet emlékműveit. Ezekre a megemlékezésekre minden évben sor kerül, és a motorosok vízum nélkül, kishatár-átlépővel szabályosan beléphettek lengyel területre, ezért a lengyel hatóságok nem akadályozták őket.

Volt azért koszorúzás a varsói emlékműnél is, ezt a helyi eszmetársak és szövetségesek végezték:

A lengyel “Katyn Rally” (Rajd Katyński) motoros brigád szimpátiája nem meglepő. Ezek a lengyel motorosok hasonlóan az Éjszakai Farkasokhoz, szintén szélsőjobboldali eszméket vallanak, a kormány hétfői döntését a kitiltásáról “szégyenletesnek és gyávának” nevezték. Több tagjuk elutazott a fehérorosz határra. Amikor kiderült, hogy orosz társaikat nem engedik át, a lengyel motoros csoport, tartva magát az eredeti tervekhez, megtette az előre eltervezett lengyelországi szakaszt, Varsóig.

Másnap ugyanez a kis csoport masszív orosz újságírói kísérettel meglátogatta az Ismeretlen Katona sírját a lengyel fővárosban, és készségesen adtak Amerika-, és Európa-ellenes megjegyzésekkel tarkított nyilatkozatokat az orosz sajtónak.

 Utána pedig a helyzetet kimaxolva Auschwitzban koszorúztak:

lap szerint az orosz motorosok a múzeum előtti parkolóban egy nagy szovjet zászlót lobogtatva fényképezkedtek. A csoportban az Éjszakai Farkasok egy tagja is ott volt, aki a Gazeta Wyborcza riporterének elmondta: Prágából érkezett egy kikölcsönzött motorkerékpáron, a cseh fővárosba pedig repülőgéppel utazott.

 
Fotó: Wikipédia 

Az orosz motorosokat az Éjszakai Farkasok európai vonulását támogató lengyelek, a Rajd Katynski (Katinyi Vonulás) motoros klub tizenegynéhány tagja kísérte el az auschwitzi múzeumban tett látogatásra, amelynek során virágkoszorút helyeztek el a lágerbeli Umschlagplatz emlékhelynél.

 

 

(Egyébként  lengyel határőröknek jó mulatságot okozott, hogy a félelmetes nevű motorosok 3 óra várakozás után azért panaszkodtak, hogy nem kaptak élelmiszert és vizet... az egyikük pedig kozmetikumainak átkutatása miatt reklamált.)

A fentiek fényében, és  huszadik századi kelet-európai történelem ismeretében azt hiszem senkit nem lepett meg, hogy a fenti "motoros emlékezők" nem kívánatos látogatók Európában, legalábbis abban a felében, ahol anno oly sokáig állomásoztak ideiglenesen a felszabadítók...).

(Képzeljük el, hogy a Ku-Klux--Klan kámzsás, fáklyás, motoros felvonulást tartana a Bull Run-i csata emlékhelyére, hogy ott lángoló kereszt állításával emlékezzen.)

Amikor vezetőjüktől, Zaldostanovtól megkérdezték, mit szól ahhoz, hogy Lengyelországban sokan nem szeretnék a motoros menetet látni, azt válaszolta, hogy ezen nincs mit csodálkozni, mivel Lengyelország tele van kollaboránssal: az ország egyik fele a nácikat segítette, a másik fele a Vörös Hadsereggel menetelt Berlinig.

 

Mindeközben Németország is beleállt a témába: Berlin megtagadta a motoros klub több vezetőjének a beutazási vízum kiadását, írta vasárnap a Der Spiegel és a Bild, német kormányzati forrásokra hivatkozva.

A németek azzal indokolták a döntést, hogy a vízum kérelmezői korábban hamis adatokra hivatkozva kaphatták meg a vízumot, például turistáknak mondták magukat, miközben eltitkolták, hogy az Éjszakai Motorosok motoros klub tagjai. A német külügyminisztérium szóvivője ezt azzal egészítette ki, hogy szerintük a tervezett akció nem erősíti a német-orosz kapcsolatokat, mivel a német félnek fontos a második világháborús megemlékezések méltósága.

“Németország határozottan ellenez minden olyan akciót, amely a náci uralom áldozatainak elképzelhetetlen szenvedéseit olcsó eszközzé silányítja.”

 

Persze, már hallom az ellenérveket is. (Amerikában meg verik a négereket.) Hiszen ha Európa nagyvárosaiban napi rendszerességgel tüntethetnek olyan csoportok, akik ha cizelláltaban, polkorrekten is, de olyan eszméket hangoztatnak amik hallatán Hitler, Sztálin vagy épp Dzsingisz kán is elégedetten mosolyogna, akkor miért ne engedhetnénk be pár tucat bőrdzsekis rosszarcot arra a kis időre? Miért adunk nekik lehetőséget, hogy muníciót adjanak a Kremlbarát médiának és netes trolloknak, illetve a Moszkvával egy ágyba készülő politikusoknak?

Azért, mert az Éjszakai Farkasok jóval több egy egyszerű motorosbandánál..

Putyin pincsijei

 ejszakai_farkasok_putyin_3.jpg

Igen. Ezek a farkasok bizony a cár ölebei...

Az Éjszakai Farkasok az egyik legrégibb, legismertebb és legtöbb taggal működő motoros egyesület Oroszországban. A klubot még 1989-ben az egykori szovjet pártfőtitkár, Michail Gorbacsov rockzenét kedvelő rajongói alapították. A ma már az ötezer tagot számláló közösség Vlagyimir Putyin orosz elnök elkötelezett támogatói közé tartozik.

Az ukrán Krím tavaly márciusi megszállása után motoros felvonulást tartottak a Krímben, a látványos performansz bekerült az orosz állami tévékbe is. Erős volt a gyanú: a most elbukott kelet-európai menet is hasonló propaganda-műsorok gyártására szolgált volna remek alapanyagot.

 

Mindenesetre a krími kör feltűnt az USA-nak is: a motoros klub felkerült a kitiltottak és gazdaságilag szankcionáltak listájára. Mindeközben Putyin kitüntette Zaldostanovot, a klub vezetőjét “az ifjúság hazafias nevelésében kifejtett aktív munkájáért”.

Az orosz liberális média az Éjjeli Farkasokat radikális és erőszakos nacionalisták egy csoportjának tartja, akik az ortodox vallást sok helyen agresszív formában terjesztik, sőt 2014-ben egy ellenséges motoros bandával tűzpárbajba keveredtek.

 

Na igen, Putyinnak mindig is volt érzéke ahhoz, hogy rajongókat találjon. 

Azt hiszem, mindent elmond a mai Oroszországról, hogy az elnök kedvence egy szélsőjobboldali motorosbanda, akik pont a fasiszta Németország ellen elesett szovjet katonák emlékét felhasználva akarták végigtrollkodni Nyugat-Európát....

De ez még mindig csak a kezdet, mert ez a csoport jóval több a Pokol Angyalai helyi változatánál....

Az Amerikából a Krím megszállásában való részvétel miatt kitiltott orosz motorosbanda egy biztonsági szolgáltatásokkal és kiképzéssel foglalkozó orosz holding partnere. A holdingnak magyar képzési központja is van, és az orosz vállalat kiképzésvezetője többször tartott képzéseket magyar rendőröknek is a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

A New Eastern Europe című lapban két lengyel újságíró járt utána az Éjszakai Farkasok üzleti hátterének. A cikkből kiderül, hogy a motorosbanda és a hozzá kapcsolódó üzleti holding Európa-szerte működtet lerakatokat, és több száz különlegesen képzett, azonnal bevethető taggal rendelkezik. A motorosbanda a Volk Védelmi Struktúrák Holding része, amelynek középpontjában az azonos nevű biztonsági szolgálat áll. A holding igazgatója az Gennagyij Nyikulov, aki pályafutását még szovjet légideszantosként kezdte a ’80-as évek közepén, tavaly februártól részt vett a Krím megszállásában, és azóta is különféle szevasztopoli paramilitáris szervezetekben tölt be vezető szerepet. Az orosz Védelmi Minisztérium tavaly ki is tüntette a Krím „visszaszerzésében” játszott szerepéért. Nyikulov 2000 óta a motorosbanda oszlopos tagja.

A holding biztonsági szolgálata vállal magánnyomozást, fegyveres és fegyvertelen objektumvédelmet, személyvédelmet, szállítmányvédelmet (akár a saját páncélautóival), valamint foglalkozik hazugságvizsgálattal, adósságbehajtással és követőrendszerek felszerelésével és figyelésével is. A honlapon közölt cégstruktúra szerint Nyikulov a holding elnökeként közvetlen kapcsolarban áll az autonóm szervezetként működő motorosbandával, illetve a Légideszantosok Nemzetközi Szervezetével, és emellett felelős a holding minden osztályáért. Feltűnő, hogy a biztonsági céget működtető védelmi osztálynak két képviselete is van a Krímben, Szevasztopolban és Szimferopolban.

putin_zaldostanov_3.jpg

 

Aranyos társaság ugye? És mások még a Blackwaterre fújnak...

Főleg azok fényében, ami orosz ellenzékiekkel, vagy csak rosszkor rossz helyen lévőkkel szokott történni manapság arrafelé...

Az a kifejezés,  hogy "nemzetbiztonsági kockázat" megvan? 

Gondolom a kitiltásba bejátszott a az is hogy európaszerte hivatalok, amelyek nevében szerepelnek az olyan szavak, mint "nemzet" "biztonság" "védelem" és hasonlók, számítógépeiken sok-sok gigabájtnyi adatot őrizhetnek a fenti társaságról..

  Valószínű, hogy Londontól Vilniusig, Koppenhágától Rómáig sok-sok illetékes szusszant egyet elégedetten, és dőlt hátra megnyugodva amikor Varsó és a baltiak felmutatták a piros lapot..

Egy ágyban az ellenséggel

 

Azaz majdnem mindenhol... Akad ugyanis egy olyan kelet-európai ország, aminek vezetői, és bizonyos szervezetei, amiknek feladata épp az illető ország védelmezése lenne, kifejezetten jó kapcsolatot ápolnak a fenti csoporttal..

Magyarországon Támcsu Tibor képviseli a fenti holdingot, amely a rendszeres edzéseken kívül különleges képzéseket és bemutatókat is tart. A központot 2013 októberében maga Nyikulov nyitotta meg Budapesten. A központok vezetője, Rjauzov többször is megfordult Magyarországon, legutóbb éppen április közepén tartott szemináriumot a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán, de már tavaly augusztusban is tartott képzést ugyanott.

pic_963.jpg

Mivel felmerülhet, hogy egy, a nemzetközi egyezményeket nyíltan és büszkén megsértő orosz szervezet képviselője vagy annak magyar leányvállalata nem feltétlenül a legalkalmasabb a magyar rendvédelmi szervek képzésére, az Átlátszó megkérdezte az NKE-t, hogy tudomásuk volt-e Rjauzov és cégének hátteréről, valamint hogy a fentiek fényében tervezik-e a továbbiakban is alkalmazni a központot. Egyelőre sem az NKE, sem pedig az NKE RTK sajtóreferense  nem adott választ.

Ha valaki elhiszi, hogy a fenti társaság háttere ellenére a legfelsőbb hazai politikai vezetés tudta, és engedélye nélkül tevékenykedhetett így Budapesten, annak van egy eladó telkem, uszodával a Szaturnuszon, potom ötmillió dollárért.

Támcsu hangsúlyozta, hogy ideológiailag semmilyen politikai irányban nem elkötelezettek, amit a felelősségvállalási nyilatkozatban azok is aláírnak, akik részt vesznek a képzéseken. A Farkasok krími szerepvállalásáról Támcsu azt mondta, hogy „Zaldasztanov és Nyikulov orosz állampolgárok, ha ők úgy érzik, fel kell vállalniuk az orosz érdekeket, az az ő dolguk, ahhoz nekem semmi közöm."

A férfi, akinek civil foglalkozása fegyverműszerész, rendszeresen tart bemutatót a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács RE:akció programjában és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) bűnmegelőzési osztályának felkérésére. A hvg.hu-nak elmondta, hogy részükről eddig semmilyen probléma nem merült fel amiatt, hogy az International Security Holding „Wolf” magyarországi képviseletét látja el, mint az a névjegykártyáján is szerepel. „Persze tudok a „farkasokról”, de a programjaikról már nem, és bár van robogóm, nem tartozom a motorosbanda tagjai közé” – mesélte a hvg.hu-nak. Azt azért hozzátette, hogy világosan elkülönüljenek az orosz motorosok holdingjától, megváltoztatják nevüket a Central Wolkra.

...A működésünket mindössze egy szponzor segíti, erről azért nem kívánt többet nyilatkozni, mert az  ügyvezetője inkább szeretne háttérben maradni.

...

 t.jpg

 

http://hvg.hu/itthon/20150430_A_bunmegelozesi_tanacs_elegedett_a_putyin

De jöjjön a finálé:

Elméletileg tagjai vagyunk egy olyan dolgoknak mint NATO, Eu, meg más ilyesmik...

Pld Hende Csaba alig pár napja udvarolta körbe az amerikai nagykövete, látványos körítéssel:

A fogadás után az attasék társaságában egy órás tárgyalás zajlott a magyar–amerikai katonai repüléssel kapcsolatos szakmai kérdésekről. Szóba került a V4-es uniós harccsoportban vállalt, a közvetlen légi támogatást (CAS) érintő magyar szerepvállalás, illetve általában véve a teljes Gripen-program, hiszen utóbbi úgy kiképzési, mint a fegyverzetet érintő kérdésekben sem képzelhető el az Egyesült Államok segítsége nélkül. Itt említendő, hogy jelenleg is vannak amerikai pilóták Kecskeméten, tanácsadói minőségben.

http://iho.hu/hir/foldre-kenyszeritettek-az-amerikai-nagykovet-gepet-150424

De közben csak nem tudta a jobb kéz, hogy mit csinál a bal... (testrész)  Magyarország ismét bizonyította, hogy nem erős bástya, hanem rés a béke frontján:

A Lengyelországban nem kívánatos Putyin-barát motoros bandáról délután jött a hír, hogy Magyarországon léptek be az Európai Unió területére, és innen hajtanak tovább Pozsonyba, majd Ostravába, hogy végül Berlinben ünnepeljenek.

Úgy látszik, nem volt teljesen váratlan húzás, hogy Magyarország felé kerültek, itt ugyanis hivatalos program várta őket, az orosz nagykövettel koszorúztak a Fiúmei úton.

 

 

Hivatalos program. Amit gondolom nem úgy szerveztek meg, hogy a telefonáltak egyet: 

"Szia nagykövet! Kerültünk egyet Magyarország felé,a most jöttünk át a határon. 3-4 óra múlva ott vagyunk. Figyelj, ugorj le gyorsan a virágboltba, vegyél egy koszorút, kiugorhatnánk a Fiumei útra.. Azután ihatnánk pár vodkát...

 d_kb20150430039.jpg

Hát ez volt srácok...

Az életben eljön a pillanat, mikor dönteni kell melyik oldalra állunk. 

Magyarország úgy látszik, döntött. 

 bekemenetu-qpr.jpg

 

Az utolsó ember majd kapcsolja le a villanyt..

 

Update. 

Most látom, hogy anno a koszorúzás téma már évekkel ezelőtt előkerült a blogon.

http://lemil.blog.hu/2010/05/16/vitaposzt_olvasoink_kerdezik_3_0

Remélem senki nem hiszi, hogy valakinek is a megemlékezés ellen lenne kifogása - 

 

 

A feltüntetett linkeken kívül felhasználtam:  (az idézett részek, minimális átszerkesztéssel, innen származnak:)

http://vilagterkep.atlatszo.hu/2015/04/30/az-egyiknek-sikerul-a-masiknak-nem-kudarcba-fulladt-az-orosz-motorosok-kelet-europai-felvonulasa/

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=134722745&t=9136261

http://444.hu/2015/04/30/koszoruztak-is-az-ejszakai-farkasok-budapesten/

https://meduza.io/en/lion/2015/04/28/vladimir-putin-s-favorite-biker-gang-is-the-butt-of-a-new-joke

 http://www.hir24.hu/kulfold/2015/04/29/auschwitzban-koszoruztak-az-ejszakai-farkasok/

 

 

 

 

104 komment

Címkék: orosz biztonságpolitika titkosszolgálat ii világháború lengyel magyar barátság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.02. 10:36:54

Bátor keresztények! Helyes, hogy Mo. nem engedett a washingtoni nyomásnak, s beengedte a hagyományörző motorosokat.

"Az életben eljön a pillanat, mikor dönteni kell melyik oldalra állunk."

Így igaz. S a legjobb az igazság oldalára állni. Akkor is, ha ez ideiglenesen hátrányt okoz.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.05.02. 10:49:42

Nagyon jól sikerült poszt volt.
Érdekes, informatív és őszintén kicsit meghúzta a szám sarkát is ....lefelé.

Hiryu2,01 2015.05.02. 10:50:42

Nézőpont kérdése.
Tudom semmi gond az új orosz tablettel, csak a 30 kilós akkuja...
De van aki azt szereti.

De azért megnézném Putyinelvtárs arcát, ha a Pokol mototosai
kérnének Vízumot, hogy Sztálingrádban koszorúzhassanak az elesett német hősök emlékére...

De gondolod, hogy ezek a motoros turisták nem egyeztették le a tervüket a Kreml-el?

Hiryu2,01 2015.05.02. 10:54:25

De ami engem jobban zavar, hogy egy ilyen finboman szólva is a Kremlnek alájátszó társaság (igen tudjuk, a motorosbandák SOHA nem követnek el bűncselekményeket) és egy ilyen holding - ami a jelek szerint finoman szólva is szállítja az infoermációkat a KGB utódja számára itt Magyarországon szabadfon tevékedhet- az állami vezetés áldásaával.
Jobbik(?) esetben az illetékes magyar hatóságok teljes alaklmatlanságát igazolva.

Rammjaeger83 · http://katpol.blog.hu 2015.05.02. 11:52:30

Engem csak ásításra ingerel az az outrage porn és clickbait journalism, amit a 444 és társai művelnek nap mint nap, lekoppintva a net szellemi pöcegödreként működő Gawker, Buzzfeed, Raw Story és társaik módszereit.

kószák egyike 2015.05.02. 12:20:15

@Hiryu2,01: Kösz az írást! Összefoglaltad a tényeket.
Az pedig, hogy vannak polgártársaink akik normálisnak tartják, hogy Putyin csicskásai vígan motoroznak hazánkban az elgondolkodtató. Sőt nem is normálisnak tartják még tapsolnak is hozzá, örülnek nekik, az egyenesen ijesztő. Messze vagyunk még Európától.

Most nézem a nicket. Hiryu2,01 azonos Hiryu 2,0-val?

@Rammjaeger83: És az mire ingerel, hogy Európa helyett az Oroszokhoz közelítünk? Boldogsággal tölt el?

Rammjaeger83 · http://katpol.blog.hu 2015.05.02. 12:32:11

@kószák egyike: Ez az egész témakör csak virtuális gumicsont a hülyéknek, ergo nem érdekel.

"Magyarországon léptek be az Európai Unió területére", írja az egyik cikk. Ezt csak úgy tehették meg, ha előtte beengedte őket a területére a putyinista hiénák marcangolta Ukrajna, a Nyugat legújabb stratégiai szövetségese. Más posztokból kiderül az is, hogy szintén engedélyezte nekik az átutazást a maximálisan ojropéer, liberálisan demokratikus Szlovákia és Csehország.

Ezek után nem tud felvillanyozni a kérdés, hogy magyar vízumot kaptak-e vagy sem.

Untermensch4 2015.05.02. 12:47:38

@maxval bircaman szerkesztő: Legjobb a saját érdekeink oldalára állni. Az igazság nagyon nehezen megfogható, ha már ilyen absztrakciók iránti lelki igényeink vannak, állhattunk volna legalább az adott esetben a lengyel-magyar barátság oldalára is.

Hiryu2,01 2015.05.02. 13:38:05

Hal@Untermensch4: Halkan megjegyzem, nemrég volt egy intejú a lengyel Orbán-életrajz írójával.
De facto kijelentette, hogy a mostani lengyel vezetés a jelenlegi magyar kormányt (Oroszország, kelti nyitás etc) nem egyszerűséggel árulónak nevezte.
Azt pedig nem kell említenem hogy Lengyelország véleménye (katona)politikailag bizony nyom a latban nyugati államoknál.

Hiryu2,01 2015.05.02. 13:56:15

Magyarországon léptek be az Európai Unió területére", írja az egyik cikk. Ezt csak úgy tehették meg, ha előtte beengedte őket a területére a putyinista hiénák marcangolta Ukrajna, a Nyugat legújabb stratégiai szövetségese

De el tudok képzelni egy olyan felállást is Ukrajna-Eu között, megegyeztek gyorsan: ukránok beengedik őket, hogy Moszkva emiatt ne nyomhassa a Kijev elleni propagandát, és a schengeni határállamok zavarják haza őket...

Tiangong 2015.05.02. 16:13:26

Annyira nem is a motorosbanda turnéja zavar, hanem az hogy Putyin befolyása alatt állók vannak közvetlen kapcsolatban a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel. Ez nem kicsit ingerel.

Most még lehet elkendőzni és hisztériának nevezni, az érdekelt illetve befolyásolt körök által, de egyszer slágertéma lesz 5, 10 vagy 15 év múlva. Mikor ezt az időszakot úgy fogják emlegetni mint amikor a KGB utódszervezete újraépítette Európai hídfőállását, a korrupt, rövidlátó és tehetetlen magyar döntéshozók akart vagy akaratlan közreműködésével.

Jobbik esetben csak egy párt van az oroszok zsebében, rosszabbik esetben több. Színt kellene vallani a parlamenti pártoknak, hogy szerintük mi a szerepe a NATO-nak Magyarország jelenében és jövőjében.

Titus Pullo Urbino 2015.05.02. 16:40:28

Vihar a biliben. Ez az első gondolatom. A második gondolatom az, hogy a magyar és lengyel barátságot aggódva figyelőknek üzenem: az ezeréves fegyverbarátságot nem kell félteni, pár kínos perc nem tesz tönkre ezeréves barátságot, rokonságot, szomszédságot.

Thököly idejében sem álltunk a jó oldalon, Sobieski és Petneházy mégis megoldotta

lemil.blog.hu/2012/06/07/thokoly_es_a_szultan_becsi_bulija

"Król jeszt tylko jeden."

ógrom 2015.05.02. 17:00:13

Jelen állás szerint van Kelet-Ukrajnában egy Transznisztria-szerű képződmény ami orosz pénzen elvegetál, de egyebet nem nagyon tett, illetve több ország Európában, ami hajlandó szóba állni a muszkával, pl. Szlovákia, Csehország, Görögország és kis hazánk, de valamiért nekünk kellene kollektív öngyilkosságot elkövetnünk, mert eretnekségre vetemedtünk a jelenlegi européer iránnyal szemben.

Elnézést, de én már nagyon unom ezt a kánont. Felesleges hisztériakeltésnek tűnik.

GERI87 2015.05.02. 17:04:18

"A lengyel “Katyn Rally” (Rajd Katyński) motoros brigád szimpátiája nem meglepő."

Szerintem rohadt meglepő! Már csak a nevük miatt is!
Egy lengyel "szélsőjobbos csoport" aki az oroszok mellett áll?
A logikus inkább hogy a náci/nemzeti szemszögből elutasítják a "megszállók" és a "Katyini mészárosok" bevonulását.

"...hamis adatokra hivatkozva kaphatták meg a vízumot, például turistáknak mondták magukat, miközben eltitkolták, hogy az Éjszakai Motorosok motoros klub tagjai."

Vicc!
Miért lenne köteles bárki beszámolni arról hogy a magánéletben milyen klubnak tagja? És ha tagja akkor mindenkor, mindenhová, minden élethelyzetben csak is mint klubtag él és működik?
Nevetséges.

"...A német külügyminisztérium szóvivője ezt azzal egészítette ki, hogy szerintük a tervezett akció nem erősíti a német-orosz kapcsolatokat,"

Sajnálatos, de jogállamban elvileg ennyi ok a kitiltásra nem elég, ez max "magánvélemény" hogy ki szerint micsoda mit mennyire erősít.

"mivel a német félnek fontos a második világháborús megemlékezések méltósága."

Üres duma.
A győztesek oldalán az oroszok is ott voltak, a méltóságot nem sértik ezzel.
De mindegy, ez politika...csak kellett egy indok.

"a motoros klub felkerült a kitiltottak és gazdaságilag szankcionáltak listájára."

Nevetséges, ezek csak motoros szararcok, olyanok mindenhol vannak.
Ha kitiltják őket, megvonják a beutazási engedélyt, akkor bizonyított vagy alapos gyanúban álló bűnügyek miatt, szervezett bűnözés, stb miatt tegyék, ne azért mert "Putyin ölebei".

"akik pont a fasiszta Németország ellen elesett szovjet katonák emlékét felhasználva akarták végigtrollkodni Nyugat-Európát...."

Hol van ilyenkor a szólás- szabad véleménynyilvánítás szabadsága?
Amiatt nem lehet kitiltani valakit mert egy "rosszarcú gyökér", aki nem úgy emlékezik "ahogy mi a bevarrt seggünkel a kertvárosban szoktunk"!:)

"Úgy látszik, nem volt teljesen váratlan húzás, hogy Magyarország felé kerültek, itt ugyanis hivatalos program várta őket, az orosz nagykövettel koszorúztak a Fiúmei úton."

Leszarom! Tegyék!
Közösen ünnepelni velük nincs mit, de ajvékoló buziként sem kéne vinnyogni hogy itt voltak.
"Nemzetbiztonsági kockázat?" Ugyan már...ha többek is a szokásos keménykedő sörhasú papucsnál amilyenek az MC-ket majmoló K-európai családapák szoktak lenni, akkor sem fogják felégetni a nőket és megerőszakolni a falvakat.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.05.02. 18:03:24

@Titus Pullo Urbino: 20committee.com/2014/07/03/meet-russias-new-international-brigades/

Tavaly is felbukkant már a nevük, igaz, akkor se túl megbízható, belarusz-orosz-miszticista forrásból.

Untermensch4 2015.05.02. 18:06:03

@ógrom: Nem az a gond hogy ablakot akarunk az oroszok felé itten az európai hajón hanem hogy a kilátásért cserébe léket vágtunk.

ógrom 2015.05.02. 18:45:46

@Untermensch4: "Miloš Zeman cseh elnök, Tomislav Nikolić szerb államfő, Alekszisz Ciprasz görög kormányfő, Robert Fico szlovák kormányfő, valamint Nikosz Anasztasziadisz ciprusi elnök jelezte, hogy Oroszországba utazik" - írja az Index. Nem csak mi vágjuk azt a léket, és amikor erről elfeledkeznek, az zavar. Arról pedig, hogy máshol is van lék a hajón -Cameron népszavazási ígérete, vagy a bevándorlás problémái, és az emiatt megerősödő szélsőségesek- szintén nem mi tehetünk.

Tyeplica 2015.05.02. 19:41:29

@Hiryu2,01: Ez mi a rosseb?!?

Michail Gorbacsov

Félig angol, félig magyar fonetikus névátírás?

Legyen már Mihail!

:-)

Tehetséges ugandai buzi 2015.05.02. 19:48:48

Én azt találtam érdekesnek a cikkben, hogy miképp lett belőlünk "egy olyan kelet-európai ország" ?

Molnár Ferenc a Pál utcai fiúk c. művében mindjárt a negyedik oldalon még nyugat-Európában említ minket.

Vagy a világpolitikai szerepünktől függően hol itt vagyunk, hol ott? Metternichnek tulajdonítják azt a mondást, miszerint a Kaiser Friedrich utcától keletre az már balkán.

Nekem amúgy az a véleményem, hogy egy jó kis Szpecnaz-alapú kiképzés igenis jól jöhet a hallgatóknak. Ha egyszer hatékony! Tanuljuk el tőlük az önvédelmi fogásokat, de ne az ideológiát. Kész! Ha az ideológia forrására lehet hivatkozni és ez alapján elutasítani valamit, akkor ennyi erővel ne vegyünk Heckler und Koch géppisztolyt a németektől, hiszen az az ország egykor a nácikok fellegvára volt. Ja, meg német autót se.

Minorkavidor 2015.05.02. 20:36:02

@ógrom: , @Untermensch4:

Akkor tisztázzunk valamint:

1: Kitől kaphatunk maximum (ha mindent le tudunk hívni) 7.000 milliárd Ft-ot 2014-2020 közti időszakra? Az EU-től vagy az oroszoktól? Csak mellékesen jegyzem meg ha az egész összeget sokerül lehívni az A GDP 3 %-át tenné ki.
2: Mit kapunk az oroszoktól a kőolajon és a földgázon kívül? Paks TT-t, 12 milliárd euróért (a köztudatban közismertebb 10 milliárd a hitel összege). Igen ám, csakhogy az atomerőműveket még soha nem építették meg határidőre és költségvetésen belül. Csakhogy a túlzott titkosítás miatt a hatástanulmányokról semmit nem lehet tudni. Félreértés ne essék, az, hogy titokban tartják a terror elleni védelmet azzal nincs bajom, nekem a pénzügyi-gazdasági részével vannak problémáim. Az oroszokkal lehet üzletelni csak átlátható módon tegyék. A köztudatban még nem elsődleges téma, Pécstől nem messze, Bodára terveznek az atomhulladék végleges elhelyezésére szolgáló temetőt. Itt is nagy eddig a titkolózás pedig e beruházás tervezett költsége Paks II jelenlegi költségvetésének a fele. Jellemző a Déli Áramlat esete is. Az EU-ból érkező bírálatokra az Északi Áramlattal vágtak vissza. Csakhogy azt felejtették közölni a nagyérdeművel,hogy az Északi Áramlat esetében a vezetékjog és az energia szállító tulajdonosa elvált egymástól, a DÁ-nál a vezetékjog tulajdonosa is Gaszprom lett volna.
Mit adunk az EU-nek cserébe? "Szabadságharcot", ami kétségkívül megdobogtatja több százezer jobber honfitársunk szívét, de valóságban a korrupciót takarja: ide a pénzeteket, de nem számolunk el vele, mert nekünk ez jár! Nem csoda, hogy az EU besokallt és az előző ciklusból 700 milliárd kifizetését felfüggesztette csalás miatt.
3: NATO: mi elvárjuk a szervezet védelmét, de mi mit nyújtottunk a szervezetnek? Hány kötelezettségünket teljesítettük? Elég ha csak a Zengő-radar és a Medinai gödör ügyére gondolunk:)) Pedig a radar költségét a NATO állta volna.

Röviden: Nekünk kell a védelem és az EU-s támogatás, de ingyen, mert jár! Oszt ha ezt roszszemmel nézik szövetségeseink, akkor mi "szabadságharccal" válaszolunk.

ógrom 2015.05.02. 21:29:34

@Minorkavidor:

Az 1-es és 2-es pont inkább aktuálpolitika, mintsem biztpol, így arra nem fogok reagálni. A harmadikhoz pedig annyit, hogy a potyautas hozzáállás nem a mostani kormány sajátja, és arra sem tudnék konkrét példát mondani, hogy nekünk közvetlenül védelemre lett volna szükségünk a szervezettől.

GERI87 2015.05.03. 00:07:36

@Titus Pullo Urbino:

"az ezeréves fegyverbarátságot nem kell félteni, pár kínos perc nem tesz tönkre ezeréves barátságot, rokonságot, szomszédságot."

Nincs is már nagyon mit tönkretenni: a két ország területileg és katonai/gazdasági értelemben sem egy kategória már...szomszédságról, közös szűk régióról és érdekekről sem lehet már nagyon beszélni.

Ez egy olyan 'barátság' hogy "megbeszélitek hogy milyen jó volt régen és majd összejöttök, de nem jöttök, max megbeszélitek legközelebb is, hogy majd összejöttök..."
A "barátság" alapja hogy semmi különösebb dolgunk nem volt egymással a történelem nagy részében (értsd: mindig inkább mások cseszegettek minket ill. másokat cseszegettünk, nem egymást).
Azért bőven adódott olyan is amikor más táborban voltunk pl két VH, vagy a kettő közötti időszak.

2015.05.03. 07:37:44

@Minorkavidor: itt mindenkinek minden jár. Kádár és a gulyáskommunizmus ezt hozta magával. Ezt kellett volna 89-ben kurva gyorsan kiverni mindenki fejéből.

Minorkavidor 2015.05.03. 09:21:19

@ógrom:

Akkor nem kellett volna feszegetni a nemzeti érdeket

@Hadrian77:

Nézd, 89-ben 1 millió volt a szegények száma. Ezt még Kupa Mihály mondta nekük egy előadáson, abban az évben. Azóta az államadósság összege nem csökkent, hanem megötszőrőzödöt dollárban számolva, az aránya is nőtt a GDP-hez Ű(89-ben 68 % volt) Pedig akkor az volt a rendszerváltás egyik indoka, hogy hitelből élünk jól és nem a saját munkánkból.

Gest anyó férje 2015.05.03. 10:13:09

"Németország határozottan ellenez minden olyan akciót, amely a náci uralom áldozatainak elképzelhetetlen szenvedéseit olcsó eszközzé silányítja”

Ilyen alapon a holo-bizniszt is ellenezniük kéne

Bár igaz, hogy ez nem mondható "olcsó eszköznek", hiszen elég sokba kerül

Untermensch4 2015.05.03. 10:17:01

@ógrom: Attól hogy a hajó több utasa is lékelget, az még nem válik jó dologgá. A bevándorlós-terelés meg visszanyalás-gyanús fagyi, az általad felsorolt országokból hányban tudtak olyan okos és jól kivitelezett állampolgársági törvényt amivel vidáman szivároghatnak be oroszok a schengeni határ mögé?
A NATO olyan mint a biztosítás. Az is kidobott pénznek látszik addig amíg nem történik semmi. És igen, ahogyan a biztosító is saját érdekében cselekszik úgy a szövetséges nagytesókat sem a szeretet vezérli.
@GERI87: " a két ország területileg és katonai/gazdasági értelemben sem egy kategória már..."
Én tudok örülni a barátaim gyarapodásának. A "más tábor" meg nem feltétlenül ellenséges.
lemil.blog.hu/2012/09/20/magyarok_es_a_varsoi_felkeles

Gest anyó férje 2015.05.03. 10:22:39

A poszt szerzője hol jobbkézzel, hol meg balkézzel dobálja a kakit, mikor melyik esik éppen kézre:

"mindent elmond a mai Oroszországról, hogy az elnök kedvence egy szélsőjobboldali motorosbanda, akik pont a fasiszta Németország ellen elesett szovjet katonák emlékét felhasználva akarták végigtrollkodni Nyugat-Európát...."

Elesett szélsőjobber szovjet katonák ... bruhaha

Gest anyó férje 2015.05.03. 10:28:03

@Untermensch4:
Nem léket kell vágnunk a NATO hajóján, hanem erős bástyát kell építenünk rá Kabulban vagy Moszulban, ahol mostanában hánykolódik

stoppos76 2015.05.03. 10:50:32

Motorozni akarnak? Motorozzanak. Koszorúzni? Koszorúzzanak. A Lengyelek rettenet túlhisztizik ezt az egészet. Jelen esetben Magyarország jóval liberálisabban állt hozzá a dologhoz, mint a többiek. Az ok ebből a szempontból pedig lényegtelen.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.05.03. 10:53:41

@stoppos76: Körbe akarják hurcolni az országban azt a bálnát? Hurcolják csak.

Magyarán nem alaptalan feltételezni, hogy nem csak motorozni és koszorúzni akarnak ezek a derék legények – mivel nem csak azt szoktak.

Gest anyó férje 2015.05.03. 10:58:50

@Tiangong:
"Színt kellene vallani a parlamenti pártoknak, hogy szerintük mi a szerepe a NATO-nak Magyarország jelenében és jövőjében."

Ne álljunk meg Magyarország határainál: mi a szerepe a NATOnak Európa jelenében és jövőjében?

Miért kell a létszámban és gazdasági erőben mindkét potenciális ellenséget felülmúló EU-nak infantilis függő viszonyban maradni az USA-val?

Ideje lenne már lépéseket tenni a nagykorúság felé

Gest anyó férje 2015.05.03. 11:11:53

@kószák egyike:
Így van, ki és be kell tiltani ami nem tetszik, és akkor majd végre közeledhetünk Európához!

Gumilövedékkel kell vadásznunk Putyin easy riderjeire, és ezzel már be is léptünk Ejrópa kapuján. Én a feladatot kiszortíroznám Gyurcsányra, ő a szakértője ennek

Hiryu2,01 2015.05.03. 11:21:31

@Gest anyó férje: Gyurcsányozásra, etc van elég fórum a neten. Ez NEM az.

chepunk 2015.05.03. 11:55:23

Hoppácska nem azon emlékmű előtt állnak az egyik képen amiről 2006-7-ben Budaházy meg a Toroczkay feszegette le az emléktáblát a Jobbikos haverjaikkal együtt? Meg dobálták cipővel, meg követelték az elszállítását? Meg rongálták állandóan és a gonosz Gyurcsi meg védte? Most meg a gonosz Gyurcsi Putyin nagy barátja, sziovjet emlékmű védője, lett EU náci, észak atlantista, ciongyíkember, a Jobbik KGBéla komcsi párt, Orbán az akkori észak atlantista gyíkarc meg Putyin cidázója...

A francnak kellett annak hülye gólyának annak idején ebbe a magyar nemzet nevű ringispilbe dobnia, lassan kidobom tőle a taccsot (újra...).

SzegediSzatír · www.criticalwest.hu 2015.05.03. 11:55:42

Ez az egész mizéria csakis Putyin gumicsontja, amin elrágódhatunk. Vicc az egész, ahogy egy két tagjukat repülővel utaztatják ide-oda és rémisztgetik a magyar médiát.

criticalwest.blog.hu/2015/05/02/hol_vannak_az_ejszakai_farkasok

Mohamed 2015.05.03. 12:19:55

@chepunk:

Nem, ez a fiumei úti emlékmű, jól el dugva mindentől.
Amiről te beszélsz az a Szabadságtéri obeliszk, nézd meg a környezetét a képen nincsenek épületek.
A Szabadság teret viszont körül ölelik.

Nem mellesleg a Jobbik most is követetli az obeliszk lebontását, és az alatta lévő elesettek maradványinak hazájukba vagy a fiumei útra történő szállítását.

zobod 2015.05.03. 12:37:32

@Hiryu2,01: Lengyelország és Románia az utóbbi években egy olyan útra léptek, amin nekünk nem kellene őket követni. Remélem, itt sosem lesznek törvényen kívüli amerikai kínzóközpontok, még akkor sem, ha ott tömeggyilkosokat tartanak fogva. Azt is remélem, mi sosem leszünk az USA számára olyan szintű "szövetséges", mint most a lengyelek, románok, baltiak és ukránok, és ha ez a gazdasági, politikai és kulturális kapcsolatok terén is másodhegedűs szerepet jelent részünkre Washingtonban, ám legyen. Persze ellenük sem kell tenni, de geopolitikai érdekeik leghűségesebb kiszolgálójának sem kell lenni. És természetesen az oroszok seggébe sem kell belebújni, de az viszont nagyon ciki, hogy két ország normális, kiegyensúlyozott kapcsolatát minősítsék a lengyelek árulásnak, mert ők ellenségeskedést várnak el. Főleg úgy ciki, hogy az egyik ország (HU) a fizikai túlélés tekintetében is a másikra (RUS) utalt. Ha ezzel esetleg valami baja van az USA-nak, vagy a lengyeleknek, akkor látják mennyi földgázt, olajat, nukleáris fűtőanyagot szerzünk be az oroszoktól, lépjen a helyükbe hasonló kondíciókkal, és akkor majd megváltozik a status quo, számukra kedvezően.

lac666 2015.05.03. 12:45:40

Remek poszt, ami végtelenül elkeserítő! Újabb bizonyítéka gyáva, dilettáns kormányunk hazaárulására! Az pedig külön elkeserítő, hogy néhány agyhalott fideszbuzi még tapsikol is ehhez!

gertan 2015.05.03. 12:48:59

Honnan léptek be a motorosok Magyarországra?
Szerbián, vagy Ukrajnán keresztül? Motorral jöttek közúton, vagy mint korábban az egyik tag -esetleg- Prágán át, repülővel?
Egyébként, ameddig ezek ellen a magánszemélyek ellen nincs valamilyen eljárás, tiltás, megfelelő vízummal bármikor beléphetnek Magyarországra és arról Magyarországnak nem kell listát vezetniük, hogy Oroszországban kik támogatják Putyint...

chepunk 2015.05.03. 13:09:41

@Mohamed:

Igaz másik, ugyanazt jelképező emlékmű. Sajnos a lényegen és a "ringispilen" nem változtat...

chepunk 2015.05.03. 13:23:10

És a nőket a 8-80 évesig (meg a fiúk egy részét is) ugyanúgy elrejtették már előlük mint a nagyapáik elől volt rá szükség? Ja és ugyanúgy amcsi vason motoroznak Berlinbe mint nagyapáik?

átlátó 2015.05.03. 13:59:18

Úgy általában télen, mínusz 5 alatt bekapcsolom a csizmafűtést is, meg a kézzsákot is fölteszem és rétegesebben öltözök a motorra...szélvédőt is használok ilyenkor és nem Balacskó és Jobbacskó között fordulok, hogy lássák a lányok-asszonyok milyen faszagyerek vagyok...tehát várom a nemzeti érzelmű motoros bagázs reakcióját, most, hogy nem majálison, meg Brüsszelben kéne forgolódni. Amúgy meg nagyon rühellem ezt a primitív orosz suttyóságot.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.05.03. 14:35:02

@Hiryu2,01:

"el tudok képzelni egy olyan felállást is Ukrajna-Eu között, megegyeztek gyorsan: ukránok beengedik őket, hogy Moszkva emiatt ne nyomhassa a Kijev elleni propagandát, és a schengeni határállamok zavarják haza őket..."

Ez esetben érdekes, hogy egy efféle megállapodásról Magyarország nem tudott.

Amúgy nem értem ezt a nagy felhajtást a motorosok ellen. Nem bűnözni jöttel hozzánk, és Berlinbe sem bűnözni akarnak menni. A berlini megemlékezésen sem bűnözni fognak. Akkor meg mi a baj velük?

Hol van az EU fennen hangoztatott véleménynyilvánítási szabadsága? Avagy e szabadság csak az EU hatalmasainak tetsző véleményekre vonatkozik?

Napi Maflás · http://napimaflas.blog.hu/ 2015.05.03. 14:51:04

Mielőtt elharapózna a hisztéria: nehogy már egy ilyen esemény bármiféle nemzetbiztonsági kockázatot jelentsen: www.youtube.com/watch?v=2_DLEOL6Xkw

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.03. 15:04:10

Bezzeg ha a derék izraeli polgárok jönnének, hogy az askenáziak meg a szefárdok vonulási útvonalaira emlékezzenek, azt csipáznátok, mi?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.05.03. 15:06:01

@Napi Maflás:

Európai kormányfők telefonjának lehallgatása természetesen nem okoz nemzetbiztonsági kockzázatot, ez nyilvánvaló.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.03. 15:07:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Hol van az EU fennen hangoztatott véleménynyilvánítási szabadsága? "

Hülyéskedsz?

Az uniós liberális diktatúrának (vesd össze: zsidóterror) az egykori szovjet birodalom a maga kezdetleges módszereivel a lába nyomába se léphet.

Gest anyó férje 2015.05.03. 15:29:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Libsi tolerancia csakis a konszonáns véleményekre vonatkozik. Ezt akarják most ránk húzni, mert máskülönben elítél majd a Libsi Világtanács

Gest anyó férje 2015.05.03. 15:38:29

@zobod:
Ebben a nagy hisztikampányban a lengyelek a legmulatságosabbak. Miközben holtra parázzák magukat a Krím visszacsatolása miatt, visszakövetelik a csehektől a szinén 60-as években átadott területet

Gest anyó férje 2015.05.03. 15:41:29

@gertan:
Az a baj velük, hogy nem szivárványos zászló alatt akarnak felvonulni. Buzifesztiválon masírozhatnának doszt

Super 64 2015.05.03. 15:45:09

Ez nem a megszokott Lemil-színvonal: ez közönséges bulvár, mégpedig a rosszabbik fajtából.

ógrom 2015.05.03. 15:56:15

@Minorkavidor: Hol feszegettem nemzeti érdeket? Ha pártunk és kormányunk őszinte utálatára gondolsz, az nekem is megvan, de a téma szempontjából nem releváns (az általad említett vetülete). Vagy félreértettem volna valamit?

@Untermensch4: Igen, rengeteg a visszaélő a kettős állampolgársággal (általában véve egy normális törvényt nem tudnak megszerkeszteni), viszont voltam egy, a múlt hónapban tartott előadáson, ahol a katonai nemzetbiztonságiak embere elmondta, hogy utasítottak már el kérelmet, mert az illetőről kiderült, hogy a román szolgálatok embere. Ha egy ilyen kérelmet átengednek, az csakis politikai döntés eredménye lehet. Azzal pedig addig nem lehet mit kezdeni, amíg a politikai palettán csak olyanok vannak, akik megbízhatatlanok és/vagy alkalmatlanok.

gmihaly 2015.05.03. 16:07:12

Ha az EU nem viselkedne olyan fennhéjázóan, az onnan komoly zsét húzó hazánkfiai pedig nem agyatlanodnának és komprádorosodnának el annyira, akkor valszeg nem fordulnának elő nálunk nekik nem tetsző dolgok, amikre oly sokan ráugranak és rajta rugóznak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.05.03. 16:10:27

@Shlomo a halott zsidó terrorista:
@Gest anyó férje:

Költői kérdés volt.

@Super 64:

"Ez nem a megszokott Lemil-színvonal: ez közönséges bulvár, mégpedig a rosszabbik fajtából."

Sajnos egyet kell értenem.

chepunk 2015.05.03. 16:46:09

Szerintem meg kicsit vérlázító, hogy alig kivakarták magukat a kakából, megint a durcás kismalacot játszák. Na nem baj, remélhetőleg lesz még 30 alatt az olaj ára és szépen csődbe mennek megint, esetleg a gyarmatbirodalmuk is rámehetne... Akkor megint nyugiba a helyükön lesznek egy darabig.

chepunk 2015.05.03. 16:53:33

Ja és amikor a ruszkik tiltakoznak 2. vh-s megemlékezések ellen? Például a letteknél vagy a litvánoknál? Meg az emlkéműveik elszállítása ellen? Az meg az Ő csőrüket böki, ennek akkor mért is kéne örülnie az általuk megerőszakolt, elnyomott, nemzeteknek?

2015.05.03. 16:55:13

Az Éjszakai Farkasokkal kapcsolatos médiahíreket általában figyelemmel szoktam kísérni. Nem gondoltam, hogy Európa-szerte is ilyen ismertek lesznek...

fakty.ua/user_uploads/images/articles/2014/03/30/179266/%D0%9D%D0%BE%D1%87%D0%BD%D1%8B%D0%B5%20%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%B8%20%D0%B8%20%D0%9F%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD.jpg

Baldrick68 2015.05.03. 17:34:19

@Rammjaeger83:
Ugye a repülőgépről nem hallottál még?
Pedig feltalálták a Wright fivérek jó régen.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.03. 17:39:31

@Counter:

"Magyarán nem alaptalan feltételezni, hogy nem csak motorozni és koszorúzni akarnak ezek a derék legények – mivel nem csak azt szoktak."

Hanem?

Mit szoktak még?

2015.05.03. 17:40:06

Na, pont most találtam az Éjszakai Farkasokról egy újabb cikket. Már beleolvastam ---> Azon a napon szült a motorosok vezetőjének, Andrej Bobrovszkij felesége kislányt, míg a lengyel határon várakoztak.Ennek nagyon örül, annak már kevésbé, hogy sok lefoglalt, előrefizetett szállodaszoba ára elúszott, a hoki-világbajnokságra lefoglalt jegyek szintén...

www.eg.ru/daily/politics/45828/

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.03. 17:49:08

@Minorkavidor:

"Röviden: Nekünk kell a védelem és az EU-s támogatás, de ingyen, mert jár! Oszt ha ezt roszszemmel nézik szövetségeseink, akkor mi "szabadságharccal" válaszolunk."

Naiv gyermek.

1. A NATO-tagság kurva sok pénzünkbe van.

2. Az EU-támogatás kurva sok pénzünkbe van, amellett a Nyugat elég sokat tett azért, hogy Magyarországon gyakorlatilag megszűnjön a növénytermesztés, az állattenyésztés, a mezőgazdaságra épülő feldolgozóipar és a könynűipar. Mindezt azért, hogy PIACA legyünk a tőlük behozott termékeknek, amelyeket, mivel a felszámolt ipar nem ad munkát, tisztes jövedelem helyett HITELEKBŐL vegyünk meg.

3. A NATO-ba és az EU-ba úgy léptünk be, hogy SZERZŐDÉST írtunk alá. Ha szerződést szegünk, bizonyítsák és szankcionálják. De mérhetetlen szervilizmusra vall, ha valaki - mint például Te is - összefossa magát attól, ha az elvileg EGYENRANGÚ partnere "rossz szemmel néz" rá. Ez kreténség.

4. Nem "szabadságharc" hanem a SAJÁT érdekek védelme. Mekkora gyökérség és rosszindulat kell ahhoz, hogy valaki GÚNYOLÓDJON azokon, akik az Ő érdekeit is védik?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.05.03. 18:14:47

@Coco Binky:

"a hoki-világbajnokságra lefoglalt jegyek szintén..."

Akkor Kanter barátunk megnyugodhat, már tudjuk, mit akarnak tenni a motorozáson és a koszorúzáson kívül.

Minorkavidor 2015.05.03. 20:32:51

@zobod:

Csak jelzem, hogy a románok magasan vernek bennünket diplomáciában, velünk ellentétben mindig tudják, hogy mit csinálnak, hogyan kell jól lépni.

@chepunk:

Jó kérdés! Van jó néhány ismerősöm akinek felmenői közül a 2 világháborúban orosz/szovjet hadifogoly és málenkíj robot táborban vesztették életüket. ?, hogy mit szólnak a hivatalos orosz szervek, ha egy emlék-körutat szervezne valamelyik leszármazott. Főleg ha a málenkíj robotban elhunytak emlékére szerveznének ilyen utakat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.05.03. 20:37:17

@Minorkavidor:

Mi akadályoz meg abban, hogy célozgatás helyett kipróbáld: szervezz egy ilyen emlékkörutat, aztán kiderül.

Untermensch4 2015.05.03. 20:39:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: én sem a "tícsukberögtön" irányzatokat támogatom alapvetően de ha már az ismert viszolygási faktorok fennállnak EU és NATO okokból, igazán szép megoldás lett volna ha "diszkrét védőkíséretet" biztosítanak számukra, hogy érezzék az odafigyelést, jogállami keretek között.
A módszer alapelve ugyanaz lehetett volna mint réges-régen egy (egyébként elvileg szövetséges) keresztes sereg átkísérésénél az országon...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.05.03. 22:00:45

@Untermensch4:

Mondjuk lehetett volna arra hivatkozni, hogy a forgalmi dugók és egyéb zavarok megelőzése céljából van szükség a "védőkíséretre". :)Ezzel egyértelműen depolitizálták volna az ügyet.

vén betyár 2015.05.04. 03:55:57

"Berlin felé, Budapesten át..." A motorosok mikor és hol, hányan léptek be Magyarországra?Honnan jöttek, merre távoztak?Amit tudni lehet: "A Fiumei úti szovjet katonai parcellánál koszorúzott az Éjszakai farkasok nevű orosz motoros banda egyik tagja, akit Szemidetko Vladimir, Oroszország budapesti nagykövetségének titkára, és Ilin Pavel, Oroszország budapesti kereskedelmi képviselőjének helyettese várt."

Forrás:pestisracok.hu/a-putyin-barat-motoros-banda-koszoruzott-budapesten/
Kicsit nagyon túlzó képet fest a lopakodó ninja pincsikről.Budapesten 1, egy darab koszorúzott, Bécsben kettő."...A klub két tagja eljutott Szlovákiába, majd onnan Ausztriába, " www.gondola.hu/hirek/172756-Nemetorszagba_erkeztek_az_Ejszakai_Farkasok.html#.VUaLMTlFqUo.facebook Még sohasem olvastam a Lemilen a tényeket ennyire hanyagoló, feltételezéseken alapuló hangulatkeltő cikket, még a konspirációs teóriák is komolyabbak.Kár.Jól összeszedett poszt, csak a hírforrások gyengék, tendenciózusok, szenzációhajhászók.Bulvár.

stoppos76 2015.05.04. 09:22:49

@Counter: Azt hiszem errefelé mnem illik előre ítélkezni. Ha majd nem csak felvonulgatnak, a helyi rendvédelmi erők szépen megtaserezik őket, felkúrják őket egy marhavagonra, utánnukvágják darabokban a motorjaikat és hazaszállítmányozzák őket.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.05.04. 10:29:30

@stoppos76:

Tévedsz. Egy ballibbancs soha nem téved. Ha mégis, akkor se.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.04. 10:41:20

@Minorkavidor:

"mit szólnak a hivatalos orosz szervek, ha egy emlék-körutat szervezne valamelyik leszármazott. Főleg ha a málenkíj robotban elhunytak emlékére szerveznének ilyen utakat."

Mit szólna? Na, mit szólna?

Tudod, hogy mit szólna?

Nem tudsz te semmit, csak a fejed csipog.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.04. 10:44:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Mondjuk lehetett volna arra hivatkozni, hogy a forgalmi dugók és egyéb zavarok megelőzése céljából van szükség a "védőkíséretre". "

Vagy a liberális hiszti, meg az USA-barát politikusok által felhergelt hülyegyerekek támadásait megelőzendő.

Netán, mert tartanak attól, hogy CIA-provokáció célpontjaivá válhatnak az orosz emléktúrás motorosok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.05.04. 10:54:14

@Shlomo a halott zsidó terrorista:

Persze ezt nyíltan nem szabad kimondani, hiszen tudjuk, hogy a CIA baráti országokban nem kémkedik, ezek vezetőit soha nem hallgatja le, és a liberálisok rettegései mindig megalapozottak.

Amúgy eleve nem értem, milyen jogon lehet megakadályozni, hogy egy nemzet tagjai - még ha motorosok is, bár nem tudom, ez mióta bűn -megemlékezzenek hősi halottaikról.

stoppos76 2015.05.04. 12:11:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem biztos, hogy jó helyen kapirgálsz, mert én általában simán beleesek a liberális kalapba.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.04. 13:39:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Engem ma reggelre az gondolkoztatott el, hogy a NÉMETEK javaslatára ismét beüzemelték a "forró drótot" a NATO és az oroszok között.

Csak nem attól tartunk, hogy az USA szokása szerint ez esetben is valamiféle aljas és trükkös manipulatív húzással akarja egymásnak ugrasztani a két felet - ha már a leplezetlenül erre irányuló húzásaival nem tudta elérni?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.05.04. 15:58:12

@stoppos76:

Én a véleményt nézem, nem a címkét. Előfordult már többször is, hogy egyetértettem egy vérlibsivel is.

@Shlomo a halott zsidó terrorista:

Az USA már eddig is jóval tovább vitte/vonszolta/tolta a németeket annál, ameddig azok a józan eszükre hallgatva elmentek volna Ukrajna dolgában. Persze kibicnek semmi nem drága, főleg az Atlanti-óceán túlpartjáról. Szerintem is érthető a németek aggodalma, Merkel nem tűnik hülyének, és lehet, nincs messze az a pont, amikor finoman nemet kell mondani az amerikaiaknak.

proletair · http://lemil.blog.hu 2015.05.04. 19:23:19

Mérhetetlenül elkeserít, hogy az ide látogatók közül néhányan olyan hangot ütnek meg, ami nem méltó a blog eddig kialakított, és méltán dicsért kommentkultúrájára. A személyeskedés bőszít fel a leginkább.

Én tudom tolerálni, ha valaki minden bokor mögött CIA/MI6/Moszad ügynököket lát, maximum megmosolygom. De hogy egy ilyen kommenthuszár másokat minősítsen, azt nehezen dolgozza fel a gyomrom.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.05.04. 20:58:20

@proletair:

Engem meg az keserít el mérhetetlenül, hogy ez a poszt nagyon nem méltó a blog eddig kialakított, és méltán dicsért posztkultúrájára. A személyeskedést illetően igazad van, de talán ez is összefügg némiképp a poszt alacsony színvonalával és az objektivitás teljes hiányával.

Untermensch4 2015.05.04. 22:35:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Szerintem a poszt a bulváros látszat ellenére szélesebb összefüggésekre próbál rávilágítani. Attól hogy a sok bulvár miatt mindenhol hajlamosak vagyunk bulvárt látni, még nem biztos hogy az van ott.

proletair · http://lemil.blog.hu 2015.05.05. 06:11:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

A poszt olyan, amilyen, van akinek tetszik (volt ilyen komment), és van akinek nem. A személyeskedésre nem lehet mentség a poszt színvonala.

vén betyár 2015.05.05. 14:25:40

@proletair: @Untermensch4: A poszt rendkívül jól megírt, színvonalas, olvastatja, eladja magát - és éppen ezért nagyon veszélyes. :) Szinte tények nélkül, illetve a tények ellenére von le, sugall messzemenő és messzemenően valószínüsíthetően hamis következtetéseket.A bulvár nem a szinvonalára, hanem a felhasznált forrásokra és a bűvészkedésre vonatkozik. :)

Super 64 2015.05.05. 19:52:50

@Untermensch4: Szerintem nem: leginkább az érzelmekre és fóbiákra próbál hatni a poszt szerzője, esetenként még a tényekkel is szembemenve, de úgy, hogy attól a plafon nyugodtan rászakadhatott volna hiryu barátunkra a "műve" készítése közben. (Bocs: "barátunkra".)
Példának okáért a Rajd Katyński a posztíró szerint az oroszok eszmetársait jelenti, ezzel szemben a csapat neve alapján ez minimum a pofátlan hazugság esete (de valójában nem csak a neve alapján). Ezek a lengyel motorosok amúgy jártak Oroszországban is, hogy egyúttal pár kommentben felmerült kérdés is választ nyerjen. :) (Túlélték, mint a példa is mutatja - újabb kellemetlen példa a fóbiások hülyeségeire.)
Nem derül ki a posztból az sem, hogy - hiryu példáját követve - miért kellene az embernek az egyébként valóban Putyin-párti motorosok említésétől becsokiznia. Nyilvánvaló amúgy: pusztán azért, mert oroszok - és nem utálják Putyint! Nahát! Skandallum! (Az oroszok döntő többsége nem utálja Putyint amúgy, ami nem azt jelenti, hogy szeretik: azt jelenti, hogy egészen egyszerűen nem tudnak nála jobbat, ugyanis az átlag orosz polgár szerint az az orosz, aki úgy ugrál, ahogy az USA fütyül, áruló. >OROSZ< szempontból tökéletesen igazuk van, márpedig - figyelembe véve, hogy ők oroszok - számukra minden más szempont a legjobb esetben is csak tájékoztató jellegű. Ez amúgy a többi nemzet fiairól és lányairól is elmondható, micsoda meglepetés.)
Hogy ezeknek az amúgy nem túl szimpatikus motorosoknak a vonulása mennyiben trollkodás, az szintén nem derül ki, de ha hiryu állítja, akkor tutira az. (Vicceltem: nem az.) :D
Egy lapon említeni ezeket a figurákat a Blackwaterrel, hát... A két csapat által (külön-külön) lemészároltak száma alapján... Ja, ez kimaradt a posztból. Miért is? :D (Költői kérdés volt, a válasz nyilvánvaló.)
A "nemzetbiztonsági kockázat" megvan? Szuper, kár, hogy az oka ismeretlen. Mindenesetre ezek a "farkasok" rohadt kemény csávók lehetnek, ha ennyire félelmetesek, gondolom bármelyikük bármikor lenyomja Chuck Norrist, John Rambót és egy-egy tucat alient és predátort - álmában és egyszerre. (Ez nem félelmetes (mert baromság), hanem elképesztően imponáló amúgy. :D)
Iszonyatosan félelmetes a poszt szerint az is, hogy a "hozzájuk köthető" magyar "ügynökeik" az NKE-n (szisztyemát vagy mit) oktatnak. Gondolom, a magyarországi krav-maga oktatás is ugyanilyen jeges félelemmel tölti el hiryu szívét. Miért is nem? :D
Ja, igen: az orosz ellenzékiek meghalnak. Valóban, ám kellemetlen módon ott sem él senki más sem örökké, még Putyin vagy a rajongói sem. Jó, persze: "köztudott", hogy az orosz ellenzékieket maga Putyin nyírja ki, személyesen és puszta kézzel. Hát hogyne. :D (Mellékesen jegyzem csak meg, hogy Nyemcovnak és barátainak a legtisztességesebb választásokon sem lett volna (lenne) esélye, mert egyszerűen nincs rájuk igény, szóval magyarázza már el valaki, hogy egy vizesnyolcast miért éri meg kinyírni, ha a kutyára sem jelent veszélyt? Aki erőszakos halált hal, azzal holtbiztosan maga Putyin végzett, mi? "Maaaargit... Nóóóóóórmális???")
Lehetne még sorolni, de mások is kivestézték már, hogy miért szégyen az ez a poszt itt. (Más oldalakon simán elmenne, itt nem megy el: nem üti meg a mércét.)

Félreértés ne essék: lehet utálni az oroszokat szabadon (ahogy bárki mást is), más kérdés, hogy a primitívség ilyetén bizonyítása után reklamálni elég ciki. Miért? Mert ha valaki nekiállna itt pl. zsidózni, akkor abból jó nagy balhé lenne, igaz? (Jogosan, egyébként.) A ruszkizás, magyarozás, cigányozás és zsidózás között amúgy a világon semmi különbség nincs, mindegyik az agyhalál és gerinctelenség ékes példája. Utálhatja hiryu a ruszkikat? Persze, hogy a viharba ne. De akkor mások a zsidókat is utálhatják, márpedig az ilyesmi a Lemilen eddig nem volt sem szokás, sem eltűrt, ezért gondolom, hogy ez a poszt nagyon durván árt a Lemilnek, illetve a zsidózáson hiryu az elsők között akadna ki (mondom: joggal, csak a "ruszkizása" után igencsak hiteltelenül). Pl. Titusról (bocs, Titus) sem mondható el, hogy rajongana az oroszokért, de tud viselkedni és az álláspontját meg tudja megtámogatni hazudozás nélkül is, ami érthetővé teszi a véleményét. Nos, ez az, ami jelen poszt írójának nem megy - igaz, meg sem próbálta. (Ellenben "javára írható", hogy hazudni sem tud. :D)

Mindezekre tekintettel ezt az írást bulvárnak minősíteni az én szerény (és egyébiránt nem mértékadó) álláspontom szerint rendkívül nagy jóindulatra és visszafogottságra vall, egy megalapozottan tényszerű minősítés sokkalta vulgárisabb lenne. Ez a poszt egészen egyszerűen nívótlan, nem éri el semmiféle téren a Tiboru által meghonosított és a többi szerző (értelemszerűen kivéve hiryu) által következetesen fenntartott színvonalat.

Minorkavidor 2015.05.06. 14:34:10

@vén betyár:

Köszönöm.

Csak annyi megjegyzés, hogy ők politikai szervezethez, politikushoz nem tartozó megemlékezők.

pikacsu (törölt) 2015.05.06. 18:38:02

@Hiryu2,01: Ez annyira jellemzpő volt rád.
Én is megnézném, de honnan is vetted, hogy az amerikai pokol angyalai sztálingrádban akarnának nácikra megemlékezni? Honnan a párhuzam? Ezzel most gyakorlatilag azt állítod, hogy a német hatóságok hasonló okból jogosan nem engedik be az orosz motorosokat, akikről már meggyőzően "bizonyítottad", egyébként minden forrás nékül, hogy valamiféle félkatonai titkosszolgálati erőszak szervezet lenne. Van egy sanda gyanúm, hogy te sem engedheted meg magadnak azt a luxust, hogy első kézből, mondjuk oroszul tájékozódj bármiről amit eddig leírtál.
De ami igazán kiakasztó a cikkben az a tiboru blogjára eddig nagyon nem jellemző picsogó stílus, a pincsizés, az erőltetett párhuzamok, a "majd én megmondom neked hogy értsd" belemagyarázás. Jézus Mária és motoros szent József.

bagir 2015.05.07. 10:37:49

Tömören a cikk broáááf! Elhányja magát aki olvassa.
Az, hogy Obamának hova és mit tegyen eme förtelem írója a jó ízlés keretein belül nem írható le.

Plieur 2015.05.08. 20:13:48

Tiszteletem

Egyik szemem sír, a másik nevet:)
1. Ha valaha összefutok a Minorka és Títusz fórumtársakkal , ajánlom nayon kössék fel a bizonyos ruhadarabot:), ugyanis 70 oktános kezelésre számíthatnak ( aminek meglepő következményei lehetnek, pld. óhun nyelvjárásban kommunikálnak majd...):)
Indok: mert ezeket is ki kellett mondania valakinek...:)
2. Jön a sírás, de ez már anyahajónevű fórumtársnak.
Szvsz megszegtél egy szabályt amelyet már régebben is súlykoltam: bármennyire is csábító és egyszerű, kerüld a kritika nélküli átvételt, azért adott Jahve agyat hogy megfelelően használd is...
Mert van aminek van füstje ( jó sok, a média adja legalább 50%-át) és van ami nem annyira zajos de komolyabb, ahajt felétek pár tüntetés vagy egy bányászjárás a szomszédban...:)

==T== 2015.05.10. 12:34:04

@kószák egyike: miért is?

Ha a járműveik közlekedésre alkalmas állapotban vannak és szabályosan motoroznak akkor miért is kéne közbeavatkozni?

Európa közepén vagyunk.

@Hiryu2,01: és mi a helyzet pl. az izraeli-magyar kettős állampolgárokkal, akik meg más oldalra szállíthatnak információkat/befolyásolhatják a döntéshozatalt? Belőlük több kéne ugye? Sorosék saját egyetemet működtetnek az országban.

@GERI87: hiryu egy ócska, több fronton is aktív izreli provokátor. Ez pedig nem több, mint egy a kiegyensúlyozottság látszatára sem adó uszító propagandacikk.

A lemilt jellemzi, hogy helyt adott neki ill. a szerzőnek.

Hiryu2,01 2015.05.11. 16:54:10

Kaptem egy linket, még nem ellenőriztem le.
Ha igaz akkor Putyin nyilvánosan kiállt A molotov-Ribbentropp paktum, (és akkor ugye Lengyelország újrafelosztása mellett is)
news.yahoo.com/putin-defends-notorious-nazi-soviet-pact-174156837.html

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.05.11. 18:07:56

@Hiryu2,01:

Ez több mint 70 évvel később eléggé irreleváns, nem gondolod?

Talán még arra is találsz adatot, hogy Putyin gyerekkorában csokoládét csent a boltból, hajjaj!

bagir 2015.05.12. 15:08:10

@Hiryu2,01: én meg a youtubon találtam filmet, ahol az amcsi tengo matrózai, a frissen megtorpedózott japcsi hajó túlélőit belelövöldözik a tengerbe mint a vurstliban.
És akkor mi van? Újraírnak valamit?

bagir 2015.05.12. 15:08:58

@==T==: Züllik ez a poszt is rendesen

Bicepsz Elek77 2015.05.14. 23:54:04

"Hát ez volt srácok...

Az életben eljön a pillanat, mikor dönteni kell melyik oldalra állunk. 

Magyarország úgy látszik, döntött."

Talan nem akar a sakktablan a buta paraszt lenni, akit leutnek. Nem~e?

Hiryu2,01 2015.05.22. 15:58:49

Ez a blogberjegyzés már több mint egy hónapos, de csak most futottam bele:

criticalwest.blog.hu/2015/05/04/megvannak_a_farkasok

Csak egy kérdés. Miért diplomataútleveles kísérők jártak együtt a "civil kezdeményzés" vándormotorosával?

OpenMind 2015.06.02. 17:27:35

" ...Az életben eljön a pillanat, mikor dönteni kell melyik oldalra állunk. ... "

ez a mondat mindent elmond a szerző korlátoltságáról.

mivel egyszerre több blog is nyitva volt, vissza kellett lapoznom az elejére, mert nem hittem el hogy a lemil-t olvasom ... :-(((((

Hiryu2,01 2015.06.07. 12:18:38

www.atv.hu/kulfold/20150606-a-csalad-film-egy-kinos-kapcsolatrol

Ezen felül pedig minden csecsen polgár köteles „önkéntes” adománnyal hozzájárulni az alapítvány működéséhez. Ennek mértéke a bevételek 10–50 százaléka, tevékenységtől függően. Olyan fontos „szociális kiadásokat” finanszíroznak az alapítvány pénzén, mint az Éjjeli Farkasok motoros banda 16 Harley Davidson motorja, vagy Diego Maradona gázsija, aki egymillió dollárért eljött haknizni Kadirovhoz.

Légy a levesedben · http://www.elitharcos.hu/ 2015.06.13. 18:11:08

Hm, senki sem elemezte hogy mekkora káosz van ezeknek a kreténeknek a fejében? Meg azokéba akik tapsikolnak nekik ?
Mitől szélsőjobboldali egy Sztálinért rajongó marhacsorda?
Elutasitják a nyugati életformát .A HD-k meg krómozott német sisakok meg az amerikai mintára kreált motorosbanda az miatököm? Sztálin mennyi idő alatt lövette volna le , vagy küldte volna gulágra bármiféle szerveződés tagságát? Itt azok tapsikolnak ezeknek akik a kitöréstúrára meg a becsület napjára verik ki. Azoknak akik a szovjet hősi emlékművet koszorúzzák. Mekkora marhának kell lenni ehhez?
süti beállítások módosítása