Had- és rendvédelem-história, kicsit másképp

Összeálltunk páran, hogy kipróbáljuk: lehet-e szórakoztatóan, ugyanakkor informatívan foglalkozni rendvédelem-történeti, valamint katonahistóriai témákkal. Szerintünk igen. *** imélke nekünk: blog.lemil(at)yahoo.co.uk --- BLOGUNK A MAGYAR BLOGGERSZÖVETSÉG TAGJA ---

Megjelent a Kémek krémje!

borito_240.jpg

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Lemil-fészbúk

Olvasóink lobogói

Pillanatnyi olvasólétszám:

website stats

Utolsó öt komment

Fontosabb címkék

1848 49 (46) afganisztán (6) afrika (13) ajánló (88) alagút (7) állat (8) amerikai (102) angolok (8) arabok (16) argentin (5) átirányítás (13) atom (13) ausztrál (6) ázsia (15) balkán (6) betyár (5) biofegyver (5) biztonságpolitika (6) brazil (7) brit (67) buli (6) büntetésvégrehajtás (7) büntetőjog (11) címer (6) csata (9) csatabemutató (9) csendőrség (6) dél amerika (11) ejtőernyős (28) életrajz (41) elmélet (12) erdély (6) erőd (8) értékelőposzt (7) évforduló (53) fegyver (8) ferencjózsef (11) francia (24) gallup (5) görgey (13) görögök (5) háború (6) háborús bűn (8) hadifogoly (5) haditechnika (98) haditengerészet (54) hadsereg (16) hadtörténelem (162) hadtörténet (23) hadvezérek (9) hagyományőrzők (5) hajók (5) harckocsi (23) határőrség (7) hellókarácsony (5) helyi háborúk (17) hidegháború (53) híres bűnözők (8) honvédség (12) horthy (6) humint (24) huszár (10) i. világháború (49) ii világháború (108) izrael (26) japán (22) játék (6) k.u.k. (8) kalóz (6) kamikaze (6) kanada (7) katonazene (10) kelták (5) kémek és hírszerzők (59) kiképzés (7) kína (5) kínai (5) kivégzés (6) könyv (5) könyv ajánló (5) középkor (12) közép amerika (7) kuba (9) különlegesek (71) légierő (56) légvédelem (9) lengyel (17) lengyel magyar barátság (8) lista (5) lovas (7) lovasság (11) lövészárok (5) magyar (157) makett (7) monarchia (13) múzeum (12) német (68) nevezéktan (5) nők (12) ókor (13) olasz (13) önvédelem (5) orosz (31) ostrom (7) osztrák (30) osztrák magyar (28) pestis (6) plakát (12) podcast (9) polgárháború (5) porosz (5) portugál (6) programajánló (10) reform (6) reklám (5) rendőr (7) rendőrség (10) rendvédelem (53) róma (13) román (9) rövidhír (18) sigint (6) skandináv (7) skót (6) sorozat (15) spanyol (5) svájci (5) svéd (7) számítógép (9) szavazás (20) szerb (11) szlovák (5) szolgálati közlemény (39) szovjet (63) sztálin (5) telefonkártya (6) tengeralattjáró (17) tengerészgyalogos (10) terror (25) titkosszolgálat (71) török (15) tűzfegyver (9) ünnep (5) usa (54) USA (7) utánközlés (24) vadászgép (12) várostrom (7) vendégposzt (80) vértanú (11) vicc (7) vietnam (5) vitaposzt (76) wysocki légió (12) zene (11) A többi címke

Közkívánatra: feedek

Vitaposzt: gumitalpúak a tartalomszolgáltatóknál?

2015.11.05. 10:21 tiboru

medianyit.jpgElég érdekes törvénymódosítási javaslattal élt a tegnap a Belügyminisztérium. Ennek röviden az a lényege, hogy amennyiben a nemzetbiztonsági szolgálatok úgy látják jónak, munkatársakat küldhetnek a tartalomszolgáltatókhoz (tévék, rádiók, napi-, heti- és havilapok, internetes portálok, blogok, satöbbi), s a szerkesztőségek kötelesek lesznek ezeket a titkosszolgákat foglalkoztatni. 

Mi sem természetesebb, mint az, hogy a teljes magyar sajtó lecsapott a hírre, s egymás után jelentek meg a rettegő cikkek és interjúk arról, hogy ha ez a módosítást keresztülviszik a törvényalkotáson, az maga lesz az Armageddon, a demokrácia halálhörgése. Ha hinni lehet az első benyomásoknak, újságírók százai töltötték azzal az elmúlt éjszakát, hogy egyrészt frissítették a spejzban elrejtett menekülőcsomag szárazkolbász- és pacalpörköltkonzerv-készletét, elővették útlevelüket és búcsúlevelet fogalmaztak a hátramaradó hozzátartozóknak.

A Lemilblogra azért ennél józanabb emberek szoktak írni. Mi speciel még örülnénk is köreinkben egy alkotmányvédő vagy terrorelhárító szakembernek, csak azt kérjük az illetékesektől, hogy szégyenszemre nehogy már egy antialkoholistát küldjenek (ami a hivatásos állomány főbb jellemzőit ismerve - valljuk be - nem túl valószínű). És mivel tudjuk, hogy olvasóinknakjb1.jpg mindig karakteres véleménye van, s ennek sohasem félnek hangot adni, megkérdezzük őket, hogy mit szólnak ehhez a hírhez.

De hogy egy kis vitaindítóval is szolgáljak, azért néhány bekezdésben összefoglalom a saját véleményemet (tiboru vagyok), ami - hangsúlyozom - nem a szerkesztőség kollektív álláspontja. Ahogyan azt már sokszor elmondtuk, sokfélék vagyunk itt, a Lemilblogon, s hála istennek a véleményünk is elég sokféle (ettől vagyunk jó fejek így, csoportosan is).

Naszóval, röviden akkor arról, hogy miért tartom idióta faszságnak butaságnak ezt a javaslatot, amit - bevallom - azért se értek, mert Pintér Sándorról egy csomó elmarasztaló dolgot el lehet mondani (el is mondtak rengeteg ilyet az elmúlt 20 évben), de azt, hogy ne értene a szakmához, azt nem.

1.) Szegénységi bizonyítvány, amit a titkosszolgálatok önként és dalolva állítanak ki magukról

areyou.jpgAzt, hogy a nemzetgazdaságilag kiemelt cégeknél (akár államiak, akár magánkézben vannak) a mindenkori titkosszolgálatok mindig is törekedtek úgynevezett "operatív pozíciók" kiépítésére, szerintem nem titok. Mindig így volt ez, amióta létezik olyan, hogy "állam" és léteznek olyanok, hogy "titkosszolgálatok" vagy "bűnügyi hírszerzés". És mi sem természetesebb ennél: távközlési, hadiipari, energetikai, közüzemi szolgáltatói területen (de a tömegtájékoztatásban is) mindig is elhelyeztek saját embereket, akik ugyanazt csinálták függetlenül attól, hogy az aktuális terminológia szigorúan titkos állományú hivatásosnak, kihelyezett munkatársnak, fedett nyomozónak, esetleg együttműködőnek, informátornak vagy eseti adatközlőnek hívták őket. Voltak, akiket küldtek az adott helyre, s voltak, akiket úgy szerveztek be, hogy már ott dolgoztak - ez árnyalatnyi különbség, a lényegen nem változtat.

Nos, azzal, hogy ezt most törvényerőre akarják emelni, ez szerintem azt (is) jelenti, hogy a magyar titkosszolgálatok képtelenek rafkóból (okosan, leplezetten, nem túl nagy hullámokat keltve, diszkréten) megoldani a saját ember beküldését (vagy az ottaniak közül a rátermettek kiválasztását, tanulmányozását és beszervezését), ezért van szükségük törvényi felhatalmazásra, amivel egy főszerkesztő sem tud vitatkozni. Nem tudom, világosan fejeztem-e ki magam: a facsavart nem tudják csavarhúzóval becsavarni, ezért kérnek egy tízkilós kalapácsot.tops1.jpg

2.) Dekonspiráció     

A titkosszolgálati munka alapja (talán nem túl meglepő módon) a titkosság. Nem kell nemzetbiztonsági szakértőnek lennünk ahhoz, hogy elképzeljük a jelenetet, amikor egy mondjuk tízfős szerkesztőségben megjelenik egy új, szakmai háttér nélküli ember, akit a főszerkesztő vigyorogva bemutat a kollektívának: ő az izé, új kolléga, fogadjátok szeretettel! És közben odakacsint a szintén vigyorgó kollégáinak, akik a cigiszünetben odagyűlnek az új fiú (vagy lány) köré és csipkelődve megkérdezik, hogy: na és mi a rendfokozatod? Le tudnál priolálni nekem valakit?

Nem hiszem, hogy tőlem hallanátok először: ebben az országban amúgy is kurvanehéz titkot tartani, hát még ha ilyen előzmények övezik a szerencsétlen pára felbukkanását. ping.jpg

3.) Értelmetlen

Ha tényleg az a cél, hogy egy-egy szerkesztőség belső életéről információkat szerezzen az állam, vagy hogy "megakadályozzon bizonyos ellenséges dezinformációs kísérleteket", miért kell ehhez hatalmas hírveréssel megalapozni? Mégegyszer mondom: eddig is volt ilyen jogosítványa a szolgálatoknak, a terrorelhárításnak és a bűnügyi felderítésnek is, amivel (ha nagyon akartak) élhettek is. Azt pedig az Alkotmányvédelmi Hivatal bármelyik pénzügyese megerősítheti, hogy egy hivatásos főhadnagy összességében úgy tízszer annyiba kerül a cégnek, mint egy kiváló hatásfokkal működő bizalmi személy (magyarul: beszervezett külsős). És az se biztos, hogy a tégla rosszabbul dolgozik...    ideg.jpg

4.) Felbassza a közvélemény idegeit

Noha személy szerint nem osztom az elmúlt 24 órában a médiamunkások által számtalanszor megfogalmazott félelmeket és nem vizionálok rendőrállamot (helyesbítek: nem feltétlenül emiatt vizionálok rendőrállamot), az illetékeseknek figyelembe kellett volna venniük a módosítási javaslat prognosztizálható következményeit. Hát tényleg senki nincs az egész kurva BM-ben, aki legalább alapszinten tisztában lenne a tömegpszichológia működésével, a sajtó befolyásával? Mondjuk azt eddig is tudtuk, hogy a József Attila utca 2-4-ben úgy tekintenek a médiára, mint Harrach Péter az análvibrátorra, de hogy ilyen kapitális kommunikációs baklövést elkövessenek, na ez azért még engem is meglepett.

Zárásul: meggyőződésem, hogy ez a javaslat gumicsontként került az esetleges módosítások közé, amit (demokratikus elkötelezettségük alátámasztásául) hamarosan vissza fognak vonni. Hacsak nem akarják tovább röhögtetni magukat.

És akkor érdeklődve várjuk a kommenteket a kis magyar nemzetbiztonsági abszurd eme legújabb felvonásához.  

76 komment

Címkék: média magyar titkosszolgálat vitaposzt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2015.11.05. 10:36:14

Valahogy minden héten be kell bizonyítaniuk, h még anál, vagyis annál is hülyébbek, mint eddig gondoltuk.
Az meg, h mi mennyibe kerül, kurvára nem érdekli őket, ha nem az éhező gyerekekről van szó, mert rájuk nincs pénz...
Sztem ez is egy olyan janizós orbáni izmozás, h mutassuk meg nekik, h bármit megtehetünk, és szarassuk be őket.

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2015.11.05. 10:48:36

Első körben nekem is az fogalmazódott meg a fejemben, hogy már a konspiráció, a digitális lehallgatás (és Bástya elvtárs) már ****-t sem ér? Ennyire azért már ne legyünk a Gizikék országa, hogy a titkosszolgák nem tudják magukat becsempészni egy ilyen baráti helyre. Akkor mit csinálnak, ha a bokoharamkaidaisisukráncigi-baráti kör működésébe kellene betekintést nyerni? Hoznak egy méghülyébb jogszabályt?

Hullafotós és kézen fogott butykosa 2015.11.05. 10:56:50

Én azért megnéznék egy ilyen szakit, amint beül a portfolio.hu tőzsderovatához, figyelni, miről beszélnek.

bmiky31 2015.11.05. 11:03:35

@tiboru: gondolom neked is beugrott a téma kapcsán Robert Turcescu önleleplezése

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2015.11.05. 11:09:25

@Hullafotós és kézen fogott butykosa: Szegény portfolio.hu már így is meg lehet képzelődve: ha full retard hozzászólásokat akar az ember olvasni, nyissa csak meg bármelyik (amúgy zseniális) cikkük alatt a FB komment szekciót. Amilyen normális fórumuk van, annyira retardált a FB. Kávé helyett tökéletes.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2015.11.05. 11:26:56

@bmiky31:

Kiváló a párhuzam, köszönöm!

tiboru · http://blogrepublik.eu 2015.11.05. 11:27:52

@tiboru:

bmiky31 kolléga által említett román újságíróról itt:

en.wikipedia.org/wiki/Robert_Turcescu

room_101 2015.11.05. 12:41:13

Rossz a cím: nem gumi hanem parafatalpú.

room_101 2015.11.05. 12:47:44

Amúgy meg van uszkve 1.5-2 millió orbán seggébe bújt fideszfan ebben az országban, jut belőle bőven mindenhová "társadalmi megbízott"-nak.

OkoskaTo:rp 2015.11.05. 12:55:19

Harrach Péter szerintem szereti az análvibrátort.

Ha már a gyerekeket nem szereti.

inebhedj - szerintem 2015.11.05. 13:09:44

"külön jogszabályban meghatározott infrastruktúra, alkalmazás-
és tartalomszolgáltatók"

A külön jogszabály lenne érdekes amúgy, bár valóban mókás eljátszani a gondolattal, hogy beül egy NB-s munkatárs valamelyik portál szerkesztőségébe hírt gyártani, mint a többi ott dolgozó (amúgy félre az előítéletekkel, lehet, hogy épp a minőség, de legalábbis a helyesírás javára válna), de a külön jogszabály ismerete nélkül valami olyasmi feltételezhető, hogy inkább tömeges kommunikációban érintett szolgáltatókról van szó (nem konkrétan ezekre utal, mindössze az érhetőség kedvéért sorolnék pár ilyet: Telekom, Twitter, Viber).

Viszont furi, hogy nem olvasták tovább az újságírók a javaslatot (na, ez most akkor pont érv egy NB-s munkatárs felvétele mellett, a szakmai hiányosságokat pótlandó), mert az (1) bekezdés (ahonnan az idézet származik) felsorolja, hogy hol mindenkinél rendelheti el munkatárs foglalkoztatását az NB, azonban ezt követi egy (2) bekezdés is, imigyen:

"Az e törvényben meghatározott feladatok ellátása érdekében a nemzetbiztonsági szolgálatok foglalkoztatásra irányuló jogviszony létesítését kezdeményezhetik az (1) bekezdés hatálya alá nem tartozó szervezeteknél is."

Szóval kétkezi miniszternél épp úgy, mint felelős beosztású duguláselhárítónál. Ebből a szempontból vizsgálva meg különös, hogy az újságírók emeltettek ki a sajtóban önnönmaguk által, mint a teremtésben a legfontosabbak, kik most veszélybe kerültek.

Na jó, nem különös: bulvár.

Neoprimitív 2015.11.05. 13:10:41

Passz, mit lehet ehhez még hozzátenni? Talán még azt, hogy az ilyen híreknél mindig remélem, hogy tényleg csak gumicsont, nincs olyan hülye, aki komolyan gondolná.

Aztán megnézem a napi híreket és ömlik belőle, hogy zimperialista összeesküvés van árvalányhajas hazánk turulbanfogant igaz magyarjai ellen, Soros "Sátán" György vezényletével és mindenről a média tehet. És ilyenkor elgondolkozom, hogy a paranoiást nem lehet meggyőzni arról, hogy nem üldözik. Az önjelölt zsenit sem arról, hogy hülye.

Viszont be lehet illeszteni a törvényjavaslatba amit a haza bölcse követel. Aztán privátin felhívni pár megbízható emberke figyelmét arra, hogy né'mán, micsoda baromságot akarnak ezek már megint - utána pedig hátradőlni és megvárni, amíg a főnök mégiscsak kiveteti. Mint írtad, Pintérre sok mindent lehet mondani, de azt nem, hogy ne értene a szakmához...

proletair · http://lemil.blog.hu 2015.11.05. 13:22:10

Ha a Cég komolyan gondolná amit "kommunikál", akkor egyrészt nem ötletparádéval etetnék a zújságíróat, hanem csendben "bevásárolnák" magukat pár szerkesztőségbe.

Most vagy az van, hogy ezt már meglépték, és ezzel a törvényizével csak a lebukás szélén táncoló beépített (megvett) embereiket védik, vagy épp most építenek be (vesznek meg) embereket.

Vagy tényleg ilyen ostobákok, hogy így izomból akarnak információhoz jutni.

Bisztő Gyalla · http://gyulszi.blog.hu 2015.11.05. 13:30:02

"(tiboru vagyok), ami - hangsúlyozom - nem a szerkesztőség kollektív álláspontja"

Mi lehet a szerkesztőség álláspontja a kilétedről?

aegithalos 2015.11.05. 13:44:19

@Bisztő Gyalla: Mi lehet a magyartanarod allaspontja a szovegertesedrol?

"a saját véleményemet (tiboru vagyok), ami - hangsúlyozom - nem a szerkesztőség kollektív álláspontja."
A zarojeles resz... nos zarojeles. Takard le hibajavitoval, aztan erteni fogod. De erted te amugy is.

ihasz laci 2015.11.05. 13:55:21

nemtom mennyire temabe vago de azert rakerdezek.
mennyire valoszinu az, hogy a t.szolgalatok figyelik az hazai interneten torteno blog es forum komunikaciot?
ugye van tobb szaz ha nem ezer blog es forum ahol felmerulhetnek olyan temak amik esetleg erdekelhetik a t.szolgalatot.
van-e erre kapacitasuk? vagy nem is foglalkoznak az egesszel mert ugy gondoljak, hogy nem erdemes?

nemreg olvasgattam egy ket beszelgetest a magyar prepper es onvedelmi forumon. vannak ott is eleg vad elkepzelesek:) viszont meg vannak gyozodve rola, hogy figyelve vannak. aztan elgondolkotam lehet-e valami alapja annak, hogy igy gondoljak?

NAR 2015.11.05. 13:55:22

Azért ezen a mondaton kicsit fennakadtam:

"És mi sem természetesebb ennél: távközlési, hadiipari, energetikai, közüzemi szolgáltatói területen (de a tömegtájékoztatásban is) mindig is elhelyeztek saját embereket, akik ugyanazt csinálták függetlenül attól, hogy az aktuális terminológia szigorúan titkos állományú hivatásosnak, kihelyezett munkatársnak, fedett nyomozónak, esetleg együttműködőnek, informátornak vagy eseti adatközlőnek hívták őket."

Miért is kellene titkosügynöknek lennie mondjuk a Magyar Telekomnál vagy az RTL Klubnál és potenciális üzleti titkokat szivárogtatni mindenféle bírói engedély nélkül? Egészen pontosan milyen információkhoz férnének hozzá ezek az ügynökök, amikhez nem lenne egyébként is törvényes hozzáférése az államnak?

Bernik 2015.11.05. 14:02:40

"mert Pintér Sándorról egy csomó elmarasztaló dolgot el lehet mondani (el is mondtak rengeteg ilyet az elmúlt 20 évben), de azt, hogy ne értene a szakmához, azt nem."
Milyen "szakmához"?
A Nürnbergi Per útán újjáépülő demokratikus Németország, tehát az NSZK népe, közvéleménye mit szólt volna ahhoz, ha egy Hitler Belügyminisztériumában vezető beosztásig jutott, mellesleg a minisztériumon belüli náci pártszervezet egykori funkcionáriusát, mint "szakmához" értőt jelölték volna a demokratikus Németország belügyminiszteri porsztjára? Merthogy értett a "szakmához"... Melyikhez is?
A posztkomcsi hazai média - az a része is, amelyiknek a címlapjára, JOBB HÍJÁN, e pillanatban írni vagyok kénytelen - talán most már (saját bőrén) ráébred, mennyire öngyilkos taktika egy potenciális kommunista diktátor útját egyengetni.
Mert hosszan lehetne sorolni, hogy a lappangó nyugatutálattal, amerikaellenességgel, demokráciát megvető fogalmazásokkal és a kommunista, III/III-as múltú orbánemberek előéletének elfogadásával hogyan segítették a katasztrófa torkába hazánkat.
Egy Tasnádi nevű, kommunista állambiztonsági tiszt irányította 1989-ben a Hősök terén működő ügynökeit, amikor a rendszerváltás egyik legnagyobb eseménye zajlott. Máig azonosítatlan - mert titkolt ügynökakták miatt leplezett - ügynöke prominens ellenzéki jelmezben szerepelt a rendezvényen. Vajon ki lehetett az? Csak nem az, akinek 25 évvel később, miniszterelnökként "véletlenül" megfelelt a személye egy államtitkári poszt erejéig?
Amikor például Pintér elvtárs - a kádári BM MSZMP titkára - jobb..., pardon balkeze lett az államtitkárrá dicsőült, volt III/II-es tiszt tavaly, akkor némi morgás után hirtelen, (vezényszóra) csend lett róla a hazai sajtóban. Elfogadták a személyét? Igen? Akkor mit csodálkoznak, ha előbb-utóbb a rákosidiktatúra gyakorlata fog hazánkra köszönteni?! Amikor a rádióbemondó mikrofonja mellett folyamatosan ott ült "kollegája", a fegyveres ÁVH-tiszt, csőre töltött, kibiztosított pisztollyal. Akárcsak az újságok szerkesztőségeiben.
Amíg a népharag, vagy az EU meg nem állítja a vörös, pardon: "nemzeti-keresztény" Orbano Uit a pénzcsapok elzárásával, addig Magyarország tovább robog a sztálini-putyini diktatúrába.
"Akik a hazugság hirdetői voltak, e perctől fogva nem tagjai többé a Magyar Rádiónak, mely ezentúl joggal viselheti Kossuth és Petőfi nevét."
Ez volt a Szabad Kossuth Rádió első közleményeinek egyike a forradalom 1956-os győzelmekor. Vajon hányszor játszották be ezt az eredetiben ma is meglévő hangfelvételt az 1990-es rendszerváltás óta a hazai médiában? S ha nem, vajon miért nem? Kikre való tekintettel nem? Azok érdekében, akiknek médiatámogatásával a sztálini-kádári diktatúra pribékjei a mai napig sunyíthatnak fontos állami pozíciókban.
A holnapi temetésre tekintettel pedig aktuális egy Babits versrészlet is. A hírhez, miszerint Kedves Vezérünk, Orbán is tiszteletét teszi az Óbudai Temetőben, és dr. Göncz Árpád köztársasági elnök úr kifejezett végakarata ellenére ott lesz a temetésén:
"Kelj, magyar ifjúság, tépd le a virágot,
melyet eszméinek ellensége rádob
emlékére - kőnek!"

jágör68 2015.11.05. 14:09:04

Bizony, kémek a szerkesztőségben- Dr. Udo Ulfkotte- volt szerkesztő Frankfurter Allgemeine Zeitung:

az európai médiának a CIA mondja tollba a "híreket"

www.youtube.com/watch?v=sy9KFOVf8Ro

tucano 2015.11.05. 14:11:59

Én a rendszerváltozás után 5-6 évvel kezdtem tartalmat szolgáltatni. Csak és kizárólag kereskedelmi jellegű újságnál és tv csatornáknál. Mindenhol volt elhárító vagy megfigyelő vagy ellenőr vagy mifene. Mindenki, mindig tudta, hogy kik ezek és teljesen természetesen kezelte mindenki a szituációt. Pl. kereskedelmi tv csatorna esetében sokmilliárdos gépek zakatoltak, óriási tömegű embert ért el, persze hogy be kellett védeni. Pedig nincs is magyar Marighella. De az internet ezt az egészet értelmezhetetlenné tette. Túl sok a szerkesztőség ahhoz, hogy mindenhová élőerőt lehessen küldeni. Ráadásul úgyis mindegyiket teljesen megfigyelik, sokkal hatékonyabb eszközökkel. Basszus, a legbutább megfigyelő progi is több adatot ad, értelmesen leválogatva, mint egy db. jól álcázott mesterkém, egy darab szerkesztőségből és majdnem ingyen.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2015.11.05. 14:12:08

@NAR:

Nem minden titkos információszerzési erő, eszköz vagy módszer bírói engedélyköteles. A Rendőrségi törvény részletezi a tudnivalókat.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2015.11.05. 14:14:47

@XJ8:

Természetesen csak találgatni tudok, de az a véleményem, hogy egyfajta érdeklődés és szűrő-kutató tevékenység van a netes fórumok és blogok vonatkozásában is.

Carradine a gardróbszekrényben 2015.11.05. 15:09:55

Na, most meg mi van?

E szerint a cikk szerint délutánra kivették a törvényjavaslatból a vitatott passzust:

index.hu/belfold/2015/11/05/nemzetbiztonsagi_torveny_modositas_fidesz/

csak egy néző 2015.11.05. 15:43:18

Beszartak a fiúk. Ők maguk vették ki a javaslatot.
Nem akartak megint egy "Orbán takarodj" tüntetést.

csak egy néző 2015.11.05. 15:50:01

Sajnos nem tudták alkalmazni a sok "Önkéntes spicli" feliratú karszalagjaikat. Pedig lett volna jelentkező bőven.

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2015.11.05. 15:54:00

Most azt fogja jelenteni Rozsdabimbó ügynök, hogy mit akart megírni az újságíró, vagy azt, hogy mi az, amit NEM akart megírni, a Párt kérésének ellenére is?

Lesből Támadó Szárítókötél 2015.11.05. 15:58:32

@Carradine a gardróbszekrényben:

A (2) bekezdés ugyanúgy bennevan. Hajlok afelé, hogy a tartalomszolgáltatók beleírása figyelemelterelés volt a (2) bekezdésről, és a lényeg inkább ez: a szabályozás alapján ugyanis semmi értelme felsorolni bárkit is, mert a lényege az, hogy bárkihez küldhetnek és az köteles foglalkoztatási viszonyt létesíteni.

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2015.11.05. 15:58:58

(Off....segíccség.... a böngészőm helyére feltelepült valami outsourcing nevű Sz.r és NEM bírom leírtani. Óránként legalább ötven oldalt feldob, amin bombabiztos titkos randipartnert kínáló oldalt hirdet.
Lehet hogy már beépültek a lemilbe is????)

mégmás:
hvg.hu/w/20151105_Stirlitz_ujsagot_ir

NAR 2015.11.05. 16:00:19

@tiboru: Na de a kérdésem azon része még mindig áll, hogy milyen információhoz kell ügynök?

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2015.11.05. 16:05:42

Ezmegmiez????

444.hu/2015/11/05/visszakozna-a-kormany-megsem-lesznek-titkosszolgak-a-szerkesztosegekben

Jó napot, nem emlékszem, hogy találk...
- Én egy fikusz vagyok. cserepes.
- Na de...
- Kérem, haladjon tovább.

Neoprimitív 2015.11.05. 16:50:47

@Hiryu 2,0: Na, akkor az előző kommentem mehet át a konteo blogra? :)

9mmPara 2015.11.05. 16:53:36

@tucano: A tényleges célt illetően arra tippelek, hogy ha egy szerkesztőség munkatársai rendszeresen, személyesen találkozhatnak a köztudottan nem túl gátlásos hatalom emberével, akkor az erősíti bennük az öncenzúrát.

9mmPara 2015.11.05. 16:55:28

@NAR: Pl. Lázár János illetve most már inkább Rogán Antal szomorúságáról valakinek tájékoztatnia kell a sajtómunkást.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2015.11.05. 16:59:49

@NAR:

Csak nagyon röviden:

A hírszerző ügynök csak az egyik a többféle típus közül. Van, aki befolyásol, van, aki dezinformál, van, aki csak logisztikai segítséget nyújt az előbbieknek, s van, aki figyelemleterelésként van ott, mert mindenki rá figyel, s közben a valódi ügynök nyugiban dolgozhat.

A közvélemény általában azt tekinti ügynöknek, aki hírszerzési lehetőséggel bír, de ez távolról sem ilyen egyszerű.

teddybear01 2015.11.05. 17:00:37

@Hiryu 2,0: Ha nem vagy képben a Windows belső szervezésével, hívj mielőbb egy vírusirtásban gyakorlott informatikus kockát.
Az egyik meglátogatott oldal erőszakosan feltelepített a gépedre egy olyan programot, ami a mellékelt hirdetéseket pakolja fel a böngésződre. itt van néhány okosság, bár a cikk már kissé régi:
www.knok.adatpark.hu/silyceum/cikkek/kemek_a_szg.htm

teddybear01 2015.11.05. 17:09:40

@teddybear01: Ja és nem csak azért kéne sietned, mert az ilyesmi piszkosul idegesítő, hanem azért is, mert az ilyen vírusok előszeretettel pakolnak fel másfajta kártevőket is.

Láttam már olyan gépet, amin több mint hatszáz fertőzést számolt össze a vírusirtó, és félidőben idegösszeomlást kapott. A végén lementettem amit lehetett, aztán többszörösen töröltem az egész merevlemezt és párszor újraformáztam.

NAR 2015.11.05. 17:30:02

@tiboru: De még mindig nem értem, milyen információt tudnak szerezni. A következő Éjjel-Nappal Budapest adásban VV Alex megcsöcsörészi BB Évát? A tehetségkutatóban az énekes kislány nem fog továbbjutni? Bivalybasznádon jövő héten fogják a bázisállomás szoftverét frissíteni? Az új iPhone-t 145999 forintért fogják árulni januártól? Ezen döntések befolyásolása sem tűnik államérdeknek...

tiboru · http://blogrepublik.eu 2015.11.05. 18:05:19

@NAR:

Egy hírportálnál vagy tévénél azért vannak ezeknél relevánsabb információk is. Ki volt az informátora mondjuk Dezső Andrásnak, amikor Kovács Béláról írt leleplező cikket? Honnan tudta a másik riporter, hogy XY politikus megcsalta/megverte a feleségét? Ki árulta el a szerkesztőnek, hogy WY polgármester egy osztrák bankszámlán 2 millió eurót tart? Ki szivárogtat a kormánypárt zártkörű kongresszusáról? Melyik orosz/szerb/izraeli/amerikai/ pénzember hívta meg a főszerkesztőt egy kéthetes hawaii nyaralásra? Honnan tudódott ki, hogy valamelyik százmilliós közbeszerzésnél huszonkettőt visszacsorgattak az államtitkárnak?

Ó, rengeteg érdekes információ csapódik le a médiában, ami érdekelheti a szolgálatokat. Csak sokszor hülyék és inkompetensek ahhoz, hogy ezeket megszerezzék.

2015.11.05. 18:56:18

Az biztos érdekes lett volna, ha a Méhészet, Orvosi szemle vagy hasonló hardcore újságokhoz került volna egy-egy jóember.

csak egy néző 2015.11.05. 19:42:07

A "Fürge ujjak"-ról és a "TUTTI FRUTTI PARTY MAGAZIN"-ról már ne is essen szó.DDD

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2015.11.05. 20:32:32

@Gloria Mundi: Egyetértek. Komolyan mondom, ami itthon és világszinten a vezetői garnitúrát jellemzi valami félelmetes. Tényeg csak ennyire gerinctelen senkiháziak mennek már el politikusnak...?

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2015.11.05. 20:37:11

@tiboru: Ebből sajnos nem derül ki számomra a sztori.

falugazda 2015.11.05. 20:41:59

Szerintem azért kell valakit küldeni, mert a következő lépés a cenzúra bevezetése lesz. A nagytestvér azt szereti, ha az országépítésben megfáradt jómunkásemberek csak jó híreket kapnak.
Felkészül a fiatal Örkény István reinkarnációja a termelési riportok 2.0 megírására.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2015.11.05. 21:20:27

@molnibalage:

Sajnos minden jel arra utal, hogy igen.

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2015.11.05. 23:39:28

@inebhedj - szerintem:
Azert akarmilyen is a magyar sajto, mint sajto, az egyik legfontosabb alappillere az atlathatosagnak. Mindenki tudja, hogy megy a mutyi, mindenki tudja, hogy ki mit lopott el. Ezt a sajtonak koszonhetjuk. Nyilvan a sajto is kapja a fuleseket valahonnan, nyilvan nem mindig szentektol. Ahogy azt lehetett olvasni, ki az uristen adna infot egy ujsagironak, ha nem garantalt, hogy meg a cikk megjelenese elott az informator kilete visszajut az inkriminalt szemelyhez/szervezethez.
Mas cegekhez lehet, hogy celszeru lenne berakni par szakembert. Mondjuk az epitoiparba. Ja, nem, ott sajat emberek halasznak a zavarosban.
A MASSZIV problema itt az, hogy a titkosszolgalatok, rendorseg, stb. politikai fuggetlenseget mar az ovodasok is kirohogik.

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2015.11.05. 23:52:43

@NAR:
Kb. ketto jut eszembe:
- Mi fog megjelenni/min dolgoznak. Fel lehet ra keszulni, eltuntetni bizonyitekokat, stb. meg megjelenes elott.
- Honnan szarmaznak az informaciok.

Serathis 2015.11.06. 08:43:52

@Ahmet: azt nem tudjuk hogy mit lopnak. Csak azt hogy lopnak.

NAR 2015.11.06. 10:18:23

@tiboru: Két problémám még mindig van :-) Egyrészt "távközlési, hadiipari, energetikai, közüzemi szolgáltatói területről" volt szó az eredeti cikkben, itt még mindig nem látom, mi az a releváns info, amit nem kellene tudnia egyébként is az államnak. A másik problémám, hogy a felsorolt információkhoz mi köze az _állami_ titkosszolgálatnak? Azt értem, hogy a kormánypártot érdekelheti, ki szivárogtat tőlük, de úgy érzem, ennek kiderítése nem a rendőrség, de még csak nem is a titkosszolgálat hatásköre. Ha jól értem a törvényt, hogy ha a szökésben lévő Viszkissel készült volna interjú, az a rendőrségre tartozik, de ilyen azért ritkán történik.

pushup 2015.11.06. 14:29:54

@Felsmukk: tudjuk. mindent. azt is, ami le van betonozva. azt a telekkel együtt viszik

tiboru · http://blogrepublik.eu 2015.11.06. 18:29:14

@NAR:

Az az érzésem, hogy csak froclizol engem :-)

nagy imola 2015.11.07. 16:51:37

A "demokratikus elkötelezettség alátámasztásául" félmondat-hoz: ahhoz nekik már Atlasz-i erő is nagyon kevés volna. Egyébként törvénnyel alátámasztva avagy nem, eddig is így volt, 1990. előtt, jóval előbb is. Csak ez már Rákosi elvtárs modernizált változata. Érdekes módon az egyik napilap számítógépen megjelent cikke pár hete 27 hozzászólással zárta a napot, másnap reggel 7 hozzászólás volt ugyanazon cikkhez.

sebestyén eszter 2015.11.07. 20:09:26

A fake hírt (megint) az MSZP generálta.

1. 2015. október: Pintér trvmódosító javaslata -- T/6979. szám www.parlament.hu/irom40/06979/06979.pdf

2. 2015. november 2.: Harangozó (MSZP) módosító javaslata, amelyben (az indokolásban) belekeveredik a szólásszabadság tétel www.parlament.hu/irom40/06979/06979-0006.pdf

3. 2015. november 4.: Vas Imre (Fidesz) módosító javaslata www.parlament.hu/irom40/06979/06979-0008.pdf

A parlamenti munkafolyamatban, a belső információs rendszerekben látják a különböző frakciók egymást módosító indítványait. Így Harangozóék láthatták Vasét (hamarabb mint mi, a külső felületen, ahonnan letöltöttem a linkeket), nem kellett hát mást tenni, 4-én egy informális körtelefon a sajtónak. Mit csinál az újságíró? Az aznapi irományokat megnézi, ez Vasé volt. A hír éppen 4-én kelt útjára (véletlenül :-)).

Ó, igen! És mik is azok a hírközlési szolgáltatók? 2003. évi C. törvény net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0300100.TV

Akinek még ez sem lenne elég, az ISZT-ről: www.iszt.hu/iszt/docs/tanulm-vereb-hkt.pdf

Az MSZP meg - állítólag - valamiféle ellenzék....

sebestyén eszter 2015.11.07. 22:41:52

@bmiky31: Turcescu azóta is ül államtitoksértésért? Vagy én nem értek valamit...

Neoprimitív 2015.11.08. 21:01:18

@sebestyén eszter: Mitől volt fake a hír?

A belinkelt források alapján:
- születik egy törvényszöveg
- egy MSZP-s képviselő módosítót nyújt be hozzá, mondván, hogy még nem létező jogszabályra hivatkozik és különben is túl tág értelmezést tesz lehetővé (ebbe beletartozott volna az összes médium).
- egy fideszes képviselő erre bead egy másik módosítót, amelyikben immár nevesíti, hogy "az elektronikus hírközlésről szóló törvényben meghatározott elektronikus hírközlési szolgáltatók és a postai szolgáltatásokról szóló törvényben meghatározott postai szolgáltatók"-ra vonatkozzon.

Ha nem a magyar parlamentről lenne szó, akkor azt mondanám, hogy valóban, korai az aggodalom. Mivel azonban az igen kevéssé tisztelt kormánypárti képviselők saját elmondásuk szerint sem szokták megnézni mi a nagy büdös lóf*szra nyomnak igent és ha a pártközpont azt mondja, akkor a saját anyjukat is eladják bárcásnak egy AIDS-es munkatáborba, én kifejezetten örülök, hogy még még az agyatlan szavazógép előtt kiderült a dolog.

Jut eszembe: igen a "valamiféle ellenzék" a világ minden táján igyekszik az aktuális kormány hülyeségeit minél nagyobb terjedelemben tálalni. Az a dolga.

Végső megjegyzés: a trollkodás minősített esete, amikor bármilyen érv alátámasztására valaki több tucat oldalas hivatalos szövegeket linkel be. Ha van benne releváns információ, akkor keresd meg, másold be és utána berakhatod a linket, hogy aki akarja ellenőrizhesse.

szita szita péntek 2015.11.09. 10:05:43

Nem értek a témához,mert nem dolgom ez - ezzel együtt is pont ugyan azok a gondolatok futottak át az agyamon, amit a postban is olvashatunk, szal' ezt nem rágnám tovább, mer' ugye minek? Azé vannak dolgok amik érdekelnének.

Monnyuk a trv. hatályba lép és a vizionált jövő valósággá válik. Jóképességű 00127-esünk megjelenik a szerkesztőségben, hogy őt akkor most alkalmazni kell. Márpedig ha én alkalmazok valakit, akkor én fizetem a munkáját és nekem tartozik elszámolással, felelősséggel. Én adok neki infót, annyit amennyit akarok és én várok el tőle munkát.Hm? Mer' ugye ha _betekintést_ kellene biztosítani az ügynökségnek, az egészen más, ám ha jól értem itt nem erről van szó. (A trv tervezetet meg lusta vagyok megkeresni, átolvasni, bocsi.)

Zsidófalvi Zsidó 2015.11.09. 16:21:29

@szita szita péntek: Azt hiszed, annyira felületesen fogalmaztak a törvényben, hogy te, mint munkáltató, köteles leszel felvenni a titokzatos szolgát és utána mondjuk az udvar sepregetését bízhatod csak rá?

:-D

szita szita péntek 2015.11.09. 23:56:07

@Zsidófalvi Zsidó: Nyilván nem. Ugyanakkor az ezzel kapcsolatos híradások pontatlanok. _NEM_ az az érdekes a történetben, hogy a titkosszolgálatok e területen is aktívak. Ez a dolguk, nyilván azok. Ami érdekessé teszi az egészet, az a folyamat intézményesített, látható módja. Márpedig ha intézményesített, akkor bezony nem az az érdekes, hogy ott van-e a jóképességű, hanem az, hogy milyen adatokat, mi módon köteles számára a székhelye (? biztos van erre jobb szó) átadni, milyen infrastruktúrát kell számára biztosítani? A "köteles alkalmazni" egy rettenetesen pongyola és felületes megfogalmazás - és épp ez az ami hírértékké emelte ezt az egészet, erre akartam rámutatni (a számodra nyilván) butácskának tűnő kommentemmel.

sebestyén eszter 2015.11.10. 01:56:34

@Neoprimitív:

:D

Viccesebb vagy, mint a Sex Pistols énekese I hate Pink Floyd pólóban.

Tehát tényeket időrendi sorrendbe tenni , forrással alátámasztani trollkodás. Maradjunk annyiban, hogy szerinted. :) Aki egy darab tényt vagy forrást se hozott, azonban írt egy melléknevekkel (minősítésekkel) teletűzdelt "szöveget". Kicsit átlátszó csak, hogy neked csak az MSZP van a fókuszban, a szakmai útról lekanyarodtál. Elképzelésem sincs, hogy miért.

Tévedtem. Johnny Rotten hitelesebb volt Pink Floyd pólóban, mint te.

sebestyén eszter 2015.11.10. 02:04:15

@szita szita péntek:
A T/6979. www.parlament.hu/irom40/06979/06979.pdf

a hírközlési szolgáltatókról szól. Én nem tudom, mióta nevezzük az online sajtót és a tévéket hírközlési szolgáltatónak, biztos lemaradtam egy törvénymódosításról.

A sajtót vagy médiát - mint "műfajt" - az MSZP vitte a tematikába a törv-módosító (T/6979) módosítójavaslataként (nov. 2.). Fentebb linkeltem. Médiahekk volt, nem kell dúldimenzionálni, így jutott az ellenzék médiafelülethez. Ilyen egyszerű.

2015.11.10. 09:02:50

@tiboru: azert az is tudott, hogy ez az informacioaramlas ketiranyu. A HirTv eseteben is (egeszen a hires "gecizesig") nemcsak beleszoltak a tartalomba, hanem bizonyos melysegig a szerkesztok is kerhettek informaciokat a szolgalatoktol.
A kommenteknel pedig eleg egy-egy folower-t raallitani arra aki sokat pattog a virtualis terben (nekem is van alvo-nick kovetom a 444-en pl.).

Untermensch4 2015.11.10. 10:34:11

@Lesből Támadó Szárítókötél: A te véleményedet osztom, figyelemelterelés a (2) bekezdésről és/vagy még valamiről. Jó trükk mert ha valójában egy tömeglélektanhoz értő találta ezt ki akkor arra gondolhatott hogy később hiába jön rá vki/akárki hogy miről is kellett elterelni a figyelmet, addigra a bulváros tornádó végleg beeszi magát az agyakba és a téma felvetésekor a többség a most futó pánikra asszociál, így a valódi célt nem is igazán lehet majd tudatosítani az egyszeri hírfogyasztóban.

Minorkavidor 2015.11.11. 20:39:33

@Bernik:

Ajánlom a következő szakirodalmat:
Tony Judt: A háború után Európa története 1945 után I-II. kötet Európa könyvkiadó:
I. kötet:
89.o: „1946 május 5-énKonrad Adenauer jövendő nyugatnémet kancellár egy wuppetáli nyilvános beszédében szót emelt a nácitlanítási kísérletek ellen, követelte, hogy hagyják békén a „náci társutasokat”. Két hónappal később újonnan megalapított Kereszténydemokrata Uniójának (CDU) tartott beszédében ugyanezt hangoztatta: a nácitlanítás túlságosan hosszú ideje tart, és semmi haszna.”
90. o: 1951. évi adatok szerint Bajorországban a bírák és ügyészek 94, a pénzügyminisztériumi dolgozók 77, a mezőgazdasági minisztérium köztisztviselőinek 60 %-a volt náci. 1952.évi adatok szerint a bonni külügy hivatalnokainak 1/3-da szintén NSDAP-tag volt. A diplomáciai testület 43 %-a volt SS, további 17 %-a volt GESTAPO vagy SD alkalmazott 45 előtt. „Az 1950-es években mindvégig Hans Globke , Hitler 1935-ös nürnbergi törvényei hivatalos kommentárjának megszövegezője vezette Adenauer kancelláriáját. Rajna-Pfalz rendőrfőnökét, Wilhelm Hauser volt Oberstumführer-t terhelte a felelősség.” Az egykori GESTAPO, SD, és SS tagok nyugdíjazásukig dolgozhattak a nyugatnémet államigazgatás különböző területein és a félreértés elkerülése végett nem takarítói, gondnoki poszton. Még akkor is, ha részesei voltak a háborús büntetteknek is.
Azaz igazság, hogy az adenaueri időkben, 1963-ig nem üldözték a volt náci prominenseket semm. A nemzetközi bíróságok elítéltek néhány csúcsvezetőt, semmi több. Ezek közül is akiket nem végeztek ki, pár éven belül kiengedték, sőt vagyonukat és hatalmukat is visszakapták. Így az a Friedrich Flick is, akit 1947-ben maguk a német hatóságok ítéltek el háborús bűnösként. 3 év múlva szabadult, visszakapta a Daimler-Benz főrészvényesi pozícióját. Ugyanígy hamar kiengedték a szintén kompromittálódott vállalatok, mint pl. az I.G. Farben és Krupp vezetőit is. (91.o.).
Sőt, Adenauernek még azt is sikerült elérnie, hogy az 1955. évi cannes-i filmfesztivál műsoráról levegyék Alain Resnais Éjszaka és köd című dokumentum filmjét. A bonni külügy hivatalos tiltakozása így hangzott: „ a fájdalmas múlt hangsúlyos felidézésével tönkreteszi a fesztivál nemzetközi harmóniáját.” Mivel ebben az évben csatlakozott az NSZK a NATO-hoz, a francia kormány a tiltakozásnak helyt adva visszavonatta a filmet. Erre A.R. a következőképpen reagált: „ Természetesen nem tudtam, hogy a nemzetiszocialista rendszer képviselteti magát Cannes-ban. Most már persze tudom.” (373.o.)
1966 decemberétől 1969-ig az a Karl-Georg Kiesinger lett CDU színekben az NSZK kancellárja aki 1933-45 között NSDAP tag volt.

Minorkavidor 2015.11.11. 20:54:50

@molnibalage:

Igen!
Gondold végig, hogy hol képzik a péktől kezdve katona- és rendőrtisztekig bezárólag a különböző képesítést igénylő szakmák dolgozót. Míg az előbbit egy erre specializálódott szakképzőben, addig a két utóbbit jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.
De hol képzik a politikust. Sehol. A politikus az lesz. Hogy mást ne említsek a jelenleg Orbán utáni legbefolyásosabb politikus, Lázár János Rapcsák András hódmezővásárhelyi polgármester és országgyűlési képviselő táskahordozójaként kezdte.

Minorkavidor 2015.11.11. 20:57:30

A cikkhez:

Ismerve Orbán és a Fidesz eddigi 27 éves tevékenységét, ez elterelés. A ? csak az, milyen számukra fontosabb dologról kívánják elterelni a figyelmet.

sebestyén eszter 2015.11.12. 03:20:37

@Untermensch4:
re 2015.11.10. 10:34:11

a sajtó és a média a nov. 2-ai MSZP-s indítványba került bele először. ha tehát igaz az állításod ("figyelemelterelés"), és miért ne lenne igaz, hiszen a matek törvényszerűségei szerint a feltételezésen alapuló következtetések többször igazak, mint az állításokon alapulók, akkor az MSZP... (pl. szívességet tett)?

Untermensch4 2015.11.12. 11:57:00

@sebestyén eszter: Nem akarok kéretlenül s hívatlanul egy másik blogot reklámozni de hallottad már azt a kifejezést hogy "őfelsége ellenzéke"? Közhasználatúbb kifejezések a témában: megélhetési politikus, kéz kezet mos, váltópolitizálás, egykutya...
Ha kell, magyarázom tovább.

sebestyén eszter 2015.11.12. 14:12:26

@Untermensch4: Értelek, bár szerintem már ezen is túl vagyunk. Nekem az egypártrendszer jut inkább eszembe. Csak azt nem értem, minek hozzá több logó...

hexe56 2015.11.13. 17:08:06

@Bernik: Csak egy nevet írnék, a többit találd ki Reinhard Gehlen

Untermensch4 2015.11.14. 08:01:50

@sebestyén eszter: Anno az elvtársak rájöhettek hogy a zimperialistausákoknál a stabil kétpártrendszer örök élet meg két nap, a jónép meg van róla győződve hogy demokrácia de új versenyzők képtelenek piacra lépni. Ha valamiben mindkét párt egyetért akkor ott demokratikusan nincs egyéb lehetőség. Az első verzió a 80-as években nem vált be a 2.0 már jobb, az új versenyzők praktikusan egymást tapossák és húzzák le az esélytelenségbe (az "ellenzék" erre rásegít), közben viszont némi piackutatást/hangulatjelentést nyújtanak az istenadta nép preferenciáiról a tömegektől elszakadt elitnek, működhetendő visszacsatolással. És közben mindenki elhiszi hogy 1)ez demokrácia, mert "többpártrendszer" 2)"ezek mind egyformák" legyünk apolitikusak és beletörődők.
A szórakoztató elektronika meg olcsó (ha kibírják hogy ne adóztassák meg a netet), ha még bevezetnék mellé az olcsó szómát is (jelen technikai színvonalon ez ópium-kender kombó lenne, gyógyszerészek által termékdiverzifikált szabványrendszerben), akkor a rendszer tényleg gránitszilárdságú lehet ha adminisztratív eszközökkel nem fojtják meg a gazdaságot csak lesápolják.
A több logó marketingeszköz. Minden sikeres cég több logóval fut, szerszámgép-üdítők-autók...

sebestyén eszter 2015.11.14. 16:49:10

@Untermensch4: Minden szavaddal egyetértek. És ha jól belegondolok, az egypártrendszer alatt is volt Hazafias Népfront. :-)

inebhedj - szerintem 2016.01.23. 17:38:43

@Ahmet:

Lehet, hogy igazad van, de én az elmúlt huszoniksz évben folyvást azzal szembesülök, hogy vajon miért nem ír erről-arról a sajtó, ha még én is tudok róla?

A sajtó voltaképp mindig valaki házi sajtója.
süti beállítások módosítása