Had- és rendvédelem-história, kicsit másképp

Összeálltunk páran, hogy kipróbáljuk: lehet-e szórakoztatóan, ugyanakkor informatívan foglalkozni rendvédelem-történeti, valamint katonahistóriai témákkal. Szerintünk igen. *** imélke nekünk: blog.lemil(at)yahoo.co.uk --- BLOGUNK A MAGYAR BLOGGERSZÖVETSÉG TAGJA ---

Megjelent a Kémek krémje!

borito_240.jpg

Naptár

április 2023
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Lemil-fészbúk

Olvasóink lobogói

Pillanatnyi olvasólétszám:

website stats

Utolsó öt komment

Fontosabb címkék

1848 49 (46) afganisztán (6) afrika (13) ajánló (88) alagút (7) állat (8) amerikai (102) angolok (8) arabok (16) argentin (5) átirányítás (13) atom (13) ausztrál (6) ázsia (15) balkán (6) betyár (5) biofegyver (5) biztonságpolitika (6) brazil (7) brit (67) buli (6) büntetésvégrehajtás (7) büntetőjog (11) címer (6) csata (9) csatabemutató (9) csendőrség (6) dél amerika (11) ejtőernyős (28) életrajz (41) elmélet (12) erdély (6) erőd (8) értékelőposzt (7) évforduló (53) fegyver (8) ferencjózsef (11) francia (24) gallup (5) görgey (13) görögök (5) háború (6) háborús bűn (8) hadifogoly (5) haditechnika (98) haditengerészet (54) hadsereg (16) hadtörténelem (162) hadtörténet (23) hadvezérek (9) hagyományőrzők (5) hajók (5) harckocsi (23) határőrség (7) hellókarácsony (5) helyi háborúk (17) hidegháború (53) híres bűnözők (8) honvédség (12) horthy (6) humint (24) huszár (10) i. világháború (49) ii világháború (108) izrael (26) japán (22) játék (6) k.u.k. (8) kalóz (6) kamikaze (6) kanada (7) katonazene (10) kelták (5) kémek és hírszerzők (59) kiképzés (7) kína (5) kínai (5) kivégzés (6) könyv (5) könyv ajánló (5) középkor (12) közép amerika (7) kuba (9) különlegesek (71) légierő (56) légvédelem (9) lengyel (17) lengyel magyar barátság (8) lista (5) lovas (7) lovasság (11) lövészárok (5) magyar (158) makett (7) monarchia (13) múzeum (12) német (68) nevezéktan (5) nők (12) ókor (13) olasz (13) önvédelem (5) orosz (31) ostrom (7) osztrák (30) osztrák magyar (28) pestis (6) plakát (12) podcast (9) polgárháború (5) porosz (5) portugál (6) programajánló (10) reform (6) reklám (5) rendőr (7) rendőrség (11) rendvédelem (54) róma (13) román (9) rövidhír (18) sigint (6) skandináv (7) skót (6) sorozat (15) spanyol (5) svájci (5) svéd (7) számítógép (9) szavazás (20) szerb (11) szlovák (5) szolgálati közlemény (39) szovjet (63) sztálin (5) telefonkártya (6) tengeralattjáró (17) tengerészgyalogos (10) terror (25) titkosszolgálat (71) török (15) tűzfegyver (9) ünnep (5) USA (7) usa (54) utánközlés (24) vadászgép (12) várostrom (7) vendégposzt (80) vértanú (11) vicc (7) vietnam (5) vitaposzt (76) wysocki légió (12) zene (11) A többi címke

Közkívánatra: feedek

Vitaposzt: ..hogy a Fal adja a másikat...

2015.06.29. 06:00 Hiryu 2,0

 

Vissza a jövőbe:

hqdefault_1.jpg

 

ötvenes évek újratöltve - azaz Falat a déli határra?

 

Kerítés mögött fegyveresek
Fáklyával kezükben.
Nem tudom, őriznek vagy kísérnek
Parázzsal szemükben.

Kezdjük a tényekkel:  kormányunk bejelentette hogy most  csak azért, hogy a határon át IDEFELE ne jöjjenek az emberek, kerítést épít a déli határra: 

A kormány utasítást adott a belügyminiszternek a teljes magyar–szerb határ lezárásának előkészítésére, jelentette be a kormány ülése közben Szijjártó Péter külügyminiszter. A 175 kilométeres határszakaszt 4 méter magas kerítéssel zárják le.

Erre csekély 22-25 milliárd forintot szánunk. 

Ha jó a zsebszámológépem, alsó hangon is több mint 125 millió forint kilométerenként. Tovább osztok, akkor egy méterre 125 000 forint, átlagmagyar netto havi fizetése, legalábbis szülővárosom környékén.

Persze államunk tudjuk mennyire takarékos, ezért a tervek szerint nem valami Közgép féle cég fogja ásni a cölöpöt, és húzni a drótot, hanem rabszolgák börtönből munkára kivezényelt elítéltek. Na meg gondolom az erre parancsot kapott katonák.

Spórolunk a munkabéren, ugye...

 De mit kapunk az adónkból, méterenként százhuszonezer forintért?

Valószínűleg azt a kerítést, amit a bolgár --török határon is felhúztak:

bekerit.jpg

 

 

Szuper... ez majd megállítja őket... vagy nem:

A belügyi tárca vezetője hangsúlyozta: a a Törökország felől szárazföldön érkező bevándorlók elsőként Görögországban vagy Bulgáriában lépik át az Európai Unió határát, - http://magyarhirlap.hu/cikk/28866/Pinter_Sandor_Az_union_kivul_kell_menekulttaborokat_letrehozni#sthash.Ai07gDRd.dpuf

Bár azt nem értem, ha egy ilyen kamerás-szögesdrótos vasfüggöny a török-bolgár határon nem állítja meg a menekülteket, ld Pintér fenti idézetét, és mondjuk a Newsweek cikkét:

http://www.newsweek.com/migrants-face-brutality-bulgaria-recreates-iron-curtain-322312.html

(Országimázs ehh???)

Akkor miért fogja pont a magyar-szerb határon visszatartani és a "határátkelők felé terelni" a menekültek tömegét?

A műszaki határzár kérdése részben arról szól, hogy ha valaki be kíván nyújtani bármilyen kérelmet az Európai Unióban, akkor a határellenőrzési pontokon lépjen be Magyarországra, ne pedig a zöldhatáron keresztül, illegálisan. Erről a Fidesz országgyűlési frakciójának szóvivője az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában beszélt.

Valahogy valószínűbbnek tűnik, hogy a határátkelőhely helyett az embercsempészcsoportok inkább a vaskereskedések felé tesznek egy kitérőt, erővágóért.

"Mindegy milyen magas a kerítés, a határsértő úgyis nyolcvan centiméter magasan vágja át."

 Na de pár szót a kerítésekről. 

Hirtelen, a kétezres évekből két olyan kerítés jut eszembe, ami hatékonyan tartotta (tartja) távol a határtól az illegális átlépőket. 

Egy az "Euro-type"- ez nem más mint a Kadhafinak fizetett csúszópénz, amiért cserébe tuaregjei távoltartották a Földközi-tengertől az afrikai menekülteket. A módszer egyszerű: ha még a sivatagban lelőjük és elássuk őket, nem lesz belőlük illegális bevándorló Európában. Csak arra kell ügyelni, hogy ne legyenek, riporterek, valódi újságírók, jogvédők a közelben, és  hullák ne kerüljenek be az esti hírekbe.

„Az egymáshoz láncolt fiatal feketék képe Afrikában kétségtelenül rossz emlékeket ébreszt; de természetesen most nem erőszakkal hurcolják őket Nyugatra, hanem inkább megakadáloyzzák őket, hogy oda jussanak” – írta a Neue Zürcher Zeitung (NZZ) 2005. januárjában „Ennek a földnek kárhozottai” címmel a ceutai spanyol enklávéban és a marokkói Melilla-ban történtekről. Abban az éveben az EU elkülönítési politikája új bevándorlási formákat hívott életre. S miután lehetetlenné vált titokban átlépni a határokat, a menekültek a nyílt, csoportos határátlépést kísérlik meg. Közben gyakran tüzelnek rájuk. A közvéleményt kevésbé rázta meg, amikor a szögesdrótot megrohamozók közül 16-an meghaltak, mint „az a hihetetlen döntés, hogy a bevándorlókat a sivatagba kell visszatoloncolni, és ott kell hagyni, hogy meghaljnak” – írta az NZZi.

Politikai okai vannak annak, hogy az európai külső határokon az emberek tömeges pusztulása ellen semmit nem tesznek. „Európa politikusai így akarják” – kommentálta a Spiegel Online az ez év februári 300 halottat követelő, földközi tengeri lampedusai tömeges katasztrófát. „Rémes, az embert megvető logikáról” van szó. Az EU tudomásul veszi a halottakat azért, hogy a bevándorlókat elrettentse Európától.ii Ez egy 30 éves német hajótiszt tapasztalata, aki tizenkét éve a Földközi tengert járja, első éveiben szállító hajókon. Mivel munkaadójától tart, a névtelenséget választja. A Hintergrund-nak arról számol be, hogy a tengeren alig lehetséges legálisan menekültet felvenni. „A kapitány a felelős, akinek a hatóságokkal szemben problémákkal kell számolnia, ha menekültet vesz fel. ’Csempészettel’ vádolhatják, és hosszú vizsgálatokkal kerül szembe. Választania kell, hogy ’nem veszi észre’ a vészhelyzeteket, vagy valahogy megszabadul azoktól, azaz a szárazföldre csempészi a menekülteket vagy kidobja őket hajójából – szerencsés esetben a földhöz közel - , vagy gyilkossági váddal kerül szembe.

(Hogy Kadhafi aztán úgy járt, ahogy, abban nem kis része volt annak, hogy konkrétan befenyítette az Eu-t, ha nem kap még több (sokkal több) pénzt, a menekültek milliót rászabadítja Európára.

A másik?

Az izraeli biztonsági kerítés, amit a média szeret ilyennek bemutatni:

1-israel-apartheid-wall.jpg

 

Igen, a kerítés részben ilyen, aminek oka hogy a fal túloldalán népszokás volt a határ melletti úton haladókra hősiesen rálesipuskázni.

wall.jpg

 

A  kevésbé veszélyeztetett területeken ilyen:

fence4.jpg

Hasonlót húztak az egyiptomiak is palesztin testvéreik köré a gázai határnál, megtoldva több méter mély vizesárokkal, aknákkal etc...

wall_cross_section.jpg

 

Bónusz: őrjáratok, harckocsikkal bezárólag, szárazföldi és légi drónok, speciális határőr és nyomkövető alakulatok.

Hatékony, de horribilis összegbe került a kiépítése és a fenntartása. Ráadásul állandó támadási felület az ország ellen a médiában.

Tudok még megemlíteni kerítéseket, amit illegális bevándorlók ellen húztak fel a mexikói, a mellilai, ceutai, etc határra. 

 

Ceutát már 1993-ban 8,4 kilométer hosszú kerítéssel vették körül, de amikor 1995-ben megindult az afrikai menedékkérők tömeges beáramlása, meg kellett erősíteni a határvédelmet. A kikötővárost több mint három méter magas, kettős vaskerítéssel vették körül, a rendszer 2001-re készült el.

Melillánál 33 millió eurós költséggel harmadik kerítést is felhúztak a két már meglévő mellé a 2005-ös menekültbetörést követően. A több mint 11 kilométer hosszú vaskerítés magasságát meg kellett duplázni, mivel az emberek egyszerűen létrát támasztottak a falhoz és átléptek.

Eredményességük megítélését rátok bízom:

 

Na de lássuk, mit építenénk Rákosi után szabadon a déli határra:

http://www.hirado.hu/2015/06/22/afganisztanban-mar-bevalt-ilyen-kerites-lesz-a-deli-hataron/

Tehát az úgynevezett NATO drótot, ami tényleg piszok látványos. De mire is találták ki? Hát igen, objektumvédelemre.  Arra, hogy ha jönnek a rosszfiúk, és be akarnak menni, oda, ahová nem hívták őket, jól fönnakadjanak rajta, amíg a bentiek szarrá lövik őket.

Ezezl szemben több mint 100 kilométeren át kihúzni, anélkül hogy drónokat, érzékelőket és állandó járőröket biztosítanánk,  (komplett határőrséget) csak egy vicc. 

A cikkben leírják, hogyan próbált átjutni a magyar oldalra egy 15 fős szíriai csoport. Megvárták, amíg besötétedik, kikapcsolták telefonjaikat, és kettesével lépték át a határt – így állítólag hellyel-közel ki tudták játszani a hőérzékelőket.

Egyikük, egy 23 éves gyógyszerész rágyújtott, de a többiek egyszerre szóltak rá, hogy oltsa el azonnal, még lebuktatja őket. A csapatban többen megpróbálkoztak már a határátlépéssel, de a magyar rendőrök őrizetbe vették őket, és mehettek vissza Szerbiába. Most újra nekifutottak a határnak, mert tudják, hogy ha sikerül, belépnek az EU területére.

Egy 36 éves szíriai értékesítő azt mesélte: azután jött el Aleppoból, hogy lebombázták a házát. Szerinte a macedón-görög határon simán át tudtak csusszanni, de a szerb-magyar határ már kemény dió.

És még keményebb lesz. A magyar kormány négyméteres kerítéssel akarja útját állni ugyanis az olyan menekülteknek, mint az előbb bemutatott szíriaiak – olvasható a cikkben.

Ja, igen, és mibe kerül ez a drót?

Nézzünk egy kiskereskedelmi hirdetést:

http://keritesmania.hu/webaruhaz/kiegeszitok/kerites-oszlopok-es-kiegeszitok/nato-drot.html

Méterenként 1200-1500 forint, brutto. Lehet számolgatni. Az az érzésem, ha nem is olyan drága, mint egy igazán sikerült közbeszerzés, azért (főleg a rabmunka miatt), elég jól lehet majd itt is keresni valahol, valakinek..

  Pár szó a menekültekhez való (v)iszonyrtól, és az állami média sugártozta képről:

Naponta átírhatjuk ugyan a belföldi szabályokat úgy, hogy nekünk jólesik, és nagy ívben illethetjük az írott és íratlan nemzetközi egyezményeket..

De a játszótéren is anno volt egy hülyegyerek, aki folyamatosan felkapta a focilabdát, beszaladt vele a kapuba és azt kiabálta: "Góól!!!"

A közmédia által nagy erőkkel aládúcolt, ostoba pánikkeltésnek máris kézzelfogható eredménye van: a feszültség és a félelem a határ mindkét oldalán növekszik. Szintén csütörtökön, a röszkei átmeneti sátor- és konténertáborban kisebb lázongás tört ki, a menedékkérők szabadságot követeltek és az ENSZ segítségét kérték. Több híradás szerint a rendőrség helikopterekkel szállt ki a helyszínre. A MigSzol Facebook-oldal egyre-másra kap információkat kétségbeesett menedékkérőktől, akik Röszke és Szeged térségéből megalázó bánásmódra, kevés élelemre és férőhelyre panaszkodnak. A kritikus beszámolókat a rendőrség pökhendi stílusban utasítja vissza, és az sem kecsegtet sok jóval, hogy az index videósának készülékéről felvételeket töröltek. Viszont péntektől lovas járőrökkel is ott vannak Szegeden és a Tisza árterében, „javítandó a lakosság szubjektív biztonságérzetét.”

Ja igen, hogy mi lett a labdát folyamatosan felkapó gyerekkel? A többiek elunták a viselkedését és ducira pofozták.

 Az EU-ba irányuló menekülthullámmal és a bevándorlásról és a terrorizmusról szóló nemzeti konzultációval kapcsolatban közölte, hogy a menekültek egyre feszítőbb gondjának "szolidáris és humánus" kezelése az EU előtt álló nagy kihívások közé tartozik, és ebben a helyzetben "Európának nincs szüksége kútmérgezőkre Budapestről".

Siebenhaar a belpolitikai helyzettel kapcsolatban úgy vélekedett, hogy Orbán igyekszik jobbról előzni ellenfeleit az olyan ötletekkel, mint a halálbüntetés.

Szerinte "Európa türelme Orbánnal a végéhez közeledik" a "növekvő despotizmus, a fenyegető idegenellenesség és a hiányzó szolidaritás" miatt, a kormányfő azonban nem értette meg, hogy új helyzet alakult ki. "

Tény, hogy esetenként a Nyugat struccot játszik, és  sokan nem akarnak tudomást venni a világszerte kibontakozó menekültválságról, pontosabban az elkezdődő új népvándorlásokról.  De ha a magyar politikusok páriát csinálnak az országból, könnyen megérhetjük, hogy  majd  szövetségeseink segítenek felhúzni egy új vasfüggönyt: a nyugati határra,  amikor majd tényleg belerepül a fekália a ventillátorba.

A cikkben idézik Kovács Zoltán kormányszóvivőt, aki szerint a kormány kénytelen lépni a menekültek ügyében, hogy megállíthassák a bevándorlók áradatát. A lap megjegyzi, hogy a magyar kormányzati nyilatkozatokban egy kalap említették a menekülteket a bűnözőkkel, szélsőségesekkel, nemzeti konzultációt indítottak a bevándorlásról, valamint meglebegették, hogy táborokba kellene zárni a menekülteket Európában.

 Persze akadnak olyanok is, akik másképp vélekednek, mint Kovács Zoltán  kormányszóvivő:

http://hvg.hu/itthon/20150628_Csodalatos_osszefogas_kibontakozoban_Szeg

 

 

 

Várom a véleményeteket.

 

Felhasználtam:

 http://hvg.hu/itthon/20150622_menekultek_szerb_magyar_hatar

ehttp://www.fidesz.hu/hirek/2015-06-18/a-fizikai-hatarzar-az-egyetlen-hatekony-megoldas-jelenleg/

http://nol.hu/kulfold/bunozok-valtjak-be-kadhafi-fenyegeteset-1530001

http://www.napigazdasag.hu/cikk/47812/

 http://nepszava.hu/cikk/1002731-ujkori-vasfuggony-a-bevandorlok-ellen/

 http://hvg.hu/vilag/20150602_Handelsblatt_Orban_a_tapasztalt_harcos_mo

153 komment

Címkék: közép európa határőrség vitaposzt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hiryu2,01 2015.06.30. 10:41:33

"bedobálni sok fegyvert aztán száz év múlva megnézni hogy mire jutotta

khmm... emlékeim szerint a "fegyverbedobálásért" járna valami olyan bíóság, ami Hágában van...

athumra 2015.06.30. 10:42:57

@Roan: Ha hiszed, ha nem, hajlandó lennék jelentkezni, akár a szabadságom alatt is, természetesen térítés társadalmi munkában segíteni az építését!
Nem vagyok már fegyvert forgatni képes egészségi állapotban, de ha néhány évvel fiatalabb lennék, arra is szívesen jelentkeznék!

Azon érdemes elgondolkozni, hogy a hatalmas kulturális különbség miatt képtelenek integrálódni! ráadásul nem is akarnak! Miért kellene megvárnunk, hogy személyesen is megtapasztaljuk az iszlám terrort???
Vagy Te szeretnéd, ha a lányainkat csadorba kényszerítenék, ha meg nem veszik fel akkor savval öntik le?? Tényleg csak addig látsz, hogy orbán mondta akkor csak rossz lehet???

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.06.30. 10:44:17

A keritesmania link ugyanerre az oldalra mutat!

eLSŐ NEKIFUTÁSRA ÚGY GONDOLTAM, HOGY MENEKÜLTEK, HÁBORÚ VAGY MUNKANÉLKÜLISÉG, BE KELL FOGADNI ŐKET/kapszlok bocs/

Aztán ahogy nőtt a tömeg és elkezdődtek a randalirozások, a jogok követelései, egyre jobban keritéspárti lettem.

A napokbeli debreceni radalir után betelefonáltak ketten Debrecenböl az ATV fórumba
Az egyik hölgy szörnyű rettegésröl számolt be, a másik bizonygatta hogy Deberecenben minden csendes.
Ilyen hírek hallatán kinek higyjen az ember?

Ha olvasom, hogy egy bevándorlónak napi 3x-i kaja, fürdés tisztálkodás és havi 7ezer forint jár
Akkor azt mondom , ennyit egy magyar csöves sem kap, sőt olyan padokat alakítanak ki hogy le se feküdhessen oda.
800 férőhelyen 1600-an vannak, és a zsúfoltsági stressz miatt volt Debrecenben a kukagyujtogatás
Még a végén az EU megitél nekik valami jó pént, az embertelen fogvatartás miatt, mert nincs meg az emberi m2

Mintha most Debrecenben valami lKorán lopás és megtaposás robbantotta volna ki a verekedést
Valaki lopott töröktöl Koránt, benne pénzzel....
Török itt nálunk, mint menekült?

Afrika gazdasági fejlesztését meg hagyjuk ár
40-50 éve vége a gyarmatositásnak, tessék ott megoldani a saját helyzetüket
Legutoljára Dél-Afrika lett "szabad ország"
Meg is látszik a sok néger mentalitásán mivé fejlődtek.

Nem lehet azt sem összehasonlitani, hogy esetleg kevesebbe kerül eltartani őket, mint keritést épiteni
Az eltartásnak vannak "járulékos" hátrányai is, a környék lezüllése, beléphetetlen gettók kialakulása
Van rá példa saját nemzetiségünk esetében is

Nem lesz más, mint bármilyen sokba is kerül, kerités, és fegyverhasználat is. Tomboló csürhét nem lehet megfékezni másképp

proletair · http://lemil.blog.hu 2015.06.30. 10:48:28

Én úgy tudom, hogy az olajmonarchiákban elég nagy a munkaerőhiány, ráadásul ott bugyog fel a talpuk alól a fekete arany.

Nem lenne célszerűbb ezt a menekült/bevándorló áradatot arrafelé terelni?

Vagy másként feltéve a kérdést: miért nem ezekbe az országokba áramlik az a sok-sok nincstelen?

Erő e-meló 2015.06.30. 10:51:02

Mindegyik kerítés-példa sántít és nem kicsit. Nekünk senkivel szemben sincsenek morális kötelezettségeink, nem úgy mint (volna) Izraelnek az őshonos arbaokkal szemben, a spanyoloknak az afrikaiakkal szemben (mivel Ceuta afrikai terület, háborúval szerezték meg), az USA-nak Mexikóval szemben (ugyanaz pepitában)

Hozzánk messze földről érkeznek a kamu-menekültek, akik között a megélhetési bevándorlókon kívül nyilván sok bújtatott terrorista, drogcsempész és egyéb szervezett bűnöző van

Roan 2015.06.30. 10:55:34

@athumra: És miből gondolod, hogy itt akarnak/fognak letelepedni? Miből gondolod, hogy a saját kultúrájukat akarják másra erőltetni?

Egyébként a 8. kerületben élek, elég sok arab, török bevándorló közt, és semmi probléma sincs velük. Persze, lehet, hogy akik most jönnek, mind erőszakos, vallási fanatikus személyek, de ez mind csak feltételezés.

Azt meg, hogy azért rossz mert Orbán mondta: nem. Fentebb válaszoltam másnak a költségekkel kapcsolatosan, ez egy ügyes marketingfogás, aminek sokan felültek.

konrada 2015.06.30. 11:03:03

@Hiryu2,01:
Rosszul emlékszel.
Hágai bíróság csak a vesztesnek jár.

...annak, aki fegyvert dobál be, koncesszió, piac jár...

Hiryu2,01 2015.06.30. 11:05:03

Olajmomarchiák:
kis túlzással a olcsó munkaerő, amit kb rabszolgasorban tartanak, Ild Katar -focistadionok építése) ill a külföldi Fehér és Sárgaember működtetik őket.
- tehát a "munkaerőpiac " egyrészt telített
++ olyan belső törvényeik vannak hogy örülhetsz, ha illegális határátlépést élve megúszod.
Valahogy nem jellemző rá a szolidarítás.

Szaúd -arábia is most húz épp kerítést az Iraki határra- menekültek és dzihadisták elen.

Ja igen, a harmadik pont: nem fogják őket beengedni, mert más a vallásuk/származásuk

www.tradingeconomics.com/qatar/refugee-population-by-country-or-territory-of-asylum-wb-data.html
leharblog.wordpress.com/2011/08/12/palesztinok-es-az-arab-vilag/
kepek.444.hu/2015/06/05/elveszi-a-kormanyuk-a-katarban-rabszolgakent-tartott-eszak-koreai-vendegmunkasok-fizeteset/

Bugyog fel a fekete olaj: pld Dubai-már csaqk 6% származik az állami bevételnek az olajból
Ráadásul a mostani olajáresés -jó alaposan megemelték a kitermelést- többek között nem keleltt volna Putyinnak ott erősnek lenni- kiszúrtak vele is rendesen- beizzitorra ott a kedélyeket:

444.hu/2013/10/24/ot-dolog-amiert-aggodnia-kene-ha-egy-arab-olajmonarchia-kiralya-lenne/

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.06.30. 11:05:57

@Roan:
Rádkontrázok!
Kedves izraeli barátommal nemegyszer jártunk arab és török étterembe, mindenhol mint törzsvendéget, mint jóbarátot üdvözölték
Akkormost nincs arab-izraeli konfliktus?

Mintha a török éttermesek között is lett volna valami lövöldözés a piac megszerzése miatt

A költségek nem ügyes marketingfogás, ameddig az kórházaink és az egész eü. ugy all ahogy áll
Miért nincs akkora kényszerük a főelvtársaknak az eü rendbetételére mint a keritésépitésre?

athumra 2015.06.30. 11:10:54

@Roan: Barátom, én is a nyockerben élek!
Tegnap volt egy nagyon komoly kulturális összetűzésem egy arab kereskedővel, aki képtelen volt megérteni, hogy miért nem veszem meg tőle az ellenőrizhetetlen származású memória kártyát. Képtelen volt felfogni, hogy miért ragaszkodom én olyan hülyeségekhez, mint csomagolás, garancia.. És ez a Corvin negyed sarkán történt.. Megvárjuk amíg mindenhol ez lesz???
De mondok mást, néhány éve egy arab nem adta meg a jobb kezet és koccantunk, nem volt jelentős a sérülés, de amikor mondtam, hogy mennyi lenne a fényezés akkor azon volt kiakadva, hogy ez csak egy skoda cupé azt fillérekből lehet javítani. Rendben, akkor rendőrt hívok, erre telefonált és pillanatok alatt egy kocsi rakomány hasonló érkezett. Nem bántottak, de értésemre adták, hogy ismerik a rendszámomat, és meg fognak találni ha rendőrt hívok.. Persze azonnal előjött, az érvelés, hány gyereket kell szegénynek eltartania.. Végül adtak 30.000,- a javítás majdnem 100 volt...

Brix 2015.06.30. 11:11:34

@proletair: " Vagy másként feltéve a kérdést: miért nem ezekbe az országokba áramlik az a sok-sok nincstelen? " Ott illiberális rendszerek vannak, nem nagyon engedik be őket... Ha mégis, akkor csak munkavállalási engedélyt kapnak, de letelepedést állampolgárságot soha. Segélyekre sem jogosultak, és az " alantas " munka órabére nem sokkal több mint Magyarországon.
Az igazi üzlet Nyugat-Európa , mivel van szociális renszer, bérlakások, világbajnok minimálbér, és le is tud véglegesen telepedni

Brix 2015.06.30. 11:17:38

@Roan: "És miből gondolod, hogy itt akarnak/fognak letelepedni? Miből gondolod, hogy a saját kultúrájukat akarják másra erőltetni?"
Nem arról van szó, hogy ők mit akarnak, hanem hogy mi mit akarunk! Ez a mi hazánk, és jogunk van eldönteni , hogy mennyi idegen kultúrából származó bevándorlót fogadunk be. Ha megnézzük Nyugat-Európát , azt látjuk , hogy jelentős részük nem tudott beilleszkedni. Mára már annyian lettek, hogy lehetetlen a helyzetet kezelni. Látva hogy ott mi folyik , a magyar társadalom többsége nem kér belőlük. Tömegesen főleg nem!

Hiryu2,01 2015.06.30. 11:22:42

Ja igen. Végigolvastam pár tanulmányt.
Valahogy az jött le, a probléma nem a menekültekkel, vendégmunkásokkal van, hanem a második-harmadik generációval, a dühös fiatalokkal.

a rendszer hibái és a társadalmi eltérések miatt nem fogják megszerezni azt a képzewttséget, amivel az életszínvonaluk emelkedhetne. (na igen, egy-két mecsetben a kémiaoktatás és az elektronika egész fejlett, gyakorlati, csak nem igazán a munkerőpiacra illő)
Aztán dühében a a fiatal az ország ellen fordul, miután rendesen teletömik a fejét öhm... érdekes tanokkal...

Hiryu2,01 2015.06.30. 11:26:24

@horex: khm... Izrael azért érdekes eset. Az ottani arabok egy jó része ugyan bármikor könnyeket ont elnyomott palesztin testvéreiért, és szakállát tépve esküszik meg a kamerába, hogy addig nem nyugszik, amíg a cionistákat a tengerbe nem szorítják, közben pedig hálát ad a sorsnak, hogy palesztin "testvéreit "a Fal mögött tartják...

Hiryu2,01 2015.06.30. 11:27:27

@Hiryu2,01: pontosítanék:
"az jött le a probléma legnagyobb része nem a ..."

Roan 2015.06.30. 11:31:23

@Brix: Szerintem a menekült és a bevándorló fogalmát kissé összemostad.

Roan 2015.06.30. 11:38:43

@athumra: Igen, és ugyanez megtörténhet veled bármikor, mással is: ha koccansz, és egy szimpatikus kopasz, nagydarab úriember magyarázza el, hogy mennyibe is kerül a fényezés. Bűncselekményeket nem bevándorlók, cigányok, zsidók követnek el, hanem bűnözők.

athumra 2015.06.30. 11:42:09

@Roan: Elvben igazad lehet, de ezzel a kopasszal nem találkoztam, csak az arabokkal!
Ráadásul, én voltam a hibás! Kulturáltan betétlapot cseréltünk és mindenki ment a dolgára!

eßemfaßom meg áll 2015.06.30. 11:45:53

@Hiryu2,01: "pinter-sandor-kozmunkast-csinalna-a-menedekkerokbol"

ebben nem tudom mi a nagy felfedezés, eddig is dolgozhattak kispénzért

hvg.hu/itthon/20121209_menekult_allampolgarsag_tabor_tuntetes

"Végh Zsuzsanna a BÁH főigazgatója azt mondta, hogy a menekültek elismerésük után hat hónapig tartózkodhatnak a befogadó állomásokon. Számos ellátást vehetnek igénybe: napi háromszor étkezés, ruhák biztosítása, 7125 forint havi költőpénz, ingyenes egészségügyi ellátás, tehetséggondozás és védőoltások a gyermekek részére. A menekülttáborban élők belső foglalkoztatás keretében munkát is vállalhatnak, amelyért maximum 24 ezer forint jár."

eßemfaßom meg áll 2015.06.30. 11:51:59

Egyébként kíváncsi lennék hogy ma itt Magyarországon a szerző szerint mit kellene tenni. Kitenni a határra a táblákat "Schengeni zöldhatár, belépés díjtalan, kilépés bizonytalan. Köszönjük az együtműködésüket"?

eßemfaßom meg áll 2015.06.30. 12:00:13

@Roan: "Na, éppen ez az. Hatalmas a probléma, de költés magyar részről csak 480 millió,"

te se olvastad el annak az átlátszo-s posztnak a frissítését. A bevándorlási hivatal több mint 8milliárdot költ egy évben a menekültekre

eßemfaßom meg áll 2015.06.30. 12:05:19

@Hiryu2,01: "khmm... emlékeim szerint a "fegyverbedobálásért" járna valami olyan bíóság, ami Hágában van... "

akkor oda kell menni egy komplett hadsereggel és amikor megjelenik az első kecskepásztor fegyvereket hátrahagyva visszavonulni. Kipróbált, bevált módszer

index.hu/kulfold/2015/06/01/isis_moszul_irak/

eßemfaßom meg áll 2015.06.30. 12:07:18

@Roan: "Miből gondolod, hogy a saját kultúrájukat akarják másra erőltetni?" Ugye van az a fránya valóság ami ezek szerint téged szeret elkerülni

index.hu/kulfold/2014/09/05/sariarendorseg_razziazik_egy_nemet_varosban/

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.06.30. 12:09:44

@Hiryu2,01:
Igy van! Csak arra a 8ker. kommentre reagáltam, hogy milyen békések ott az arabok és más nemzetiségek.

A Gugliba beirva "svédország muszlimok" , lehet csemegézni a "beilleszkedésröl".

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.06.30. 12:11:24

@eßemfaßom meg áll:
Az iraki hadsereg kb. ezt csinálja az ISIS elleni harcban
Tömegével jutnak így usa fegyverzetek, köztük páncélozott járművek is ISIS kézre

Roan 2015.06.30. 12:11:42

@eßemfaßom meg áll: Én a magyar költésről írtam, hogy 480 millió, amihez hozzájön a 4 milliárdos EU pénz. Ha a megnövekedett összegben is hasonló az EU/magyar pénz aránya, még mindig nem értük el a konzultációra költött összeget.

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.06.30. 12:12:51

@eßemfaßom meg áll: Pont arra gondoltam csak nem olvastam bele a linkbe

Roan 2015.06.30. 12:15:38

@eßemfaßom meg áll: És ezt rendőrséget a mostani menekültek állították fel?

Szerintem te is összemosod a bevándorló és a menekült fogalmát.

Roan 2015.06.30. 12:17:50

@eßemfaßom meg áll: És ezt rendőrséget a mostani menekültek állították fel?

Szerintem te is összemosod a bevándorló és a menekült fogalmát.

Hiryu2,01 2015.06.30. 12:47:54

Több fontos döntés is született ma a Parlamentben. Törvény született a csődvédelemről, az Országgyűlés felhatalmazást adott a kormánynak, hogy rendeletben állapítsa meg azokat a biztonságos migrációs tranzitországokat, ahonnan érkezők nem igényelhetnek politikai menedékjogot. De a képviselők törvénymódosítást fogadtak el a hármas metró rekonstrukciójával kapcsolatban is.
Tovább gyűrűzik a migrációs probléma. Múlt hét péntektől vasárnapig tartó időszakban összesen 3287 határsértőt fogtak el a rendőrök országosan, tegnap pedig 590 migránst – köztük 99 gyermeket – tartóztattak fel a rendőrök Csongrád megye déli részén. A Parlamentben ezúttal sem tétlenkedtek. Az Országgyűlés felhatalmazást adott a kormánynak, hogy rendeletben állapítsa meg azokat a biztonságos migrációs tranzitországokat, ahonnan érkezők nem igényelhetnek politikai menedékjogot. Az előterjesztők nevében korábban Kósa Lajos azzal indokolta a biztonságos harmadik országok listájának létrehozását, hogy „aki valóban menekült, annak ott kell megállnia, ahol már nem fenyegetik az életét”.

Magyarország nem lehet befogadója a világ összes illegális bevándorlójának. Az „áradatot” le kell fékezni, az érkezők kevesebb mint egy százalékát jelentő politikai menekülteket pedig be kell engedni – mondta Kósa Lajos.

„Mert lehet, hogy valaki Szíriában még veszélyben volt, de ha onnan eljön, áthalad Görögországon, végül megérkezik Szerbiába vagy egy másik balkáni államba, ott már nem fenyegeti veszély az életét. Aki tehát olyan helyről jön, ahol üldözik, az élete veszélyben van, annak menedéket kell nyújtani, de megélhetési bevándorlókat nem tud befogadni Magyarország” – olvasható az elfogadott javaslat indoklásában. A törvénymódosítás a kihirdetését követő napon lép hatályba.
mno.hu/belfold/elfogadtak-a-magancsodtorvenyt-1293073

444.hu/2015/06/30/masfel-eve-negyszer-ekkora-menekulthullamra-is-felkeszult-a-kormany/

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.06.30. 13:17:45

@Hiryu2,01: De a képviselők törvénymódosítást fogadtak el a hármas metró rekonstrukciójával kapcsolatban is."

Csak nem hagyják Tarlóst az útszélén?

Ha a schengeni határokat nézzük akkor akár Romániába is visszatoloncolhatják a bevándorlókat
Szögesdrótgyártásbol eu nagyhatalom leszünk
:)

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.06.30. 13:21:28

A nyitó képhez annyit, hogy soha nem volt kukorica akna és nem volt "ráhúzva" szögesdrót a vasfüggönynél

eßemfaßom meg áll 2015.06.30. 14:22:49

@Roan: "Én a magyar költésről írtam, hogy 480 millió" Mert a magyar Bevándorlási hivatal 8,9milliárd forintját szerinted valami alien faj adja össze nem a magyar költségvetásből jön?

eßemfaßom meg áll 2015.06.30. 14:26:38

@Roan: nem a mostaniak, hanem akik már előbb itt voltak. Az ujabbak biztos még a határátlépés előtt felveszik a kereszténységet és elhatárolódnak a saját korábbi szokásaiktól igy nem is esnek egymásnak a korán miatt százával és nem kezdenek törnizúzni debrecenben.

Komolyan, nem kényelmetlen a saját seggedbe dugott fejjel élni?

Roan 2015.06.30. 14:27:51

Komolyan, még mindig nem érted a bevándorló és a menekült közötti különbséget?

eßemfaßom meg áll 2015.06.30. 17:11:25

Nincs itt semmi látnivaló, kérem oszoljanak

hvg.hu/vilag/20150630_A_dan_kormany_ellenorzest_akar_a_nemet_ha

A dán kormány bevándorlók elleni ellenőrzést akar a német határra

2015. június 30., kedd, 13:38

Dánia a schengeni övezet szabályait szem előtt tartva vissza akarja állítani a határellenőrzést a német-dán határon - erről tájékoztatta kedden a nemrég kinevezett Kristian Jensen dán külügyminiszter német kollégáját.

Plieur 2015.06.30. 20:25:37

@Hiryu2,01: Háát, nemtom hogy lottózásra is hitelesítve van-e a gömb...:)
Vissza a témához: nem kell hozzá főmágusi képesítés kitalálni hogy mit tesznek a szegényebb országok ha megjelenik a rémkép-náluk ragadhat pár száz ezer menekült/vagy nem is az/küldetésben van:) személy, eltartani őket sem egy egyszerű téma, hát még beintegrálni egy eritreait románnak:) vagy egy afgánt bolgárnak:)
Épp ezért kellene a schengeni határnak a Duna Delta-alsó Duna szakaszon lennie-ott meg is van hozzá a terep. Ha arra várnak hogy a románoknál teljesüljön az az elvárás hogy "jelentősen csökken a korrupció",akkor elfelejtik hogy a baksis és a csubuk a napi szóhasználat része:)
Most ez a menekült megszűrés is kemény dió: onnan ahol a népesség és bűnügyi nyilvántartás, okmányirodák, tehát gyakorlatilag az egész közigazgatási rész vagy megszűnt, vagy szétrabolták és felhasználják, kapni pontos infót a kérdéses személyről, na ez az optimizmus...
Vannak dolgok amelyeket lehet könnyen ellenőrizni ( szakmai végzettség), de van amit nem...

Plieur 2015.06.30. 20:52:20

@proletair: Most van éppen a Ramadán, akkor is kell melózni építkezésen, stb-stb., lássam azt a hétköznapi szomálit aki örül annak hogy a helyiek betartják 45 fokos melegben -az eredmény egy igen érdekes munkatempó, hát neki is illik betartani:), mert különben erősen kételkedni fognak igazhitű mivoltában, annak meg még lehetnek kellemetlen következményei:)
Maradnak a munka mezején a hinduk-filippínók ( meg a palesztin vendégmunkás, de ez külön sztori)...

Plieur 2015.06.30. 21:06:17

@horex: Volt annak becsületes neve (POMZ), és karóra húzták rá:).

Untermensch4 2015.06.30. 23:57:00

@proletair: konkrétan az egyik emirátusban dolgozó mérnöktől kérdeztem hogy a vendégmunkásokat hogy fizetik arrafelé a kedvenc szakmámban, hát rosszabbul mint egy csőd szélén álló magyar cégnél de pakisztáni, indiai muszlimok szívesen gályáznak ott mert tudnak haza küldeni pénzt a családnak ha csak takarmányrizst esznek... szóval ha ez általános akkor még mi is jobb célország vagyunk mint az olaj-arabok. És itt nem vágják le lopásért az ember kezét, ott az emír tulajdonát képező pálmákról az út mellé hullott datolyát sem szedi fel az éhező kuli mert műkézzel nem lehet betonozni (sem).

Hiryu2,01 2015.07.01. 08:26:59

444.hu/2015/07/01/miert-valt-a-hatarellenorzes-globalis-jatszmava/

"...Egy útvonal bezáródik, erre egy másik megnyílik. Igazán egyszerű ez – mégis, akik a migrációs folyamatokat próbálják ellenőrizni, ritkán veszik figyelembe ezt az alapvető tanulságot.
A kábítószer-kereskedelem elleni háborúban ezt az úgynevezett “ballon-effektusként“ emlegetik: ha összenyomod a ballon egyik részét, akkor az egy másik részen kidudorodik. Valami hasonló történik, amikor megpróbálják megfékezni az irreguláros migrációt (angolul irregular migration), de van egy alapvető különbség: ebben az esetben a ballonban emberek helyeződnek át, akik annál elszántabbá válnak, minél erősebben szorítod a ballont. Akárcsak a határőrök és politikusok, ahogy azt mutatja Olaszország növekvő türelmetlensége más európai vezetők irányába, akik vonakodnak segíteni az országot abban, hogy kezelni tudja a déli partjainál kialakult helyzetet.

Hiryu2,01 2015.07.01. 08:33:01

@Untermensch4: más tegnap így fogalmazott:

a valós menekültnek még mindig elfogadhatóbb, hogy itt összezsúfolják, és időnként elveri a rendőr, mint hogy ott levágják a fejét, unalomból kiirtsák a családját etc.

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.07.01. 08:41:57

@Plieur:
"Karóba" húzhatták :), de nem a vasfüggönyben
M62 tipus volt, amit korábban fábol, aztán bakelitböl készitettek. A fábol készültnek nem tudom a tipusszámát

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.07.01. 08:45:56

@horex: M62, mármint taposóaknaként

Untermensch4 2015.07.01. 08:47:46

@Hiryu2,01: Pár éve amikor tőlünk meg csehországból "menekültek" kanadába, jött onnan egy hivatalnok megnézni miféle életveszély az amibe visszajön valaki ha a menekültszálláson poloska van... :)

teddybear01 2015.07.01. 15:23:45

@Hiryu2,01: "...Egy útvonal bezáródik, erre egy másik megnyílik. Igazán egyszerű ez – mégis, akik a migrációs folyamatokat próbálják ellenőrizni, ritkán veszik figyelembe ezt az alapvető tanulságot."

Nem baj. Nekem és az országnak csak az a fontos, hogy ne rajtunk keresztül csörtessen át a fél Közel-kelet és Észak-Afrika minden gyanús alakja. Ha másutt próbálkoznak, az már az adott ország problémája és nekik kell megoldani. Hidd el, előbb-utóbb minden megcélzott állam kiteszi a "MEGTELT" táblát.

Amúgy az írásodról. Többnyire egész érdekes dolgokat írsz, de most alaposan melléfogtál. Egyrészt valahogy nehezen fogod fel, hogy ezek a szerencsétlenek egyáltalán nem a helyi szegények közül valók. Ahhoz, hogy eljussanak álmaik földjére, annyit fizetnek ki fejenként az embercsempészeknek, amennyit én is nehezen tudnék előteremteni, még akkor is, ha eladom a lakásomat. Egy olyan mélyszegénységben élő világban, ahonnan ezek jönnek, ennyiből egy jól működő vállalkozást lehetne beindítani.

Az, meg hogy nem hozzánk jönnek, hanem rajtunk keresztül haladva a nyugati államokat célozzák, csak annyit jelent, hogy mi nem tudunk annyit adni nekik, mint a megcélzott államok. Ez is csak azt jelenti, hogy szar a gazdaságunk, mert még a menekülteknek(gazdasági bevándorlóknak) se vagyunk kívánatosak.

Ami pedig a drótkerítést illeti, építhetnek akármilyet, ha felügyelet nélkül hagyják a pusztában előbb-utóbb keresztülmásznak rajta. Nem a drót a lényeg, hanem a határőrség, akik aztán lekapcsolják az illegális határsértőt.
Aki meg tényleg menekült, az viselkedjen tisztességesen, és jelentkezzen a határátkelő helyeken, ahogy törvényes.

Ja és ez nem a volt Vasfüggöny, mert engem semmiben sem korlátoz. Eddig sem a zöldhatáron mászkáltam keresztül, ha át akartam menni Szabadkára, hanem szépen a határállomáson mentem át. ahogy egy törvénytisztelő állampolgárhoz illik.

Plieur 2015.07.01. 21:16:34

@horex: Amaz meg hatalmas jóindulattal kukoricának:) nézhető és botlódrótos volt:)

Plieur 2015.07.01. 21:32:51

@Hiryu2,01: Ahhoz kapcsolva amit a teddymaci is említett, meg a ballon effektushoz is...
A ballon hatás és az általa említett pénz szorosan összefügg: ahhoz hogy egy új útvonal nyíljon kell a tőke amelyet befektetnek a logisztikai vertikumba ( érdemes átgondolni hogy mi kell ahhoz hogy pld. 50 fős idegen nyelvet nem ismerő, plusz vegyes csoportot átvinni 3-4 országon, azoknak enni-inni adni, aludni is kell valahol, ráadásként hogy nem szabad lebukniuk idő előtt), szóval kész utazási irodák működnek fű alatt...
Az szvsz mese hogy valaki elindul a vakvilágba a Hindukustól és láss csodát szorgos lábai elviszik a sámsoni útig:)
Szvsz ennél a kérdésnél kellene kezdeni,mert enélkül a Fal nem sokat fog érni:)

Hiryu2,01 2015.07.01. 21:41:34

Hmm.. jól sejtem, hogy eme illegál csoportok elleni hatékony fellépés olyasmit igényelnem amit másokon a média körülbelül a "Moszad megint megmerényelt egy ártatlan szabaccságharcost" jelzővel ír le?
Viccen kívül.

Rendőrileg elkapsz egy-két kishalat, "idegenvezetőt, sofőrt" míg az "utazásszervező, cégigazgató " érinthetetlen.

(Beugrik egy két név a kábítószerpiacról, akikért végül a specforce látogatott el...)

Oké, tudom, braziliai posztból, BOPE- egyet eelkapsz kettőt lesz helyette:(

Plieur 2015.07.01. 21:54:46

@Hiryu2,01: Viccen kívűl, nem erről van szó, hanem pld arról hogy a török,szerb, stb-stb rendőrség komolyan foglalkozzon a területükön működő "Reisebüro" :) szervezetekkel, mert szvsz az a bevétel biztos hogy nem csak az idegenforgalomba:)lesz befektetve.
Most vicc: képzeld el hogy az Exodus utasai nem kézzel-lábbal -vascsővel tiltakoznak a brit romboló ellen hanem ők rohanják meg amazokat majd a brit hajó fedélzetére érve ( brit felségterület, nemdebár...) politikai menedékjogot kérnek a kapitánytól.:)

Dave83 2015.07.01. 22:06:23

@Plieur: Nem olvastam el az összes hozzászólást, csak annyit tennék hozzá, hogy a statikus védelemről tessék megkérdezni a franciákat meg a betonerődjeiket...

Hiryu2,01 2015.07.01. 22:11:23

Segítene ha Brüsszel rátenyerelne a nagy pénzcsapra?
Érdekes móson, úgy tűnik akkor a megoldhatatlan problémákra seperc alatt születnek itt keleten (is) megoldások?

+ hozzuk vissza Ószövetség törvényeit?

"Aki posztjával visszaél vala és csúszos pénzt fogad el ama embercsempész latroktól annak keze levágassék?"

Tényleg, most hogy annyi ploitikusra lakat került hirtelen ha jól olvasom mi a vélemény: komolya dolog vagy csak olyan mint a háború- a (bel)politika folytatása más eszközökkel?

Dave83 2015.07.01. 22:15:52

@Hiryu2,01: Igazából mi a kérdés?
Fal, aminek semmi értelme, mert 10m-re beljebb lesz mint az államhatár.

Tehát ha az a szerencsétlen elkezdi vagdosni, és kimegy a járőr, felteszi a kezét, hogy menekült. Nem rugdalhatja vissza Szerbiába

Hiryu2,01 2015.07.01. 22:21:01

@Plieur:
hmmm--- hirtelen belegondoltam: Erdoganank szólni mostanában valamiért.... kereshetünk másik Zrinyit..

Hiryu2,01 2015.07.01. 22:24:01

@Dave83: Amit szeretettem volna láttatni, ezért is pamflet stílus, hogy a válaszokból is kitűnjön: NINCS olyan megoldás, hgy elköltök xmilliárdot, és probléma hipp-hopp megoldódott.

Most kb itt tartunk:
444.hu/2015/07/01/szijjarto-minel-elobb-fel-kell-epiteni-a-keritest-a-magyar-szerb-hataron/

Dave83 2015.07.01. 22:24:30

Tény, hogy nem ennek a kormánynak a sara, hogy megszüntették a Határőrséget, de legalább ez a Vám és Pénzügyőrséget is.

Dave83 2015.07.01. 22:29:10

A Határőrség állományából a rendőrség szépen feltöltötte az emberhiányt, a pénzügyőrökkel meg ugye az APEH gazdálkodik, akiket meg ugye had ne mutassak be, mert mindjárt tolmácsot kérek.

Dave83 2015.07.01. 22:45:38

@Hiryu2,01: Igen ennyi, el kéne fogadni, hogy ez van most.
Inkább azon kéne gondolkozni, hogy hogyan tovább...

Az USA belebarmolt rendesen egy stabil (ok diktatúra irányította) rendszerbe. És ugye ha felkavarod, akkor fel is jön a szar....
De amíg az arab világban nem lesz egy, az európai 16-17. századi felvilágosodáshoz hasonló valami, addig küldheted a tankokat.....

Dave83 2015.07.01. 23:41:21

@Hiryu2,01:

Néhány emberiesség ellen elkövetett bűn (kurdok elleni gáztámadás) után elég stabil rendszerek voltak.

Dave83 2015.07.01. 23:44:53

@Hiryu2,01: Ne érts félre, egyiket sem védem, de az egy dolog, hogy bevonulunk 2 páncélos meg 3 gépesített lövész hadosztállyal

Aztán? csókolom, itt állsz mint a f... a lakodalomban, hogy igazából fogalmad nincs a helyi viszonyokról....

Dave83 2015.07.01. 23:52:25

Nagyon nem fogsz keménykedni a muszlimokkal, mert ott van mögöttük egy sokkal keményebb diktatúra, Szaud-Arábiának hívják. Akit ugye az USA jól felfegyverzett, Irán ellen....

Untermensch4 2015.07.01. 23:52:58

@Dave83: Mióta begyűrözött szíriába a klímaváltozás, már nem volt stabil (abban az értelemben hogy fenntartható).
@Hiryu2,01: Persze, nincs hipp-hopp csodafegyver de ha már van a konkrét probléma akkor a megoldási próbálkozásoknál a "szükséges rossz" és a "kellemest a hasznossal" mentén is lehetne próbálkozni. Erre fel erőltetem azt az ötletemet hogy a honvédség releváns alakulatai gyakorolgathatnának a zöldhatáron, "hogyan fogjunk embert"-játékot és ha megtámadják őket akkor jogos önvédelem... nem hiszem hogy az országunkat vezető nagyonokos jogászfalka ne tudná betűkkel megtámogatni a koncepciót hogy aki iratok nélkül, titokban akar belépni a schengeni határon az akár fegyverrel is jöhet(ne), ami már érinti a honvédség hatáskörét. A plakátoknál olcsóbb azzal bekerülni a CNN-be hogy a magyar hadsereg a határon bizony lő. A halottak számáról meg nem kell nyilatkozni, nem cáfol, nem erősít meg... Ha a megmászható Fal helyett a vérszomjas katonák (illúziójának?) alkalmazását veszik át példaként a szomszédos államok akkor később esetleg csökken az idáig eljutók és a balkáni útvonalat használók száma. Ha már úgyis lecsúsztunk a balkánra, legalább néha kovácsoljunk előnyt a hátrányból.

Dave83 2015.07.01. 23:56:57

@Untermensch4: Félreértesz, én a probléma gyökerét pedzegettem, persze eljöhet az az idő is, mikor a határrendészet tűzparancsot kap (láttunk már ilyet, ültek is miatta néhányan)

Dave83 2015.07.02. 00:01:22

@Untermensch4: És itt jön elő a probléma gyökere...

NATO? Az angolokon kívül eddig mindenki hanyatdölt, hogy majd az USA...

Egy Európai erőnek kéne bevonulni Szíriába, jah.... Ilyen nincs pedig évek óta megy róla a szájkarate

Dave83 2015.07.02. 00:10:32

Nyílván ebben a Magyar Honvédség maximum sofőröket tudna biztosítani, mert még ahhoz is gyenge, hogy akár a Rendőrséggel összehasonlítsuk

Dave83 2015.07.02. 00:18:56

@Dave83: Pl. Ha holnap hajnalban kitör egy akármilyen háború, a Bocskai István lövészdandár mint első lépcsős alakulat mennyi katonát tudna hadrendbe állítani? 1000-et?

És a Klapka György lövészdandár még 2000-et, másnap?

Untermensch4 2015.07.02. 08:54:48

@Dave83: Ha európa szedegeti össze a szemetet az USA belebarmolásai után, az hosszabb távon nekünk európaiaknak nagyon drága lesz ahogy az USA egyre inkább mentesül a következményektől... pszichológiailag/pedagógiailag kontraproduktív lenne.
Inkább élvezzük hogy van egy hiperaktív világcsendőr, európa meg tobzódhat az izolacionizmusban. De átmeneti megoldásnak törökország regionális hatalmi törekvéseinek hallgatólagos támogatása sem lenne rossz. Mármint a kurdoknak igen, de a térség stabilitásának kevésbé mint most.

Hiryu2,01 2015.07.02. 10:25:25

Európa szedegeti össze a szemetet Amerika után...

Khmm... írhatnánk akkor egy szép hosszú listát, amikor Európa UTÁN kell(ene) takarítani..:(

Jó példa a törökországi politikája:(

Dave83 2015.07.02. 10:51:00

@Untermensch4: A Török hadsereg most is akkora erőt képvisel, hogy ha megindul, akkor Kína, India határáig jutna. Ezt az iszlám államocskát egyedül is el tudná tapsni. Ja csak most van a bazdmeg... az ellenzéki erők fő vonala a kurdok. Úgyhogy ül szépen a seggén amíg nem nagyon muszály

Hiryu2,01 2015.07.02. 12:18:14

"
pld arról hogy a török,szerb, stb-stb rendőrség komolyan foglalkozzon a területükön működő "Reisebüro" :) szervezetekkel, "
index.hu/video/2015/07/02/2015_0702_menekultek/

luftwaffe44 2015.07.02. 20:56:02

@Hiryu2,01: Az általad linkelt cikk nem semmi.

A szakértő úr szépen letol mindenkit és elvet minden eddigi megoldást (?).

Saját megoldást természetesen nem ajánl, hanem a szokásos PC bulshittet nyomatja: "legfőbb ideje újra átgondolni a helyzetet, hogy valóban átfogó, globális szemlélettel tudjunk közelíteni a migrációhoz és mobilitáshoz." Wow :(

luftwaffe44 2015.07.02. 21:01:02

@Dave83: "Egy Európai erőnek kéne bevonulni Szíriába"

Melyik frakciót támogatná ez az európai erő az öt - egymással is - harcoló közül, hmm?

Vagy amolyan "shoot them all, let God sort them out" hozzáállásra gondolsz?

Hiryu2,01 2015.07.02. 21:03:03

Amelyik Eu szempontjából hosszútávon a leghasznosabb.

Plieur 2015.07.02. 21:41:01

@Dave83: Azért ne keverjük be Maginot-ékat, az másfajta vonal volt, másfajta fenyegetés ellen . A Fal-hoz hasonló létesítmény esetleg a Morice-vonal volt, az algériai háború idején. De az sem stimmel a mi esetünkben, hacsak nem kerül a kerítés egyik oldalára a LÉ a másikra meg algériai gerillák,na meg köztük némi aknamező:)
josic.kalasnyikov.hu/forum/viewtopic.php?f=21&t=105&st=0&sk=t&sd=a&hilit=Morice&start=470
Szvsz van itt másik gond is: nem biztos hogy ez a Fal:) olyan marad amilyennek most építik, nincs kizárva hogy fejleszteni kell a jövőben ( a felügyeleti rendszerektől kezdve az esetleges járműves áttörések elleni árokig...). Tehát pár év múlva lesz egy egészen jó kis pénznyelőnk:)

Plieur 2015.07.02. 21:48:15

@Hiryu2,01: Azért nehéz elhinni hogy egy török hajóra ( nem is hajó, csónak...) csak úgy simán fel lehet szállítani kb 50 afgánt,majd szép nyugodtan kihajózni velük a román felségvizek határáig, ott aztán transzpondert kikapcs és teljes sebességgel irány a part...
Láss csodát, a török hatóságokat ideiglenes vaksággal áldotta meg Allah...

Hiryu2,01 2015.07.02. 21:56:55

Azt nehéz elhinni hogy ez és más hasonló kérdések, amik itt a sörtudományi színvonalon előjöttek, nem tűnnek fel pld az EU jólfizetett szakaembereinek ill a médiának, etc...

Más: Hol állna pontosan ez a kerítés, (ugye védelmi rendszer ld izraeliről a kép fenn)
pont a határsávon? mert ha mondjuk egyméterrel beljebb, ha Abdul odaáll mellé, akkkor ugye már magyar területen van, szedheti szét a járőr a kerítést, hogy begyűjthesse.

Hiryu2,01 2015.07.02. 21:59:38

Gondoltam még valamit: ugye milyen lekoppintanak mindent ami lőszert lő az afgán bazárokban (is) ez olyan néphagyomány.

Lehet hogy a török partokon a családi hajóépítő műhelyek már javában szakmányban gyártják a Visby korvett sufnituning változatát, embercsempészetre...

www.youtube.com/watch?v=mbZUHpk2s8U

luftwaffe44 2015.07.02. 22:07:40

@Hiryu2,01: "Amelyik Eu szempontjából hosszútávon a leghasznosabb."

Az ugye Asszad barát lenne, csak ezt Európában nem lehet eladni.

Egyéb frakciók:

- ISIS/ISIL - kizárt
- Al Núszra Front - az ISIS kitesója - szintén kizárt
- Kurdok - túl gyengék egész Szíriához (kevesen vannak) + még jobban elvadítanánk a törököket
- Free Syrian Army - komolytalan bagázs: homályos, részben iszlamista ideológia + nem képesek megakadályozni a lemorzsolódást az ISIS felé

Untermensch4 2015.07.02. 23:37:54

@Hiryu2,01: Csak az "európa utáni" takarításnál van az a hátrány ami pont előny hogy nincs túl nagy egység. A szemétkupac bármelyik tételénél lesz legalább egy jelentkező akinek nincs köze hozzá a bandából. Ez persze a marketing-része. Lehet hogy a török (középhatalmi) dominanciájú közel-kelet a "legkisebb rossz", kivéve ha törökország is átáll az iszlám sötét oldalára mert akkor sikerült megszorozni a problémát n+1-gyel... Sajna ennek a "legkisebb rossz" verziónak borítékolható vesztesei a kurdok. Kivéve ha ők lennének az ütközőállam török-perzsa viszonylatban.

Plieur 2015.07.03. 19:18:22

@Hiryu2,01: Ha jön... vagy esetleg kivárja ameddig XY megunja és visszaballag szerb területre, alternatíva hogy XY szépen elballag a legközelebbi hivatalos résig ( hátárátkelő:)).

Hiryu2,01 2015.07.03. 21:59:31

Közben játszottam egy kicsit a google maps-al, megnéztem mi munka lesz majd kihúzni ezt a kerítést a román és az ukrán határra is...

meg mi közpénz...

Hol jön akkor át a cigaretta?

Nem lesu óccsó ukrán cigar? Még a végéen kitör a forradalom...

Plieur 2015.07.04. 05:45:22

Akkor majd a szomszédos országok örvendeznek hogy A.D.2015 fel lett húzva a kerítés amely távol tartja a nikotinra kiéhezett tömegeket:)
Mert nem lesz könnyebb megmászni kifelé mint befelé:)

Minorkavidor 2015.07.04. 16:42:20

Na szóval ajánlom elolvasásra a KSH ADATAIT:

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnvn001.html

Eszerint 2015. 1.negyedévében ugyan 33.542 menekült érkezett, de csak 29 fő kapott menekült, 96 fő oltalmazott és 3 fő befogadott státuszt, ez összesen 128 fő. Hol a többi ? A 33.542 fő kb. 90 %-a pár napon belül továbbáll, velük a hivatal érdemben nem foglalkozik. A maradék kb. 10 5-al foglalkozik a hivatal, ezekből részesült 128 fő a fenti 3 státusz valamelyikéből. A többit kitoloncolták.
A tömegeket felhergelni akaró politikusok által emlegetett 61 ezer fős adatban az első negyedéves adatok is benne foglaltatnak. A 2. negyedévi menekültek esetében is hasonlóra lehet számítani: 90 % megpattan, a maradék 10 %-ból 100-200 ember kapja meg a 3 státusz valamelyikét a többit kitoloncolják. Persze a fellebbezési eljárás amennyiben fellebbeznek meghosszabbítja a dolgot, de ez csak pár ezer embert érint. Az eljárásról itt a link:

www.bmbah.hu/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=421&Itemid=392&lang=hu

Ha valakit érdekel a leghíresebb "kerítésnek" a berlini fal felépítésének története, íme egy film:

www.youtube.com/watch?v=EDu0-sdHUuM

A menekült eljárás költségeinek 90 %-át eddig is az EU fedezte.
Sőt a határőrizeti költségekhez is hozzájárult, Ausztria és Németország még plusz támogatást is adott az EU finanszírozáson kívül:

www.origo.hu/gazdasag/20150618-lazar-janos-nem-tud-a-milliardokrol-amit-hatarvedelemre-ad-evente-brusszel-kerites-hatarvedelem.html

Itt ugyan a finansz messze nem éri el a 90 %-ot, de ezt a támogatást (elsősorban a németekét) fel lehetett volna turbózni, amennyiben Orbán nem áll üvöltözve a kvótaellenes tábor élére. A Brüsszel által javasolt 300-1000 fő közötti létszám amely Magyarországra esett volna voltaképp berlini ötlet. Na mármost, ha a németek melléálltunk volna e kérdésben, cserébe megkérhettük volna a határőrizet finanszírozásához történő nagyobb összegű hozzájárulást. Fizettek volna? Igen, egy részt belpol-i okokból is megérte volna nekik (a németek mellett az osztrákok is beszálltak már eddig is a határőrizet finanazírozásába), más részt mert a külpolitika így is működik. Jó diplomáciával még Svájctól is leszakíthattunk volna némi zsét:)). + még jó pontot is szerezhettünk volna Merkelnél és a németeknél. Cameron ugyan nagy fiú, de a kontinentális Európa sorsát a németek határozzák meg.
De ők a kvótaellenes táborhoz történő csatlakozást választották. Csakhogy ezt csendben illet volna megcsinálni, úgy hogy a másik oldal felé is nyitvatartjuk a kapukat. A csendes diplomácia alkalmazásával többre mennénk. Nézzük csak a román diplomáciát: nem örjöngenek, mind2 oldallal jó kapcsolatokat ápolnak. De mit várhatunk a zseléshajú külügyminiszterünktől és dagadt főnökétől?:))

Végül Magyarország legnagyobb gondja nem a be-, hanem az elvándorlás. 600.000 munkaképes korú vagy annak gyereke él Nyugaton, úgy néz ki, hogy 2026 után elég nehéz lesz a jelenlegi, életkori szolidarításon alapuló nyugdíjrendszert finanszírozni. Pl. csak az egészségügyből 15-20.000 orvos és ápoló hiányzik...

Hiryu2,01 2015.07.04. 17:00:03

Kösz, hogy ilyen jól összeszedted, szeretném felhasználi máshol, de jogdíjat nem tudok fizetni.

Khmm... Épp ma olvastam hogy a magyar kivándorlás üteme tavaly 46!!! százalékkal növekedett.
Ennyi.
Otthon jártam, egy nagy cég hónapok óta nem tud elindítani gyártósort , (NOKIA szerű dolog) mert nem talál elég embert, két okból:
-fizetés
-magyarosch főnökségi, munkaszeervezési emberrelbánási hozzáállás.

Egy megoldást látok, mint máshol már írtam:ha ahzamegyek, kivonulok a szőlőhegyre, afféle helyi maszadát csinálok belőle, és várom hogy a cionista gyíkemberek végre gyarmatosítsanak.

Hiryu2,01 2015.07.04. 17:01:10

@Plieur: hozunk metroépítő szakembreket Gázából.
Problem solved.

Untermensch4 2015.07.04. 20:33:29

@Hiryu2,01: kerítésileg OFF ugyan de ez a magyarosch főnökségi hozzáállás a maga kontraproduktivitásával eléggé erős lökést kapott az általános orbanisztáni őrülettől. Egyrészt valamennyire érthető a "mindenki pótolható" és a "bőven van olcsó munkaerő"(bár mint írtad, fokozódik a kivándorlás úgyhogy nem sokáig...), de amikor egy cég kulcsembereket is hajlandó leamortizálni és cserélgetni akkor ott erős a gyanú hogy nincs nagy jövőképük... Mire jönnének a gyarmatosítók már inkább nem jönnek, saját lelkiállapotuk védelmében. A szőlőhegyet inkább a "madmax-esedő" bennszülöttektől kell majd védened, éljen a bürokratikus western (eastern?). :)

Minorkavidor 2015.07.04. 21:21:04

@Hiryu2,01:

Számból vetted ki a klaviatúrát:)) Holnap én is kimegyek a tanyánkra, ebben a bazi melegben:))

szita szita péntek 2015.07.05. 08:13:03

Nem értek egyet a kerítéssel és nem értek egyet a menekültek kriminalizálásával sem. Sajnos a ezzel a cikkel sem tudok maradéktalanul egyetérteni.

A kilométerenkénti 125 millió forint számomra is irreálisan soknak tűnik, de a kerítés műszaki tartalmáról csak találgatások vannak a cikkben. Nem a NATO drót métere vetített ára fogja ezt érdemben meghatározni, hanem a cikkben is említett (és ott hiányosságként felrótt) egyéb berendezések, megfigyelő rendszerek, fizikai akadályok. Ettől még simán lehet (és valszeg lesz is) mutyi a telepítés körül, de egyenlőre ezt nem tudhatjuk, miként azt sem, hogy képes lesz-e betölteni a fal a feladatát. (Mondom ezt úgy, hogx a feladattal nem értek egyet)

Plieur 2015.07.05. 18:40:24

@Hiryu2,01: Hmmm...miután évtizedekig szakértelmet exportáltunk a szíriaiaktól kezdve az egyiptomiakig ( légvédelmistől a harckocsizókig:))végre lesz valamilen kézzelfogható megtérülés is-még ha éppen metróépítők is...
Más, máshol általad leírtakhoz: terroristák, hadsereg, meg minek tekintik magukat :)
Valamikor régebben feltettem abba a többször is megsemmisült topic-ba:) egy zsákmányolt szabályzatot (2009-es), láss csodát, a szerző Omár molla:)
Gyakorlatilag lehet tálib szolgálati szabályzatnak is nevezni, nagyon röviden és velősen tartalmazza mindazt ami ilyenekben szerepel...
És itt jön a poén: akkor lesz lazán eleresztett fegyveres csoportokból hadsereg,amikor valaki megír egy ilyet, sőt, el is éri hogy betartsák a benne foglaltakat. Még lehetne sorolni, de mi a lényeg: egy hadsereg nem varázsütésre születik hanem pontosan ilyen lépések sorozatának az eredménye. Jusson eszedbe a Cahál megszületése és az a meló amelyet a szervezői elvégeztek, kezdve a vezérkar megszervezésétől.

Untermensch4 2015.07.05. 20:43:47

@szita szita péntek: A menekültek kriminalizálása (benne a menekült, bevándorló és vendégmunkás kategóriák összemosásával) valóban nem volt túl kulturált húzás bölcsvezetőink részéről, de amíg mi vagyunk a schengeni határ, a határsértés nem kizárólag belügy. Az pedig nehezen vitatható hogy ha a szomszédban épp meglehetősen béke van akkor az illegális határátlépés egészen konkrétan bűncselekmény.

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2015.07.05. 21:42:47

@Plieur: Megvan még az a szabályzat valahol?
versus.
Atv-n épp most fejtegette egy ezredes, hogy a IS hadseregként tekint magára. Kicsit beborultam az agyamba, ezek szerint genfi konfekciót szerint járjunk el velük szemben két lefejezés között?

gyrgyvrs 2015.07.06. 19:57:47

Ukrán határra lehetőleg ne húzzanak majd fel kerítést, illetve 10%-ára csökkentsék a vámosok létszámát. Így a keresztapák el lesznek a cigicsempészettel, nem szállnak be az embercsempészetbe. Ha mi felhúzunk egy megbízható drótfalat a szerb határon, akkor a románok pik-pakk megoldják a saját határukon, onnan meg átmegy a csempészútvonal Ukrajna felé. Az meg már nem biztonságos ország, nincs kitoloncolás.

Plieur 2015.07.06. 20:58:50

Megvan, állítólag volt egy 2011-es kiegészítés is, de még nem leltem meg ( vagy csak legenda...)
publicintelligence.net/ufouo-layeha-taliban-2009-mujahideen-rules-and-regulations-booklet/
Agybeborulás ellen: nekik tökmindegy hogy te minek nézed őket, a saját fogalmaik fényében látják a világot:)
Egy ISIS-es sem fejnyisszantó szakmunkásként jellemezné magát, hanem a Kalifátusi Hadsereg tagjának:)
Most csak halk megjegyzés: akkor járnék el velük a genfi szerint amikor ők is betartják:)

ihasz laci 2015.07.13. 11:56:32

www.youtube.com/watch?v=6mVP9gA59-Y
www.youtube.com/watch?v=L1mX0CRi3FU

amikor meg mar mindenki errol beszel, meg az is akinek nem kene erdekes elkepzelesek szuletnek.

stoppos76 2015.07.16. 14:28:51

@Roan: Erre próbáltam utalni, csak visszaolvasva látom, hogy elég kétértelműre sikeredett.
süti beállítások módosítása