Had- és rendvédelem-história, kicsit másképp

Összeálltunk páran, hogy kipróbáljuk: lehet-e szórakoztatóan, ugyanakkor informatívan foglalkozni rendvédelem-történeti, valamint katonahistóriai témákkal. Szerintünk igen. *** imélke nekünk: blog.lemil(at)yahoo.co.uk --- BLOGUNK A MAGYAR BLOGGERSZÖVETSÉG TAGJA ---

Megjelent a Kémek krémje!

borito_240.jpg

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Lemil-fészbúk

Olvasóink lobogói

Pillanatnyi olvasólétszám:

website stats

Utolsó öt komment

Fontosabb címkék

1848 49 (46) afganisztán (6) afrika (13) ajánló (88) alagút (7) állat (8) amerikai (102) angolok (8) arabok (16) argentin (5) átirányítás (13) atom (13) ausztrál (6) ázsia (15) balkán (6) betyár (5) biofegyver (5) biztonságpolitika (6) brazil (7) brit (67) buli (6) büntetésvégrehajtás (7) büntetőjog (11) címer (6) csata (9) csatabemutató (9) csendőrség (6) dél amerika (11) ejtőernyős (28) életrajz (41) elmélet (12) erdély (6) erőd (8) értékelőposzt (7) évforduló (53) fegyver (8) ferencjózsef (11) francia (24) gallup (5) görgey (13) görögök (5) háború (6) háborús bűn (8) hadifogoly (5) haditechnika (98) haditengerészet (54) hadsereg (16) hadtörténelem (162) hadtörténet (23) hadvezérek (9) hagyományőrzők (5) hajók (5) harckocsi (23) határőrség (7) hellókarácsony (5) helyi háborúk (17) hidegháború (53) híres bűnözők (8) honvédség (12) horthy (6) humint (24) huszár (10) i. világháború (49) ii világháború (108) izrael (26) japán (22) játék (6) k.u.k. (8) kalóz (6) kamikaze (6) kanada (7) katonazene (10) kelták (5) kémek és hírszerzők (59) kiképzés (7) kína (5) kínai (5) kivégzés (6) könyv (5) könyv ajánló (5) középkor (12) közép amerika (7) kuba (9) különlegesek (71) légierő (56) légvédelem (9) lengyel (17) lengyel magyar barátság (8) lista (5) lovas (7) lovasság (11) lövészárok (5) magyar (157) makett (7) monarchia (13) múzeum (12) német (68) nevezéktan (5) nők (12) ókor (13) olasz (13) önvédelem (5) orosz (31) ostrom (7) osztrák (30) osztrák magyar (28) pestis (6) plakát (12) podcast (9) polgárháború (5) porosz (5) portugál (6) programajánló (10) reform (6) reklám (5) rendőr (7) rendőrség (10) rendvédelem (53) róma (13) román (9) rövidhír (18) sigint (6) skandináv (7) skót (6) sorozat (15) spanyol (5) svájci (5) svéd (7) számítógép (9) szavazás (20) szerb (11) szlovák (5) szolgálati közlemény (39) szovjet (63) sztálin (5) telefonkártya (6) tengeralattjáró (17) tengerészgyalogos (10) terror (25) titkosszolgálat (71) török (15) tűzfegyver (9) ünnep (5) USA (7) usa (54) utánközlés (24) vadászgép (12) várostrom (7) vendégposzt (80) vértanú (11) vicc (7) vietnam (5) vitaposzt (76) wysocki légió (12) zene (11) A többi címke

Közkívánatra: feedek

Vendégoldal - Professor Pizka: A USAF Air Mobility Command

2009.08.05. 08:00 Professor Pizka


Ha már úgyis Pekingben járt, Professor Pizka gondolt egyet és átnézett az onnan alig 11 ezer kilométerre és 13 órányi időzóna-távolságban található St. Louisba (Illinois), ahol készített pár fotót az amerikai légierő Air Mobility Command-járól. És mivel úriember vagyok, nem is mondom ki, hogy mennyire irigykedem. Ti megtehetitek, benneteket nem köt a szerkesztői viselkedési kódex; adjatok neki!!!


Toborzás, szállítás, vakítás. A USAF Air Mobility Command

Kohn, a falu és a közeli nagyváros között ingázó izraelita mozgóárus megkérdezi a rabbit: Ó, mondd meg nekem rabbi, miért van olyan messze az állomás a falutól? Azért fiam, hogy közel legyen a sínekhez – feleli erre a rabbi.

Ezt a szép bölcsességet felejtette el néhány Saint Louis-i befektető, amikor úgy döntött, hogy a város közepén levő, lakónegyedek, repülőgépgyárak és egyetemi campusok közé ékelt Lambert repteret felváltja a MidAmerica Airporttal. Nem jött össze.

A kudarc magyarázata az, hogy a MidAmerica Airport a várostól vagy ötven kilométer (elnézést: harminc mérföld,
tehát oda-vissza két gallon jófajta 86-os regular benzin) távolságra van. A helyiek szemében az is csak apró szépségflastrom a bibircsókos menyecskén, hogy ott van a St. Louis Metro végállomása, a belvárostól röpke 45 perc, eleinte afroamerikaiak által lakott negyedeken, aztán lepukkant ipartelepeken és végül kukoricatáblákon át vezető vonatútra. Tehát nem lett ott polgári reptér.

Felmerülhet a kérdés, hogy mit keres ott akkor egy reptér? A katonák építették, mivel pont az Államok kellős közepén van, Nyugat és a Kelet között félúton, ahogy a közeli St. Louis. Miután a legközelebbi ellenséges reptér (Castro elvtárs) vagy
3.000 km légvonalban, a reptéren nem a vadászerők, hanem a légierő szállítási parancsnoksága, az Air Mobility Command székel. Azért vannak a közelben vadászerők is, de ők nagyrészt a városközponti Lambert reptéren települnek, a kisszámú repülőbuzi nagy örömére, a környékbeli munkaerő megelégedettségére, a magyar származású kisnyugdíjasok bosszúságára és a lányos anyák nagy aggodalmára.

A szállítógépek tehát kint vannak a prérin, a Scott Air Force Base területén.
A Scott AFB Magyarországon a maga 2707 lakosával nagyközségi rangot élvezne, de valahogy úgy érzem, erre a megtiszteltetésre nem vágynak.

Az AMC, mint az könnyen kitalálható, a Légierő szállítógépeit fogja össze.
Ő magasabb egység, de még nála is magasabb a USTRANSCOM, amibe a tengeri és egyéb szállítás is beletartozik. Mindkettőt tábornok irányítja, és a helyettesük is tábornok, így a 2707 emberre négy tábornok jut. Hát igen, hozzánk képest van még mit fejlődni az amerikaiaknak…

A képlet nem volt mindig ilyen egyszerű; a szállítást és logisztikát párszor átszervezték a történelem során. A szállítók nem tudtak cserzett arcú és kemény öklű, alaposan dekorált ezredeseket felmutatni, akik „Nuts!” felkiáltással akadályozták volna meg az új hadrend bevezetését, így aztán huszonhétféle betűszó volt már azon az irodán, ahol a parancsnok dolgozik. (Hasznos lenne a paradicsomleves-betűtészta párost megmutatni a vezérkarnál. Egy munkaebédnél a teljes hadrendet átnevezhetik játékból, utána az igazit békén hagyják).

 
Végül, de nem utolsósorban itt székel a Defense Information Technology Contracting Organization, ami annyira semmitmondó név, hogy valami Men In Black-szerű elit bandát sejtek az alagsorában. Kisebb szervezetek is vannak itt, például az USAF 3. sz. Regionális Nyomozóhivatala, vagy a USAF Band of MidAmerica.

Mellesleg vannak itt repülők is, mivel az USAF még nem olyan fejlett, hogy repülők nélkül játsszon légierősdit. Egyebek között a 375th Airlift Wing, a 932d Airlift Wing (ez a Reserve Command alá tartozik, az egyszerűség kedvéért) 126th Air Refueling Wing.

Felmerül a kérdés: mit csinálnak ezek ott? A munka dandárját és egyéb magasabb egységeit, mivel innen repül Irakba, Afganisztánba, Európába az utánpótlás, ide jön vissza és itt osztják el az Államok egyéb repterei felé. Magyarán: ez az amerikai hadigépezet egyik nagy logisztikai központja. Ez megfigyelhető például olyankor, amikor az ember meccsre akar menni és a metrómegálló (a metró vasúti síneken megy) peronjáról egyszercsak látja, hogy a Union Pacific egyik böhöm mozdonya vagy harminc szép új Abrams harckocsit húz a reptér felé. Sajnos ezt nem tudtam lefotózni, de a hasonló szállítmányok mindennaposak.


Tehát szállítanak, berakodják,
továbbítják, iktatják, csisztüj szpirt árban eladják… izé, miket beszélek én itt, az az ellenség.

Ez nem túl izgalmas dolog. A vadászpilóta-toborzás egyszerű. Macsó dolog, a
lányok szeretik, tehát a fiúk csinálják. Egy hangsebességgel, dobra-villanygitárra repesztő vadászgépes videó minden egészséges szexualitású fiút a vadászgépek felé terel, legalábbis élete bizonyos időszakában.

De mi van a szállítógépekkel? Gyere szállítópilótának és repülj nyolc órát egyenesen az éjszakában, majd szállj le a sivatagban, aludj egyet egy légkondicionált konténerben és irány vissza? A rakodómesterek élete csupa móka és kacagás? A villástargonca a győzelem fegyvere?

Nem, ezek a szlogenek nem stimmelnek. Toborozni kell. Az meg úgy megy, hogy toborzónapot tartanak. Ennek voltam én vendége, immáron két éve, 2007 dögletesen forró nyarán a Scott légibázison. Scott egyébként az első tiszthelyettesi (enlisted) rangú személy volt, aki [1917-ben. tiboru] meghalt repülőbalesetben. Ez sem lenne rossz toborzónak, de ennyi reptér nincsen, másrészt meg senki nem meghalni megy a seregbe.

Tehát toborzás. Ennek a kevésbé látványos része a különféle ösztöndíjak és életút-programok rendszere. Egyszerűsítve valami olyasmi a képlet, hogy az X év szolgálatért cserébe tanulmányokat finanszíroznak, ösztöndíjakat adnak. Ez rengeteg kevéssé tehetős fiatalnak vonzó, ezért a repülőnap egyik fő attrakciója a haderőnemenkénti toborzás volt. Óriási sorok, nem álltam be egyikbe se, de elég biztosnak tűnt, hogy aznap több száz fiatal választotta az egyetlen utat kifelé a középszerből. Volt ilyen osztálytársam is ott. Öt év hajón, és utána diploma. Minden felvételin előresorolás a veterán minősítés miatt. Toborzóirodák vannak a városban is, de úgy sokkal hatékonyabb a dolog, ha van hozzá spektákulum, amelyre ezennel rá is térek.
A hatástalanított gépágyúkkal lődöző csemeték és a rájuk vigyázó MILF-ek után az első nagy attrakció a Spirit of Oklahoma (Oklahomai Szesz, ahogy a bizonyos csatornák ismeretterjesztői mondanák), egy hús-vér (kompozit-alu-egyéb) B-2 Spirit bombázó. Vigyáztak rá, de azért mégis, tíz méterről sokkal szebb látvány, mint hatezerről, égháttérrel. Úgy nem szeretném látni. Bár ha valaki látja úgy, akkor nézze sokáig, mert utoljára látja…

A következő látványosság a BigMac. A C-17 szállítógépek a Pápán is alkalmazott típushoz tartoznak (az megvan, hogy amikor majd Pápára kell repülni, akkor a „Go to Papa to see some Mama” lesz az amerikai fiúk csatakiáltása?). Ez repült már a Kecskeméti Repnapon is, szóval sok szót nem vesztegetnék rá.
A légierő mélyen szexista beállítottságát jelzi a Vultee Vibrator iskolagép, ami a hülye nevén kívül nem nagyon érdekes. Persze lehet, hogy igen, de nem volt ráírva. A fallikus szimbólumok a hangszóróból ropogó géppuskás Jeep-nél folytatódnak, minden lány kötelezően lőtt a puskával.
Itt most eszmefuttathatnék, de nem, mert a végén még engem is a szexizmus vádja ér.

Van itt néhány commie gép is, kezdve a MiG-17-tel. Azt hiszem, hogy ennyire szép állapotban, repülőképesen sose volt egy se, csak a csehszlovák légierőben sejtek ilyesmit, Radek Smrz és Jirí Hrdvbrzik törzsőrmesterek keze alól. A következő viszont Samuel Huntington, Fukuyama és más tudósok minden elméletét összekuszálja. Tehát figyelem: a róm. kat. Csehországban tervezett és gyártott, a pravoszláv Ukrajnában a kommunista rezsim által üzemeltetett gépet megveszik amerikai protestáns veteránok és egykori kedves alakulatuk, a US Navy Blue Angels köteléke színeire festik. Politológusok rajzolják be a szöveges feladat alapján a vaktérképre a politikai, vallási és kulturális erővonalakat.
A tűzpiros L-29 Delfin viszont szimplán ízléstelen, a nagy melegben viszont minden dolog napernyő, még egy B-25 Mitchell is.

Akkoriban volt új és szépreményű eszköz az Osprey (Halászsas) a billenőrotoros helikopter-repülőgép. Körbefényképeztem, és számos szenzora, műszere, képernyője mellett megállapítottam, hogy ez is árnyékot ad. Biztos vagyok benne, hogy tíz százalékkal sötétebb és mintegy harmadával kiterjedtebb árnyékot, mint a konkurens európai típusok.

Ekkor már felszálláshoz készült gépeivel a Geico Sky Typers alakulat. Kitűnő móka. A kis Texan gyakorlógépek szoros alakzatban
repülnek és összehangolt számítógépek összehangoltan adagolják a füstöt. Ezzel aztán bármit fel lehet írni a (tiszta) égboltra. A genius loci itt egy amerikai zászlót és a SCOTT AFB feliratot diktált a himnusz kíséretével. Mindenki vigyázzban az ég felé nézve. Lefényképeztem volna, de épp vigyázzban álltam és az eget bámultam… (a Geico amúgy egy biztosító, ők a szponzorok).

A só és bors következett, a repülőgépbe mászás. A legnagyobb élmény a Galaxy pilótafülkéje volt, először egy létrán kb. másfél-két emeletnyit fel, aztán balra, végül kicsit le, és már ott is állt egy csinos szőke hadnagy kisasszony (nem fényképezhettem le). A hölgy huszonhat éves és a nagy böszme dög első tisztje. Hát igen, én meg hajtogathatok papírrepülőket…

Aztán közismert tény, hogy az amerikai elnököket repülőn hordják külföldre, de a kisebb nacsalnyikok is szép címeres gépeken utazhatnak. Itt is volt kettő, egy harmadik fajtát néztek a felkészült riporterek anno Ferihegyen „az elnök dzsambójának” (dzsambo bwana, habari?), mielőtt az igazi dzsambó megérkezett volna.
Még sok gép bemutatta kiváló árnyékoló képességét, például egy C-135 légi utántöltő, A-10 csatagép, vagy a New York Air National Guard Herkulese.
Ez a vas a sarkvidékre járó hótalpas változat. Egyik feladata a kisszámú kutató kimentése jegesmedvék, leopárdfókák és eszkimó népdalkörök karmaiból, a másik, kevésbé reklámozott meg a NORAD sarkkörön túli radarjainak utánpótlás-szállítása.

És végül néhány pillanatkép. A kis Edge 540 műrepülő mindenféle szájtátiaknak mutatott be „rendőrkanyarokat”, míg az ejtőernyős paletta-hajigálás arra szolgált (szerintem), hogy bemutassa: a rakodómester,
az ejtőernyő-hajtogató és a targoncakezelő igenis macsó foglalkozás.

A hazautat viszonylag eseménytelenül bonyolítottam le: miután megfigyeltem a teljes Hawaii szigetcsoportot egy kövér amerikai ingén, metróra ültem és egyszerű egyetemistának álcázva magam visszamentem a campusra. Persze nem tudták rólam, hogy Iszájev néven ezredes vagyok…

83 komment

Címkék: usa amerikai légierő vendégposzt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zig Zag · http://lemil.blog.hu/ 2009.08.05. 08:15:18

Stirlitz SS-Standartenführer lánykori nevén Maxim Maximovics Iszajev ezredes :)

Titus Pullo Urbino 2009.08.05. 09:23:24

Ez komoly: Radek Smrz és Jirí Hrdvbrzik törzsőrmesterek?

Amúgy érdekes poszt, gratula Professzor úr!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2009.08.05. 09:31:42

@Titus Pullo Urbino: Két cseh beszélget. Te Jirko, nem jön ki a keresztrejtvény, segítsél már! Na, mondjad Karel. Jirko: Hát vízszintes sorba ez jött ki, hogy Stvbrzck, ez te tudod mit jelent? Karel: Hát persze, még ismerem is a pasast!

Flankerr 2009.08.05. 09:46:03

Érdekes és értékes poszt, beépített röhögésgenerátorral..:) gratula hozzá, és érezd sárga irigységem..:)

Titus Pullo Urbino 2009.08.05. 09:51:42

Off

@Professor Pizka: Van egy cseh mondat, amiben nincsenek mássalhangzók, így néz ki leírva, kimondani meg nagyon nehéz: strc prst krst krk, annyit tesz, hogy dugd keresztül az ujjadat a torkodon. Szlovákul is pont így van.

On

Nekem sajnos csak Taszár meg Kecskemét jelenti a repülőnapot, messzebre még nem jutottam. Meg még gyermekkoromban véletlenül meg tudtam nézni egy orosz MIG helikoptert az esztergomi reptéren, az is nagy élmény volt. Egyszer Taszáron (1991?) bemásztam egy C130 Herkules belsejébe, jó nagy "hangár" belülről is. A képeket nézegetve eszembe jutott, hogy a B25 Mitchell az egyik kedvenc gépem, azt szívesen megnézném. Nem fényképeztél a gépen belül?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2009.08.05. 09:58:09

@Titus Pullo Urbino: a B-25 sajnos be volt zárva, cak a szállítógépekbe lehetett bemászkálni

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.08.05. 10:02:58

Kiváló poszt, és micsoda képszerkesztési-tördelési technika!!!

:-)

Titus Pullo Urbino 2009.08.05. 10:09:30

OFF

Találtam egy oldalt, harci cselekményeket feldolgozó filmek fegyverarzenálját mutatja be, fegyverbuziknak kötelező:

www.imfdb.org/index.php/Saving_Private_Ryan

Ez éppen a Ryan közlegény megmentése című film összes kézifegyverét mutatja be, fegyverenként több képpel.

Jó szórakozást.

ON

@Professor Pizka: sajnálom, kíváncsi lettem volna a Mitchell belsejére is.

MTi 2009.08.05. 10:19:59

@Professor Pizka: Basszus, Te úgy jársz ezekre a helyekre, mintha kellene! :)
Nagyon jó, nagyon jó - remélem másfelé is jártál és arról is hírt adsz :)

NagyTeve · http://www.uniforminsignia.org 2009.08.05. 10:34:43

@Titus Pullo Urbino: nem strc prst strz krk véletlenül? Nekem anno egy cseh kollega így írta fel.

Professzor úr, gratulálok! Sikeresen etetsz a sárga irigységgel!

Titus Pullo Urbino 2009.08.05. 10:57:34

@NagyTeve: nemhiszem, mert a "keresztül" szó szerintem krst, kriszt, krízsom. Az strz szerintem téves.

@MTi: szerbül hogy mondják, hogy keresztül?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2009.08.05. 11:03:36

@tiboru: hála és világos sör fényeskedjen neked érte :-)

paranoid T.R. marcipan 2009.08.05. 11:16:30

már rutinosnak tetszik lenni, ez egyre jobb! külön értékelem, h egyéni kéréseim is belekerültek:)
a vaktérképrajzolás pedig gyerekjáték, csak sok színes ceruza kell, h jól egyértelmű legyen a káosz.

hazitroll 2009.08.05. 11:36:16

Remek, remek!
@Titus Pullo Urbino: ez az oldal meg beteg :)

MTi 2009.08.05. 11:41:24

@Titus Pullo Urbino:
Off: szerbül a krst=kereszt, preko=keresztül, prst=ujj - de ők azért nem halmozzák annyira a magánhangzókat, néha-néha becsúszik egy-egy mássalhangzó is :)

Zig Zag · http://lemil.blog.hu/ 2009.08.05. 13:15:46

Tudósítónkat hallották a napfényes Illinois-ból. :D

juditmanó 2009.08.05. 13:27:56

@MTi: mármint becsúszik néha egy-egy magánhangzó is, gondolom ezt akaryad írni (sorry)

MTi 2009.08.05. 14:03:59

@juditmanó: pontosan ezt akartam írni! :) de a fene se tud koncentrálni így ebédidőben :))

Mentula 2009.08.05. 16:56:05

Szép munkét végzett, Iszájev ezredes elvtárs.
Az Első Főcsoportfőnökség értékelőcsoportja szerint több hasznos információ is szerepel az anyagban.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.08.05. 18:52:48

@Mentula:

Ja, ügyes fiú; én is azon gondolkodom éppen, hogy nem kéne ennek a Maxim Maximovicsnak egy soron kívüli mosógép-kiutalást aláírnunk?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2009.08.05. 19:00:27

@tiboru: már van és ma este használni is kéne... a te asztalodon már ott az újabb jelentésem, értékeld és intézkedj egy soron kívüli zaporozsec kiutalásáról :-)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.08.05. 19:18:50

@Professor Pizka:

Hohó, elvtárs, a te beosztásodban tudhatnád, hogy egy Zaporozsecért be kéne épülj legalább az NSA Értékelő-Elemző Igazgatósága vezetője mellé.

Vagy Queen-lemezeket kéne hoznod az unokaöcsémnek.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2009.08.05. 19:21:48

@tiboru: ha a vezető besoztású személy 18-35 közötti tökélets alakú, nimfomán, akkor megoldható :-)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.08.05. 21:10:51

Hohó, Index-címlap...

Maxim Maximovics, készülj a megmérettetésre!

APO AE 2009.08.05. 21:27:28

tetszett a poszt.

azért az AMC-s amerikaiak tudnak valamit: olyan homokviharban is járnak a gépeik, hogy az ember nem is gondolná, hogy megpróbálkoznak a repüléssel. mondjuk ez csak a teherszállítókra vonatkozik. vadászok és helok a földön maradnak olyankor.
nagyon várom már, hogy esetleg mikor kapom el a pápai C-17-est a sivatagban. be van élesítve a fényképezőgép!

Mentula 2009.08.05. 23:38:45

Mint azt tudjuk, a címlapra kerülést erős minőségi szűrés előzi meg, kivéve, ha poszt első bekezdése tartalmazza a pina szót vagy annak szinonimáit, esetleg az 'amputált szex' szókapcsolatot. Vagy aktuális, a népeket izgalomban tartó témát dolgoz fel. Mivel itt egyik sem forog fenn... nos menjen az a luxus záporjoska, a beépített minibárral, és igazi sztolicsnajával, Maximovics et. megérdemli :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2009.08.06. 00:10:24

én a zsidóviccet és a MILF kifejezést érzem döntőnek, de azért a záporjóskát köszönettel :-)
A Stoli sem rossz, de ha orosz, akkor moszkovszkaja. Ukrán gorilkát (horilka...) is szívesen fogadok, pl öt cseppecske. Zubrowkát is. Tkp. tökmindegy csak ártson :-)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.08.06. 00:29:39

@Mentula:

Örülök, hogy megszavaztad. A vodka mellé kapjon egy karton Baltika sört is, és egy Trapper farmert, a magyar állambiztonsági elvtársak apró figyelmességét.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.08.06. 00:32:58

Csak az az aggasztó, hogy nem gyűlnek a kommentek. Ki fogja akkor elhinni a távollevők közül a címlapot holnap, amikor újult erővel megjelennek itt a törzstagok?

Maxim! Dülleszd ki nyugodtan a mellkasod, mert ezek szerint olyan posztot rittyentettél, amibe senki nem tud belekötni!

egysegelem 2009.08.06. 01:01:01

Aze' a B2-est megneztem volna belulrol is.

bet-li, kínai játékos 2009.08.06. 01:29:34

@Professor Pizka: Gratula ismét, meglepett a késő délutáni címlap...

Nyilván a posztot színesítené néhány hangfelvétel az Osprey, vagy épp B2-es reptér feletti áthúzásáról. (azt hiszem a Totalcaros fiúk a "V8-as érzést" rögtön hanyagolnák:))

paranoid T.R. marcipan 2009.08.06. 02:17:13

@tiboru: a címlap visszakereshető, ne aggódj:)

@Professor Pizka:
ezennel hősiesen felajánlom szolgálataim. ha nem szereted a sztolicsnaját, én az egészet megiszom. mondjuk a moszkovszkaját is:)
(és tényleg csak zárójelben: a zsubrovka lengyel...)

El Topo (Sgt. Elias) 2009.08.06. 07:34:35

A világ legdrágább napernyői!:)

Basszameg, basszameg, basszameg, nekem még sosem jutott eszembe, hogy címlapra optimalizáljam egy cikkemet MILF használattal, meg zsidóviccekkel.:D

De most eltanultam. Ha bejön, jövök egy sörrel az ötletgazdának.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2009.08.06. 08:09:22

@paranoid marcipan: hol írtam, hogy nem az? :-)

@El Topo (Sgt. Elias): a sört majd paranoid marcipannak kell adni, ha mar a vodkámat úgyis megissza, legyen mivel lekísérni. Van huzatja... :-)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2009.08.06. 08:46:07

@bet-li, kínai játékos: Egy F-15 repült meg F-16, meg a BigMac. A BigMac halk a másik kettőt meg a kis szappantartó fuji gépemmel nem fényképeztem, kínában egy rendes canon fegyver volt nálam annak az objektívje akkora mint a fuji.

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2009.08.06. 09:19:02

@paranoid marcipan:

Nemhogy aludnál ilyen késő, de ehelyett meglett férfiaktól akarod lenyúlni a betevő vodkát. Hát milyen úrilány az ilyen?!

Cö-cö-cö...

juditmanó 2009.08.06. 10:29:13

@Mentula: Mi az az "amputált szex"? :))

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2009.08.06. 11:05:16

@juditmanó: "Oh bébi, ez az, van nálad gumi? BzzzzzzBrrrrrhmááááááágggggg" (részlet az amputálós kéjgyilkos című film szinkronjából)

juditmanó 2009.08.06. 11:21:39

@Professor Pizka: szegény pasi, biztos meglepődött, amikor amputálták a gumi alatti részét :)))))

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2009.08.06. 11:36:49

Eleinte igen, aztán szép csendben elvérzett :-)

paranoid T.R. marcipan 2009.08.06. 12:52:28

@Professor Pizka: csak logikailag nem illett oda:)

@csurtus: és még mennyi elvetemült dologra vagyok képes:) és szexista vagy, már megint. vodkából csont nélkül asztal alá iszom egy meglett férfit:)

Mentula 2009.08.06. 16:11:34

OFF
@juditmanó:
Hát ez egy régi történet; vagy 1-2 éve, mikor még néha én is írtam egy-egy posztot:), bánya... izé Thaddeus G-nek feltűnt, hogy a blogjára többen is úgy jutnak el, hogy az amputált_szex kifejezést ütik a gúgliba, bár ilyesmi, ha jól emlékszem, nem is szerepelt az írásokban. Aztán ez szóba került itt is, és láss csodát, jópáran itt kötöttek ki a gugli említett keresőszava alapján.
De hogy mit is jelent, azt jóérzésű ember nem írja le, 16 óra 9 perckor legalábbis még nem :).

Ha már itt tartunk, mijaza MILF :)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.08.06. 16:30:56

@Mentula:

Az angolszász kultúrfölény újabb bizonyítéka.

Mothers I'd Like to Fuck.

Vagyis olyan anyukák (kiterjesztően: már nem tinédzser korú nők) jellemzésére használt betűszó, akiket az ember nem rugdalna ki az ágyából.

Mentula 2009.08.06. 16:35:11

Aha, mint pl. Stifler mamája? :)

juditmanó 2009.08.06. 16:39:45

@Mentula: OFF
köszönöm szépen, mindig tanulok valami újat :)
A Professzor úr is adott magyarázatot,az kevésbé nyerte el a tetszésemet ;-)

MTi 2009.08.06. 19:02:44

@xstranger: ez kimaradt a viccből: "...és megd.gtam az első tisztet!"
@tiboru: d.gni vagy rugni - ez itt a kérdés!

paranoid T.R. marcipan 2009.08.06. 19:17:29

annyira megnyugtató érzés, h akkor is előkerül itt a szex, ha én befogom a szám:)

juditmanó 2009.08.06. 20:00:16

@paranoid marcipan: :))
Ha a Professzor úr felbukkan valahol, akkor kb. 2-3 komment múlva biztosan erre terelődik a szó.;-)

NagyTeve · http://www.uniforminsignia.org 2009.08.06. 21:19:44

@paranoid marcipan: @juditmanó: nem értem, miért mind a ketten a professzor úrral akartok szexelni ... má' tanársegéd nem is jó neketek?

_hüppög_

juditmanó 2009.08.06. 21:23:30

@NagyTeve: OFF
én nem mondtam, hogy vele, főleg nem azt, hogy csak vele, ne hüppögj, majd valahogy megvigasztalunk :))))))

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2009.08.06. 21:32:20

@juditmanó: ajve... a vegen mar megint en vagyok a helyi Kujon Richard. A vegen meg hatbalonek itten a felboszult himek, akik azt hiszik, hogy en itten noket szedek fel. Veszelyes szakma a kortars iroke...

juditmanó 2009.08.06. 21:50:35

@Professor Pizka: de annál izgalmasabb,ugye Herr Professor? :-)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.08.06. 22:11:59

Hellóhellóhelló... Hát mifolyikitt?

Juditmanó, marcipán, Professzor, NagyTeve... 1 drb. világ omlott össze bennem. Mindenki kihasználja, hogy pár óráig blogon kívül voltam?

Meglesz ennek az ára ám!

(Professzor, NagyTeve: nyugi, nem rátok gondoltam...)

juditmanó 2009.08.06. 22:17:03

@tiboru: kedves tiboru, mire gondolsz, mi folyik itt? Én csak megkérdeztem Mentulát, mi az az amputált szex, amelyet megemlített a kommentjében :)). A többiről igazán nem tehetek...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2009.08.06. 22:32:15

@juditmanó: tipikus noi magatartas, a osszeugrasztani a himeket majd kedvtelve nezni a verontast. Tiboru, nem idegen ez a blogtol, az itt targyalt osszes fegyveres alakulat, felderito, kem, stratega... mind azert dolgozott, mert a noknek kellett valami. Szomoru sors ez, de ez az igazsag. A blog sem lehet mentes a juditmano es paranoid marcipan-fele elemektol, akik oromuket lelik ebben a felforgatasban.
:-)

Mentula 2009.08.06. 22:36:44

Mindig önfeledt örömmel tölt el, ha katonai szállítógépek, vagy német hegyivadászok ürügyén két lépcsőben egyéb vidám témákra asszociál a kreatív, művelt kommentelő, lett légyen az a dugás, az ivás vagy a rock'n'roll. :)

juditmanó 2009.08.06. 22:42:59

@Professor Pizka: Abban igazad van, Herr Professor, hogy a nőknek mindig kell valami, de még maga Freud sem tudta kideríteni, mit akarnak a nők:
»Die große Frage, die ich trotz meines dreißigjährigen Studiums der weiblichen Seele nicht zu beantworten vermag, lautet: Was will die Frau?« Szerencsére azért akadnak férfiak, legyenek katnák vagy civilek, akik néha rájönnek, mit is :)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.08.06. 22:49:41

@Professor Pizka:

Bezonyám; és ezzel a tudattal kell együtt élnünk...
Légy résen!


@Mentula:

Most, hogy mondod: rock még nem is volt!


@juditmanó:

Hát nagyon bíztam ebben az utolsó mondatban :-)

juditmanó 2009.08.06. 22:54:54

@tiboru: naná, ez a világ egyik mozgatórugója :))), (aztán majd jön a rock'n'roll is).
@Mentula: szerintem a kommentelők 99%-a bármilyen témából, szállítógépek vagy kémek, esetleg várostrom, két lépéssel eljut az általad idézett területhez ;-)

Mentula 2009.08.06. 23:01:14

Szegény Freud boldogtalan neje is bizonyosan a tudatalattijában fojtotta el, was sie wirklich wollte. Felteszem 30 év alatt őtet az öreg nem kérdezte.

Mentula 2009.08.06. 23:08:23

Bammeg, eltűn egyt egy igen értékes kommentem Freudról, szegény nejéről, meg az elfojtásról, plusz nevezett anyjáról. na mindegy.
Itt meg a rákkenroll :)

www.youtube.com/watch?v=Yl8EG00UzXE

Mentula 2009.08.06. 23:10:20

ki érti ezt? blogmotor :S

juditmanó 2009.08.06. 23:48:27

@Mentula: Szerintem Freud összes felesége, szeretője, egy éjszakás kalandja elmondta, mit akar, ezért zavarodott össze az öreg :))))

NagyTeve · http://www.uniforminsignia.org 2009.08.06. 23:57:38

@juditmanó: izgatottan várom ... mindketőtök részéről :)

@tiboru: melyik résre gondoltál? :)

juditmanó 2009.08.07. 00:00:28

@NagyTeve: Öh...bocs, elvesztettem a fonalat egy pillanatra, Freud miatt nyilván :), mit is vársz tőlünk és kitől?

Mentula 2009.08.07. 00:23:46

@juditmanó: hehe, korabeli stáblista: Sigi 'monsterdick/Wunderhand' Freud

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2009.08.07. 07:36:14

csak nem arra gondolsz, kedves mentula, hogy ha nemesi rangot kapott volna, akkor von Hinten báró lett volna belőle? :-)
Az, hogy itten bizonyos elemik keverik a weibliche Seele-t a weibliche Körper-rel, az már meg sem lep. Ez a borzasztó, amikor egy férfi a nő lelkének megismerésén, a lélek rejtelmeiből aztán a harmónia megteremtésén fáradoznak... a nők meg közben azon gondolkoznak, hogy hol van az a marcona katona aki a lelküket igazán ismeri. Szegény Zsiga bácsi. Nem tudta, hogy női lélek nincs. Ösztönök vannak, hormonok táplálta, sötét atavisztikus ösztönök. Siralomvölgy ez én mondom nektek...

NagyTeve · http://www.uniforminsignia.org 2009.08.07. 08:24:10

@NagyTeve:

" juditmanó 2009.08.06. 21:23:30
@NagyTeve: OFF
én nem mondtam, hogy vele, főleg nem azt, hogy csak vele, ne hüppögj, majd valahogy megvigasztalunk :)))))) "

juditmanó 2009.08.07. 08:36:11

@NagyTeve: OFF
aha, most már emlékszem :). Néhány jó szó helyreállítja a lelkivilágodat? :)

NagyTeve · http://www.uniforminsignia.org 2009.08.07. 09:28:51

@juditmanó: attól függ ... ha egyes német filmekben gyakran elhangzó és közismert, elfúló hangon súgott szavakról van szó, akkor valószínűleg :P

paranoid T.R. marcipan 2009.08.07. 11:02:27

most komolyan... kiteszem a lábam egy estére, és té meg a prof azonnal a nyakamba varrják a felfordulást. felháborító.

@NagyTeve: ne hüppögj, most ugyan hirtelen nem tudom milyen szavakra gondolsz, de ha rájövök, akkor persze azonnal :)

@Professor Pizka: hát igen, az élet nem habostorta, Pelikán elvtárs.

MTi 2009.08.07. 13:15:37

fülledt erotika az uborkaszezonban? :)

- Mik voltak VV Majakovszkij utolsó szavai öngyilkossága előtt?
- ???
- Elvtársak, ne lőjetek.....

Lucius Flavius Arrianus 2009.08.08. 15:23:00

@MTi:
s mit mondott Jezsov Buharinnak?
"Van egy jó, és van egy rossz hírem, elvtársam. A jó hírem az, hogy csak egy rossz hírem van. A rossz pediglen az, hogy meg fogol, elvtársam, halni."

Esterházy is idézte valahol, meg nem mondom gugli nélkül, hogy hol, talán a Kis Magyar Pornográfiában.

Kismy 2009.08.09. 18:49:13

2707 lakos? mit nagyközség? az már város!

starace 2010.09.03. 21:18:39

@Titus Pullo Urbino
OFF
"Van egy cseh mondat, amiben nincsenek mássalhangzók, így néz ki leírva, kimondani meg nagyon nehéz: strc prst krst krk"
OFF OFF
Helyesen: Strč prst skrz krk
Egyébként: ez így egy icipicit erőltetett, nyilván a poén kedvéért, a "skrz" szót inkább a "skrze" formában használja a beszélt cseh nyelv.
(És ezek nem csak mássalhangzók: az "r" és az "l" a cseh nyelvben ún. magánhangzóértékű mássalhangzók, lehet velük önálló szótagot képezni szótagolásnál.)

attilag78 · http://attilag78.blog.hu 2010.09.17. 18:49:26

Aprosag, de St. Louis maga Missouri-ban van, nem Illinois-ban, ellentetben a targyalt repterrel.
süti beállítások módosítása