Had- és rendvédelem-história, kicsit másképp

Összeálltunk páran, hogy kipróbáljuk: lehet-e szórakoztatóan, ugyanakkor informatívan foglalkozni rendvédelem-történeti, valamint katonahistóriai témákkal. Szerintünk igen. *** imélke nekünk: blog.lemil(at)yahoo.co.uk --- BLOGUNK A MAGYAR BLOGGERSZÖVETSÉG TAGJA ---

Megjelent a Kémek krémje!

borito_240.jpg

Naptár

június 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Lemil-fészbúk

Olvasóink lobogói

Pillanatnyi olvasólétszám:

website stats

Utolsó öt komment

Fontosabb címkék

1848 49 (46) afganisztán (6) afrika (13) ajánló (88) alagút (7) állat (8) amerikai (102) angolok (8) arabok (16) argentin (5) átirányítás (13) atom (13) ausztrál (6) ázsia (15) balkán (6) betyár (5) biofegyver (5) biztonságpolitika (6) brazil (7) brit (67) buli (6) büntetésvégrehajtás (7) büntetőjog (11) címer (6) csata (9) csatabemutató (9) csendőrség (6) dél amerika (11) ejtőernyős (28) életrajz (41) elmélet (12) erdély (6) erőd (8) értékelőposzt (7) évforduló (53) fegyver (8) ferencjózsef (11) francia (24) gallup (5) görgey (13) görögök (5) háború (6) háborús bűn (8) hadifogoly (5) haditechnika (98) haditengerészet (54) hadsereg (16) hadtörténelem (162) hadtörténet (23) hadvezérek (9) hagyományőrzők (5) hajók (5) harckocsi (23) határőrség (7) hellókarácsony (5) helyi háborúk (17) hidegháború (53) híres bűnözők (8) honvédség (12) horthy (6) humint (24) huszár (10) i. világháború (49) ii világháború (108) izrael (26) japán (22) játék (6) k.u.k. (8) kalóz (6) kamikaze (6) kanada (7) katonazene (10) kelták (5) kémek és hírszerzők (59) kiképzés (7) kína (5) kínai (5) kivégzés (6) könyv (5) könyv ajánló (5) középkor (12) közép amerika (7) kuba (9) különlegesek (71) légierő (56) légvédelem (9) lengyel (17) lengyel magyar barátság (8) lista (5) lovas (7) lovasság (11) lövészárok (5) magyar (157) makett (7) monarchia (13) múzeum (12) német (68) nevezéktan (5) nők (12) ókor (13) olasz (13) önvédelem (5) orosz (31) ostrom (7) osztrák (30) osztrák magyar (28) pestis (6) plakát (12) podcast (9) polgárháború (5) porosz (5) portugál (6) programajánló (10) reform (6) reklám (5) rendőr (7) rendőrség (10) rendvédelem (53) róma (13) román (9) rövidhír (18) sigint (6) skandináv (7) skót (6) sorozat (15) spanyol (5) svájci (5) svéd (7) számítógép (9) szavazás (20) szerb (11) szlovák (5) szolgálati közlemény (39) szovjet (63) sztálin (5) telefonkártya (6) tengeralattjáró (17) tengerészgyalogos (10) terror (25) titkosszolgálat (71) török (15) tűzfegyver (9) ünnep (5) USA (7) usa (54) utánközlés (24) vadászgép (12) várostrom (7) vendégposzt (80) vértanú (11) vicc (7) vietnam (5) vitaposzt (76) wysocki légió (12) zene (11) A többi címke

Közkívánatra: feedek

A bűnbak rendőrök - vitaposzt

2018.09.30. 12:33 tiboru

kilaknyit.jpgAz utóbbi idők szomorú belföldi slágertémája a kilakoltatások ügye. A Lemilblog - a lehetőségekhez képest - igyekszik távoltartani magát az általános belpolitikai fejlemények kommentálásától, s azon vagyunk, hogy csak a rendvédelemmel, katonai témákkal, biztonságpolitikával és hasonlókkal fárasszuk a nagyérdeműt. Nem vagyunk sem szociológusok, sem jogvédő szakemberek, s a szociális ügyeket sem feltétlenül szoktuk a virtuális zászlónkra tűzni. Mindez persze nem feltétlenül azt jelenti, hogy érzéketlenek lennénk a társadalmi problémákra, simán csak igyekszünk megmaradni a kaptafánál.

A kilakoltatásokkal sem akartunk foglalkozni, de egyre-másra kapjuk az olyan visszajelzéseket (személyesen, emailekben, a FB-oldalunkon, az általunk adminisztrált zárt csoportokban, stb.), amelyek mind egy irányba mutatnak: roppant bátor és dühös polgártársaink egyre nagyobb számban a kilakoltatások biztosításához kivezényelt rendőröket cseszegetik, lepribékezik és megköpködik őket, az egyenruhásokon kitöltve jogos (vagy jogosnak vélt) haragjukat. A mai vitaposzt (illetve hát ennek szerzője) azt a nagyívű célt tűzte ki maga elé, hogy egy kis tiszta vizet öntsön a pohárba, legalábbis ami a rendőrök szerepét illeti ebben a cirkuszban. És nem, nem akarjuk itt megoldani a lakhatási válságot. Nem is tudnánk, de nem is a mi feladatunk.

Legelőször is tisztázzuk, hogy a rendőr kurvára nem jókedvében vesz részt az ilyen rendezvényeken. Kovács őrmester általában nem önként jelentkezik arra, hogy a hatvan éves özvegy Kissnét és szegényes motyóját kipakolja a 20 négyzetméteres kőbányai szükséglakásból, vagy hogy a teljes, nyolcgyerekes Kolompár családot elzavarják a nyócker egyik, komfort nélküli pincéjéből. Szabó főtörzs sem azért megy oda, mert velejéig gonosz lenne és csak akkor tudná kielégítően teljesíteni odahaza házastársi kötelességét, ha azelőtt embereket ráncigált ki a szemerkélő esőbe és láncba összekapaszkodott jogvédő aktivistákat lökdösött arrébb egy-egy ingatlan bejáratától.

"Hihetetlenül nehéz ezt a mindennapi utálatot feldolgozni. 25 éve vagyok rendőr, de még mindig nem tudom leszarni ezt. Szégyen, hogy a kilakoltatásokkal kapcsolatban is minket tekintenek benne ellenségnek. A folyamatos gyalázkodások, ez nagyon-nagyon sok..."

Kovács őrmester és Szabó főtörzs annak a kibaszott esküjüknek tesznek eleget, amit a törvények betartatására tettek. Igen, ők egy állami erőszakszervezet tagjai (az úgynevezett állami erőszakmonopólium megtestesítői), hivatalos eljárásukban az államot képviselik, s mindaddig, amíg egy tetves jogszabály azt írja elő, hogy a jogszerű bírósági vagy önkormányzati határozatnak érvényt kell szerezzenek, addig lehet bármi a véleményük, a parancsot végre kell hajtaniuk. Ellenkező esetben gáz van, tessenek fellapozni a bétékát a katonai bűncselekmények fejezetnél, különös tekintettel a parancs iránti engedetlenség, szolgálati feladat alóli kibúvás, bujtogatás és hasonló, igéző elnevezésű paragrafusokra. A rendőr ilyen tekintetben katonának minősül, a feladatvégrehajtással szembeni (aktív vagy passzív) fellépésének nem olyan következményei vannak ám, mint amikor a pék megmakacsolja magát és kijelenti, hogy nem süt több kenyeret. Ha a targoncás hirtelen nem targoncázik (vagy minek hívják), vagy ha a tanár az órán nem tanít, hanem mondjuk keresztrejtvényt fejt, a legrosszabb esetben hétfőn már nem kell bemennie dolgozni. Ezzel szemben ha a rendőr azt mondja a parancsnokának, hogy köszi százados úr, de ezt nem csinálom, akkor bizony annak börtönszaga van.kilak1.jpg

Persze lehet azt mondani, hogy rendőrnek menni nem kötelező. Ez így önmagában igaz, de azért megnézném én azokat a fotelforradalmárokat, akik azzal verik a mellüket, hogy ők az első ilyen esetnél beadnák a felmondásukat, mondjuk 5-8-15 év szolgálat után, miközben otthon ordít a két gyerek, jönnek azok a kurva sárga csekkek, ráadásul szereted is a szakmát, mert teszem azt világéletedben zsaru akartál lenni és nem - mondjuk - Győzike, kőműves vagy alanyi költő. Amúgy megnyugtatásul (?) közlöm, hogy vannak, akik tényleg felmondanak, mert nem bírják a folyamatos baszogatást és azt, hogy ők a placcra kitett, látható és megérinthető bűnbakok, akiken a közfelháborodás lecsapódik.

"A múltkor előfordult, hogy ott állt vagy tíz civil a kilakoltatásnál az utcán, akik folyamatosan kiabálták nekünk, hogy "pribékek, pribékek!", majd vezényszóra (esküszöm, valaki a háttérből kiáltotta, hogy "Most!") leköptek bennünket."

Félreértés ne legyen: az állami erőszakkal végrehajtott embertelen hajléktalangyártást én is elítélem, pláne úgy, hogy a kilakoltatásokkal párhuzamosan a "közterületen történő életvitelszerű tartózkodást" is büntetni rendelik mostanában. És ennek a jogszabálynak a végrehajtása is a rendőrök feladata, csak mondom. Csak azt nem szeretem látni, hallani és olvasni, hogy a fő bűnös az a szerencsétlen rendőr, aki ott áll a gyűlölethullámok közepén és még egy egészségeset nem is kurvaanyázhat, mert azt sem szabad neki. Arról meg végképp ne is beszéljünk, hogy ahelyett, hogy járőrözne a no go zónákban, hogy baleseti helyszínt biztosítana, hogy betörésnél őrizné a felfeszített ajtajú lakást, hogy a duhaj részegeket fékezné meg egy-egy szombat éjszakai kocsmázás vagy egy Fradi-Újpest után, vagyis ahelyett, hogy igazi rendőri munkát végezne, ott szobrozik egy kilakoltatásnál. Tényleg van, aki szerint ezek a srácok erről álmodoztak a pályaválasztási időszakban, 18 évesen? Vagy legközelebb majd a lakatost is leköpködik, akit zárat cserélni hívtak ki a kilakoltatásokhoz? Esetleg a villanyóraleolvasót, mert megállapítja, hogy valaki egy éve nem fizetett áramdíjat? Kapjunk már a busa fejünkhöz, emberek!kilak2.jpg

Röviden: ne a rendőröket tessenek basztatni, ha egy jogszabály nem tetszik. Ők a végrehajtó hatalmi ághoz tartoznak (ajánlott guglikeresés: a hatalmi ágak szétválasztása, esetleg Montesquieu). Ha egy jogi norma nem frankó, tessék a törvényhozáshoz fordulni (segítek: Budapest, V. kerület, Kossuth Lajos tér 1-3), esetleg elolvasni a pártprogramokat, majd gondolkozva és mérlegelve szavazni. Addig is létezik a bejelentett tüntetés intézménye, tessék kimenni kétmillióan az utcára és békésen tiltakozni, azt szabad. Csak ugye mennyivel kényelmesebb a karosszékből megmondani a tutit.

"Gyomorgörcsöm van minden ilyen esetben, pedig 10 éve szolgálok. Vannak fiatalok, akik nehezebben bírják, a múltkor az egyik srác utólag be is vallotta, hogy már ott volt, hogy előveszi a szolgálati fegyverét és a levegőbe lő, annyira tele volt a töke az "ávósok, barbárok, gecik, vadállatok" típusú bekiabálásokkal."

De a kisrendőrök szopatását abba lehet hagyni. A csúcsvezetőik szervilizmusáért, a tábornoki kar nyelvcsapásaiért, a politika és a politikusok seggének feltétel nélküli fényesre nyalásáért nem ők a felelősek.kilak3.jpg

A véleményed elmondhatod a kommentek között. Mondanom sem kell: civilizált hangnemben. A bunkókat, gyalázkodókat, trollokat, gyűlölködőket és balhévadászokat moderálni fogjuk, bármelyik oldalról érkeznének is, a többiek nyugodtan érvelhetnek szívük, meggyőződésük és ízlésük szerint.

ÁPDÉT:

A Város Mindenkié a következő pontosítást szeretné hozzáfűzni a poszthoz:

"A poszt bejegyzéséhez használt minden egyes kép az általunk szervezett kilakoltatás ellenes élőláncokról (illetve az első kép esetében az egyik tüntetésünkről) készült. Ezért is érdemes tisztázni, hogy A Város Mindenkié, illetve A Város Mindenkié Pécs élőláncai erőszakmentesek, ami nem csak a fizikai, hanem a verbális erőszakra is vonatkozik: a résztvevőknek tehát tilos az intézkedő rendőrök méltóságát sértő megjegyzéseket tenniük. Ezért aztán soha nem fordult elő, és nem is fordulhat elő, hogy valaki az általunk szervezett polgári engedetlenségen "ávósnak", "gecinek", vagy hasonlónak nevezze a rendőröket, vagy leköpje őket.

Ennyiben szerencsétlen, hogy ezeket a problémákat a bejegyzés pont a mi munkánkról készült képekkel illusztrálja. :(

Noha a rendőrök részvétele az elhelyezés nélküli kilakoltatásokban felvet erkölcsi problémákat, mi épp a legutóbbi, nagyon sokak által követett kilakoltatás elleni élőláncunk után igyekeztünk reagálni arra, hogy sajnos valóban sokan a rendőröket szidják a kilakoltatás miatt, ami az álláspontunk szerint alapvetően félreértés, hiszen alapvetően a felelősség sem az övék."

Köszönjük a pontosítást, s egyúttal jelezzük: sem a Lemilblog, sem jelen poszt szerzője nem tette felelőssé a fenti szervezetet a rendőröket ért verbális és/vagy tettleges atrocitások miatt. Méltányoljuk A Város Mindenkié elhatárolódását a fenti jelenségektől.

(A keretes részek rendőrök üzeneteiből vannak, a szalonképesebbek közül válogattam. A képek csak illusztrációk, amiket a netről loptam, nem a levelek küldőit ábrázolják.)

663 komment

Címkék: magyar rendőrség rendőr bűnbak vitaposzt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vontod75 2018.09.30. 12:45:17

Nem kötelező rendőrnek lenni. Én sem maradtam az. Be lehet adni a A/4est. Azért ha emberek életének tönkretételében vesz részt valaki ne csodálkozzon már ha lepribékezik...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2018.09.30. 13:12:41

@vontod75: Gratulálok, pont az ilyen zseniális megmondóemberek miatt született a poszt, erre az első komment egyből ez...

Viktor-a-konyhában · http://viktorakonyhaban.blog.hu 2018.09.30. 13:35:09

Molnibalage, legalább kiválóan illusztrálja a poszt helyénvalóságát.

2018.09.30. 14:13:27

Ez egy nagyon korrekt poszt volt, ennél szebben és jobban senki nem tudta volna összefoglalni a lényeget. Minden sorával maximálisan egyetértek, és nem nem vagyok semmilyen troll, bérkommentelő vagy hasonló.

Ami a kilakoltatásokat illeti. Nagyon szomorú dolog, ha valakit kilakoltatnak és senki - még egyszer mondom senki - nem érdemli meg, hogy az utcára kerüljön. De ne tegyünk már úgy, mintha ez a jelenlegi hatalom találmánya lenne, arra hogy így toljon ki az emberekkel. Korábban a rendszerváltás óta, sőt azelőtt is de már több száz éve létezik a kilakoltatás intézménye - ennek megvannak a jogi keretei - és nem csak nálunk, hanem a világ bármelyik országában találunk rá nem egy, hanem milliónyi példát.

A másik a többség hajlamos úgy tenni, mintha a kilakoltatás minden esetben devizahiteleseket érintene, ez pedig nem igaz, az összes idei kilakoltatásban benne vannak azok is, akik önkormányzati lakásban élnek és notórius nemfizetők, akik illegális lakásfoglalók, akik nem fizetnek a főbérlőknek vagy a lakásmaffia áldozatai. Tehát nem csak devizásokat lakoltatnak ki, arról nem beszélve, hogy devizahitelek már nincsenek, azokat teljes egészében kivezették.

Akit adóssága miatt raknak ki, az is valamikor felvett egy hitelt, igen vannak olyanok is, akiknek egyoldalúan megemelték a hiteleit és emiatt nem tudja kitermelni, és olyanok is, akik egyszerűen felvették és nem hajlandóak fizetni, mert családi, kapcsolati stb. okai vannak. A kilakoltatás sem egyik napról a másikra történik, előbb 3 hónapig nem fizetnek, majd felszólítás stb. és hónapok akár évek telnek el, ugyanis a bankok sem tudják, csak nyomott áron eladni a lakásokat, amit megvesz egy új tulajdonos - sok esetben erre specializálódott spekulánsok, befektetők vagy bűnözők, és bagóért megvesznek több házat, majd sok pénzért értékesítik.

Én tudom milyen, nekem is volt devizahitelem, de mikor volt a végtörlesztés, akkor vettem fel forinthitelt és megszabadultam tőle, de még így is ráfizetek a végén, én akkor minden létező devizás ismerősömnek mondtam, tanácsoltam volt akinek könyörögtem menjen és próbálják meg, vagy válasszák az árfolyamgátat, de a többség nem járt utána, de mindegy. Ettől függetlenül, mindenkinek azt tanácsolom, hogy menjen be, akár többször keressen, beszéljen minél nagyobb pozícióba ülő bankosokkal és próbáljon megegyezni velük, nekik se érdekük, hogy apróért eladják az emberek alól a lakást. Vagy menjen ügyvédhez, pénzügyi tanácsadóhoz, más bankhoz, kérjen egy új hitelt a régi kiváltására, menjen hivatalokba, van nyilvánosság próbáljon meg mindent, valamit úgy is sikerül elérni, és aki időt nyer életet nyer.

Az idétlen orbánozós és trollkodó beszólásoktól kérek mindenkit tartózkodjon, köszönöm!

Méhészborz 2018.09.30. 14:14:04

A kilakoltatás végrehajtása igen kis része a rendőrök munkájának.A kialakult utálat abból a félelemből fakad szerintem, hogy túl sok az olyan rendőr, aki azt az az elvet követi, hogy 'úgyis találok valamit ami miatt megbüntetlek'.(Sajnos ez más hatóságokra is jellemző.)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2018.09.30. 14:31:02

@vontod75:

Tehát mindenki pribék: a bíró vagy a jegyző, aki a határozatot aláírja, a szállítómunkás, aki kiviszi a bútort, a rendőr, aki biztosítja a helyszínt, a jegyzőkönyvvezető, az ELMÜ, a gázművek és a vízművek, amelyek esetleg a feljelentést teszik a hosszú nemfizetés miatt, a szomszédok, akiknek emiatt esetleg kellemetlenségeik támadnak a közműveknél, pedig ők fizetnek rendesen, a közterületes, a közértes, aki már nem ad hitelbe, a lakók, akiknek az ingatlanul eladhatatlanná válik az esetleges botrányok miatt, a polgármesteri hivatal, hadd ne folytassam.

Pribékek, pribékek mindenütt!

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2018.09.30. 14:41:04

Elég szar lehet ezt csinálni (vagy tüntetőket pofán verni, vagy hajléktalanokat basztatni a napi kvóta miatt), aki nem bírja, ne menjen rendőrnek.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2018.09.30. 14:47:03

@tiboru: Túl szűk a lista. A törvényt aláírták valamivel, a szemét tollgyártók is felelősek.

cavalry 2018.09.30. 14:48:30

Ez egy durva marketing hiba. Nem a rendőr tehet róla nyilván hogy ilyen helyzetbe keverték. A hiba ott van hogy egy nyilván kellemetlen, népszerűtlen, és sokszor igazságtalan művelethez rendőr ruhás hatósági képviselőket vetnek be, ami miatt a "szolgálunk és védünk" elv erősen sérül. Hasonló ez a nyilvánvalóan büntetésvadász, közlekedésben felállított rendőri lesállásokhoz. Ha a kormányzatnak az jó valamiért hogy a "rendőrt" akinek sok minden pozitív feladata lenne, szidalmazzák a polgárok akkor jó úton jár. A posztban felsorolt mentőkörülmények nem hatékonyak, a polgárokat baromira nem érdeklik a törvények (mert tudják hogy nagy részük ostobaság és hibás logikailag, és nem érdeklik a rendőrök lelkivilága sem és nem érdeklik a parancshoz kapcsolódó elvek sem, mert a "rendőr" nem frontkatona. A rendőrség katonai szervezetként való kezelése eleve hibás felfogás. Természetesen ha a rendőrséget egy megszálló erőszakszervezethez akarjuk hasonlítani, amely ha megjelenik akkor félni kell tőle, akkor szuper az irányzat. De akkor ne akarjunk bizalmat ébreszteni, meg szolgálunk és védünk stb. mert ez ellentmondás - ez az ő rendőrségük és nem a mi rendőrségünk lesz. El lehet ezzel jutni odáig, mint amit 56-ban is előadott a nép, hogy ha barna cipő volt valakin és ÁVH-ra emlékleztető nadrág már húzták is fel a fára kérdés nélkül a tulajdonosát, mert az ÁVH nem volt barátságos. Legyen a rendőrön sárga ruha, és hívják Kilakoltatási Végrehajtó Szolgálatnak vagy mit tudom én minek (de ne abban a ruhában sétáljon az utcán szabadidejében :).

Brute 2018.09.30. 14:49:22

Nekem inkább csak kérdésem lenne. Meddig menti fel a rendőrt,hogy "ő csak parancsot követ"? Mi az a határ,ahol azok a kollégák is ,akik most a rend őreit védik,azt mondják,hogy itt és ennyi elég,jelvény letesz és vállaljuk érte a börit is, de ez szembe megy a saját erkölcsömmel.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2018.09.30. 14:58:49

@Brute:

A kérdés helytálló,a válasz sokrétű.

Más a határ egy független, huszonéves fiatalnál, aki esetleg 2 éve rendőr, pusztán kalandvágyból szerelt fel és csak magának/magáért tartozik felelősséggel, és megint más egy negyvenes, háromgyerekes családapánál, aki 20 éve zsaru, máshoz nem ért (minek is értene, ha erre a szakmára tette fel az életét), ott a bankhitel, amit fizetni kell...

Minden rendőr (de továbbmegyek: minden munkavállaló, a kéményseprőtől a pedagóguson át a belgyógyászig) szembesül szerintem pályafutása során olyan jelenségekkel, amelyekkel nem ért egyet, amelyek a saját erkölcsébe ütköznek, de nem az az általános, hogy ilyenkor veszi a kalapját és odébbáll.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2018.09.30. 15:01:09

@tiboru: Igen, ez nem csak rendőri szakmát érinti. Ez a poszt másik lényege. De mégis csak szerencsétlen rendőröket ütik.

cavalry 2018.09.30. 15:03:28

@Brute: Véleményem szerint semmi sem fenyegeti a rendőrt aki a kiadott parancs előtt teszi le a jelvényt. Felmond és kész. Ez lelkiismereti kérdés, erkölcsöt tartbe, etikai kérdésekben nem ért egyet. nem kényszeríthető, és nem is szokás. Még a háborúban is téves védekezés volt "a parancsra tettem". Kiderült hogy aki nem vállalta az erkölcstelen feladatot azt átvezényelték máshová, és nem tudták bizonyítani a később megvádoltak hogy aki nem vállalta azt retorziók érték (persze a parancs kiadás előtt kell elhatárolódni nem akkor amikor kiadták). Az adott háborús beosztást is vállalni kellett. Voltak olyan típus feladatok amit pld a katonai egységek eleve nem vállaltak, ezért hoztak létre speciális alakulatokat -minden oldalon. Aki parancsot követ és az nyilvánvalóan törvényt (nemzetközi törvényt is) vagy erkölcsöt sért az felelősségre vonható. Az adott törvény is lehet elitélendő, mert önmagában az hogy egy aktuális állam hoz egy törvényt az nem menthet fel senkit annak a végrehajtásával kapcsolatban ha nemzetközileg nem elfogadott, sérti a nemzetközi egyezményeket stb..

cavalry 2018.09.30. 15:07:21

@tiboru: "szembesül szerintem pályafutása során olyan jelenségekkel, amelyekkel nem ért egyet, amelyek a saját erkölcsébe ütköznek, de nem az az általános, hogy ilyenkor veszi a kalapját és odébbáll". A saját körülmény, érdek, gazdasági helyzet nem mentség jogi, vagy erkölcsi kérdésekben. Gondolom Mladics tábornok katonái nem mondhatják, hogy bocs, de nekem fizetnem kellett a lakásrészleteket, muszály volt agyonlőnöm 8000 bosnyákot , mert ha kirúgnak nem tudok fizetni. Egy frászt.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2018.09.30. 15:09:55

@cavalry:

Akkor már csak az a kérdésem, hogy a kilakoltatás melyik paragrafusát sérti mondjuk a Genfi Egyezményeknek (ha már a háborús párhuzamot felhoztad)?

Az erkölcsöt hagyjuk, mert az erősen korszak-, személy- és helyzetfüggő, a nézőpontról nem is beszélve.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2018.09.30. 15:11:35

@cavalry:

Azért ne essünk már erős költői túlzásokba és ne tekintsünk egy jogszerű kilakoltatást egyenértékűnek a népirtással, ha kérhetem... Pláne ne egy hadtörténeti és katonai szakblogon.

cavalry 2018.09.30. 15:19:40

@tiboru: Ugyan :) Ez nyilván nem sért nemzetközi egyezményeket, de a rendőri állomány erkölcsi tartását viszont rombolja. Ennek az a veszélye ha az ott szolgáló embereket ez szelektálja, és a mindent vállalók kerülnek többségbe. Akkor már könnyű belecsúszni olyan parancs végrehajtásba ami már sértheti az erkölcsöket, de azt sem tagadják meg. Ez a helyzet egyszerűen marhaság, nem lenne szabad ilyen feladatra a rendőrséget igénybevenni. Ez rendőri vezetői hiba is, nekik kellene más megoldást találni, pld. aki vállalja, öltözzön be akárminek és ne a rendőrség társadalomban megjelenő képét rombolja. Csak egy eset: egy vidéki kapitányság olyan feladatokat adott ki amelyek egyértelműen bevétel vadászatra vonatkoznak. Az adott rendőr átkérte magát egy másik kapitánysághoz a lakóhelye közeléből, mert nem bírta volna elviselni hogy naponta a képébe vágják ezt a szemétséget, de az még belefért neki hogy más település körzetben csinálja ugyanezt. Amikor épp abban a körzetben kerültünk kapcsolatba hasonló esetben elsűlyedt a földbe, mert tudta hogy megint ugyanaz lesz a helyzet, ő lesz a kocsmában a téma. Ezt nem lehet sokáig csinálni.

cavalry 2018.09.30. 15:22:49

@tiboru: Attól hogy valami jogszerű, nem biztos hogy erkölcsös, és a kilakoltatás az egy gazdasági eredetű folyamat, nem függ össze a közbiztonsággal és a katonai kérdésekkel. Épp ez a baj vele.

cavalry 2018.09.30. 15:31:14

@tiboru: Az erkölcs fogalma megismerhető. A a jogban ismert "jó erkölcsbe ütköző" kifejezés a mi területünkön európai értékrendet követ, egy csomó ismérve lehet, keresztény, polgári stb. és nem igazán fér bele rendőri erővel kisgyerekeket az utcára tenni, vagy betegeket , időseket stb. akkor sem ha gazdasági szempontból indokolt, tartozásai vannak, nem fizet stb. Ilyenkor a társadalomnak kell megoldást találni, és megnézni mi a helyzet. A rendőri erőszak már rossz fényt vet a rendőrre magára.

szabidoki 2018.09.30. 15:49:57

Az a nagy baj, hogy manapság az egyszerű állampolgár nem nagyon találkozik a "szolgálunk és védünk" típusú rendőrökkel, hanem inkább csak a szopatósokkal. Lesből trafizás, kilakoltatások, 6 járőrkocsi mert a kétfarkúak járdát festenek és lehet sorolni. Ha segítség kellene a rendőrségtől, akkor meg kakukkfütty. Próbáljon valaki bejelenteni egy biciklilopást, vagy akár egy autót. Élből próbálnak elhajtani, de ha mégis szívoskodik az ember és felveszik a bejelentést akkor sem fog semmi történni. Az esetek túlnyomó többségében a tettes kiléte nem megállapítható, ügy lezárva. Ezekben az egyes rendőrök felelőssége lehet hogy kicsi de nem nulla, másrészt meg ők csatlakoztak egy olyan csapathoz, ahol az érdemi rendőri munkát igyekeznek elsumákolni (minden szinten) de sírnak ha a kilakoltatáskor pribéknek hívják őket a népek. Persze értem én hogy jön a sárga csekk és nem lehet ugrálni de biztos vagyok benne hogy lényegesen kevesebb pribékezés lenne ha amúgy magas színvonalú rendőri segítséget kapnának az emberek baj esetén.

CyberPunK 2018.09.30. 16:31:12

"Addig is létezik a bejelentett tüntetés intézménye, tessék kimenni kétmillióan az utcára és békésen tiltakozni, azt szabad."

Mármint védett vezető érkezéséig. :) hvg.hu/itthon/20180926_szerda_hajnalban_is_kiuritettek_a_rendorok_a_kossuth_teret

Kicsit sajnálom, hogy ez a poszt a kilakoltatásokra van kihegyezve. Alapesetben egyetértek azzal, hogy itt a rendőr a munkáját végzi, de egyfelől volt több eset is, ahol erősen törvénytelen kilakoltatásokban vettek részt, másrészt nem emiatt vetjük meg a hazai rendőrt elsődlegesen. Lehet védeni a mundér becsületét, de speciel nekem is van több rendőr ismerősöm, és nem keveset mondogatták, hogy az állomány, ha nem is többsége, de nem elhanyagolható része simán mehetne a börtönbe.

CyberPunK 2018.09.30. 16:45:35

Amúgy a "kedvenc" élményem az volt, mikor pár suhanc élvezetből terrorizálta feleségem nagyanyját. A házában lakott egy rendőr kiscsaj is, aki annyi tanácsot tudott mondani, hogy kapjam el őket és tapossam ki a belüket, de vigyázzak, hogy ne legyen tanú. Azóta csak röhögök a tipikus "ki véd majd meg, ha bajba kerülsz" érveken. Inkább elköltöztettük a nagyit.

Stenonis 2018.09.30. 16:52:10

A kilakoltatás alapvetően nem rendvédelem.
Hanem egy nem teljesült magánjogi szerződés következménye.

Ezért első körben nem is kellene rendőröket bevetni.
Menjen a bank/önkormányzat és lakoltasson ki. Ha nem megy szép szóval, akkor kellene hívni a rendőrséget.

Az alapvető probléma inkább ott van, hogy a rendőrség társadalmi megítélése valahol a bányászbéka kloákája alatt van.

Az Egyesült Államokban senki nem pribékez le egy sheriff-et mert rész vesz egy kilakoltatásban.

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2018.09.30. 17:08:51

Huhh... akkor most hadd dobjak követ az üveges tótra:
Szerintem ez a rendőrutálat hosszú évek szívós munkájának gyümölcse.

Szolgálunk és védünk? De kit? Az ország lakosságát vagy a hatalmat? Ugyanezek a szervek, akik lesben állnak a trapifax-al, akiknek meg KELL büntetniük -de facto ellenségként kezelve az állampolgárt, elfordítják a fejüket ha a vezetők milliárdos bűnügyeiről, ha csókos halálos gázolásáról, valakinek elelhetetlenítéséről van szó. Ennyi.

Kilakoltatás: egy érthető érezhető ingerküszöbb a lakossaág számára, ezért válhatott fókuszponttá.
A kilakoltatás pedig bár rutinból itt is kijelentik a megmondóemberek hogy ugye "mer nem fizetett", a való életben nem, így, működik, az esetek nagyobb részében. Magyarország lakosságának 30 százaléka él a szegénységi küszöb alatt, és vagy közelében. Semmi tartalék, pár rossz hónap vagy egy betegség és máris beindul a spirál, aminek a vége az utca lehet, ahonnan a hős rendőrök fognak téged börtönbe vinni az elfogadásra váró jogszabály alapján. Persze csak a rendet szolgálva... (Nemrég olvastam egy írást hogy Pécsen és környékén a 100-150 ismert "lezüllött" hajléktalan mellett 1000-1500an vannak akik önkényes lakásfoglalók, meghúzzák magukat valahol, például régi épületekben m, stb. Őket is bűnözőnek fogja tekinteni majd a rendőr, és azzal fogja magyarázni a dolgot hogy "Csak parancsra cselekedtem?" Esetleg ha kormány úgy dönt a deviáns elemeket elhelyezi egy kínai stílusú rehabilitációs táborban, odaviszi őket? Mert ez a törvény?

Évtizedeken át a rendőrség/hatóságok feladata volt Magyarországon az állampártnak és rendszernek nem tetssző elemek elhallgattatása, ellehetetlenítése és a hazai "nomenklatúra" védelme. Demokratikus -a demokráciát óvó rendőrség helyett újra ezt látják. ld járdafestés esete, újságírók rerendszeres igazoltatása, stb. Szóval így miért válnak el több tiszteletet az ÁLLAMPOLGÁROKtól mint az ellenzéki mozgalmat gumibotozó, "közveszélyes munakerülőket" zaklató Kovács 2 János törzsőrmester Kádár idejéből?

Egy kevésbé kultúrált klasszikust idézve: "ha valaki prostinak áll, ne csodálkozzon, ha megb---ák.

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2018.09.30. 17:18:33

utóirat: csaxólok a most éltbe lépő gyülekezési jogról szóló jogszabály szerint ha szerveznék egy tiltakozást a fenti kilakoltatásijogszabályokat megszavazó g...ik házához, egy nagy "Nem a rendőr a mocsok, hanem ti" táblával, akkor épp ez a rendőr visz el engem mert zavarom képviselő magánéletét. Kossuth teret pedig épp ez a rendőrség tartja folyamatosan lezárva...

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2018.09.30. 17:37:46

Utóirat2 Érdekelne a rendrség vezetéséenek a véleménye a kialakult helyzetről.
Utoirat három. Ha már amerikázott egyet valaki. Anno hatvanas években egy nap valaki nem adta át a helyét a fehér embernek. Jó kis izé lett belőle, sok tüntetéssel, el is mondták a rendőröket mindenfélének, meg volt valami balhé Vietnamban, amiatt is voltak tömeges polgári vélemény nyilvánítások. vietnamihaboru.blog.hu/2018/09/18/_viseltem_keket_is_zoldet_is

Egy dologra mindig emlékezni fogok. Amikor a helyzet kezdett elmérgesedni, a rendőrök könnygázt vetettek be. De az igazat megvallva, nagyon hasonlított az egész Vietnamra, mert sosem tudhattad, ki kicsoda. Úgy értem, lehet, hogy a másik oldal dobta a könnygázt. Ki tudja, hogy ki kezdte az egészet?

Szóval mindenki rohanni kezdett. Mikor azt mondom, mindenki, úgy értem, a rendőrök is, meg a… Na jó, nem fogom őket csőcseléknek hívni, a tüntetők is. Vagy fél háztömbnyit szaladtam, fuldokolva, öklendezve. A sarkon túl befordultam egy kapualjba. Nem is láttam semmit, annyira égett a szemem. Mikor végre kitisztult a látásom, észrevettem, hogy két hippivel állok ott. Hát ott voltunk. Együtt keresünk fedezéket. El tudja ezt képzelni? És elhiheti, eszembe se jutott őket letartóztatni vagy ilyesmi. Csak álltunk ott és szitkozódtunk, meg levegőért kapkodtunk. Alig kaptunk levegőt.

"....Úgy sétáltam el onnét, hogy mi ez az egész őrület? Szerintem mindannyian áldozatok voltunk ott."

ace22 2018.09.30. 17:53:02

Rossz dolog lehet kilakoltatásnál asszisztálni. Ennél már csak az lenne rosszabb, ha a rendőr saját értékrendje alapján értelmezné a törvényeket vagy újakat alkotna a helyszínen.

A kilakoltatás (attól függetlenül, hogy a lakó saját hibájából jutott el odáig, vagy bűncselekmény áldozata lett, vagy önhibáján kívül sodródott odáig) egy hosszú folyamat legvége, ahol sok mindent kell elmulasztani (például az akármilyen kis összegű, de kinyilvánított törlesztési hajlandóságot), hogy bekövetkezzen:

nadfedeles.blog.hu/2018/08/01/tevhitek_a_vegrehajtasi_eljaras_kapcsan?token=49eb57757ddddc8d4d76dd342c77bde9

A "parancsra tettem" kifejezésnek olyan Nürnbergi per mellékíze van, márpedig szerintem a kilakoltatás és a népirtás nagyon távol eső fogalmak.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2018.09.30. 19:16:41

@Hiryu 2,0:

A rendőrség vezetésének a véleménye engem is érdekelne, de egyrészt el bírom képzelni, másrészt ezeknek már régesrég nincs saját véleményük (vagy - ahogy a viccben is mondják - van, de nem értenek vele egyet).

Ami pedig az ORFK kommunikációs "szakembereit" illeti, hát zoknibáb mindegyik, de ezzel erősen felülértékeltem őket.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2018.09.30. 19:19:11

@tiboru: A szomorú az, hogy ez nem egy megfélemlített és politikailag felülvezérelt szervezetre igaz leírás?

tiboru · http://blogrepublik.eu 2018.09.30. 19:19:23

@tiboru:

Ha már rendőrségi kommunikáció: 10 évvel ezelőtt nem hittem volna, hogy a motyogós, néha kicsit összefüggéstelenül beszélő Garamvölgyi tábornokot vissza fogom sírni. És bizony megtörtént.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2018.09.30. 19:21:58

@molnibalage:

Pontosan. De ezért sem a kisrendőr a felelős... Semmi, de semmi kifogásom nem lenne, ha a tábornokokat köpködnék és fújolnák az emberek (tisztelet a roppant kevés kivételnek). De a pizsamások nem hülyék, nem teszik ki magukat ilyen helyzeteknek.

Sean MacTíre 2018.09.30. 19:23:40

Annyit mondok, én örülök, hogy engem már nem a magyar rendőrség "véd", hanem az an Garda Siochána.

Semmi bajom a kisrendőrőkkel, de végrehajtóként se mindegy kinek mit van gyomra végrehajtani. Amikor szar dolgokat csinálsz akkor épp olyan embernek látszol aki szar dolgokat csinál. Ez nem fog változni, és a parancsra tettem szöveget már sokszor hallottuk.

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2018.09.30. 19:58:48

Khmmm még valami.

Itt, és máshol is sokan kiálltak igazságtalanul meghurcolt, alulfizetett, évi többszáz túlórára kényszerített rendőrök meleltt (is) Vagy épp az "Európát védő" határzárra vezényelt rendőrök emberhez nem méltó elhelyezése, etc miatt.

Ezen esetekben egyszer sem hallottam senkit a rendőrség részéről panaszkodni, hogy miért szólnak bele a CIVILEK, EZ A SZOLGÁLATI úT, a Btk rájuk vonatkozó része, a parancs stb. Szóval srácok, ha elfogadtátok a desszertet, egyétek meg szépen a spenótot is. _Ez így megy világszerte.

gringe 2018.09.30. 21:34:25

Mivel az alacsonyabb rendfokozatú rendőrök sem a társadalom jobban fizetett részéhez tartoznak, ezért előfordulhat (vagy volt már ilyen?), hogy egy kollégát és családját kell kilakoltatni.
Akkor mit fognak tenni ugyanezek a rendőrök?
Vezényelnek ki más megyéből embereket?

tiboru · http://blogrepublik.eu 2018.09.30. 21:37:19

@gringe:

Még mielőtt egy rendőr eljutna odáig, hogy kilakoltatják, már rég kirúgták a cégtől "rendőrhöz méltatlan magatartás" miatt. Szóval szerintem olyan helyzet nem igazán adódhat, hogy egy aktív rendőrt kilakoltassanak.

gringe 2018.09.30. 21:51:44

Rendben, akkor egy volt kollégát. Vagy családtagot, jóbarátot.
Mikor fog addig eljutni a rendőr, hogy megérti, hogy ez a történet róla is szólhatna?
Ez már régóta nem rendvédelem, hanem egyszerűen aljamunka, és igen, sajnos csak a pályát elhagyva lehet kilépni belőle.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2018.09.30. 22:00:31

@gringe:

Sem családtag, sem jóbarát kilakoltatásánál nem vesz részt egy rendőr, érintettségre és/vagy elfogultságra hivatkozva simán kérheti az adott munka alóli felmentését, sőt elvileg köteles ezt jelezni. Ugyanez van a bűnügynél is, hozzátartozó ügyében nem igazán nyomozhat a rendőr, pláne ha a hozzátartozó egyben terhelt is.

Hogy ez a történet róla is szólhatna? Nem értem, akkor szerinted mondjuk egy közlekedési baleset kapcsán egy halálos balesetben se nyomozzon rendőr, mert ez a történet róla is szólhatna? Elvégre ő is ülhetne a volánnál, amikor kitántorog elé egy részeg, vagy kiugrik az útra egy őz?

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2018.09.30. 22:06:12

@tiboru: Ezzel azt akarom mondani, hogy itt bizony azért alapvető működési elvek sérülnek és hajaznak khöm...

Autokratikus államokra.

Éhesló 2018.09.30. 22:10:03

2006 ősze óta nincs rendőrség.
Van aki szerint a taxissztrájk óta.

Sünök vannak, vagy rendőrnek látszó valamik.
Annak mondjuk örülök, amikor a kádárkolbász rosszabbik felére nem csak jobberek kerülnek, növeli a libbant ballerek empátiás képességeit, ha azt kapják ami 2006-2010 között mindenkinek kijárt, aki nem komálta elqrót és bandáját.
Ez van.
A sün a hatalom (éhes) kutyája.

gringe 2018.09.30. 22:57:42

@tiboru:
Egy balesetnél helyszínelő/nyomozó rendőr nem fog üzenetet küldeni, hogy szarul érzi magát, mert leköpték az utcán.
Tehát valahol ők is érzik, hogy gáz ez a történet.

Érdekes még, hogy a kilakoltatásokra mindig jut elég élőerő, akiket a különböző médiák kiváló minőségű felvételeken örökítenek meg, kvázi "odahajítva" őket a tömeg elé.
Csak hogy mindkét oldal érezze a törődést.

Oszd meg és uralkodj!

Asidotus 2018.09.30. 22:58:52

Gondolom, arra menne ki itt a játék, hogy ha a társadalom részéről túl nagy nyomás nehezedne az intézkedő rendőrökre, akik ezt valahogy jeleznék a vezetők felé, akkor azok talán nem vezényelnék ki a rendőröket, és talán nem is lehetne így végrehajtani a kilakoltatásokat. Szerintem ez jár a tüntető emberek fejében.
Az a baj, hogy az utóbbi időben egyre gyakrabban tapasztaljuk, hogy politikai ügyben jár el a rendőrség. Amikor kivonulnak a Kétfarkúak akcióira, amikor azok járdát festenek, kerékpárutat, buszmegállót építenek, kátyúznak. Vagy amikor az olimpiás aláírásgyűjtés volt (index.hu/belfold/2017/02/07/rendorsorfal_akadalyozta_az_olimpias_alairasgyujtest/), és hasonló esetek.
Ilyenkor nem lehetne valahogy elővenni a rendőri vezetőket, mert szerintem nagyon nem helyes a valódi feladatuktól elvezényelni a rendőrt. Amikor kétfarkúakat vegzálnak*, akkor nem a bűnt üldözik, nem azt a munkát végzik, amire a társadalom felhatalmazta, és megfizette őket.
(*: több esetben is arról írtak a kétfarkúak, hogy az intézkedő rendőrök, amennyire csak lehet, megértőek voltak, próbáltak segítőkészek lenni.)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2018.09.30. 23:10:17

@gringe:

Nem állítottam, hogy nem gáz, csak próbáltam elmagyarázni, hogy főszabályként egyetlen rendőr sem dolgozhat olyan ügyben (tökmindegy, hogy bűnügy, kilakoltatás vagy baleset), amelyben hozzátartozója bármilyen minőségben érintett, vagy az ő (mm a rendőr) elfogulatlanságához a legkisebb kétség is fér.

Éva K Szilágyi 2018.09.30. 23:18:09

Sziasztok!
Elnézve a kommenteket azt látom senki nem vállalja fel önmagát!
Először is ki kérem magamnak a fotelforradalmár titulust! Én nem vagyok az!
Folyamatosan, véditek magatokat ragaszkodtok ahhoz hogy felesküdtetek, hintitek a port az emberek szemébe! Pedig egyszerüen csak nyuszik vagytok! Ki tudja már hányszor szopatott meg titeket a kormány, bemyeltétek? Meg is érdemeltétek!
Segítitek a kilakoltatásokat,mert felesküdtetek,szembe álltok a tüntető emberekkel,mert felesküdtetek,véditek a határt nem kis nehészséggel küszködve,mert felesküdtetek! felesküdtetek,és védtek egy olyan kormányt ami illegitim, és ezt ti is tudjátok! Védtek egy olyan kormányt akik szintén felesküdtek a magyar nép és ország szolgálatára! És pont leszarják, mindenkit magasról leszarnak! És ti ezeket szolgáljátok! nyuszik vagytok, mert bár tehetnétek "valamit" de inkább farokbehúzva véditek magatokat, sírtok mert a lelketekbe másztak. Unom már ezt a szöveget,és azt is hogy próbáld ki! Aki qvának áll,az ne csodálkozzon ha felkérik egy keringőre,vagy épp másképp baszogassák! Orbánnak jól müködik a megosztó politikája,de ezuttal ti vagytok ki pécézve! Viszont ti vagytok a hibásak is, mert ennyi embert meggyőzni nem tudtok, de ellene tenni se akartok, mert nyuszik vagytok! És most nyugodtan lőjetek a levegőbe,mert az a megoldás a lelketek meg nyugtatására, nyuszik!

Attila Zsolt Sajo 2018.09.30. 23:44:39

Ez mind szép és jó, de az állampolgárok nem csak a kilakoltatások hatására jutottak el arra, hogy utaljak a rendőröket. Az állomány évtizedek óta keményen dolgozik azon, hogy ez így legyen. Bár abban igazad van, hogy a rendőrnek végre kell hajtania a parancsot, az állampolgárnak meg abban van igaza, hogy utalja azt az alkalmazottat aki ilyesmivel keresi a kenyeret (és idetartozik az állampolgárok felesleges zaklatása, és felfelé való nyalas is). Tessék végre valamit csinálni és érdemben megújítani az intézményt. Mindig csak a sírás megy hogy a kisrendőrök meg nem értett hősök.

magwas 2018.10.01. 01:27:03

Egyetértek. Nem a rendőrökkel van baj, hanem azokkal, akik a parancsot kiadják. Nem volt jó pl. látni annak a rendőrnek az arcát, aki azt a parancsot kapta, hogy jelentsen fel, tíz percen keresztül élő videóba kellett bizonygatnia az ehhez nyilvánvalóan nem létező jogalapot, majd odajött a kollégája, és mondta, hogy változott a parancs.
Sajnos a rendőrök vannak odatolva, és mi jogvédők sem tehetjük meg, hogy nem állunk ellen, nem vitatkozunk, mert akkor meg az ügy bukik. Azt tudjuk, hogy mindezt kulturált hangnemben, egymást tisztelve tesszük.

Lenne kedved a posztban foglaltakat a Bettina show-n is elmondani?
+3630 383 0791

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2018.10.01. 07:05:16

"Szolgálunk és védünk".

Kit?

Tudom ez nem az a blog, de gondolkodni még? szabad. Az átkosban ugye a "dolgozó népet szolgáltam" bakaként. Gyors reggeli hírkeresés. Öngyilokban továbbra is élen járunk. Gyermekek alig születnek. Az amik nagykövete pedig bizonyára nem hallott a nerlovagok + túl kedves vezetőnk luxusrepizéséről luxusjachtozásáról. :-(

index.hu/fortepan/2018/09/30/van_olyan_szam_amiben_evtizedekig_vilagelsok_voltunk/

444.hu/2018/09/30/hiaba-orban-akcioterve-a-babaknak-most-nincs-kedvuk-megszuletni

www.hirkereso.hu/search?q=david+cornstein&timelimit=168

Tisztára mint az átkosban (akkor ugye megszállt ország voltunk) és persze hogy akkor sem a dolgozó népet szolgálták a rendvédelmisek, hanem a kollaboráns eftársakat. :-(

Mintha többpártállami demokráciának már alig nevezhető államformánkban is ez lenne a helyzet csak "megszállóból" mintha több is lenne. :-( Ilyen körülmények között erősen úgy tűnik a szemlélődőnek, hogy az illegitimitást szolgálják a rend őrei, a rendvédelmi dolgozók (meg persze a hivatalok, törvénykezés, a teljes állami felépítmény tokkal vonóval :-().

Persze az is lehet hogy csak rossz irányba néztem. Karcos hétfő reggel megesik az ilyesmi "tévedés". :-)

Visceroid 2018.10.01. 07:47:53

"pribékek, pribékek!"

Igen, hát kinek is köszönhetjük, hogy egyes emberek sportot csinálnak a hatósággal való szembeszegülésből? Nem akarok neveket mondani, de mintha az egyik párt elnöke uszította volna a népet, amikor 2002-ben (és 2006-ban) nem választották meg miniszterelnöknek. Nem is tudom ki lehet.

OkoskaTo:rp 2018.10.01. 07:58:35

1. A rendőrnek nem kötelező végrehajtania a jogsértő parancsot.

2. Bűnüldözés helyett kilakoltatni ... na, ez aztán az igazi szolgálat? A Hős utca környékével évek óta nem bírnak el (a Készenléti Rendőrség szomszédjában...), mint ahogy vidéken is vannak helyek, ahová még egy autónyi rendőr sem mer kivonulni.

3. Vegyük észre azt is, hogy a mai magyar rendőrség túlnyomórészt uralkodni vágyó kis pöcsökből áll, akiktől legfeljebb a szakközepes ("szakgimnáziumi") érettségi telik ki, és ettől a világ urának képzelik magukat.
Amíg pl. nem lehet 5 percet megtenni az utcán, hogy ne lásson szabálytalan rendőrt az ember (forgalmat akadályozva giroszozóban "intézkedés", záróvonalon visszafordulás, 5 másodpercre bekapcsolt villogóval piroson átmenés, biztonsági öv minek, teló a kézben stb.), és komoly bűnügyekben is az elkövető kivetése helyett falazás megy (ld. jogerős bírói ítélet 2006-ról, vagy a Zsanett-ügy), addig nem létező fogalom a testület tekintélye.

2018.10.01. 08:03:41

Azzal együtt, hogy ezen kilakoltatások 99%-át nem csak morális, de jogi értelemben is teljesen jogosnak gondolom, ezért konkrétan ezen esetekben a tiltakozó civileknek nem adok igazat, ezzel a "parancsra tettem" érveléssel nagyon nem értek egyet, mert ezzel bármilyen rendőri fellépést meg lehet magyarázni, akár egs kemény diktatúra szolgálatát is.

különvélemény 2018.10.01. 08:06:30

@Stenonis: "Ezért első körben nem is kellene rendőröket bevetni."

Nem is szoktak, minimum évekig húzódnak az ügyek, van ami évtizedes.
Eleve jogerős bírósági végzésre indul el a rendőr, nem csak úgy bemondásra.

Ezek a kilakoltatások tipikusan olyanokkal történnek, akik semmit sem tettek saját érdekükben azon kívül, hogy a médiához fordultak, mert azok szeretik a balhét.

Itt a TASZ összefoglalója, pontokba szedve, hogy mit kellene tennie a hátralékosnak saját magáért:
tasz.hu/files/tasz/imce/kilakoltatas_LA4_06014-1.pdf

Persze a mai "áldozatkultúrában" mindenki hibás, csak én nem.

2018.10.01. 08:08:30

@gringe:
És ha egy csaladtagot/barátot/kollégát semmiz ki egy bérlő azzal, hogy tönkreteszi a bérelt lakást, nem fizet, és nem akar költözni? Esetleg a más ilyen esetbeb a kilakoltatás ellen tiltakozó jogvédő családtagját? Látatlanban érzelmi alapon egyszerű mindig a kilakoltatottat beállítani áldozatként, csak adott esetben ez lehet egészen másképp. Jellemzően nem csak úgy kilakoltatnak valakit, meg van az előzménye.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2018.10.01. 08:09:41

@Éva K Szilágyi: Ja értem. És, ha minden rendőr felmondana az első percben, amikor valami nem tetszik, akkor ki lenne rendőr?

Pontosan az önéhez hasonló kommentek miatt született a blogbejegyzés.

Persze várható volt ez, mert címlapos lett a bejegyzés...

Gösser söralátét 2018.10.01. 08:21:52

Elvtársak. A szemét az mindenhol szemét. Ha kell a tüntetésre 30 köpködő állat, akkor oldalfüggetlenül ki tudják állítani ezeket a gyakran negatív IQ-s észlényeket, akik azt sem értik, hogy miért köpnek, de ha a csorda teszi akkor ők is csücsörítenek. A választásokat egyik oldal sem az agysebészekre alapozza...

bontottcsirke 2018.10.01. 08:22:01

Meg kell tagadni a vagyonbevallást és 24 óráb belül felmentenek. Rendőrnek (tanárnak stb) nem kötelező lenni. Lehet magánrendőrnek lenni vagy elmenni más szakmát csinálni, ha már morálisan felvállalhatatlan. Én is ezt teszem. A fenti feladat pedig tipikus in-kal securitys meló, csinálják azok.

Aquincum 2018.10.01. 08:23:22

@Visceroid: “..kinek is köszönhetjük, hogy egyes emberek sportot csinálnak a hatósággal való szembeszegülésből? Nem akarok neveket mondani, de mintha az egyik párt elnöke uszította volna a népet, amikor 2002-ben (és 2006-ban) nem választották meg miniszterelnöknek. Nem is tudom ki lehet.“ Ott a pont!

Gösser söralátét 2018.10.01. 08:26:14

@ariskerase:

"Az idétlen orbánozós és trollkodó beszólásoktól kérek mindenkit tartózkodjon, köszönöm!"

Az nem idétlenkedés, ha azt azt elfelejtőkkel közli az ember, hogy ez az egész devizahitel mizéria és az összes körülötte lévő botrány a bebukott hitelekkel, kilakoltatásokkal egyetlen egy ember érdeme, és az nem névrokonság miatt nevezendő orbánnak, hanem a tények miatt mivel egyedül neki köszönhető az egész a kitalálástól a hazug devizahiteles segítségtől a kilakoltatásig minden az ő sara.

yerico1 2018.10.01. 08:28:40

Vannak olyan szakmák, amelyek képviselőit szívből rühelli mindenki, és azonnal a szörnyű kínok közötti elhalálozást kívánja neki. Ilyen az adóellenőr is például. És ilyen a rendőrségi munka egy része. Nem csak a hajléktalanok kilakoltatása, de ilyen a indokolatlan, hülye helyekre kitelepített sebességmérők üzemeltetése is. Aki ezekben részt vesz, az legyen már szíves, és vállalja fel, hogy igen, ő ebben azért részt vesz, mert ő ezt tudatosan vállalta, mikor letette az esküt. Nem azért, mert kényszerítették, hogy esküdjön, hanem azért, mert amikor ezt a munkát elvállalta, akkor tudta azt is, hogy ilyen része is lehet neki. Tudta, hogy ő lesz a szemét gennyláda, akit ezért majd utálni fogjak, nem a főnöke, annak a főnöke, stb. Tudta, hogy ezért nem fogják megfizetni, mégis vállalta. (Ha véletlenül nem tudta volna, mikor letette az esküt, akkor még sokkal szomorúbb a helyzet.) Ezek után ne tessék nekem azzal jönni, hogy elegük van abból, hogy ezért utálják őket az emberek. Tényleg el lehet menni, ha a tervezettől eltérően mégse bírja a gyomra. Sokan megteszik, sokan képesek újra önmagukká válni. És azzal se kell jönni, hogy mindezt parancsra teszi. 1946-ban sok embert felkötöttek azért, mert azzal védekeztek, hogy csak parancsot teljesítettek. Ott is egyértelműen kimondta a bíróság, hogy bizonyos parancsokat egyértelműen meg kell tagadni.

blasiusii 2018.10.01. 08:29:04

nekem is volt már olyan munkám, amihez nem volt gyomrom, ott is hagytam... Ja, hogy nekem volt másik szakmám is, de mondjuk, egy OKJ-s képzést pár hónap megcsinálni, hajrá hozzá.
Nehogy már az auschwitz-i fegyőröket meg az ÁVÓ-sokat is megsajnáljuk... nagy különbség, hogy egy rendőr ma sokkal könnyebben válthat, mint háborúban!

balkan 2018.10.01. 08:30:59

Az a helyzet hogy ez hozzá tartozik a rendőri léthez. Mint ahogy a front a legmocskosabb itt is az első vonal kapja a legtöbb fost az arcába. Itt találkozik a "kisember" a hatalommal. Ez az ütköző zóna. Természetes hogy ez a nyomasztóbb. De mivel a másik oldalnak se maradtak hathatós eszközei, kézenfekvő hogy a rendőrben lakozó "kisembert" próbálják nyomasztani. Hogy ez rossz érzés... hja kérem, a rendőrnek is van szavazati joga. Ha csak azt látja bele a rendőr hogy a munkája végzése közben köpködik, akkor nem nagyon különbözik az ócsárlóktól. Ugyanúgy állampolgár, ugyanúgy felelős a kialakult helyzetért mint az ún. fotelforradalmárok.
Ez ilyen K-európai sajátosság, hogy az aktuális politikai hatalom kiszolgálója a rendfenntartás. És így nagyobb eséllyel lesz konfliktus bármivel szemben is. A megosztás meg ugye tudjuk kiknek a jól bevált eszköze.
Az viszont ismert, hogy komolyabb forradalom, szabadságharc, lázadás valamilyen fegyveres, vagy rendfenntartó erő bevonása nélkül nem túl életképes. Ezért se értem miért kapnak a rendőrök felülről is csak kutyagumit...

Aquincum 2018.10.01. 08:31:06

Sokan bizonyára a saját hibájukból jutnak a kilakoltatásig, sokan viszont nem tehetnek róla. És elnézést kérek ezért, nem tudok eltekinteni tőle, hogy a NER milliárdokat kereső (lopó) gazemberei véletlenül sem kerülnek bíróság elé, röhögnek a kastélyáik 15. hálószobájában a markukba. Ha fele ennyit lopnának a disznók, már azzal sok embert meg lehetne menteni a nincstelenségtől. Egyszerűen hánynom kell ettől a rohadt rendszertől, élen a Kedves Vezetővel és a nagyságos elvtársaival: ők az igazi pribékek!

CyberPunK 2018.10.01. 08:31:54

@Gösser söralátét: Nem. Ez nagyon jól hangzik, de három dolog kellett hozzá. 1, Orbán, aki bevezette a lehetőségét. 2, Járai, aki magas tartotta az alapkamatot 2, Gyurcsány, aki eltörölte az kamatkedvezményt az első lakásnál és szintén Gyurcsány aki eltörölte a sávos árfolyamot. Szóval ez egy tisztességes összpolitikai játék volt.

Gösser söralátét 2018.10.01. 08:32:53

@Attila Zsolt Sajo:

" Az állomány évtizedek óta keményen dolgozik azon, hogy ez így legyen."

Sorold fel hogyan.

Azt hagyd ki, hogy 50-es táblánál mentél 130-at és megbüntettek, átléptél a záróvonalon és megbüntettek, szartál a kötelező haladási irányra és megbüntettek, etc., etc., etc...

Ja, hogy akkor nem marad indok. Nem vagyok rendőr, de telibe leszarom ha a szabálytalankodókat megbüntetik, és ha én szabálytalankodok és megbüntetnek, akkor van hozzá gerincem, hogy vállaljam a felelősséget és a büntetést.
Sokaknak nem ártana ezt kipróbálni a szánalmas "pribékezés" és "pénzbehajtózás" helyett.

$pi$ 2018.10.01. 08:34:26

A nnürnbergi per előtt a szövetségesek mindenféle módosításokat meg törvényeket hoztak, trükköket vetettek be, hogy a "parancsra tettem" védekezés ne működhessen.

A per előtt például önhatalmúlag kinyilvánították, hogy a teljes német hadsereget leszerelik, mert a genfi egyezmény értelmében a vesztes fél katonáit nem lehetett jogszerűen perbe fogni.

Szóval semmiképpen nem szerencsés a nürnbergi perre hivatkozni, az a jogállamiság megcsúfolása volt. Persze nem akarok arra utalni, hogy a mai rendőrök és az ott elítélt ún. háborús bűnösök közt bármi hasonlóság lenne, pusztán azt, hogy a nürnbergi pert másolni, arra hivatkozni elég álságos dolog.

Nouby 2018.10.01. 08:39:13

Engem inkább az zavar hogy segglekezelök szoktak lenni intézkedésnél.

Gösser söralátét 2018.10.01. 08:39:57

@CyberPunK:

Jól hangzik, de Gyurcsány szerepe ebben csak annyi volt, hogy lehetővé tette a kisembereknek is a lakáshoz jutást. Az orbán féle verzió arról szólt, hogy minden gazdagnak még egy kéglit aminek a hitelét röhögve fizetheti a kiadás után bérleti díjból. Gyurcsány ezt számolta fel, többek között ez is hozzájárult, hogy a másokon és az államon élősködő képviselők eltakarították az útból amikor már nagyon veszélyeztette a zsebüket és a jól kialakított lopási rendszereiket.

Bafana 2018.10.01. 08:41:19

Senkinek nem nyomtak fegyvert a fejéhez, hogy rendőrnek kell mennie...

$pi$ 2018.10.01. 08:41:27

@CyberPunK: "Orbán, aki bevezette a lehetőségét. 2, Járai, aki magas tartotta az alapkamatot"

Aztán amikor lejárt a mandátuma (utána kicsivel később) az alapkamaton még emeltek is. Közismert baloldali elmetrükk a magas alapkamatot egy emberre fogni, de igencsak fals.

Az alapkamatot azért kellett magasan tartani, hogy az államkötvényeket el lehessen adni, az árfolyamot meg lehessen védeni, az inflációt kordában kellett tartani. A monetáris tanács az alapkamatot nem tetszőlegesen állapítja meg, hanem követve a kormány pénzügyi politikáját és a piac változásait.

2018.10.01. 08:42:26

@gumicukor1:
A minimál ellátással én is egyetértenék, ahogy azzal amúgy nem értek egyet, hogy a hajléktalanokat vegzálja az állam.

Ami viszont a kilakoltatásokat illeti, erre nem kell reprezentatív minta, ezekben az ügyekben már jogerős döntés született, a rendőröket nem poénból hívták, a békés módszerek már rég kudarcba fulladtak. A rendőrségnek meg ugye erőszak monopóliuma van, nem lenne jó ötlet, ha kigyúrt kopaszokat hívna valaki, és ezt legálisan megtehetné. Teljesen normális, hogy ha békés módszerekkel nem ment, akkor az allampolgárok vagyoni jogait akár a rendőrség védje. Vagy akkor BTK kategóriába eső csalás/átverés ügyben se legyen rendőrségi nyomozás, majd valami magánszervezet megoldja, a végén meg azokra is csak rá kell küldeni kopaszokat?

Nagy Zoltán 989 2018.10.01. 08:43:06

@tiboru:
Azt mondod, hogy egy rendőr először 20 (vagy 2) év után szembesül azzal a kérdéssel, hogy amit tesz az beleütközik-e az erkölcsi mércéjébe?

Nem esetleg arról van szó, hogy már az első hónapban fel kellett volna tenni ezt a kérdést? És a 20 éves szolgálata során mondjuk minden másnap?

20 év szolgálat azt jelenti, hogy egy ilyen rendőrnek komoly bajok vannak a morális mércéjével.

CyberPunK 2018.10.01. 08:43:38

@Gösser söralátét: 1, 2000-es évek elején folyamatosan igazoltattak napközben csak mert acélbetésben rohangásztam. Volt mikor reggel fél nyolckor a sulimtól 50 méterre pakoltatták ki a táskámat (tele füzetekkel) és játszotta az agyát a helyi balfasz, hogy hova megyek.

2, Mikor elhagytam a személyimet és ezt leakartam jelenteni a helyi rendőrségen, akkor elzavartak, hogy menjek okmányirodába. Asszony rábeszélésére utána 107-et felhívtam, ők küldtek vissza. Mikor a 107 is szólt nekik máris az ő dolguk lett.

3, Szomszéddal gondjaim voltak. Értsd: panelben hajnalig tartó házibuli, volt este mikor háromszor jöttek ki a zsaruk hozzá. Büntetés semmi, előállítás semmi, szartak bele.

4, Írtem feljebb, mikor feleségem nagyanyját basztatták helyi suhancok, akkor rendőr véleménye az volt, hogy verjem meg őket.

Pozitív tapasztalat eddig nem volt.

2018.10.01. 08:44:51

Sok-sok ezer éves társadalmi elv, hogy: "Adós fizess!"

Ez ma is érvényes.

Szóljon, aki nem kérné a kilakoltatást akkor...
HA NEKI!!! tartoznának évek óta milliókkal a nem fizetők.
vagy
Az ő lakásából nem menne ki a befogadott és önkényesem lakna ott, használná az áramot, vizet, stb.

Szóval ki nem kérné?

Persze akad, ki megértő vagy nem fontos neki.
De ez legyen az ő magánügye és jóságossága.

Szóval: a kilakoltatásra mint végső eszközre szükség van!
Sok-sok ezer éve.

Ha nem megy önként akkor pedig az állam erejére is.

Ergo: aki kilakoltatást kérőt és a rendőrt szapulja az agy agyatlan barom.

Senki nem köteles mások lakhatását önként és ingyen biztosítani.

De persze megteheti ÖNKÉNT!
Azaz nem a nem fizető és/vagy önkényes bentlakó által kierőszakolva.

HA nem önkénteskedik, akkor sem követ el semmi rosszat.
Hisz fizet ADÓT!!! a közösbe.
Amiből az állam dolga a szükség lakhatást megoldani.

A sok nagy pofájú jogvédőnek tehát nem
- a kilakoltatást kérőt
- az ügyintézőt
- a rendőrt
kéne támadni, hanem az államot!
Ami nem gondoskodik a szükség lakhatásról, pedig adót szed rá.

De ehhez a legtöbbnek nagypofájúnak nincs elég gógyija és bátorsága.

------

Hajrá rendőrök!
A kilakoltatáskor kivételesen a jó oldalon álltok.

A sok utálkozó barommal nem kell törődni, csináljátok nyugodtan és büszkén hisz társadalmilag hasznos dolgot csináltok éppen.

Helyre állítjátok a magántulajon szentségét!
és annak önkényes sérthetetlenségét.

Attilajukkaja 2018.10.01. 08:45:15

"jönnek azok a kurva sárga csekkek, ráadásul szereted is a szakmát, mert teszem azt világéletedben zsaru akartál lenni és nem - mondjuk - Győzike, kőműves vagy alanyi költő"
Aki viszont kurvának áll (és szereti is!), az ne csodálkozzon, ha .....

nemecsekerno_007 2018.10.01. 08:45:26

Ha esetleg ezek a civilek az ilyen akciókra fordított energiát, időt esetleg azzal töltenék, hogy megpróbálnának lakást szerezni a kilakoltattaknak még mielőtt kirakják őket már előrébb lennénk. Ebben az országban ennyien ülnek fordítva a lovon?!

CyberPunK 2018.10.01. 08:46:07

@$pi$: Lényegtelen, arra tisztán emlékszem, mikor a Feri véleménye is az volt, hogy nem kell a kamattámogatás, mert van az olcsó devizahitel és ekkor még Járai ült ott. Ekkor durvultak be az arányok.

2018.10.01. 08:46:29

@Aquincum:
Nem az a kérdés, hogy tehet-e róla, hanem hogy jogos-e a kilakoltatás. Ha önhibámon kívül megszűnik a munkahelyem, majd nem tudom fizetni a lakbért, akkor a bérbeadónak semmi köze ahhoz, hogy én azért nem tudom fizetni, mert leépítettek, vagy mert eliszom a pénzt. Így is, úgy is jogos a kilakoltatás, ha odáig fajul a dolog.

Attilajukkaja 2018.10.01. 08:47:08

@nonolet:
"Szóljon, aki nem kérné a kilakoltatást akkor...
HA NEKI!!! tartoznának évek óta milliókkal a nem fizetők."
És mi van, ha az a törvény, hogy nem lakoltathatsz ki senkit lakhatási elhelyezés nélkül?

Attilajukkaja 2018.10.01. 08:48:36

@nemecsekerno_007:
"Ebben az országban ennyien ülnek fordítva a lovon?!"
Magadra gondolsz, ugye? Egy civil nem tud csak úgy lakhatást szerezni, viszont az állami szervek igen!

sinus67 2018.10.01. 08:50:40

@vontod75:
Igen! Beadható az A/4-es. Igen! Nem kötelező ezt csinálni. Azt azonban illene tudnod, ha már Te is (?) megtetted, hogy vannak kötelezettség vállalások, aminek felmondása esetén súlyos összegeket kellene visszafizetni. (pl. tanulmányi szerződés, lakásvásárlási kölcsön, stb.)
Ott van még az a jelenség, hogy az emberek nagyrésze fél a munkahely változtatástól. Aki suli után egyből rendőr lett, az 10-15 év szolgálat után - jogosan - gondolhatja úgy, hogy mi a francot tudna csinálni a civil életben. (Nem mindenki gondolkodik biztonsági őr állásokban.)
Átképzési idő pedig jelentős érvágás a bevételekne.
A nagyon fiatal rendőrök közül, a kötelezettség vállalások leteltével igen sokan szerelnek le, mint az az utóbbi hónapok hírei igazolják.
Azonkívül, hogy ezt az A/4-es beadást számonkéred, majdnem olyan, mint ha neked osztaná valaki az észt, hogy miért nem lettél bankigazgataó, vagy orvos. Mindenki választ, választhat, de sajnos néha nem jó a döntés a kevés és hiányos információ miatt.

@Brute:
Addig menti fel, amíg az intézkedésével nem követ el bűncselekményt.
A parancsnok által adott jogszabálysértő utasítást is köteles végrehajtani. Jeleznie kell a jogszabálysértést, esetleg írásban kérheti az utasítást, azután később panaszt tehet. Egyetlen esete van a parancs megtagadásának. A bűncselekmény elkövetése.
Egyébként nem kell, hogy felmentse semmi. A rendőri intézkedéseket törvények és egyéb normák szabályozzák. Az intézkedést elszenvedő, kiváltképpen, ha retorzióval jár, rögtön igazságtalanságot kiált, pribékezik. Ez nem csak a rendőrök esetében van így.
Az más kérdés és a rendőröket elítélők igazságtalansága, hogy aki ellen az intézkedés zajlik követett-e el jogszabálysértést, esetleg bűncselekményt. Arról már kevesebb szó esik.
Mert mindenki szentéletű ebben az országban, aki ellen intézkednek, akiket büntetnek! Nekik egyébként meddig ad felmentést cselekedeteikre a mások gyalázása.

Egyetértek a poszt írójával. Kilakoltatás ügyekben egyszerűbb pribékezni, mint tenni azért, hogy a törvényalkotókat megfelelő, igazságos jogszabályok megalkotására kérni/kényszeríteni.

$pi$ 2018.10.01. 08:52:29

@CyberPunK: "hogy nem kell a kamattámogatás, mert van az olcsó devizahitel"

Én úgy tudom Gyurcsánynak szóltak személyesen, hogy "a frankhietelekből baj lesz", amire ő azt mondta, hogy "de tudod te milyen jól pörgeti a gdp-t?". Nos ha igaz, ha nem igencsak lehetséges, hogy így gondolkodott.

A perverz dolog, hogy a rajongói a mai napig emlegetik, hogy "bezzeg akkor volt növekedés". :(

Gösser söralátét 2018.10.01. 08:52:44

@CyberPunK:

Jókat nevettem.

1. Az acélbetétesen kívül volt ott még más látható elem is amit nem véletlenül kifelejtettél, engem soha nem basztattak csak az acélbetétes miatt. Nem szép ha másért basztattak, de ha kilógsz a sorból, ne csodálkozz, a világ ilyen. A "fiatalkori lázadást" sehol nem tolerálják.
2. Papírt kapsz az okmányirodában az ügyletről, ezzel utána bárhol bizonyíthatod a jóhiszeműséget. Ha neked csak a rendőrségi papír volt jó, ne csodálkozz, ha a felesleges baszogatásukat nem veszik jó néven.
3. Jó lenne tudni, mik a lehetőségeik. Nem valószínű, hogy végiggumibotozhatják a zajongókat mert neked az tetszene.
4. Ezzel spec egyetértek. Más megoldás sajna nincs.

Nem ártana elfelejteni azt az apróságot, hogy ha valakit folyamatosan pocskondiáztok, pénzbehajtónak, pribéknek tituláljátok, leköpköditek, akkor bizony a hozzáállása nem olyan lesz amit elvárnál ha bajba kerülsz.

Ez van, oszt jónapot.

frikazojd · http://kocs.ma 2018.10.01. 08:54:10

*én* értem a különbséget rendőr és rendőr közt. de azt be kell látni, hogy a rendőr(ség) végső soron az ország vezetését képviseli. nem, nem az országot.

így rendőr az, aki kibaszásból trafipaxozik, aki újságírókat akadályoz, aki bármi áron talál valami büntetnivalót bizonyos helyzetekben és minden áron nem talál semmi problémát más esetekben. az is rendőr aki 8 órában basztatja a füves hülyegyereket és 3 autót lopnak el a 8 óra alatt ugyanabban az utcában.

mivel csak parancsokat követnek, azt hiszik, elég erre hivatkozni. *szerintem* pedig elsősorban magukon, a megítélésükön segítene, ha nem teljesítenének nyilvánvalóan rosszindulatú parancsot.

ja kilakoltatás: hát az bizony szopi, de hát azt nem lehet hogy ingyen használjuk valaki tulajdonát vagy engedély nélkül (tiltás ellenére) használunk valamit. persze ha már szociális, meg jóléti, meg családok éve, akkor talán nem kéne embereket az utcára rakni. vagy akkor mondjuk ki nyíltan amit mindenki tud, hogy nepotista autokrácia van. ezzel lrengeteget lehetne spórolni egyéb területeken is.

Gösser söralátét 2018.10.01. 08:55:12

@CyberPunK:

Nem. Az arányok akkor durvultak be, amikor a két agyatlan fideszes barom 2010-ben friss hatalommal és ezzel fordítottan arányos ésszel és szakmai tudással sikeresen bedöntötte a forintot.

Andalúziai kutya 2018.10.01. 08:55:21

Az a helyzet, hogy Kovács őrmester és Szabó főtörzs önként és dalolva állt be rendőrnek, felesküdtek, hogy szolgálnak és védenek, ehhez képest végigasszisztálták a saját népük kirablását, fülüket behúzva vonultak vissza amikor tetten kellett volna érni egy korrupciós ügyletet, meghajoltak amikor el kellett tusolni egy-két ügyet, és helyette inkább a védteleneket teszik az utcára, akiket elvileg "szolgálnak és védenek". Nem érdemelnek tiszteletet, maximum annyit amennyit egy ÁVO-S kapott az előző rendszerben!

ostvan2 2018.10.01. 08:55:23

Eddig beszéltetek a problémáról. Próbáljunk megoldást is keresni. Távolról nézve abban látom a fő gondot, hogy nálunk egyféle Rendőrség van. És minden szar rájuk hullik. Az egyik lehetséges megoldást abban látnám, hogy szét kellene választani a most még rendőrség által végzett feladatokat pl. hatósági feladatok - közlekedési rendfenntartók - bűnügyiek - rendfenntartók (csendőrség?) - TEK - a hozzáértők jobban értenek hozzá. És ne lehessen bevetni a bűnügyist rendfenntartó feladatra. Ne is nevezzék rendőrnek, aki nem rendőri munkát végez. Más egyenruha, más parancsnokság. És megmaradhatna pl. a bűnügyisnek a tekintélye (ha jól végezték a munkájukat).

nemecsekerno_007 2018.10.01. 08:55:24

@Feaky D: Gratulálok! A fiad egy korlátolt, csőlátó barom lesz hiába végez "alkotó" munkát. Nem baj, sok ilyenre van szükség úgy is túl sok a normális ember. Ja nem muhahaha

Gösser söralátét 2018.10.01. 08:57:01

@Attilajukkaja:

Jogos, sajnos a törvények a bűnözőknek, csalóknak, ügyeskedőknek kedveznek. Pár ilyen passzust el kéne törölni, oszt egyből elindulna a rendeződés.

$pi$ 2018.10.01. 08:57:36

@sinus67: Jóska nem fizet. Jóska benn lakik Béla lakásába, nem fizet, lelakja a lakást, Béla soha nem lát egy fillért sem tőle. Jóska a közüzemi díjakat sem fizeti, milliókkal tartozik, a lakók nem tudják felújítani a lépcsőházat, nem tudják eladni a lakásukat, mert rossz hírű, problémás az egész lépcsőház. Laci már elköltözött, egyszerűen ki lett túrva a lakásából a zaj miatt, áron alul elkótyavetyélte a lakását és elmenekült.

Mit mond erre a jogérzet?

Kovács főtörzsnek nem tartottok pisztolyt a fejéhez, nem kötelező rendőrnek menni, elmenekülhet, elhagyhatja a pályát, ha nem tetszik, hogy Kovácsné Cecil Gizella hobbiból leköpdösi, mert nem neki kell Józsival egy lépcsőházba laknia?

Normális?!

Nagy Zoltán 989 2018.10.01. 08:58:29

@$pi$: wow, "én úgy tudom", öregem, neked ilyen bennfentes információd voltak és nem szóltál senkinek a világon annak idején, hogy ebből még baj lehet... TE VAGY A FELELŐS!!! Barom.

mel gibson 2018.10.01. 08:59:05

Kilakoltatás nélkül is rühellem az összes rendőrt, mint a szart.

desw 2018.10.01. 08:59:09

@gringe:

"Mikor fog addig eljutni a rendőr, hogy megérti, hogy ez a történet róla is szólhatna?"

És te?

Kiadod a lakásodat, de a T. bérlő nem fizet. Milliós közüzemi és bérleti díj tartozása van már. Te csak legyintenél, ugye?

2018.10.01. 08:59:22

@Attilajukkaja:
Olyan törvények mellett ezt a kockázatot beárazná a piac. De mivel nem ez a törvény, felesleges erről beszélni.

nemecsekerno_007 2018.10.01. 09:00:39

@Attilajukkaja: Hát persze :) Mindig más a hibás. Az okés, hogy a civil esetleg nem tud lakhatást szerezni de, hogy meg se próbálja az nehezen védhető. Inkább akkor kussoljon. Ez a baj velünk, hogy az államtól várjuk a sült galambot.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.10.01. 09:01:09

Amikor a házban a fele a lakóknak nem fizet közös költséget, és azt a másik felén hajtják be, amikor kikötik a villanyt, a gázt, a nem fizető ingyenélők miatt, akkor azok a lakók akik dupla terhet fizetnek, és ők szívnak a nem fizetők miatt, azok mint a messiást úgy várják a kilakoltatókat, és bíznak benne, hogy olyan lakó jön, akinek természetes hogy részt vállal a terhekből, és nem pofátlanul használja ki a szomszédait.

flydomi 2018.10.01. 09:01:31

A rendfenntartok összes szerve felesküszik.Hogy pontosan mire,azt ők tudják.Felesküdnek egy olyan diktatura fasiszta rendszerre,ami nem a népet szolgálja,hanem uralkodik,meglopja,nyomorba dönti a saját hazáját,miközben asszisztálnak hozzá.Nem kell őket sajnálni.Na ja.Mert parancsra teszik.Csakhát az a csúnya felesküdés,ahol híven szolgálom a fasisztákat,és tisztában vagyok a jogszabályokkal,ami hazaellenes......nem sajnálom őket.Elitélem őket.Szánalmasak.Hazaellenesek.Népellenesek.Lesz ez jobb is....vagyis rosszabb.Szolgáljátok tovább a hazaáruló kormányt.Igy tovább.

Treff Bubi 2018.10.01. 09:01:41

Ha egy szervezettel bajod van, csak azt tudod "leköpni", akivel a szabályok szerint kapcsolatba kerülhetsz. Nyilván értelmesebb lenne a magasabb rangú vezetőket, esetleg magát Orbánt megrángatni, de velük nem tudsz találkozni a kilakoltatásoknál.

CyberPunK 2018.10.01. 09:01:45

@Gösser söralátét: 1, szimatszatyor, közösségre veszélyes eszköz ugye
2, péntek este volt, okmányiroda hétfőn nyit, addig annyi hitelt lehet felvenni vele amennyit nem szégyel az ember
3, igen, pénzbírság, figyelmeztetés után előállítás. egyik se történt, pedig volt hétvége mikor minden nap jöttek
4, de ha elkapnak, akkor rendesen megbasznak. szuper

varkány 2018.10.01. 09:02:01

Sajnos ez nem fog változni. A rendszer müködésével elégedetlen emberek a rendörökkel fognak genyózni, mert ök képviselik a gyülölt intézményt az adott helyzetben. Ugyanezért üvölt a vevö az ügyfélszolgálatos munkatárssal. Ahhoz, hogy ez javuljon, a rendszeren kell változtatnunk. (vagy teljesen át kell írjuk az emberi pszichét hogy békésebb legyen, de ugye abban nem mindenki érdekelt). Amúgy különös a közhangulat magyarországon, szinte nulla negatív élmény mellett is átragadt ránk, hogy a rendörök nem segítenek, csak szivóznak velünk, ezért kerüljük öket (még egy parkolási bírságot se kaptam életemben). Csak amióta Bécsbe költözünk azóta érzem újra úgy, hogy bizalommal fordulhatok az egyenruhásokhoz és megnyugtat a jelenlétük.

$pi$ 2018.10.01. 09:03:58

@Gösser söralátét: "amikor a két agyatlan fideszes barom 2010-ben friss hatalommal és ezzel fordítottan arányos ésszel és szakmai tudással sikeresen bedöntötte a forintot."

1) Az mszp kormány eltörölte a forint árfolyamcélját, törvénymódosításban mondta ki, hogy a nemzeti banknak nem célja a forint árfolyamának megvédése.

2) Az mszp alatt a euró egyik hétről a másikról elugrott 240 forintról 310 forintra. Ez volt cirka kilenc éve, most 320 forint az euró.

3) Amikor az általad preferált 250 forintos euró volt az alapkamat 12,5% körül volt, a forinthitelezés leállt. A forint nem teljesítette az egyik feladatát, helyette egy idegen valutatát használt mindenki a htelezésnél.

4) Most normális a kamat, van forinthitelezés és a reálbérek nőnek, azaz alacsonyabb forint árfolyammal is jobban élünk.

Sugyosa 2018.10.01. 09:05:01

Tiboru: Jó cikk, de vitaposztnak meglehetősen szubjektív, ha jól sejtem van némi személyes érintettség a témában :-)

A kilakoltatással nincs semmi baj. A tulajdont védi az intézmény, és igen, az állami tulajdon is tulajdon, sőt elméletileg a MI tulajdonunk.

A rendőrséggel azonban komolyabb baj van, és az nem most kezdődött, sőt, szerintem nem is a rendőrséggel kezdődött. A magyar nép történelme során soha nem volt olyan időszak, amikor az átlagember sajátjának érezhette volna a felette regnáló hatalmat. Ez nem új dolog, ha végiggondoljuk a Habsburg - Horthy - megszállás - Rákosi - Kádár vonalat. Emiatt a hatalom első számú képviselője, a rendőr is az "ŐK" csoportjába sorolódik a "MI" helyett.

Ez nem új dolog, így az, aki rendőrnek áll, ezzel számolhat/számolt. (az elvárható gondosság elve ugye... ;-))

Ha csak az elmúlt éveket nézed, pont a jelenlegi kormány tett sokat azért, hogy a rendőrség ismételten a hatalom arctalan képviselője legyen. Lásd: 2006 - rendőrattak, tüntetők lövetése stb. mint narratíva.
Ehhez jön hozzá az, hogy az átlagember csak akkor találkozik a rendőrrel, ha az valamiért megbünteti, illetve bűncselekmény történik vele. Az elsőt most hagyjuk, de a második esetben is jó eséllyel nem kap védelmet, nem találják meg a tettest. Nem a nagy esetekre gondolok, hanem a tipikus, tyúklopás kategóriára. Személyes tapasztalatom is ezt támasztja alá. Eleddig 3 - 0 az arány az eset/felderítés tekintetében...

Kilakoltatásra tiltakozni meg jellemzően nem az átlagember jár, hanem valamiféle aktivista, több esetben politikai párt/mozgalom tagja. Szóval az sem az a kimondottan reprezentatív minta.

$pi$ 2018.10.01. 09:07:57

@Nagy Zoltán 989: "wow, "én úgy tudom", öregem, neked ilyen bennfentes információd voltak és nem szóltál senkinek a világon annak idején, hogy ebből még baj lehet..."

Én természesen csak utólag tudtam meg, hogy baj lett a devizahitelekből. Különben nem buktam volna olyan nagyot a frankhitelen.

Amúgy meg maga Gyurcsány állítja, hogy ő bizony tudott a devizahitelek veszélyeiről:

hir.ma/belfold/devizahitel-ugyek/gyurcsany-ferenc-2005-ben-jelezte-hogy-baj-lesz-a-devizahitelekkel-itt-a-level/123522

Ennek ellenére éveken keresztül semmit nem tett.

sinus67 2018.10.01. 09:08:39

@$pi$:
Hát nem nóóóórmális az biztos!
Ha meg Kovácsné Cecil Gizellát majd molesztálja, vagy kirabolja a Józsi, akkor majd siet Gizike a leköpdösött, pribékezett rendőrbácsihoz segítséget kérni. Sajnos a kapitányság üres lesz, mert a magyar jogérzetet hangoztatókra hallgatva a rendőrök elmentek Ausztriába gipszkartonozni, vagy a multikhoz biztonsági őrködni.
És különben is, egy rendőrnek sem tartanak pisztolyt a fejéhez, hogy vegzálja a Jóskát. Hát hol élünk? Itt mindenki törvénytisztelő!

Persze a devizahiteles kilakoltatásokról is megvan a véleményem, de túl hosszú lenne kifejteni! Ugyanis a Kovács Béla bebukott hitele és a Szabó János bebukott hitele nem ugyanaz!
De az már egy másik poszt témája volt/van/lesz.

2018.10.01. 09:10:09

@efe Padilla:
A kurvát sem erőszakolhatod meg.

balkan 2018.10.01. 09:12:24

Valahogy azt veszem észre, hogy kishazánkban lusták gondolkodni az emberek. Ezért csak az orruk hegyéig látnak, csak a közvetlen problémát veszik észre. Azon túl már sok a homály és kevés akarat vagy ész hogy eloszlassa. Ezért van hogy csak sírás van meg toporzékolás és elvárás hogy oldódjon meg a helyzet...

$pi$ 2018.10.01. 09:12:25

@Rettegek mert ballib vagyok: "azok mint a messiást úgy várják a kilakoltatókat"

Én konkrétan elkótyvetyéltem a lakást, amiben laktam, mert már nem bírtam tovább a zajt, amit a szomszédom (szomszédaim) műveltek.

Nem sok megalázóbb van annál, mint amikor elüldöznek a saját lakásodból. :(

A pénzt amit kaptam meg vitte a bank frankhitelre. Gyakorlatilag egy évtized munkája ment alevesbe, kisemmiztek, megaláztak. Pedig egyszerűen a szomszédaimat kellett volna kidobni a mezőre, mert nem voltak képesek emberhez méltóan viselkedni.

frikazojd · http://kocs.ma 2018.10.01. 09:12:46

@$pi$: figy töki hiába izzadsz. a CHF 2011-től kezdett viharos sebességgel elszállni. akkor pedig már orbán volt.

fideszes logika szerint ezért csak és kizárólag orbán a felelős. írod: " Az mszp kormány eltörölte a forint árfolyamcélját..." na és akkor a fidesz miért nem azt állította vissza első intézkedésként? miért kellett mindenekelőtt ellopni a nyugdíjamat inkább?

..szóval a devizahiteles balhéban a felelősség minimum megosztott.

sinus67 2018.10.01. 09:13:43

@efe Padilla:
Azért ez elég rossz analógia!
Akkor leegyszerűsítve lehetne mondani a szabályokat be nem tartókra is! Nemigaz?
Ha nem tartottad be szabályokat, ne rinyálj, ha bünti van!

Nagy Zoltán 989 2018.10.01. 09:13:45

@$pi$: Bocs, hogy lebarmoztalak! Elragadtak az indulatok.
Nem vagyok gyurcsányista, de nem lehet 1 embert felelőssé tenni a devizahitelezés rendszeréért és hibáiért.

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2018.10.01. 09:16:57

@tiboru: hogy ilyenkor veszi a kalapját és odébbáll.
na ja. ezért IS vannak x százezren nyugaton.

Utó Pista 2018.10.01. 09:21:36

@mel gibson: Remélem, mikor földön rugdos majd egy rakás cigány, akkor a szomszéd városban se lesz rendőr?

Attilajukkaja 2018.10.01. 09:22:32

@nemecsekerno_007:
"Hát persze :) Mindig más a hibás."
Ezt mire írod.

"Az okés, hogy a civil esetleg nem tud lakhatást szerezni de, hogy meg se próbálja az nehezen védhető."
Honnan veszed, hogy meg sem próbálja? Egyszerűen nincsen joga hozzá, de vannak civil szervezetek, akik felemelik a hangukat. Ilyen volt a múlt heti tüntetés is.

"Inkább akkor kussoljon."
Az tetszene, mi? Ha mindenki kussolva tűrné a kormányok embertelen intézkedéseit. Az lenne csak a jó világ!

"Ez a baj velünk, hogy az államtól várjuk a sült galambot."
Számodra egy hajléktalan szálláson való lakhatás már sült galamb? Ilyen magasak az igényeid? :o))))

HaCS 2018.10.01. 09:23:13

Csak azt tudom tanácsolni a köz tiszteletben álló szolgáinak, ha intézkedés közben inzultus éri őket, amit ők is tanácsoltak nekem.

Nyugodtan tessék feljelentést tenni!

Másrészről a pribék a hatalom szolgálatában álló ítéletvégrehajtásban közreműködő szolga.

Tehát ez is stimmel.

$pi$ 2018.10.01. 09:23:40

@frikazojd: "figy töki hiába izzadsz. a CHF 2011-től kezdett viharos sebességgel elszállni. akkor pedig már orbán volt."

Kötve hiszem, hogy a orbán a svájci frank árfolyamára sok hatással lett volna. Tudod, a frank árfolyama minden valutával szemben megugrott... ugye tutod? :)

@Nagy Zoltán 989: Nem probléma. Igen, nem egy ember a felelős.

Nancsibacsi 2018.10.01. 09:24:01

A kilakoltatásokkal semmi gond nincs. A modern állam alapja a magánvagyon szentsége - aki ezt tartozással megszegi, annak meg kell bűnhődnie. A kilakoltatásig nagyon hosszú út vezet - kb 5 év mire eljutnak onnan hogy rengeteg adóság halmozódott fel, és végrehajtásra kerül az ügy a kilakoltatásig. Egyházi és civil szervezetek feladata volna az, hogy aki így az utcára kerül, annak valami fedelet biztosítsanak a feje fölé ADOMÁNYOKBÓL, nem pedig az államé ADÓFORINTOKBÓL. Én nem azért adózok, hogy aki fogyaszt, és nem fizet az is jól éljen. Nagyon helyes hogy ezt az állam is így gondolja. Aki akarja adjon pénzt azoknak a szervezeteknek, akik elhelyezik a saját lakással nem rendelkezőknek, és ha nagyon sokat adakoztok, tudnak majd nekik lakást is venni, nem csak hajléktalan szállót. Akár ezek a szervezetek is indulhatnak a liciten - ott van az mbvk oldalán -, megvehetik, és visszaadhatják a kilakoltatott családnak a lakását a befolyó ADOMÁNYOKBÓL.

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2018.10.01. 09:24:43

A probléma gócpontjában szerintem az a kérdés van, hogy létezik-e olyan, hogy erkölcstelen törvény? Ha nem, akkor a poszt teljesen jogos, hiszen akkor a törvénynek való feltétlen megfelelés az egy korrekt hozzáállás.

Viszont mi van akkor, ha létezik olyan, hogy erkölcstelen törvény? Ebben az esetben a végrehajtót is felelősség terheli, hiszen neki mind a pályaválasztáskor, mind az adott törvény meghozásakor lehetősége volt arra, hogy ne legyen a rendőrség része és ne kelljen ezeket a törvényeket betartatnia.

Ha megnézzük a történelmet és a különböző egyenruhás alakulatok tevékenységét, illetve annak megítélését, akkor azt látjuk, hogy a második álláspont a valószínűbb (te biztos nem tudnál mondani olyan eseményeket rendőrök, csendőrök, katonák stb. részéről, ami törvényes volt, de szerinted teljesen elfogadhatatlan)?

Attilajukkaja 2018.10.01. 09:25:49

@Zabalint:
"Olyan törvények mellett ezt a kockázatot beárazná a piac."
A szociális lakások vagy a hajléktalan szállások piaca?

"De mivel nem ez a törvény, felesleges erről beszélni."
Pont ezért nem felesleges, mert szükség lenne rá!!!!

Ekrü 2018.10.01. 09:26:01

@Attilajukkaja: "És mi van, ha az a törvény, hogy nem lakoltathatsz ki senkit lakhatási elhelyezés nélkül?"-Akkor eljön az a világ,hogy senki sem fogja kiadni az ingatlanját.Mert nehogy már a tulajdonosnak kelljen mentegetőzni meg megoldást keresni azért,mert a bérlő nem fizet.
@frikazojd:
"így rendőr az, aki kibaszásból trafipaxozik"-Hát persze ,ahogy ezt te elgondolod.Felkel reggel a rendőr és azt gondolja:"Ej, de szép idő van,trafipaxozzunk egy kicsit kibaszásból!"Talán nem kéne a megengedett sebességnél gyorsabban menni és nem jönne a büntetés.
"8 órában basztatja a füves hülyegyereket és 3 autót lopnak el"-Ez nagyon demagóg megközelítés.Attól még ,hogy autókat lopnak ,a hülyegyerek se füvezzen közterületen.(máshol se kéne)Ezen az alapon mondhatnád azt is ,hogy micsoda dolog,hogy a zsebeseket "basztatja" miközben gyilkosságok történnek.A bűncselekmény az bűncselekmény ,akkor is ha kisebb vagy ha nagyobb is.

sinus67 2018.10.01. 09:29:37

@Nancsibacsi:
Ez így önmagában igaz is lehetne!
Azt ne hagyd figyelmen kívül, hogy az állam felelősséggel tartozik a társadalo minden tagja felé.
Hogy az adóforintjaidból mire költ az állam, azt ő dönti el!
Gondolom, ezek szerint Te szereted, mi több, imádod a magyar focit?
Már csak az elköltött adóforintok miatt kérdem.

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2018.10.01. 09:30:43

Utóirat: mai első hír, amikor kinyitottam a netet az volt, hogy csekély ötmilliárd forint landolt egy panamai hátterű, egy lepukkant lakótelepen bejegyzett szlovák cégnél.

Adóforint bzmeg.

444.hu/2018/10/01/egy-panamai-kezben-levo-szlovakiai-szekhelyu-frissen-alapitott-cegnel-kotott-ki-az-mvm-otmilliard-forintos-megbizasa

meg ez.

444.hu/2018/10/01/allami-tizmilliok-aramlanak-egy-portalhoz-ami-leprasokhoz-hasonlitja-a-melegeket

és még csak hétfő reggel nyolc óra volt.

Rendőrségünk és ügyészségünk úgyse fog találmi semmi gyanúsat.

Attilajukkaja 2018.10.01. 09:31:36

@Ekrü:
"Akkor eljön az a világ,hogy senki sem fogja kiadni az ingatlanját."
Miért nem?

"Mert nehogy már a tulajdonosnak kelljen mentegetőzni meg megoldást keresni azért,mert a bérlő nem fizet."
De igen! Nem luxuslakásokról beszélünk, hanem szociális bérlakásokról. Ha az önkormányzat kirakja - amúgy jogosan - a lakókat, akkor biztosítson olyan hajléktalan szállást, ahol a családok egyben maradhatnak, ne vegye el a gyámhatóság a gyerekeket, ne tegye ki a mozgássérült nyugdíjast a járdára a rendőrök segítségével.

A nép fia 2018.10.01. 09:33:59

Sokan már megint fordítva ülnek a lovon és teljesen elkülönülő dolgokat mosnak össze.

1. A kilakoltatás egy létező dolog, nem most találták ki. Van egy jogos, törvényes útja. Gondolkozzon el a hőbörgő, ha az ő ingatlanát foglalná el valaki, akkor mit tenne?
2. Jellemzően olyanokat ér kilakoltatás, akik NEM fizetnek, törvénytelenül járnak el, csalnak, lopják az áramot és más közművet, önkényes lakásfoglalók, hitelt nem törlesztők.
3. Olyanokat még nem lakoltattak ki, akik a fentieket nem követték el. Érdekes, hozzánk még sosem állított be végrehajtó, hogy kitegyen.
4. A rendőri jelenlét azért kell, hogy a dolog megtörténjen. Így is nehéz érvényesíteni a törvényt és az egyébként JOGOS követelést. Ha nem lenne ott a karhatalom végrehajtó szerve, akkor a jogsértés örökké fennállna. Költői kérdés: mennyivel lenne jobb üzenete, ha magánszektor végezné? Ha bőrnyakú szteroidhegyek b*sznának ki az utcára? Van ilyen is, de szerintem mindenki addig örüljön, amíg a rendőr áll ott... lásd a következő sztorit:
5. Az alábbi szituáció nemrég történt meg a háztömbben:
- volt egy albérlő, aki fél éve nem fizet, lecseréltette a zárat, sokszázezres, talán milliós közműtartozást halmozott fel és sokadszori felszólításra sem hajlandó elhagyni a lakást és rendezni a tartozásait
- mindenki tudta a csávóról, hogy egy semmirekellő simlis és hogy konkrétan zárat cserélt és milliós tartozásai vannak.
- fél év eltelt, sok szócséplés, felszólítás, minden.... de nem távozott
- egy napon jöttek a kopaszok és utcára rakták
- aztán jöttek a rendőrök, mert a csaló rájuk hívta (!!!)
- a rendőrök megnézték a hivatalos, törvényes végrehajtói papírt és bírói végzés, a csávót helyre rakták, hogy pajti, inkább ne ugrálj, mert te vagy a hunyó

Szóval, nem kell sajnálni a kilakoltattakat. A rendőrt sajnálom, hogy ott kell lennie, tényleg rajta csattan.

Aki pedig a sokmilliós közműtartozást felhalmozó, egyikszülősemdolgozó-denyolcgyereketszülő Kolompár család pártját fogja, az fogadja be őket magához.
...és gondolkodjon el, hogy a amúgy az ellopott közművek árát a rendes fizetőkre hárítják, ergo én miattuk fizetek többet, hogy a szolgáltató pénzénél legyen.

Úgyhogy, cicabocikáim, nem kéne háborús bűnösökkel példálózni, mert nem egy liga. Nem kéne "meddig terjed a felelőssége?" blődségekkel jönni, mert ez nem az a szitu. Pláne nem kéne a "ne menjen rendőrnek / mondjon fel" fotelkardoskodással vagdalkozni, mert ez a dolog nem így megy. Nyilván mindenki más az erkölcs bajnoka, csak néha fogja be a száját.

OkoskaTo:rp 2018.10.01. 09:34:19

@Ekrü: A trafipaxozás kapcsán arra kívánt utalni, hogy lehet mérni olyan helyen, ami 1. balesetveszélyes, 2. jó pénzbehajtás (kint hagyott útépítési korlátozás), 3. ami egy saroknyira van a rendőrkapitányságtól (pl. Dózsa György út kanyar). Szerinted melyiknek lenne a legtöbb értelme, és a kedves rendőrök melyik két másik opciót választják?

2018.10.01. 09:34:25

@Attilajukkaja:
"A szociális lakások vagy a hajléktalan szállások piaca?"

Kilakoltatni bedőlt hiteles vagy nem fizető bérlő esetén is szokás, ha odaig eljut az ügy. A hajléktalan szállasoknak meg semmi köze az egészhez. A szociális bérlakásoknak meg nem is kellene léteznie.

"Pont ezért nem felesleges, mert szükség lenne rá!!!!"

Akkor ezek szerint arra is szükség van, hogy ha lakást bérelnél, vagy hitelt vennél fel, a seggedet is átvilagítsak, illetve a magasabb kockázat miatt drágábban adják, hiszen ha nem fizetsz, nem tehetnek ki.

Sugyosa 2018.10.01. 09:35:22

@sinus67: Abban az esetben így lenne, ha sietne segíteni. De a legtöbb bűncselekmény esetében nem lesz sikeres a felderítés.

2018.10.01. 09:35:43

@Ekrü:
Ami a trafit illeti, jártam már úgy, hogy az amúgy enyhe kanyarban bukkant fel a 60-as tabla, mögötte 20 méterrel trafi. Biztos biztonságos ilyenkor a satufék...

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2018.10.01. 09:35:56

@$pi$: nürnbergi peres izé... Hülyének lenni emberi jog, de van , aki bántóan visszaél vele....

sinus67 2018.10.01. 09:39:08

@stoic79:
Az a baj, hogy a rendőr az "erkölcstelen" törvénynek is érvényt kell szerezzen. Nem feladata a törvények ízlelgetése és ítélete. Be kell tartatnia a törvényeket.
1994. évi XXXIV. törvény
a Rendőrségről

A pályaválasztáskor nem az törvények értelmezgetése döntik el a munkakör elfogadását.
Ennyi erővel az ápolók és az orvosok is lépjenek ki, ha szar a fizetés és nem azok a munkafeltételek, amit pályaválasztáskor igértek.
Valljuk be, ez elég rossz hozzáállás.
Főként, ha figyelembe vesszük, hogy egy adott helyzetben a szenvedő fél által erkölcstelennek bélyegzett törvény még nem létezett, mikor Kiss II. őrmester pályát választott - mondjuk 13 éve.

$pi$ 2018.10.01. 09:39:15

@Attilajukkaja: "akkor biztosítson olyan"

Jó, de mi van, ha fázik? Akkor biztosítson ruhát is, nem? És ha éhes? Nehogy már éhezzen, akkor biztosítson ruhát is, nem?

És legyen jó az a lakhatás, jó az a ruha, jó az a kaja, elfogadható minőségű, ez is jogos. Meg elfogadható orvosi ellátás, oktatás... mi még?

És ha a lakosságból ezek után mondjuk úgy kétmillió úgy dönt, hogy ó nem akar többet mint az elfogadható minőségű lakhatás, az elfogadható minőségű ruha és kaja, amit az állam biztosít, akkor mi legyen? A többiek melóznak helyettük, jogos.

Amíg meg nem unják... csak addig.

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2018.10.01. 09:39:52

@A nép fia: Szia, mi volt a reggeli a Lendvay utcában?

$pi$ 2018.10.01. 09:40:51

@Hiryu 2,0: "nürnbergi peres izé... Hülyének lenni emberi jog, de van , aki bántóan visszaél vele...."

Szerintem olvass utána mi is történt, utána fogalmazz meg érveket és gyere vissza. Ráérek... :)

2018.10.01. 09:41:33

@Attilajukkaja:
Bocs, de a gyerekek nem a semmiből jöttek. Teljesen egyetértek, hogy az allam nyújtson egy minimális ellátást azoknak, akik nem tudják magukat fenntartani, de a gyerekvállalás ne férjen bele, ha mégis gyerek születik ilyen családba, azt bizony az első pillanatban vegye el a gyámügy, és adja olyan párnak, akiknek nem lehet gyerekük(akár, mert meddők, akár mert meleg párról van szó, akár mert öregek, de mégis gyereket akarnak, mindegy miért) de az anyagi háttér megvan.

yaffa · http://www.yaffa.blog.hu 2018.10.01. 09:42:09

Az én nagyapám rendőr volt, vidéken, kisfalukban. 4 kisgyerekkel, amikor az 50-es évek elején megkezdődtek a padláskisöprések, és el kellett volna kulákság vádjával vinnie azokat, akiket jól ismert, akkor leszerelt. Nem takarózott süket dumákkal, hogy csak a törvényt tartatom be, csak parancsot teljesítek, enni kell a családnak.
Mindig van választás, csak el kell dönteni, akarsz-e tükörbe nézni.

desw 2018.10.01. 09:42:16

@Attilajukkaja:

" Ha az önkormányzat kirakja - amúgy jogosan - a lakókat, akkor biztosítson olyan hajléktalan szállást, ahol a családok egyben maradhatnak, ne vegye el a gyámhatóság a gyerekeket . . . "

Tök jó ötlet! A 3 éves kissrác éljen hajléktalanszállón anyuékkal.

Vagy adjon másik lakást az önkorm?? Kilakoltatja az önkorm. az egyik lakásból tartozás miatt, de adjon másikat, mi?? :DDDDDDD

Istenem!! Hol oktatják ezt a "logikát"??

nemecsekerno_007 2018.10.01. 09:42:29

@Attilajukkaja: Nézd, béna gyereknek anyja veri...

Minden amit írtál csak kifogáskeresés...

Panaszkodásban világbajnokok vagyunk, ezt az itt élő külföldiek is többször mondták már...

2018.10.01. 09:42:45

Ez nem vitaposzt, hanem provokáció.
1. A kilakoltatások legtöbbször törvénysértőek.
2. Szerintem nincs olyan magyar állampolgár, akinek ne legyen legalább egy ügye, ahol a rendőrök nem végezték el a feladatukat (nekem konkrétan három).
A magyar rendőrség személyesen orbánnak engedelmeskedik, nem független a hatalomtól. A mindennapi ügyeket mindenki tapasztalja, de a jéghegy csúcsát a média is közvetíti. Pl. Ligetvédők vagy a választási irodánál való viselkedésük, ahol konkrétan, testükkel védték a bűnözőket.
Én megvetem az összeset, aki ebben részt vesz.

A 2-es ponthoz: kiraboltak, de utánarohantam, megfogtam a tettest, kihivtam a rendőrt, átadtam --> az ügyet lezárták következmény nélkül.
Vétlen voltam egy közuti balesetben, a vétkes sofőr elismerte. Egy harmadik fél hivta a rendőröket, akiket aztán a szemem láttára fizetett le a vétkes sofőr és engem tettek meg felelősnek. A rendőr a szememberöhögött és azt mondta tegyek panaszt ellene és ismét röhögött.
Nem folytatom, én belehánynék az összes szájába.

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2018.10.01. 09:42:56

@sinus67: Ha maár fullba tolod a kretént, pont az ápolók és orvosok azok aki részben a maeglázó bér, részben a munkakörülmények, részben a fizikai-lelki terhelés miatt egyre gyorsuló számban hagyják ott a pályát. (orvosiány szó keress rá, te megmondóember) gyk Honvédkórház, ajkai intenzív osztály.... ja hogy egy orvos etc tanult annyit, hogy két kézzel kapnak utána nyugaton.

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2018.10.01. 09:44:38

@Zabalint: .. szóval én meg azt javaslom, kössék intelligenciateszthez a kommentelési lehetőséget. Peresz minig akad, aki Heydrich Himmler buzipornójára verti ki...

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2018.10.01. 09:45:48

@$pi$: Valósazínűbb hogy a frankhiteled miatt adtad el, a szövegből.

sinus67 2018.10.01. 09:46:14

@Zabalint:
Nem szeretnék kötekedni, de a korlátozó- és veszélyt jelző táblákat soha nem a kanyarban teszik ki. Lakott területen kívül, ha jól emlékszem 200 m a tábla helye a veszélyes helytől.
Trafival meg nem 20 meterre állnak a táblától, mert olyan közel nem mér megfelelően.

desw 2018.10.01. 09:46:22

@$pi$:

Na ja! Ha a lakhatás alapjog, akkor a csirkecomb miért nem?

Meg aztán koszos, sötét és dohos lakásokat utalnak ki nekik??? Micsoda dolog ez! Rózsadombra őket!

Kádár kísért még most is, bassza meg!

A nép fia 2018.10.01. 09:47:22

@Hiryu 2,0: Nem tudom, én leginkább a gyereket vittem óvodába két kerülettel arrébb.
Mi volt? Mondd el, már nagyon izgulok!

2018.10.01. 09:48:08

@sinus67:
Akkor nyilvan hazudok, megértettem. Én azután egy hónapig paráztam, hogy mikor küldik a csekket, aztan nem küldték, kb. 75-80-ra tudtam lelassulni, ami határeset volt. És utána mikor mrgint arra jártam, később is rengetegszer mértek. De nyilván én hazudok.

Ekrü 2018.10.01. 09:48:38

@Attilajukkaja: Nem luxuslakásokról beszélünk, hanem szociális bérlakásokról.-A szociális bérlakásoknak nagyon alacsony a bérleti díja.Ráadásul ,ahogy előttem is jelezték egy kilakoltatás soha nem úgy történik,hogy egyik napról a másikra,hanem hosszú ,éveken átnyúló folyamat.Aki akar ,ezen idő alatt tud megoldást találni.
Az állami bérlakások ,mint minden állami tulajdon,az adófizetők/állampolgárok tulajdona.Az államnak kötelessége a lehető legjobban gazdálkodni vele,egy nem fizető bérlő pedig nem az.
"akkor biztosítson olyan hajléktalan szállást, ahol a családok egyben maradhatnak, ne vegye el a gyámhatóság a gyerekeket, ne tegye ki a mozgássérült nyugdíjast a járdára a rendőrök segítségével. "-Mivel egy kilakoltatás hosszú folyamat,valószínű,hogy az eljárás során több lehetőséget is felajánlott az önkormányzat.Általában ezeket nem szokták elfogadni,hanem kivárnak a végsőkig és bíznak abban,hogy úgyse történik semmi.Majd jön a sajtó meg a nyilvánosság meg a blogok ,azt végül maradnak a lakásban.

sinus67 2018.10.01. 09:48:43

@yaffa:
Hat azért a jelenlegi helyzet - még, egyenlőre - nem ugyanaz! Lehet eljutunk addig, sajnos, de ez egy kicsit más.

$pi$ 2018.10.01. 09:49:56

@Hiryu 2,0: "Valósazínűbb hogy a frankhiteled miatt adtad el, a szövegből."

Lehet, hogy valószínű, de nem az történt. Vettem egy családi házat.

@desw: "Kádár kísért még most is, bassza meg!"

Igen. Egyszer már nem sikerült nálunk, sehol sem sikerült, próbáljuk meg újra. Elmebajnokság! :(

2018.10.01. 09:51:20

@Attilajukkaja:

Alapban nincs ilyen törvény szerencsére...

Talán egy-két spéci esetre van.

sinus67 2018.10.01. 09:53:44

@Zabalint:
Ezt nem állítottam!
Az nem hazugság, ha pontatlanul emlékszel a méterekre. Az lehet "szépítés", csúsztatás.
De beláthatod, főként, ha utána nézel a traffi készülékeknek, hogy ilyen rövid távon nem mér hitelesen.
Más tészta, ha a tábla előtti szakaszt mérte. Ha ott 90 km/h a megengedett, akkor félnivalód még 100 km/h sebességnél sincs.

Samott 2018.10.01. 09:56:16

Vegigolvastam, amiert jottem az mar elhangzott (parancsra tettem az mar a naciknak se jott be), de arra kivancsi lennek hogy az itt megvedett kisrendor hogyan nez este a tukorbe? Elgondolkozik-e azon, hogy tenyleg jot tesz-e, vagy esetleg van nemi igazuk azoknak akik pribekezik. Es ha masnap is bemegy melozni (mert a szamlakat fizetni kell) hogy erzi magat? Az ilyesmibe, amikor az ember igazsagerzete mast diktal mit amit tennie kell bele szoktak orulni a normalis emberek. Ettol lesznek depressziosok, ongyilkosok...

tiboru · http://blogrepublik.eu 2018.10.01. 09:56:56

@nonolet:

A törvények egyik lényege, hogy igyekeznek a legáltalánosabb esetekre normát alkotni. A "spéci" esetekre vannak a kivételek. Lásd a magyar Btk. egyik legrövidebb definícióját: "aki mást megöl", bűntettet követ el... Aztán jönnek csak a pontosítások.

A nép fia 2018.10.01. 09:57:19

@Nancsibacsi: Végre valaki, aki érti! Köszönöm!

morden2 2018.10.01. 10:00:20

Ne feledjuk a rendori esku szoveget ’ Mindenkor az állampolgári jogok érvényesítését tartom szem előtt, és a nép érdekeinek megfelelően járok el.' sajnos a rendor nem az allampolgarok jogat vedi ilyenkor, hanem a bunozo politikusok furkosbotja, ha valoban betartana a rendorseg az eskut, akkor nem a rokkant nenit lakoltatna ki, hanem a korrupt politikusbunozoket huzna ki a lakasukbol

Attila Bela Mayer 2018.10.01. 10:01:02

Egyáltalán nem értek egyet a cikk îrójával, sem a rendőrök vélemènyèvel. 10 évig voltam hivatásos rendőr ès konkrètan tudom, hogy akkor 1990-2000 ig nem volt igazán sok munkalehetősèg, ès lehetett azzal takarózni, hogy van otthon sok éhes száj(mellesleg nekem is ). Ma , aki akar el tud menni dolgozni, ès tènyleg "nem kötelező rendőrnek menni". Igen ha megtagadja a parancsot akkor hadbîróság elè állîtják. De kèrdezem èn - ha azt kapja parancsba, hogy a saját anyját üsse gumibottal akkor azt is megtennè????? Ez a mai korban csak magyarázkodás - Parancsra tette. Egy mai rendőr fizetèse a 120 - 350 ig terjed(egyenruhás állomány) Ezt a pènzt a Lidl ben is megkeresi. Szereti a munkáját???? Azt hogy parancsra kivezènylik kilakoltatáshoz??? Parancsra bîrságol,feljelent??? Tudom, mert nekem is ezt kellett tennem ès undorodtam ettől. De akkor nem volt ennyi munka mint manapság !! Egy barátomat nemrèg lakoltatták ki, mert a bankjuk a 30 milliós törlesztőre 136 milliót követel tőlük. Rendőri segèdlettel 2 szatyorral 2 gyerekkel az utcára.... Az SS is parancsot teljesîtett a 2 v.h.ban.....Sokat el sem îtèltek közülük.....a lelkiismeretével viszont mindenki maga számoljon el!!!

Tisztességes Természettudomány 2018.10.01. 10:01:38

Sajnos ez már olyan, mint amikor kővel dobálják a koporsót vivő fekete öltönyös embereket. Nem használ semmit, előbb kellett volna cselekedni, ha akartunk volna valamit. A kilakoltatás okait kellene megszüntetni.

És ha már felelősöket keresünk, nem a rendőr vette fel a lakáshitelt, nem a rendőr nem fizette a törlesztőt.

A civilek viszont egy gusztustalan fajzat, mások nyomorából csinálnak szenzációt. Miközben ugyanazon az oldalon állnak, mint a profitéhes bankok...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2018.10.01. 10:02:24

@Hiryu 2,0: A rendőrség és ügyészség nincs szétválasztva? Ha a felett szerv nem ad parancsot, akkor a kishal mit csinálhat? Amíg az a polt péter (szigorúan kisbetűvel) az aki, addig teljesen mindegy, hogy a végrehajtó állomány kicsoda.

2018.10.01. 10:02:34

@sinus67:
Most megnéztem, google mapsen, egyetlen pontatlanság, már ha a 2012-es téli kép ugyanazt adja, mint mikor én voltam (valamikor 2012-15 között volt), hogy a kanyar után volt a tábla, kanyarból valóban nem látszott, de valamivel több volt a tábla előtt, mint gondoltam, olyan 50 m-ről már látszik a street mapen, kérdés, amikor én voltam, nem volt-e jobban benőve. A tábla és a rendőrautó közötti tavolsagot viszont alulbecsültem a 20 méterrel.

A 60-as amúgy jogos, mert utána erősbalra kanyar van, csak normál esetben 60-ra már csak a leálló mellett lassulnának az emberek.

6-os főút, Budapest iranyába, Mecseknádasd előtt, a 171-es km után, 170-es előtt, ha esetleg érdekel.

A nép fia 2018.10.01. 10:03:18

@Bafana: Ez a legalja érvelés evör. Mindig akad, aki a világ összes problémáját arra vezeti le, hogy "nem tartottak fegyvert a fejéhez..."

Ekrü 2018.10.01. 10:03:24

@OkoskaTo:rp: "1. balesetveszélyes, 2. jó pénzbehajtás (kint hagyott útépítési korlátozás), 3. ami egy saroknyira van a rendőrkapitányságtól"-Az,hogy szerinted az útépítési korlátozást kint hagyták,attól még ott a tábla és tilos gyorsan menni.Ez nem annak függvénye,hogy neked mi a véleményed róla.Ami meg a rendőrkapitányságot illeti azt nem értem.Van olyan törvény,hogy tilos traffipaxozni rendőrkapitányságok közelében?Vagy esetleg olyan,hogy ott szabad a megengedett sebességnél gyorsabban menni?Mert én nem tudok róla.
@Zabalint: Azt hiszem @sinus67 már válaszolt helyettem.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2018.10.01. 10:04:14

@Attila Bela Mayer:

Biztos neked furcsa lesz, amit mondok, de néha, elvétve még akad olyan, hogy hivatástudat. Nem mindenki csak azért választ szakmát, mert valamiből élni kell, noha kétségkívül ezek vannak többségben.

BitPork 2018.10.01. 10:04:19

A rendőr is ember. Más kérdés, hogy mint embernek kell hogy legyen lelkiismerete ami bizony nem mindig egyezik a kapott paranccsal. Ekkor válik el hogy ember vagy "csak" parancsvégrehajtó valaki.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2018.10.01. 10:04:34

@yaffa: És nagyapáddal utána mi történt? Mert a poszt egyik felvetése ez...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2018.10.01. 10:06:00

@Hortenz:

"1. A kilakoltatások legtöbbször törvénysértőek."

Forrás?

"2. Szerintem nincs olyan magyar állampolgár, akinek ne legyen legalább egy ügye, ahol a rendőrök nem végezték el a feladatukat (nekem konkrétan három)."

Értem. Akkor mikor köpöd le az építőmunkásoktól kezdve mindenkit, aki eben a szuper országban nem végezte el feladatát? Mindenkire ilyen vehemens kijelentéseket teszel?

2018.10.01. 10:06:07

@sinus67:
De mondok egy jobbat 21-es főút, 60-as és 40-es korlátozások 50 m-enként váltják egymást az útfelújítás miatt, persze a legtöbb esetben indokolatlanul (ahol rahajtó van, ott érthető a 40, de a legtöbbnél nem volt semmi). Persze, hogy az egyik 40 mögött a híd alatt ott figyelt a yard. Én nem futottam bele, mert már rutinis vagyok az útfelújítasoknál, de ez megint olyan, amit simán be lehet nézni. Idővel meg mindig előfordul az emberrel, hogy valamit benéz, ha amúgy szándékosan nem is akar gyorshajtani. Ezért mondom, hogy faszság azt kijelenteni, hogy akkor ne hajts gyorsan, mert bárkivel előfordulhat, még egy nótórius lassan hajtóval is.

Netuddki. 2018.10.01. 10:07:04

A rendőr is ember, ahogy a poszt is mutatja, és ész nélkül se kell a parancsot végrehajtani. A világ jobb helyein vannak rendőrszakszervezetek, amik a rendőrök érdekeit képviselik. Gondolom itt is van ilyen. Mondjuk miért nem tudna a szakszervezet a vezetőséggel tárgyalni, hogy amíg ilyen kétes a kilakoltatások körülötti helyzet, addig a rendőrség felfüggeszti ezek végrehajtását.

Különben, szerintem ez megint egy olyan feladat amit nem biztos, hogy a rendőröknek kellene csinálni. Főleg, hogy erkölcsileg nem egészen tisztázott módon a bankok kisemmizték a devizahiteleseket. ( millát felvett pubikám, visszafizetett 12 millát, és azért lakoltatják ki, mert még 30 millával tartozik? Nincs az az épeszű ember amelyik tiszta szívvel kirakná az utcára ezeket a megvezetet szerencsétleneket!
Az illegális lakásfoglalók természetesen teljesen más ügymenet...

Nancsibacsi 2018.10.01. 10:07:37

@sinus67: "Azt ne hagyd figyelmen kívül, hogy az állam felelősséggel tartozik a társadalo minden tagja felé."
A kommunizmus alatt a hajléktalanság fogalma kvázi ismeretlen volt, viszont senki se élt jól. Ma a versenyszférában tudsz annyi pénzt keresni, hogy jól élj.

"Hogy az adóforintjaidból mire költ az állam, azt ő dönti el!"
A törvények, azon belül pedig az aktuális kormány dönti el - legalábbis parlamenti demokráciában.

"Gondolom, ezek szerint Te szereted, mi több, imádod a magyar focit? Már csak az elköltött adóforintok miatt kérdem."
Az emberek túlnyomó többsége úgy gondolja, hogy nincs senki, aki jobban el tudná költeni az adóforintokat. Nemrég voltak választások, előtte már épültek stadionok, mégis ugyanaz költi az adóforintokot, aki előtte. Ez nem feltétlenül hízelgő a jelenlegi kormányra nézve, viszont mindenféleképpen kritika az ellenzék egyes szereplőire nézve.
A kilakoltatások mögött egyébként nagyon ritkán áll olyan sztori, amit ha teljes egészében ismernél, akkor te is inkább arra adnál pénzt. Az esetek túlnyomó többségében előre megfontolt nemfizetés áll mögöttük.

2018.10.01. 10:07:41

@sinus67:
"Más tészta, ha a tábla előtti szakaszt mérte. Ha ott 90 km/h a megengedett, akkor félnivalód még 100 km/h sebességnél sincs."

Kurva mindegy, hogy van-e félnivalóm, ha valaki emiatt satufékezik, mert nem tudja, hogyan mér, azon életek múlhatnak.

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2018.10.01. 10:08:20

Közben kicsit kerestem. 2018. lakosság 30 dzázaléka létminimum, 50 százaléka társadalmi minimum alatt.
www.napi.hu/magyar_gazdasag/kiderult_mekkora_a_letminimum_ennyien_elnek_ennel_is_kevesebbol.663483.html

Spirál gyorsul, de senkit nem hagynak az út szélén.

Belerúgják az árokba.

B: variációm mint a kétbitesek mondják: minden második csalás cigány, buzi, mrh nem akar dolgozni, valószínúleg gender is. elissza és elkártyázza a fizetését, nem akar dsolgozni, etc.Szóval cikkhez kapcsolódva kb lakosság harmada felett ott lebeg (ld 2008 gazdasági válság) az anyagi csőd esélye. Ne csodálkozzon senki ha félelmük az állam öklén, a rendőrségen csapódik le-

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2018.10.01. 10:08:38

@Attila Bela Mayer: Ez megint vérostoba példa. Mert ilyen parancsot nem kap és törvénysértő lenne. A kilakoltatás meg nem az. Erkölcstelen törvénynek hívni meg vicces lenne a magántulajdon védelmének végzést szerző passzust.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2018.10.01. 10:09:45

@morden2: igen, itt jön elő az, hogy ha egy rendőr, katona, a fegyveres testületek tagja nem teljesíti a parancsot akkor az engedetlenség. Ha tömegével, akkor az viszont már a hatalom megdöntéséhez vezethet.

A probléma ott van, hogy miért várnánk el hősiességet és önmagát veszélyeztető kiállást a rendőrtől, amikor a többi ember nem zárkózik fel mellé. A társadalom nagyon könnyen megoldhatná, a demokratikusan választott képviselők és kormány feladata lenne a probléma megoldása, nem a rendőröké. A civil társadalom feladata olyan képviselők és kormány állítása, akik ezt megoldják, nem az erőszakszervezetek és egy junta feladata a társadalom igazgatása és ne is legyen.

A 100% korrekt.

Attilajukkaja 2018.10.01. 10:09:52

@Zabalint:
"Kilakoltatni bedőlt hiteles vagy nem fizető bérlő esetén is szokás, ha odaig eljut az ügy."
Igen. De mit változtatna az ingatlanpiacon, ha ezeknek az embereknek biztosítanának egy másik, olcsóbb szállást?

"A hajléktalan szállasoknak meg semmi köze az egészhez. A szociális bérlakásoknak meg nem is kellene léteznie."
Nálunk nagyon nagy szükség van rájuk, ahogy más országokban is.

"Akkor ezek szerint arra is szükség van, hogy ha lakást bérelnél, vagy hitelt vennél fel, a seggedet is átvilagítsak"
Egyetértek! A seggébe mondjuk én senkinek nem néznék be, mert nem vagyok proktológus, de az átvilágításra szükség van. Persze akkor is jöhet egy gazdasági válság és az emberek akkor is elveszíthetik az állásukat.

"illetve a magasabb kockázat miatt drágábban adják, hiszen ha nem fizetsz, nem tehetnek ki."
Tévedés! Nem azt mondtam, hogy ne tehessék ki az adóst, hanem hogy biztosítsanak számára valamilyen másik, elérhető lakhatást.

Netuddki. 2018.10.01. 10:10:03

@Nancsibacsi: "A törvények, azon belül pedig az aktuális kormány dönti el - legalábbis parlamenti demokráciában."

Pubikám, ennek van egy olyan vonzata is, hogy utána az aktuális kormány beszámol róla mire költi el a pénzt! Na, ez az ami itt lopisztánból hiányzik.

2018.10.01. 10:11:43

@Samott:

Csak a hülye emberek igazságérzet diktál mást...
A zakkant libero elméjűeké.

HA nálad lakna évek óta az önkényes nem fizető te mit ennél?
Kilakoltatnád?

IGEN vagy NEM, nos mi a válaszod?

----

Fogadj be egy-két ilyen kilakoltatottat önként, MEGTEHEDET!
Aztán meglátjuk meddig bírod...

HA nem akarod befogadni mégse, akkor meg: a pofád alapra!

Nancsibacsi 2018.10.01. 10:12:37

@Hortenz: "A kilakoltatások legtöbbször törvénysértőek."
Abban biztos lehetsz, hogy ez nincs így, legalábbis a végrehajtások miatt történt kilakoltatásoknál. A realitás inkább az, hogy egy adós egy normális jogi tanácsadóval kb 5 évig biztosan úgy tud a lakásában maradni, hogy az egy fillérjébe se kerül. Persze végtelen sokáig nem lehet húzni a dolgot - és hát ekkor jön a felháborodás.

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2018.10.01. 10:14:36

@Attila Bela Mayer: khmm.. kiváncsiságból, rákerestem igaz nem a borsodi megyében- 8 állt, végzettséggel fizikai munkára. Földobott egy sort kétműszakos munakrendben 190-210 nettora, hétvégi túlóra nélkül.+bónuszok. Egy nem olyan régi itteni vitaposzt pont arról szól, hogy mennyit keresne a rendőri állomnány a rengeteg túlóra nélkül....

2018.10.01. 10:15:22

@Zabalint:
"csak normál esetben 60-ra már csak a leálló mellett lassulnának az emberek."

Mármint a KRESZ szabályait magasról letojó és aztán mégis panaszkodó-pofázók.

Mit pl. te is... ?

Ház ez gáz! rád nézve.

Nancsibacsi 2018.10.01. 10:15:36

@Netuddki.: ". Főleg, hogy erkölcsileg nem egészen tisztázott módon a bankok kisemmizték a devizahiteleseket."
Hát igen - itt senkinek se volt erkölcse. Az adósnak se, aki a 200 ezres forint alapú törlesztőrészlet helyett a 100 ezrest választotta - deviza alapon. Mert hát magyarázd meg nekem: annak milyen erkölcsi alapja van, hogy a reális ár felét akarod valamiért fizetni? A világban hol működik az, hogy valamit fél áron kapsz, és ezt mondjuk 20 éven keresztül tudod is folytatni? Sehol?
A tudatlanság, a butaság, az hogy nem tudunk elolvasni (nem hogy értelmezni - elolvasni sem ) egy szerződést, amit aláírunk - az senkit se mentesít.

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2018.10.01. 10:15:51

@Attilajukkaja: értem okos gyerek, pld Németo ezért hozott törvényt lakbármaximunról, folyik a harc a BNB lakáskiadás eleln etc...

orient 2018.10.01. 10:16:46

Maradjunk annyiban, hogy a vilag 99%ban a lakossag 99%-a alberletekben lakik. Valaki vett egy lakast amit nem tud fizetni akkor kilakoltatjak. Ez a kapitalizmus es piacgazdasag. Fel kene noni es nem a kadar rendszeren nosztalgiazni, hogy ott mindenkirol gondoskodott az allambacsi. Felnott ember vallaja a felelosseget a donteseiert, masok hibaztatasa sirankozas meg hisztizes a ovadas kisgyerekeknek valo es ki kene noni 5 eves kor utan.

Valami tunti is volt multheten ahol az volt a szlogen, hogy "lakasvasarlas a elit kivaltsage MO-on". Elarulok egy bazi nagy titkot. Lakasvasarlas az elit kivaltsaga az egesz vilagon. Meg svedorszagban es nemetorszagban is. Atlag ember nem tud 500 ezer eurot leperkalni egy elet alatt sem egy lakasert ezert marad alberletben egesz eleteben. Orokles utjan van lakasa az embereknek nyugaton, meg tenyleg csak a felso reteg 10-20% engedheti meg maganak a lakasvasarlast, azt is hitelre nagyon sok evere eladosodva a legtobbszor.

Netuddki. 2018.10.01. 10:17:13

A poszt témájába nagyon beleillik, engem az érdekelne, hogy ha a magyar nép egyszer fellázadna a tolvaj maffia ellen, akkor a rendőrség kinek az oldalára állna?

Nyilván a vezetőséget úgy válogatták össze, hogy a tolvaj maffia érdeke szerint adja ki a parancsot, amit a parancs lánc aljának kell végrehajtani. Ebben az esetben is vakon fogjátok követni a parancsot, vagy támogatjátok a becsületes magyar embereket az őket meglopók ellen? Akár úgy is, hogy a saját vezetőiteket kell letartóztatni?

Valami nagy gixer van most a rendőri erőben, mert a hatalmi ágak összemosódtak, nem mindenkire egyformán vonatkoznak a törvények, és egyes felsővezetők érinthetetlenek. Ami már magában bűncselekmény, és mindenki elköveti aki részt vesz benne.

Nos?

Attilajukkaja 2018.10.01. 10:17:23

@$pi$:
"Jó, de mi van, ha fázik? Akkor biztosítson ruhát is, nem?"
De! Szerencsére ezt átvállalják az egyházak és más karitatív civil szervezetek.

"És ha éhes? Nehogy már éhezzen"
Ne is! Főleg, ha még gyerek.

"És legyen jó az a lakhatás, jó az a ruha, jó az a kaja, elfogadható minőségű, ez is jogos."
Jogos lenne. A jó minőségű ruhák és étkezések már biztosítva vannak.

"Meg elfogadható orvosi ellátás, oktatás... mi még?"
Minden, ami az emberi létminimumhoz szükséges. Ez nem csak az ő érdeke, hanem az egész társadalomé is. Furcsa, hogy ez számodra nem egyértelmű.

"ha a lakosságból ezek után mondjuk úgy kétmillió úgy dönt, hogy ó nem akar többet mint az elfogadható minőségű lakhatás, az elfogadható minőségű ruha és kaja, amit az állam biztosít, akkor mi legyen?"
Akkor velük minden rendben van.

"A többiek melóznak helyettük, jogos."
Így is a többiek melóznak a nyugdíjasok, a gyerekek, a rokkantak, a munkanélküliek helyett. Ezt nevezik társadalmi szolidaritásnak, mert különben ebek harmincadjára jutnánk.
Talán ez a cél?

2018.10.01. 10:17:41

@Attilajukkaja:
"Igen. De mit változtatna az ingatlanpiacon, ha ezeknek az embereknek biztosítanának egy másik, olcsóbb szállást?"

Az konkrétan annyit változtatna, hogy azok a lakóházak nem lennének a piacon, és helyet, erőforrasokat foglalnak a piaci alapú lakások elől. Vagyis aki nem szociális bérlakasban lakik, amellett hogy adójával fizeti a szociális bérkalasokat is, drágábban kap lakhatást.

De nem is erről volt szó, mint írtam, egy nagyon alap szintű kényszerlakhatást szerintem ia biztosítson az állam. Csak nem rendes lakasokat, hanem valami munkásszállás szintűt. Viszont a kérdés nem ez volt, hanem azy hogy mi történik, ha nem szabad kilakoltatni. Hát az, hogy a bérbeadók inkább nem adjak bérbe a lakasukat, vagy beárazva a kockázatot, drágábban.

"Nálunk nagyon nagy szükség van rájuk, ahogy más országokban is."

Nálunk megbukott a rendszer, mert nyilvanvalóan pofára adják, újrateremtik vele a szegénységet, és szegregátumokat képeznek vele.

"Egyetértek! A seggébe mondjuk én senkinek nem néznék be, mert nem vagyok proktológus, de az átvilágításra szükség van. Persze akkor is jöhet egy gazdasági válság és az emberek akkor is elveszíthetik az állásukat."

Én meg ha lakást bérelnék, akkor is inkabb megőrízném a privát szféramat.

"Tévedés! Nem azt mondtam, hogy ne tehessék ki az adóst, hanem hogy biztosítsanak számára valamilyen másik, elérhető lakhatást."

Azt mondtad, addig ne lakoltathassák ki. Tehát ha bérbeadom a lakásomat, akkor amíg nem kap valami mást, ne rakhassam ki a nem fizető bérlőt? És mi van velem, ha közben a saját használatú megszűnik, ő nem fizet, denem költözhetek be, akkoe én is kapjak szociális bérlakást? Vagy ezt hogyan gondolod?

Wéső 2018.10.01. 10:17:50

A kilakoltatás az egy jogszerű cselekmény. Az, hogy most telesírhatják a Facebookot az emberek, hogy jaj szegény kilakoltatott, az egy másik dolog. Valaki nem fizet, az nem tegnap kezdődik. A kilakoltatás az hosszú évek következménye.
Ami nagyon káros egyébként a társadalomra az, hogy az egyszeri ember aki buta mint a föld, most szócsövet kapott a kezébe és teleokádhatja a baromságaival a Facebookot és az internetet, miközben a véleménye egy szintre esik a hozzáértők és az ügyben professzionális emberek véleményével. Ezt generálja az internet és ez a legnagyobb baj. Lásd oltásellenesség például.
Borzasztóan káros az uszítás a rendőrök, az állam ellen. Én büntetném. A szólásszabadság nem azonos vele.

Wéső 2018.10.01. 10:19:17

Ja és a lakhatás nem emberi (állampolgári) jog.

Netuddki. 2018.10.01. 10:19:22

@Nancsibacsi: Qrvára nem érdekelnek a részletek. Viszont, ha egy csaló téged átvág, akkor ne már a károsultat ekézd, te nagyon okos, te!

Félreértések elkerülése végett én nem vagyok ilyen helyzetben, de piszkálja a csőrömet a nyilvánvaló igazságtalanság. Mert én ilyen vagyok. Ennyi.

2018.10.01. 10:20:22

@nonolet:
Nem öreg, hanem ha feltételezem, hogy nem lenne ott a tábla. A kanyar előtt akkor is lelassulnék, mert nem akarok kisodródni, meg amúgy olyan is van, hogy relatív gyorshajtás. Nem vagyok olyan suttyó paraszt, mint te.

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2018.10.01. 10:21:32

@molnibalage: stimmt. Ha nem is leköpöm de a tököm tele van olyanokkal, hogy ugyanazt az útszakaszt idén harmadszor bontják!! fel ugyanott, hogy soxor ott kell állnom a "mesterember" háta mögött, hogy elvégezze a munkát,amire szerződét kötött, anélkül hogy megpróbálna trehány munkát végezni, és vagy átbaszni a megrendelőt... hogy két ember dolgozik, öt meg a f----t vakarja... Tisztelet a kivételnek. etc etc... más kérdés ha adott építőmunkás hülyének néz, ott helyben dokumentálom mint művelt, és elküldöm a ....

Samott 2018.10.01. 10:21:37

@nonolet: vegulis ez is egyfajta valasz.

Az utolso kilakoltatas ugy, ami nagy vihat kavart az egy onkormanyzati szukseglakasbol volt, elmaradasai voltak a berlonek de fizetett. Rendorok kiraktak, es azt a lakast is elfalaztak mint a szomszedait korabban. Majd az ures hazat "jo penzert" eladja egy csokosnak. -> merce.hu/2018/09/22/ne-legyetek-kegyetlenek-egy-kilakoltatas-kepekben/

Tiltakozik az igasagerzeted?

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2018.10.01. 10:22:13

@Wéső: Ami nagyon káros egyébként a társadalomra az, hogy az egyszeri ember aki buta mint a föld, most szócsövet kapott a kezébe és teleokádhatja a baromságaival a Facebookot és az internetet, miközben

QED

Netuddki. 2018.10.01. 10:22:55

@orient: "Fel kene noni es nem a kadar rendszeren nosztalgiazni"

Hát B+, van már vízállásjelentés a Kossuthon, meg most indították újra a "jó ebédhez szól a nótát" is...

Attilajukkaja 2018.10.01. 10:23:22

@Ekrü:
"A szociális bérlakásoknak nagyon alacsony a bérleti díja."
És még onnan is lakoltatnak ki családokat, főleg rezsielmaradás miatt.

"egy kilakoltatás soha nem úgy történik,hogy egyik napról a másikra,hanem hosszú ,éveken átnyúló folyamat.Aki akar ,ezen idő alatt tud megoldást találni."
Vagy nem.

"Az állami bérlakások ,mint minden állami tulajdon,az adófizetők/állampolgárok tulajdona.Az államnak kötelessége a lehető legjobban gazdálkodni vele,egy nem fizető bérlő pedig nem az."
Ez világos. El is várom az önkormányzatoktól, hogy ezt tegyék.

"Mivel egy kilakoltatás hosszú folyamat,valószínű,hogy az eljárás során több lehetőséget is felajánlott az önkormányzat."
Na persze! Ahogy te azt elképzeled. Legfeljebb adósság átütemezését szokták felajánlani.

"kivárnak a végsőkig és bíznak abban,hogy úgyse történik semmi."
Nyilván minden kilakoltatott mazochista, lusta és ostoba gazember, ezért bár röhögve tudnának magukon segíteni, csak a többiek bosszantására nem teszik. Ugye?

hidroponi 2018.10.01. 10:23:26

@molnibalage: ha lenne ver a pucatokban es felmondanatok akkor nem lehetne ezzel a neppel azt csinalni amit most csinalnak ezek a korrupt gecik! De ti is csak megalkuvo csicskak vagytok!

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2018.10.01. 10:23:33

@Netuddki.: "egyszer fellázadna a tolvaj maffia ellen"

ha a "nép" fel akar lázadni, akkor rajta. Lehet pártot alapítani, négy évente vannak választások. Az országnak minden lehetősége megvan arra, hogy elmozduljon a jobb irányába, ha van jobb, ha tud jobbat. Ha egy ország képtelen demokráciaként tisztességes elitet kitermelni és megválasztani, akkor felesleges forradalmat csinálni, mert nem jön jobb.

2018.10.01. 10:24:09

@Zabalint:

HA valaki ne molyan marha, hogy NEM tartja be tábla utasítását.
Akkor nem kell satu fékeznie.
Ennyi!

Te egy olyan hülye vagy az már látszik, világosan.

----

Aki nem hülye azt is tudja, hogy 60-as táblánál
csak 60+15+2=77 km/h óra fölött kap büntit.
(ha nincs helyszíni megállítás, de az nincs már régóta)

Ez a 77 km óra szerint 79-83 a konkrét autó kmórájának csalástól függően.

(90 km/h limit estén pedig 90+15+2=107 azaz kmóra szerint 109 fölött)

Namost aki egy 60-as táblát látva nem lassít a kmóra szerint 80 alá.
Az egy barom és megérdemli a 30 ezres csekket.

Ahogy az is aki országúton kmóra szerint 110-el vagy többel megy.

Wéső 2018.10.01. 10:24:40

@Hiryu 2,0: én nem mondtam hülyeséget, mert én azt mondtam ami a törvény.

Adtam én úgy ki lakást, hogy majdnem millióra tolták fel a közüzemi tartozást és nagyon nehéz volt rajtuk behajtani és vagy fél millával én is megszívtam. Szóval ezt lehet ám nézni a másik oldalról is.

orient 2018.10.01. 10:25:02

@Hiryu 2,0: mondjuk tegyuk hozza a csodben levo szegeny embernek mindeig van penze piara meg cigire. Ezt latom, hogy a legcsorobbak a kornyezetemben stabilan tudnak inni es cigizni.
Azt is hozzateszem, hogy valaki kap egy munkat ahol el kezd valamennyi penzt keresni (mondjuk 200 nettot) es elso dolga, hogy vesz egy autot ahogy tud. Olyan helyen is ahol jo a kozlekedes es tok felesleges.
Osszegezve, a magyar atlag sutyonak fogalma sincs, hogyan kell a penzzel banni vagy felretenni. Ha 500 ezret keres akkor annyit kolt, ha 1 milliot akkor annyit. NEm sporolnak vagy takarekoskodnak, terveznek az emberek, csak egyi naprol a masikra elnek es utana ha valami szar van, akkor az egesz vilagot hibaztatjak. Vannak olyan rokonaim akik jobban kerestek sokaig mint en es allandoan lakast felujitott, uj autot vett, es ugy verte a penzt ahogy jott. Munkanelkuli lett azonnal jott hozzam kerni , mert 10 ezer nem volt a szamlajan. Ezzel van itt a gond.

2018.10.01. 10:25:25

@nonolet:
Egyébként pont fordítva van, én vagyok az, akit altalaban a hozzád hasonló melegítős-fuxos parasztok le próbálnak tolni, mikor a 60-as táblánál. Aztan még így is jó esélyem van belefutni egy-egy trafiba, mert nem a teféle szarházikra vadasznak, hanem azokra, akik helyismeret hianyában éppen hibáznak.

Attilajukkaja 2018.10.01. 10:25:34

@Wéső:
"Borzasztóan káros az uszítás a rendőrök, az állam ellen. Én büntetném. A szólásszabadság nem azonos vele."
Szerencsére itt senki nem uszít se az állam, se a rendőrök ellen. Amúgy meg valóban büntetendő, szóval nyitott kapukat döngetsz.

Luftwaffer 2018.10.01. 10:25:36

A probléma az, hogy amikor a kisember fordul a rendőrséghez segítségért, akkor nem kap segítséget. Feltörték a tárolómat, elvittek belőle egy drága bringát(tehát szabálysértés értékhatár feletti), a bejelentéskor megadtam a szűk időkeretet, hogy mikor történt, a térfigyelő kamerák helyét, amit érdemes lenne megnézni, majd 3 hét múlva kaptam egy levelet, hogy lezárták a nyomozást. Egyszer nem jöttek ki, vagy egyáltalán nyomoztak volna valamit. Bezzeg, amikor trafipaxolni kell, vagy az ökotárs irodáját betámadni, vagy a diák tüntetés résztvevőit vegzálni, mert leléptek(!) a járdáról, akkor nagyon lelkiismeretesen eljártak. Én mgértem, hogy a följebbvalónak(+ a politikának) engedelmeskedni kell, de ez nem mentesíti őket a kisemberek felé végezendő rendőri munka alól. Biztos másképp tekintenék rájuk, ha láttam volna bármi igyekezetet az én ügyemmben, de így megérteni megértem, sajnálni viszont nem fogom őket.

Wéső 2018.10.01. 10:26:40

Rengeteg itt a marxista kommentelő, a demagóg "vegyük el a gazdagoktól és adjuk oda a szegényeknek" világnézettel.

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2018.10.01. 10:27:25

Egyébként még halkan megjegyzem, elvileg van lehetőség hogy öncsődöt jelent az adós ingatlant felajánlja az állami eszközkezelőnek... és bérlőként marad... Csakhogy (ha jól olvasom) pld az erre szánt keret sperc alatt elfogyott idén is..

tiboru · http://blogrepublik.eu 2018.10.01. 10:27:36

@orient:

Azért azt a kétszer 99%-os kijelentést nem ártana finomítani egy kicsit.

Románia: 96,4% saját tulajdonú lakás
Szingapúr: 90,8%
Szlovákia: 90,3%
Kuba: 90,0%
Horvátország: 89,7%
Litvánia: 89,4%
India: 86,6%
Magyarország: 86,3%

81% felett még: Lengyelország, Oroszország, Norvégia, Bulgária, Észtország

Kína: 70,0%
Kanada: 67,7%

satöbbi

www.worldatlas.com/articles/countries-with-the-highest-home-ownership-rates.html

Köszönöm, hogy segíthettem :-)

Lesből Támadó Szárítókötél 2018.10.01. 10:28:25

Igazából a posztban leírt helyzetben semmi extra nincs, pontosan ugyanarról van szó, mint amikor a bankod, net-/mobilszolgáltatód/egyéb szolgáltató telefonos ügyfélszolgálatán a telefonos operátorral üvöltözöl, pedig nem rajta kellene számonkérni az idióta folyamatot, hanem a cégen. Mivel az ember tehetetlen azzal szemben, aki a szabályokat hozza, ezért az őt megtestesítő személyeken vezeti le a dühét.

dr. mesterséges színezék 2018.10.01. 10:28:50

Közhely, hogy a társasházi törvény úgy szar, ahogy van: kis korrekciókra nem ad lehetőséget a közösségek; az első érdemi figyelmeztetés rögtön az atombomba. Mint ahogy az egész ingatlanszegmens egy túlszabályozott káosz: túlszabályozott, hogy aki korrektül játszik, csengessen; és kaotikus, hogy biztosítsa a zavarosban halászatot.
Ez mind igaz.

De ettől még a kápót senki se kedveli, miközben kápónak lennie kell. Ez is közhely.

Wéső 2018.10.01. 10:29:42

@orient egyetértek

Melee 2018.10.01. 10:30:52

Szerintem a rendőrök felé sugárzott utálat nem csak az adott helyzetnek szól, hanem a testület szervilizmusából és felsőbbrendűként viselkedéséből fakadó frusztrációnak is.
Ugye adott egy szervezet, melynek feladata a rend fenntartása, ehelyett sokszor az állampolgárok b*sztatásával foglalkozik. Tudom, hogy van olyan tétel a költségvetésben, hogy büntetésekből beszedett elvárt összeg, de őszintén, ki határozza meg, hogy a tizedes oda menjen sebességet mérni, ahol indokolatlanul, sz*patási céllal kitáblázott alacsony sebességgel engedik csak a forgalmat?
Emellett a Rendőrség alkalmazkodik a politikai környezethez, és sokszor egyenlőbb az egyenlőknél. Kapásból fel tudok sorolni fél tucatnyi esetet, amikor egy adott helyzetben egyértelműen a rendőr volt a bűnös, a végén mégis a civilt marasztalták el. Az ilyen esetek erősen rontják az állampolgárok Rendőrségbe vetett hitét, és vannak akik egy kilakoltatásban a büntetés nélküli visszavágás lehetőségét látják.

Emellett persze az is él, hogy nagy összeget tennék rá, hogy a helyszíneken tüntető civilek közül egy se mondaná azt, hogy maradjon csak az illető a lakásban, ha az a lakás az övé lenne, és neki nem fizetnék a járandóságát.

2018.10.01. 10:31:33

@nonolet:
"HA valaki ne molyan marha, hogy NEM tartja be tábla utasítását.
Akkor nem kell satu fékeznie.
Ennyi!"

A tábla és a rendőr egyszerre bukkant fel. Tehát jövőbe kellett volna latnom szerinted. Egyébként nem satufékeztem, mert mögöttem szorosan voltak, pont ettől lett necces, hogy megbüntetnek-e.

"Aki nem hülye azt is tudja, hogy 60-as táblánál
csak 60+15+2=77 km/h óra fölött kap büntit.
(ha nincs helyszíni megállítás, de az nincs már régóta)"

Ha tudnál olvasni, akkor azt is megértetted volna, hogy ezzel pontosan tisztában vagyok, hiszen azt írtam, valahol 75-80 között értem a 60-as tablához, tehát határeset. Nem km óra szerint, úgy még 80 felett voltam.

Egyébként pontosan amiatt kerültem el a büntetést, mert a 90-nél nem 107-el mentem, hanem tényleg 90-el, így onnan lassultam.

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2018.10.01. 10:31:37

@orient: itt most egyrészt rról volt szó, hogy szegény rendőr micsináljon fizetnie kell a számlát.

Másrészt, elvileg létezik a magáncsőd intézménye, akkor csődbiztost kap az adós x évig, szigorúan elelnőrizve jövedelme elköltését, viszont x év után az adósság fennmaradó része törlődik, de ezzl a lehetőséggel csak egyszer élhet.

Na most. miért nem ajánlják fel pld a pénzintézetek, követeléskezelők az adósnak ezt a lehtőséget?

PiBá 2018.10.01. 10:32:23

@Nagy Zoltán 989:
Apró kiegészítés. A deviza hitelezést az 1. Orbán kormány idejében hagyták jóvá.

2018.10.01. 10:33:51

@Zabalint:

De ott van!!!!

Tehát MÁR!!! a tábla ELŐTT lassulsz, hogy a táblánál MÁR szabályos legyél.

A 60-as táblát látod már messziről.
Ahhoz biztosan elég messziről LÁTHATÓ, hogy 90-ről 60-ra lassul, kényelmesen.

Avagy ha más sietsz és szabálytalankodsz éppen
és ezért a trafi határon autózol, akkor 110-ről 80-ra.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2018.10.01. 10:34:24

@hidroponi: Just for the record, nem vagyok rendőr sem rendvédelmis, tervező vagyok. Csak veled ellentétben nem vagyok ostoba.

2018.10.01. 10:34:28

@orient:
Ez mondjuk így van pl. az USA-ban is, csak ott ezen felül még méretes hiteltartozásuk is van. Én mondjuk nem is tudom hogyan lehet úgy élni, 1 év feletti likvid tartalékkal és keresett diplomas szakmával is folyton parazok a munkanélküliségtől, lenullázott szamlával állandó stressz érne.

nnnnnnnn 2018.10.01. 10:35:24

normális embert nem lakoltatnak ki. akit igen az magának köszönheti, én nem sajnálom egyiket sem. primitívek meg köpködhetik a rendőrt. sokszor találkoztam már életemben rendőrrel, mindig normálisak voltak, többször meg is bírságolhattak volna de elnézőek voltak. miért? mert én is normális vagyok velük. ennyi a titka.

orient 2018.10.01. 10:35:48

@tiboru: ok tegyuk hozza, 3. vilagbeli orszagokrol beszelunk nem fejlett gazdasagokrol.
Kanadaban es sok nyugati orszagban csaloka a szam. Nemtorszagban vannak csaladok akiknek van 20 lakasa mondjuk orokles folytan amit evszazadok alatt halmoztak fel, es egyben laknak a masik 19 meg ki van adva. De lakossag nagy resze fejlett orszagokban alberletben lakik. Azert remelen a 99%-ot nem vetted sz szerint, mert volt benne eleg tulzas is. De mondjuk 70-80% siman. En felig kulfoldon elek. Rokonaim nagy resze kulfoldi, nyugati (nem magyar). Hat valaki vezeto beosztasban dolgozik nagy cegnel jol keres (10ezer+ euro) es nem engedheti meg maganak a sajat lakast. Sajna ez a nyugati kapitalizmus amit akartunk. Nem a roman, magyar meg a lengyel pelda a helytallo es foleg nem az indiai ahol lakossag jelentos resze az utcan lakik mert meg papairhazra sincs pene. Menj el egyszer arra is ajanlom, ne csak statisztikakat nezegess.

Kentetsu 2018.10.01. 10:36:27

A rendőrnek van (volt?) lehetősége lelkiismereti okokból megtagadni egy parancsot. Vagy le is szerelhet. Jaa, hogy nem ért semmihez?

2018.10.01. 10:36:38

@nonolet:
Hülyegyerek, azt fogd már fel, hogy a helyzet az volt, hogy a tabla a kanyarban bukkant fel, ezért volt túl rövid a távolság a lassulashoz. Egyszerre bukkant fel a tabla és a rendőr.

dr. mesterséges színezék 2018.10.01. 10:37:52

@Hiryu 2,0: Aki valaha dolgozott kérelemre forrást lekötő államigazgatási területen, az tudja, hogy a keret elfogyásának hivatalos bejelentését hónapokkal megelőzi egy olyan szakasz, amikor már tudott, hogy semmire sem elég a keret, és annyi érdeklődőt kell szóban "nem bátorítani" a kérelem beadására, amennyit csak lehet.

Kentetsu 2018.10.01. 10:39:55

@nnnnnnnn: normális embert nem lakoltatnak ki!?
Na ezt a faszságot honnan vetted szociálisan érzéketlen barátom?
Elárulom, volt olyan az én életemben is, hogy egy rejtélyes betegség miatt, közel 1 évet nem tudtam dolgozni. Na ez az ami nem érdekli a bankokat. Elfogyott a megtakarítás elég hamar. Nekünk szerencsénk volt, mert volt egy kis félretett pénzünk, de aki a hónap végén már csak margarinos kenyeret eszik, az hogyan oldjon meg egy ilyen helyzetet?
Szóval gondolkodj egy kicsit és próbáld magad kicsit az utcára került emberek helyébe képzelni és ne legyél ekkora tahó :(

Attilajukkaja 2018.10.01. 10:40:16

@Melee:
"nagy összeget tennék rá, hogy a helyszíneken tüntető civilek közül egy se mondaná azt, hogy maradjon csak az illető a lakásban, ha az a lakás az övé lenne, és neki nem fizetnék a járandóságát."
Ilyet szerencsére senki nem követelt! Csak annyit, hogy ne az utcára rakják ki a családokat. Tényleg annyira nehéz ezt megérteni?

@PiBá:
"A deviza hitelezést az 1. Orbán kormány idejében hagyták jóvá."
Ez biztos? Azt tudom, hogy Orbánék kezdeményezték, de ők is hagyták jóvá?

nnnnnnnn 2018.10.01. 10:40:16

@Kentetsu: aztán minek kéne neki lelkiismereti okokból leszerelni? nekem ugyan semmi lelkiismeretfurdalásom nem lenne ha ki kéne lakoltatnom valami proli alkoholistát a családjával együtt. inkább szomorú lennék hogy az ott velem orditozó munkanélküli alkesz proli civileket nem verhetem pofán gumibottal mert akadályozzák a munkámat.

2018.10.01. 10:40:48

@Samott:

Nem.

Mert csak töredéket fizetett... direkt ügyeskedve, közben sokkal tartozott.

Egyébként pedig, ha mint tulajdonos felmondok, akkor is ki kell költözni!!!
Nem lehet bent ragadni önkényesen ... hiába tud fizetni.

Ugye így látod te is?!

----

A tulajdonos pedig hagy döntse már el, hogy kit akar a lakásában látni! vagy mit akar alkással csinálni

Ugye így látod te is?!

Vagy verhetem nálad az ajtót, hogy az egyetemista fiamnak lakhatás kell, biztosítsd !!! mert neked van lakásod.

JA és ingyen vagy nagyon kedvezményesen... de úgyse fizetek.

Biztosítod?
Naugye....

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2018.10.01. 10:41:36

@orient: khmm.. Anglia: 12-16 millióra teszik a szegénységi küszöb alatt élők számát. Francia: legalább 30 százalék, Izraewl 20-25 százalék, etc... Nem ismereteln pld Londonban a hajléktalanszállóról bejárni a munkahelyre, az ottani lakásköltségek elszállása miatt. Mo: vidéki megyeszékhely. albérletár, 70-110ezer. 40 négyzetméter 70es években épült panel: 12-14 milló. Statisztika szerint átlagkereset kevesebb mint 130E. Szóval követeléskezelő jobban jár, ha nem egyezkedik adóssal, mert kilakoltatással ő jár jobban anyagilag.

nnnnnnnn 2018.10.01. 10:41:51

@Kentetsu: ez nem fasszság hanem így van. aki normális az addig nyújtózkodik amíg a takarója ér, gondolkodik és félretesz a nehezebb időkre, stbstb.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2018.10.01. 10:42:10

@Zabalint:

Az USA-ban akkora a társadalmi mobilitás, hogy ott a tömegeknek egyszerűen nem éri meg saját ingatlant vásárolni. Egy amerikai lazán felpakolja a családját és elköltözik három állammal (1500 km-rel) odébb, ha 300 dollárral nagyobb fizetést kap. Ilyen esetben a saját lakás/ház csak nyűg.

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2018.10.01. 10:42:42

@nonolet: ez zavarosabb volt mint Orbámn a paralmentben.

Fea 2018.10.01. 10:43:00

Pff... Még nem vagyok 30. Eddig kétszer veszítettem el a munkámat azért, mert ami lelkiismeretileg nem fért bele, arra azt mondtam, hogy nem csinálom. Az én munkámon SOHA nem múlt emberek élete, sokkal kisebb dolgok múltak rajta, olyanok, mint mondjuk a saját hitelességem. Az egyik helyen én álltam fel, a másikon küldtek, nem, nincs hova hazarohanni és eltartatni magam a mamahotelben, és nem, egyiknél sem dőlt össze a világ. Ha valaki szerint csak azért, mert az a parancs, oké undorító dolgokat művelni, akkor ugyan ne picsogjon már a szája, amikor mások rámutatnak arra, hogy undorító dolgokat művel....

Én alapból ez előtt a poszt előtt biztosan nem álltam volna be egy ilyen tömegbe sem köpködni, de most ebben a pillanatban lenne kedvem hozzá.

Éva K Szilágyi 2018.10.01. 10:44:18

@molnibalage: Mondjanak fel! Hátha a kormány észhez kap! Mert a TEK kevés mindehhez! De még mindig a tettek helyett a mosakodás! Nem unjátok még? Mert én igen! Mint látod nem anyázok érveket hozzok fel, amire a válasz semmitmondó duma! Ennyi.. ennyi a tudás? Ennyik vagytok? Mi kell még ahhoz, hogy végre belássátok, nem a korrupt kormányt kell védenetek, akik leszarják az esküjüket? Ha ennyire ragaszkodtok az eskütök minden betűjéhez, akkor pontosan annyit értek, mont orbán és a slepje!

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2018.10.01. 10:44:43

@Attilajukkaja: A rendőr feladata a kirakás, nem a lakhatás megoldása. A Rendőrség feladata nem lakhatási probléma megoldása, az más szervé. Vagy a gázszerelődtől is elvárod, hogy agyműtétet végezzen...?

2018.10.01. 10:45:12

@Kentetsu:
1. Aki a hónap végén már csak margarinos kenyeret eszik, az miért vesz fel hitelt?
2. A betegség miatti keresőképtelenségre nem tilos biztosítást kötni, főleg ha hitelt veszel fel.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2018.10.01. 10:45:49

@Zabalint:

Most lecsekkoltam: az USA-ban az emberek kábé 65%-a él saját ingatlanban.

(Forrás: US Census Bureau, most nem tudom belinkeni, de rá lehet keresni)

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2018.10.01. 10:46:43

@tiboru: Ez egy városi legenda. Anno a HTKA-ra posztoltam, az USA lakosságának töredéke ennyire mobil, de ők sokszor költöznek. A nagy többség még egy megyével sem (!) megy nagyon odébb.

És ez a mobilitás nem az alacsonyabban képzettek sajátossága.

Attilajukkaja 2018.10.01. 10:46:47

@nnnnnnnn:
"inkább szomorú lennék hogy az ott velem orditozó munkanélküli alkesz proli civileket nem verhetem pofán gumibottal mert akadályozzák a munkámat."
Na, megjött az agresszív kismalac! Ütni-rúgni az embereket, bírnád mi? :o)))))

orient 2018.10.01. 10:46:55

@Hiryu 2,0: off topic lettem igen bocs. Rendoroket beken kell hagyni, munkajat vegzi, semmi koze hozza szerencsetlennek.

Azert mentem off topic mert latom azert mi megy. En 18 evesen kezdtem dolgozni, pedig tanultam mellette, mert egy panelben nottem fel. Nem volt idealis az indulasom mondjuk. De pl. pesten ahol van lakasunk a hazban van par szocialis berlakas a foldszinten. Van olyan aki 10-20 eve ott lakik mint szocialis raszorult. Akarmikor arra jarok, kint ulnek delelott mar felig reszegen, allandoan cigizve, egy napott nem lattam meg egyik csaladot, vagy csaladfot sem dolgozni. Ha egyszer kirakjak oket majd akkor megy majd a sirankozas gondolom, hogy szegenyek. Mert 20 ev alatt nem talalt munkat, meg most sem mikor munkaerohiany van es ha valaki osszeszedi magat megfurdik akkor egy atlag melos fizetesbol szerenyen meg tud elni egy szocialis lakasban. Nem otthon ulni segelyen meg valami kozmunkan sokkal konnyebb.

2018.10.01. 10:47:11

@tiboru:
Igen, de a hitelkártya tartozasokat, és a hónapról-hónapra élést ez nem magyarazza. Ahhoz kell egy méretes felelőtlenség is.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2018.10.01. 10:47:35

@Fea: Egyelemes mintából extrapolálni a végtelenbe...
Zseniális...

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2018.10.01. 10:47:41

@tiboru: Bocs, de ugyanarról az USA-ról beszélünk? www.napi.hu/nap_merlege/rekordmeretu_szegenyseg_az_usa-ban.495560.html

hvg.hu/gazdasag/20180623_Amirol_nemigen_beszel_Trump_minden_nyolcadik_amerikai_a_szegenysegi_kuszob_alatt

de egy apróság: A szövetségi lakhatási támogatási programok (Section 8) a nagy gazdasági világválság során elkezdett program. Az 1960-as és a1970-es, években a szövetségi kormány új támogatási programokkat növelte, kifizetve az alacsony jövedelmű rétegeknek a lakbért. A hatóságok által kiválasztott jogosult családok felkerülnek egy várólistára, majd meghatározzák a lakás méretét, főbb paramétereit, max bérleti díját. Ez alapján választhatnak lakást.

Jelenleg 4.8 millió rászoruló család kap támogatást a lakásás bérléséhez. Ebből 2,1 millió család kap Kupon formában támogatást (a kupont/csekket használja fel fizetéskor)... www.bankweb.hu/lakas-berbeadas-az-usa-ban/

Attilajukkaja 2018.10.01. 10:48:12

@molnibalage:
"A rendőr feladata a kirakás, nem a lakhatás megoldása."
Ez egyértelmű! Miért, ki mondta, hogy a rendőr feladata?

"Vagy a gázszerelődtől is elvárod, hogy agyműtétet végezzen...?"
Te miről beszélsz?

nnnnnnnn 2018.10.01. 10:48:25

@Attilajukkaja: imádnám. ezért is nem lettem rendőr. lelkiismereti okokból tudtam hogy túlkapást követnék el. én nem bírnám ideggel ha valaki leköpdösne meg ilyenek. pláne ha ilyen proli senkiházi mint általában a rendőröket köpködők többsége.

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2018.10.01. 10:48:30

@Attilajukkaja: khmm.. ő aza típus, aki itt szövegelve qrva bátor.

orient 2018.10.01. 10:48:59

@tiboru: urban legend. USA-ban eltem eleg sokaig. Siman vesz lakast valaki aki megteheti, ha koltozni akar eladja 1 honapon belul es vesz mashol. senki sem berel az USA-ban csak a flexibilitas miatt.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2018.10.01. 10:49:11

@orient:

Másfél évet éltem Franciaországban, úgy 60 országban jártam eddig (és nem csak turistaként), szóval nem csak a statisztikákat nézegetem :-)

Amint azt írtam, még az USA-ban is 65% körül mozog a saját lakástulajdonosok száma (már ha elhiszed ezt az amerikai statisztikai hivatalnak, persze hazudhatnak is :-), szóval hagyjuk azt a 70-80%-os bérleti arányt.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2018.10.01. 10:49:45

@Attilajukkaja: A blogbejegyzés arról szól, hogy a rendőr végrehajtó szerv, a törvény betűjének szerez érvényt.

Te leírod, hogy ne az utcára tegyék. Ez ne a rendőr mérlegelési köre sem feladata.

A gázszerelős példa erre vonatkozott.

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2018.10.01. 10:50:17

@molnibalage: Hát a nemzet gázszerelője talán ahhoz IS ért.

dr. mesterséges színezék 2018.10.01. 10:51:43

@Attilajukkaja: "A deviza hitelezést az 1. Orbán kormány idejében hagyták jóvá."

Nem tudom, de az biztosan véletlen, hogy ez már a III. Orbán kormány, ami mindent elkövet annak érdekében, hogy az ingatlanárak (ezáltal a bérleti árak is) kilőjenek, miáltal akinek nincs saját ingatlana, annak nem csak sose lesz, de adott kaszt alatt kutyaólnál lakhatóbb bérelt lakása se.
Ennek nyilván semmi köze ahhoz, hogy a fijjuk a vagyonukat (túlparti számlákon felül) elsősorban rokonságra íratott ingatlanban halmozták fel.
És persze az én kurva anyámat.

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2018.10.01. 10:53:10

Egyébként a nemakarjákfizetni a számlát urban legendshez:
www.azenpenzem.hu/cikkek/most-is-minden-otodik-szamlat-fizetnek-kesve-a-magyarok/5248/

Magyarországon kiállított számlák 4 százalékát nem fizetik ki egyáltalán, ami 2 teljes százalékponttal jobb a 2014 évinél.

Attilajukkaja 2018.10.01. 10:53:16

@Hiryu 2,0:
" ő aza típus, aki itt szövegelve qrva bátor."
Mint a kismalac! :o)))))

@nnnnnnnn:
"imádnám. ezért is nem lettem rendőr. lelkiismereti okokból tudtam hogy túlkapást követnék el."
Jól tetted! Viszont aki rendőrnek megy és vállalja a kilakoltatást, az tudja, mivel jár az ilyesmi. Erre írtam fentebb, hogy aki kurvának megy, ne csodálkozzon, ha megbasszák!

"én nem bírnám ideggel ha valaki leköpdösne meg ilyenek."
Az szerintem is prosztó dolog.

"pláne ha ilyen proli senkiházi mint általában a rendőröket köpködők többsége."
Nofene? Ilyen közeli ismeretségben vagy velük?

tiboru · http://blogrepublik.eu 2018.10.01. 10:53:16

@Zabalint:

Ezt nem is vitatom, az emberek túlnyomó része elképesztően felelőtlen sajnos...

Nazareus 2018.10.01. 10:54:33

A probléma az, hogy a rendörök általános megitélése rossz, és ezt csak fokozzá a kilakoltatások. Az átlagember, ha meglát egy rendört, akkor nem biztonságban kezdi érezni magát, hanem elkezd félni. Lehet, hogy ez még az elözö rendszer hozadéka, lehet, hogy a büntetésvadászaté, de valójában nem tudom az okát.

orient 2018.10.01. 10:55:04

@tiboru: nyugati valosag erdekel? Tessek ez megy nyugati orszagokban:

www.youtube.com/watch?v=AFIxi7BiScI

Van ott lakastulajdon persze. Mondjuk beszedes, hogy egy alkalmazott aki az atlag 2x v 3x keresi az atlagbernek nem nagyon tud lakast venni. Vagyis tud, kb mint itt, ugy hogy 2- evig nagyon durvan eladosodik. USA-ban van sok lakastulajdon mert vannak allamok ahol lakas olcsobb pl. TExas es emberek vehetnek. De meg ott is ugy vesz valaki, hogy felvesz lazan 300 ezer dollar kolcsont 20-30 evre. Persze statisztika szerint van lakasa, de azert szorozd mar fel az atlag fizetes hanyszorosat veszi fel hitelben, hogy legyen sajat lakasa.

nnnnnnnn 2018.10.01. 10:55:42

@Attilajukkaja: csak nézd meg kik élnek az esetek 90%-ában szociális bérlakásokban illetve kik azok akiket általában kilakoltatnak. nem véletlen hogy nem sajnálom őket.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2018.10.01. 10:56:53

@Hiryu 2,0:

Én arról az USA-ról beszélek, amelyiknek a hivatalos statisztikai intézete ezeket az adatokat közli. De lehet, hogy a napi.hu jobban tudja :-)

www.census.gov/housing/hvs/data/ann17ind.html

(2017-ben konkrétan az amerikai lakosság 63,9%-a élt saját tulajdonú ingatlanban)

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2018.10.01. 10:57:35

@orient: még valami. Ezért is kérik sokan hogy a napi testnevelésóra nevű hülyeség helyett fontosabb lenen a a pénzügyi ismeretek oktatása, legalább alapfokon, már ált iskolában... De ez nem a rendszer érdeke.

Attilajukkaja 2018.10.01. 10:57:53

@dr. mesterséges színezék:
"Nem tudom, de az biztosan véletlen, hogy ez már a III. Orbán kormány, ami mindent elkövet annak érdekében, hogy az ingatlanárak (ezáltal a bérleti árak is) kilőjenek, miáltal akinek nincs saját ingatlana, annak nem csak sose lesz, de adott kaszt alatt kutyaólnál lakhatóbb bérelt lakása se."
Gondolod, hogy az ingatlanpiacot csak a kormány szabályozza?

"Ennek nyilván semmi köze ahhoz, hogy a fijjuk a vagyonukat (túlparti számlákon felül) elsősorban rokonságra íratott ingatlanban halmozták fel.
És persze az én kurva anyámat."
:o))))

@molnibalage:
"Te leírod, hogy ne az utcára tegyék. Ez ne a rendőr mérlegelési köre sem feladata."
Persze, hogy nem! Rajtad kívül ezt senki nem is mondta itt.

"A gázszerelős példa erre vonatkozott."
Arra volt példa, hogy te itt folyamatosan félreértesz valamit. :o)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2018.10.01. 10:59:03

@Hiryu 2,0:

"Jelenleg 4.8 millió rászoruló család kap támogatást a lakásás bérléséhez."

Az ugye megvan, hogy az USA lakossága 325 millió, vagyis úgy 90-100 millió családról beszélünk? Vagyis az 5%-uk kap lakásbérlési támogatást. Ez szerinted ellentmond annak, hogy a 63%-uk saját lakásban él?

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2018.10.01. 10:59:29

@tiboru: ö khm.. ha valakinek gyufát ad a szülő a kezébe- nézd milyen szép fényes? - majd engedi a kölyköt a szalmakazalnál játszani.... na akkor nehogy csak a kölyök legyen felelős, ha leég a TSz...

Attilajukkaja 2018.10.01. 10:59:37

@nnnnnnnn:
"csak nézd meg kik élnek az esetek 90%-ában szociális bérlakásokban illetve kik azok akiket általában kilakoltatnak."
A rászorulók.

"nem véletlen hogy nem sajnálom őket."
Nem is csodálkozom rajta! Nem vagy egy szolidáris típus. :o))))

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2018.10.01. 11:00:24

@tiboru: ö khm.. ha valakinek gyufát ad a szülő a kezébe- nézd milyen szép fényes? - majd engedi a kölyköt a szalmakazalnál játszani.... na akkor nehogy csak a kölyök legyen felelős, ha leég a TSz...

dr. mesterséges színezék 2018.10.01. 11:00:25

@Nazareus: "Lehet, hogy ez még az elözö rendszer hozadéka, lehet, hogy a büntetésvadászaté, de valójában nem tudom az okát"

Nem, ez a rendőrség mint vér- és dacszövetség (is) szándékolt imidzse.
Ha nem így volna, tudnának veszíteni nevetségesen egyértelmű ügyekben, de nem: a bíróságig el kő menni (nem kerül semmibe és a bíróságon vak tyúk is betalálhat) minden piszlicsáré esetben, a pógárnak csak úgy nem lehet igaza, ha már akta nyílt.

dr. mesterséges színezék 2018.10.01. 11:02:25

@Attilajukkaja: Abszolúte nem gondolom, hogy az ingatlanárakat csak a kormány szabályozza vagy tudná szabályozni, azt viszont mondom, hogy 3 Orbán-kormány tett meg mindent annak érdekében, hogy a sodor egyirányú legyen.
De én hiszek a véletlenekben.

nnnnnnnn 2018.10.01. 11:02:28

@Attilajukkaja: "A rászorulók."

ezen jót röhögtem.

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2018.10.01. 11:03:12

@tiboru: Arra akartam célozni,. hogy pld USAban létezik ilyen lakhatási program. De pld az is hogy nem kp a segély, hanem kupon, amin élelmiszert etc vehet, alkoholt, cigit nem. Tudom, messze nem tökéletes, de hasonló programnak nyomát se látom. Ja, de mégis, volt egy Patyomkin falu Ócsán.

Sean MacTíre 2018.10.01. 11:04:24

@Éva K Szilágyi: a mostani kormany annyira illegitim jog szerint, mint azok a baloldali kormanyok, ahol a Fidesznek volt tobb szavazata, megsem ok nyertek. Most egyszeruen csak atbillentettek a palyat a masik iranyba, de sose volt egyenes. Es onnantol, hogy mas orszagok is elismerik, mindenkeppen legitim.

Ruhellem egyebkent oket, csak a tenyszeruseg kedveert, egyik sem volt kulonb. Ezek vicsorogva, azok rohogve voltak gazemberek.

orient 2018.10.01. 11:04:33

@tiboru: mondjuk az osszes valsag az usa-bol indult eddig es altalaban mindig a nagy nemfizetett es bedolt hitelek miatt. A vilagon nincs meg egy olyan orszag ahol az emberek annyira eladosodnanak mint USA-ban. Vegyel lakast MO-n lazan itt is ha fel tudsz venni mondjuk 30 millios hitelt nem? Annak mondjuk csak 180 ezer a torlesztoje havonta. Mondjuk meg is kell keresni havonta azt a penzt 20 even keresztul, ha munkanelkuli vagy akkor is.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2018.10.01. 11:04:35

@Hiryu 2,0:

Felnőtt, ivarérett emberekről beszélek, akiknek szavazati joguk van, bassza meg, nem kisiskolásokról! Ne tekintsük már gyerekeknek azokat, akiknek szerződéskötési joguk van.

dr. mesterséges színezék 2018.10.01. 11:06:55

@orient: Idehaza pont ugyanúgy 20-30 évre adósodsz el, csak szikrányi esély sincs arra (még a feltételeket kőbe véső szerződés mellett sem sok), hogy a kondíciók nem fognak közben változni.
Mert jogállam ez, kérem, csak máshogy.

PiBá 2018.10.01. 11:09:36

@Attilajukkaja:
Adatainkat kizárólag a Magyar Nemzeti Bank nyilvánosságra hozott statisztikáiból merítjük.
Bár nyilvános adat, mégis kevesek által ismert tény: Magyarországon 2001-ig nem lehetett lakossági devizahitelezést folytatni. Az első Orbán-kormány készítette elő és a Fidesz többségű parlament fogadta el a 2001. évi XCIII. törvényt, amely megszüntette a devizakorlátozásokat. Az igazsághoz hozzátartozik: ez a lépés részben uniós követelmény volt a csatlakozáshoz, így a lépés jogharmonizációs célokat is szolgált. (Persze akár már akkor bele lehetett volna írni a jogszabályba bizonyos feltételeket a devizahitelezés kapcsán, mint tették azt ebben az ciklusban.)

kapcsolat.hu/blogszemle/devizahitelek-tenyek-es-hazugsagok

dr. mesterséges színezék 2018.10.01. 11:10:20

@Hiryu 2,0: Meg még egy apróság: valamiért az egyébként a Mammonnal jó viszony fenntartó, középosztálybeli usák keresztyének nem csak karácsony előtt találják meg a segélygyűjtő helyeket.

Attila Bela Mayer 2018.10.01. 11:11:21

@Attila Bela Mayer: @tiboru: Az SS is hivatástudatból cselekedett. Ott is voltak jó emberek is. Erre nem lehet fogni. Ilyen alapon mindent meg lehet magyarázni. De az èletben vannak jó ès rossz dolgok. A kilakoltatás egy rossz dolog amihez erőszak kell, ugyanúgy mint egy tüntetès feloszlatásához is. A rendőrnek, ha az intèzkedèssel nem is èrt egyet meg kell ezt csinálnia. Ès ha kell akkor parancsra a saját anyját is le kell fújnia gázspray vel. Itt nincs mellébeszèlès. Ez egy rossz dolog. Ez nem hivatástudat. Ha mindenki egyszerre lenne "beteg" egy ilyen intèzkedèsnèl, akkor erősen meggondolnák hogy karhatalmat vezènyeljenek ki....

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.10.01. 11:16:26

Ez egy trükkös (fehérgalléros) lopás az esetek nagy részében.
A "deviza" nem hitelesek, hanem károsultak esetében mindenképpen az.

Hiéna cégek, rejtélyes kormányközeli tulajdonosokkal, akik ráteszik a kezüket az ilyen kilakoltatott lakásokra.

Még sem sajnálok senkit sem az ügyben én sem.
Mert egy ország kormánya olyan, mint az ország lakossága jellemzően. Mohó....

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2018.10.01. 11:16:57

Utóirat. Nagybank: Mo. ügyféllel kapcsolatot tartó ügyintéző, ügyfélszolgálatos, x pontnyi pénzügyi terméket KELL hogy eladjon az ügyfélnek, ettől függ ugyanis az ő fizetése. Van aki el is adja, szó nélkül vigyorogva,van ki inkább felállt. Na de hogy csőbehúzták az ügyvfelet? Úgy kell neki miért volt pénzügyi analfabéta? Bezezg a csodatevő mágneses párnát áruló svindlicég micsoda szemét gazember...

dr. mesterséges színezék 2018.10.01. 11:17:11

@tiboru: "Ne tekintsük már gyerekeknek azokat, akiknek szerződéskötési joguk van."

Pedig pontosan ez a koncepció már a nyugdíjuk megvédése óta folyamatosan, de előtte sem volt ismeretlen hozzáállás.

orient 2018.10.01. 11:17:50

@dr. mesterséges színezék: igaz. Ezert kellene tobbet berelni mar itthon is. Ket budapesti atlag keresetbol (250k / Fo = 500ezer) azert mar lehet lakast berelni es megelni (mondjuk egy parrol van szo 2 szemely). Es ez nem annyira nagy fizetes mondjuk.
Egyedulallo, meg bereljen szobat valahol, vagy maradjon egy ideig meg otthon ameddig nem tud annyit felretenni. Ez nyugaton is igy megy. Egy atlag muncheni egyedulallo egy szaros 1500 euros fizetesbol nem fog lakast berelni es meg meg is elni mellette. Ez igy megy a vilag mas reszein is sajnos. Aki CHF-re vett egy lakast 20 millaert mondjuk 12 eve az a lakas most er min 40-50 milliot. El kell adni, kifizetni a hitelt es kisebbe menni, vagy alberletbe. De a sajnalkozas annyira nem felnott szokas. Raktak elem CHF hitel szerzodest meg abban az idoben. En vigigolvastam es tul kockazatosnak talaltam es inkabb HUF hitelt vettem fel. Azert nem volt az nagy tudomany rajonni, hogy marhara rizikos sok penzt egy kulfoldi valutaban felvenni.

dr. mesterséges színezék 2018.10.01. 11:22:13

@orient: Nem olvasam el a cikket (manapság egyre kevesebbet), de úgy dereng a napokból, hogy az országban 200ezer lakás hiányzik, de legyen úgy, hogy benéztem vagy rosszul emlékszem, és csak 20ezer.

Hiányra nem lehet bérlakásmegoldást alapozni.

orient 2018.10.01. 11:25:39

@dr. mesterséges színezék: ok, de ezert van most epitesi boom. Mondjuk sok lakas hianyzik kb a vilag legtobb reszen is. Masok a szokasok is. Regen siman egyutt elt egy generacio lakasban szulokkel is akar hosszu ideig. Manapsag ugye mindenki kulonkoltozne (jogosan). Valtoztak az igenyek es szokasok is. Pl. Ausztriaban is eleg nagy lakashiany van amit nehez elhinni mert en 20 eve folyamatos epitkezeseket latok ott allandoan.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.10.01. 11:26:09

Eltűnt az Index. Az egész.

Most azt gondoljam, amit gondolnom kéne, vagy gyaníthatok technikai hibát is netán?

Walrus The Inflexible 2018.10.01. 11:28:17

Sajnos a kilakoltatások biztosítása egyike a rendőri munka kellemetlen feladatainak, s bár a fókusz most ezen van, akad ezen kívül is szép számmal. Mint minden munkahelyen, itt is a vezetés feladata lenne az állomány forgatása, lehetőségekhez mérten elosztva a valamilyen szempontból kiemelten kellemetlen, traumatizáló feladatokat. (Persze az előző, rendőrséget érintő posztban tárgyalt állományhiány miatt jó, ha a kötelező minimum szolgálat kiállítható, a vonatkozó szabályozások részleges meghágásával.)

Másrészt, bár nem vagyok rendőr, vélelmezem, hosszú távon tanulással, belső karrierlehetőségek kihasználásával el lehet mozdulni a permanensen kilakoltatásra vezényeltek köréből, s ha ez a feltételezés helytálló, némi párhuzamot vélek felfedezni a kilakoltatottak, és az 5+ éves rendőri pályafutás után ilyen esetben a helyszínre kivezényeltek között. Talán egyik oldalon álló szereplők sem tettek meg mindent, és nem is döntöttek mindig helyesen, s nem éltek a lehetőségekkel.

Respekt minden közfeladatot ellátónak.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2018.10.01. 11:28:47

@Attila Bela Mayer:

Ja, minden erőszak rossz. Rossz a rendőr, mert sokszor kénytelen erőszakot alkalmazni, rossz a háború, mert tömény erőszak, rossz a húsevés, mert az állat megölésének következménye (ami ugye szintén erőszak), rosszak a küzdősportok (erőszak!), de rossz az is, amikor az ember visszaüt, elvégre az erőszak az mindig elítélendő és megvetendő dolog. És akkor még csak a fizikai erőszakról beszéltünk, a lelkiről (kényszerítés, fenyegetés, zsarolás ezerféle formája) nem.

Be kéne tiltani mindenféle erőszakot, milyen jó lenne! Az emberek vadvirágos mezőkön sétálgatnának mosolyogva, óvatosan kikerülnék persze a hangyabolyokat, nehogy rájuk lépjenek, a langyos szellő cirógatná az arcukat, nem lenne bűnözés, nem lennének konfliktusok és mindenki boldog lenne, mert nincs erőszak.

Oké, szuper, csináljuk meg, nem lehet ez olyan nehéz!

Samott 2018.10.01. 11:29:56

@nonolet: ize, barmennyit is fizetett az tobb mint amennyit a befalazott lakas hoz most az onkormanyzatnak. Ertsd mar meg ezek az emberek itt a peldaban a tarsadalom legelesettebb resze, es nem masvalaki kapta a lakast hanem lefalaztak. Ahogy a szomszed lakasokat is. Netto kib.szas volt az egesz tortenet. Csinaltak ket ujabb hajlektalant, es a masik oldalon nincs semmi haszon belole.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2018.10.01. 11:32:54

@orient:

1500 eurós fizetés Münchenben? Ez a minumumbér alatt van úgy 40-50 euróval, szóval vagy nem teljes munkaidős, vagy át lett baszva.

dr. mesterséges színezék 2018.10.01. 11:34:09

@orient: A boomból annyit látok, hogy a biztos lakásháttérrel (értsd: nem az egyetlent teszik kockára) rendelkezők az éppen aktuális kondíciók szerinti kedvezményes hitellel belevágnak a következő ingatlanba is.

Biztosan lesz abból X év múlva bérlakás (mást úgyse lehet vele kezdeni, amíg a gyerek felnő), éppen csak nem jelent megoldást az adott kaszt alattiaknak ma, és valószínűleg X év múlva sem fog.
Le vannak írva, csak ezt nem méltóztatik leírni senki.

- o -

Aki pedig azt hiszi, hogy minden élethelyzetre van elég megtakarítása, annak valószínleg soha nem kellett még a megtakarításaihoz nyúlnia semmilyen családi dráma miatt.
Ne is kelljen, de elkélne neki 1-2 szelíd pofon az élettől.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2018.10.01. 11:36:17

@tiboru: Félelmetesen ostoba kommenteket tol. Kíváncsi lennék mit szólna ahhoz, ha 0 rendőr lenne holnaptól és a bűnözőknek szabad a vásár...

Éva K Szilágyi 2018.10.01. 11:36:25

@Sean MacTíre: Teszek arra hogy mit ismer el a külföld vagy mit nem! Mi itt nem ismerjük el, és ez a lényeg, ne mosdassátok már a rendőröket! Szerintem a választások óriási csalás volt, olyan mint régen a patyomkin falu! Nem véletlenül vonult a TEK a választás napján BP-re! Minden kormány lop, és hazudik, de ilyen pofátlanul, szembe röhögve a népet, ennyire nyíltan kihasználva mindern lehetőséget, milliókat nyomorba dönteni, milliókat az éhhalál küszöbére nyomoritani, és sorolhatnám még a törvénytelenségeket napestig, ezt csak egy diktatórikus országban lehet meg tenni, egy diktátorral az élen. És ez orbán és a fidess! Az hogy mint mond a külföld egy dolog, nem tud mit tenni, mert mi nem teszünk magunkért semmit! Ez a kormány illegitim, olyan hogy Magyarország nem létezik! Csak orbán megbomlott elméjében. Na meg trollok elméjében, akik kiszolgálják fillérekért orbán heppjeit! :)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2018.10.01. 11:37:48

@molnibalage:

:-) Állítólag 10 évig rendőr volt :-)

orient 2018.10.01. 11:40:23

@tiboru: ennyit keres egy atlag elado peksegben, kavezoban...stb. Hozhatsz irodai munkas bert is az 2000-3000 euro de az MO-on is keres 500 nettot. Nem ez az atlag ugye egyetertunk. Mindenki azt hiszi itt, hogy az utcasepro is 4-oras meloban tobb ezer eurot keres kint. Maradjunk annyiban hogy egy atlag melos Nemetorszagban 2000 eur alatt keres. Ez a valosag. 1500 eur nem is rossz fizetes netto egy atlag melosnak, bolt eladonak PPP ertek alapjan egy aldiban dolgozo pesten jobban keres mar mint mondjuk becsben (magyarul jobban megel itt belole mint az osztrak tarsa aki 2x annyit visz haza de minden annyival is dragabb. Es nem azert mert MO annyira kiraly, csak szimplan a munkaerohiany felvitte a berkoltseget durvan MO-on. Nemetorszag atlag fizetes valahol 2300 EUR korul van de abban benne van a BMW manager is a 20-30,000 euros fizetesevel.

Sean MacTíre 2018.10.01. 11:43:47

@Éva K Szilágyi: hatrabb az agarakkal. Javasolnam, hogy olvass, mielott irsz. En egesz konkretan nem mosdattam a rendoroket, se a Fideszt.

Ki az a "Mi", akik nem ismeritek el, es hogyan kivantok ervenyt szerezni ennek, azon kivul, hogy a fotelbol irsz (bar fotelbol szamitogepezni szerintem kenyelmetlen :) )?

Igen, a valasztas tisztasaga megkerdojelezheto volt, mint eddig mindig, plane a tobbseg akaratanak nezopontjabol. De ennek ellenere elegen szavaztak rajuk ahhoz, hogy a sajat teljesen torvenyes (eredeti 2/3) szabalyaik szerint ok nyerjenek, es nem sokkal kevesebben mint ahanyan ellenuk. Ez minimum polgarhaborut vetit elore, bar a rajuk szavazok kozul sokan azert tettek mert nem nagyon volt alternativa (ami sajnos igaz, foleg ha az azota tortenteket nezzuk, kb. a ketfarkuak maradtak az egyetlen normalis valasztas).

Nyeld le a keseru pirulat, jog szerint legitim. Ha fellazadnal es nyernel is, te nem lennel legitim annyira mint most ok.

GiaMarie 2018.10.01. 11:44:33

@gumicukor1: Egészen addig nem sajnálnád, amíg nem találkozol vele arcból-arcba, mibe kerül. Sajnos 2004 óta, mióta megtörtént az EU csatlakozás, minden arról szól, hogy mindenkinek jogában áll hülyének lenni. A hülyeség fokozottan védendő érték lett, amit a társadalom értelmesebb (netto befizető) tagjaival szeretnének megfizettetni. Ehhez tapsol és szolgáltat háttérzenét a civil szféra lelkesen, hogy kiveszi azt az 5%-ot, aki valóban a rendszer áldozata és járulékos veszteség, majd ezt ráhúzzák általánosításban a többi esetre is. Alapos ferdítésekkel a végrehajtó szervek ellen heccelve a közhangulatot. Tipikus példa a néhány héttel ezelőtti eset, mikor az anyát az autista, rákos gyermekével lakoltatták ki tartozás miatt. A sok félírástudatlan turboliberális majom már meg is indította a virtuális lincselést, csak sajnos a cikkből kiderült, hogy nem is egészen úgy volt, mert piaci alapú bérleti szerződés volt a tulajdonos és az anyuka között, majd a tulajdonos tartozása miatt árverezték az ingatlant, és a törvényes felmondási idő után repült a bérlő. Még így is igaz, hogy illett volna nekik valami ellátást biztosítani, de azért nem ártana tisztán látni, hogy a kilakoltatottak 99%-a NEM a rákos autista gyermekével küszködő anyuka, ahogyan az is belátható, hogy az ilyen típusú járulékos veszteség kategóriába eső esetek nem korrigálhatóak rendszer szinten. Azt ugye senki nem gondolja komolyan, hogy egy árverezendő ingatlanban bejelentett minden bérlő és szívességi lakáshasználó számára az államnak kell lakhatást biztosítania? Ahogy könnyű mutogatni a könnyeit törölgető kilakoltatás alatt álló kisnyugdíjast is, kb olyan kontent, mint a kiskutya-kisbaba, csak azt hallgatják el bölcsen, hogy valaki bizony fizeti azt a közüzem tartozást, amit ő halmozott fel a társasháznak. Valahogy nem mutogatják a szomszédban lakó családot, aki szintén esetleg küszködik vagy szarul él, és még fizeti a nem fizetőkre eső közös költséget is a közös mérőóra miatt. Meg a hajléktalan jogait védeni is könnyű, ha még sosem éltek és szartak az ablakod alatt életvitel szerűen...

tiboru · http://blogrepublik.eu 2018.10.01. 11:46:05

@orient:

Az a helyzet, hogy nem foglalkozom úgy általában a külfödi fizetésekkel, csak a rendőrökét és katonákét szoktam megjegyezni. Ha már Németország: az átlagos rendőrfizetés ott (és ebben benen van a müncheni főfelügyelőtől kezdve a berlini őrmesterig mindenki, szóval elég nagy a szórás) évi 50 ezer euró. Ez persze a bruttó.

2018.10.01. 11:49:24

@orient:
Folyton megjelenik, hogy egyedi esetben mekkora hatalmas bért kapnak az eladók, aztán ezt érvként kivetítik az országra. Ehhez képest a tények:
en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_average_wage

Németeknél nettó átlagbér: 2302 euró
Itthon: 701 euró

Bruttó átlagbér:
3771 és 1054

Vásárlóerőparitásos:
2960 és 1741

A bérolló meg nálunk is megvan, a medián jóval alacsonyabb az átlagnál.

Karipapa01 2018.10.01. 11:50:42

Olvasgatva a kommenteket feltűnt, hogy sokan félreértelmezik a rendőr jelenlétét a kilakoltatásnál. Ugyanis a rendőr nem kilakoltat, hanem biztosítja a kilakoltatási folyamat törvényszerűségét. Ha minden simán megy nem avatkozik közbe, de ha nem, akkor akkor akár erő alkalmazásával is helyre kell állítania a törvényszerűséget. Ezért van a rendőr, ez a feladata!
Lehet, hogy szívből sajnálja a kilakoltatottat (vagy akár a zsebtolvajt, aki csak a hat gyerekének a holnapi reggelijét akarja biztosítani), de a törvényességet (a törvény erejű rendeleteket is) mindenképpen be kell tartani, tartatni, mert ez a társadalmi együttélés alapja. Neki ez a foglalkozása és ezért alkalmazzák. És ha ezt akaratlagosan nem teszi megbüntetik, hozzáteszem jogosan, mert akkor ő is törvénysértést követ el.
Ha a lakosságnak nem tetszik valamilyen törvény akkor indítványozhatja az általa megválasztott parlamenti képviselőnél annak módosítását. Ha pedig módosítják akkor a rendőr már a módosított törvény betartatását köteles biztosítani.
Hölgyeim és Uraim! A négy évente ismétlődő parlamenti választások nem arról szólnak, hogy a Fradi, vagy az Újpest a szimpatikusabb, hanem arról, hogy milyen életminőséget szeretnénk a következő négy évre. Itt kell keresgélni a változások lehetőségét, nem pedig a parlament által hozott törvények betartatásánál.

Sean MacTíre 2018.10.01. 11:51:35

@tiboru: nezd az utolso mondatot: "Szíves türelmüket és megértésüket kérjük, jelenleg nincs másik_" Ez lesz a kulcs. :)

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.10.01. 11:53:28

@tiboru: Mester, pusztán szerényen javaslok valamit. Kattints a nevem melletti linkre (másold be a linkkeresőbe, ha nem jön be) és gondolkodj el azon egy kicsit, ami ott írva vagyon. Ez nem a poszt reklámja, soha nem csinálok ilyet.

Ha ez összeesküvéselmélet, majd együtt röhögünk a paranoiámon.
Ha nem, akkor így legyen lottó ötösöm, hogy ez ennyire bejött.

Egyébként durva blogposztot írtál: és kétlem, hogy olyan sokan akadnak, mint én, aki az összes kommentet elolvasta. Írtam hosszú választ...de minek. Pláne mostmár. Részben elmondták előttem, részben annyira tisztelem a munkásságodat, hogy eszemben sincs vitatkozni...túl sok ebben az érzelem.

De azért azt nyilván te is tudod: egy olyan országban, ahol a nap 24 órájában ömlik a szar az olvasókra...az exindexről.... korrupció, bűn, teljes erkölcsi, szellemi, morális, etikai összeomlás, a bűn minden létező állami és politikai mocska, ott kissé nehéz a rendőröket pusztán leköpködött áldozatnak látni. Majd ha téged meg engem ütnek az utcán, hogy a Viktor megvalósíthassa az erdoganista szörnyországát (téged talán kevésbé, a múltad és a kapcsolataid okán, bár erősen beszólogatsz nekik) gondolkodj el ezen.

Annak idején a munkáslázadások vérbe fojtásánál is minde rendőr csak parancsot teljesített. Vajon mit érezhet egy rendőr ma, aki -teljesen jogosan!- végrehajt egy kilakoltatást, aztán hazamegy, és azt látja, hogy Polt Péter szerint, nincs itt semmi látnivaló, haladjanak tovább, és a stróman-oligarcha kiscsalád meg a csókosai annyi pénzt loptak el egy nap alatt, amiért neki 987 évet kéne dolgoznia?

Kit szolgálnak ők? Kit védenek ők? Mire esküdtek fel? Magyarországra, igazságra? Jogállamra? A Kormányzatra? Ez tényleg csak a rendőri esküről szól?

Akkor mindegy is.

Jöjjön, aminek jönnie kell.

dr. mesterséges színezék 2018.10.01. 11:55:24

@Sean MacTíre: Déja vu.
Az internettoról leszakadás se volt tervezettebb.

Karipapa01 2018.10.01. 12:02:45

@zord íjász: "Kit szolgálnak ők? Kit védenek ők? Mire esküdtek fel?"
A törvények betartására és a törvénytisztelő emberek védelmére.

Walrus The Inflexible 2018.10.01. 12:04:02

@zord íjász:

www.origo.hu/itthon/20181001-index-nem-elerheto.html

Vélelmezem, ha kormányzati befolyás alá vonás zajlana, az Origo hallgatna, viszont cikkeznek róla, a szokásos hangvételben.

dr. mesterséges színezék 2018.10.01. 12:05:03

@zord íjász: Az egyiptomi forradalom azért mehetett végbe, mert a katonaság nem volt hajlandó a rendőrséggel együtt verni a polgárt és lőni rá.

A rendőrség viszont kész volt Mubarak parancsára NEM teljesíteni az EGYÉB rendvédelmi feladatot, amikor az volt a cél, hogy a polgár visszasírja a rendet és fegyelmet. Nem egészen jött be nekik, mert a polgárok létrehozták a saját "polgárőrségüket". Aztán a rendőr vissza is tért a rendőrőrsre szolgálni és védeni.

A katona meg továbbra is, megszakítás nélkül katona maradt, bár már nem annyira jó katona, elvégre nem vert és lőtt együtt (pedig arra szent parancsot kapott, akutyaúristenit) a kötelességtudóan szolgáló, védő és verő-lövő rendőrrel.

De itt ilyen soha nem történhetne meg.
Lőne a katona is.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.10.01. 12:05:54

@Karipapa01: Akkor minden rendben. Én élek egy másik valóságban. Ez nem baj.

dr. mesterséges színezék 2018.10.01. 12:06:57

@Karipapa01: "A törvények betartására és a törvénytisztelő emberek védelmére."

Elakadtam az ÉS előtti résznél.
Attól tartok, nem csak én.
TISZTELET A TISZTELNI VALÓKNAK!

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2018.10.01. 12:13:47

Tiboru!
Közben eszembe jutott Izrael, IDF.

Ott ők járőröznek, állnak most a határon, razziáznak, biztosítják bírósági ítélet alapján a terrroista házánakrombolást etc. Kapnak is érte rendesen, civil szervezetek pld kamerát osztogatnak hogy felvegyék a kődobáló etc palasztint hogyan báncsék a zsidók. Kül és belföldi szervezetek is. (BDS etc)

Az egyre jobbra tolódó Netanyahu szervezet azóta a "hazaáruló" civil szervezetek betiltásával, elelhatetlenítésén próbálkozik. Ez a megoldás?

Karipapa01 2018.10.01. 12:14:03

@dr. mesterséges színezék: Ha a szexben is így teszel, azt mondom: hibázol! :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.10.01. 12:14:58

@Netuddki.:

"Mondjuk miért nem tudna a szakszervezet a vezetőséggel tárgyalni, hogy amíg ilyen kétes a kilakoltatások körülötti helyzet, addig a rendőrség felfüggeszti ezek végrehajtását."

A kilakoltatások körüli helyzet csöppet sem kétes. Minden esetben bírósági ítélet alapján történik a kilakoltatás. Nem hinném, hogy egy rendőrnek vagy akár a rendőrszakszervezetnek oka vagy joga lenne kétségbe vonni egy jogerős bírósági ítéletet, még kevésbé megtagadni a parancs végrehajtását. De ezt a poszt is egyértelműen leírja.

Lehet - sőt biztos -, hogy a törvények sem hibátlanok. De a szegény józsefvárosi családot vagy a posztban is említett Kolompár-családot rendszerint sok százezres vagy milliós közmű- és lakbértartozás miatt szokták kilakoltatni. Emellett halálbiztos vagyok, hogy mind a józsefvárosi, mind a Kolompár-családban mindig van pénz alkoholra és cigarettára. Jómagam legalábbis ezt tapasztalom a falunkban éló jópár cigány családnál: gyakran csak ún. vegetalevesre futja némi tésztával, de a napi zacskó vágott dohányra mindig van pénz. Ahol isznak, ott az alkoholra is.

Miért a számláikat rendesen fizető emberek fizessék a nemfizetők fogyasztását is a magasabb díjak (pl. hálózati veszteség) révén?

A hitelesek is tudták, hogy a svájci frank nem gyengülni fog a forinthoz képest. Miért a hiteleiket akár nélkülözések árán is rendesen törlesztők fizessék a magasabb kamatok révén a nemfizetők által okozott banki veszteségeket? (S itt most ne menjünk bele, mert messze vinne, hogy nálunk a bankok gennyesre keresik magukat, érdemes megnézni, mekkora nyereségük volt a válság éveiben Magyarországon.)

Valaki írt olyat, hogy az ismerőse 30 milliós tartozásából 138 millió lett. Ez csak úgy történhetett meg, hogy éveken át nem törlesztett egy fillért sem. Esetleg ezen felül nem fogadta el a forintosítást, ha frankhitele volt. Hülyének lenni állampolgári, sőt alapvető emberi jog, ám a következményeket viselni kell.

Az állam megtette azt, amit megtehetett a frankhitelesek megsegítésére, forintosította a frankhiteleket. Ezt nagyon helyesen tette, aztán ott van még az Eszközkezelő is. Ennél több segítség viszont már méltánytalan lenne a rendesen fizetőkkel szemben.

Őszintén szólva nem tudok részvétet érezni azok iránt, akik éveken át nem fizetik a tartozásaikat vag ya számláikat, lakbérüket.

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2018.10.01. 12:15:04

@nonolet: ha megyek kutyát sétáltatni, simán lefotózom neked a 40-es táblát, kanyarban, takarva.

telkoe 2018.10.01. 12:21:03

Par dolgot talan arnyalja a kicsit a kepet
1) A baloldal koruli aktivista csocselek mashol is komoly problema. Belehintaztak magukat az abszolut erkolcsi felsobbrenduseg elkepzelesebe es meg vannak gyozodnek, hogy mindent szabad akar meg a rendor ellen is. Ket pelda a nemetektol: G20 Hamburg, ott mar keszitettek a molotov koktelt es ajardalapokat a haztetokre hogy radobjak az az utcan levo rendorokre (ez mar nem kisebb pofozkodas, hanem halalos). Szerencsere nem a nemet deeszkalacios kisrendor ment utanuk, hanem az osztrak terrorelharitas rugta rajuk kerettel az ajtot, nem is volt gond az egyuttmukodessel.
Masik ami most is folyik, hambachi erdo, ott csuzlival lovik es szarral dobaljak a rendoroket.
2) Ugyanez a csocselek vonyit a leghangosabban hogy vedje meg a jogait rendor akit par oraja meg kutyazott. A ligetaktivista van a legjobban felhaborodva, hogy eppen nincs rendor aki oket vedi amikor a szorgos nappali rendorrelugatas utan ejszaka satrastol rugjak fel oket. Vagy akar a hambachi erdeiaktivistapicsa, aki felhaborodott azon hogy egy kicsit lerogzitettek egy fahoz gyorskotozovel amig kimegy belole az aktivistahiszti.

A jobboldali csocseleket sikerult mostanra eleg jol kordaban tartani, de a balos csurhe egyre gatlastalanabb lesz.

Karipapa01 2018.10.01. 12:22:28

@Hiryu 2,0: Ki takarta el a táblát? A rendőrök húztak rá zsákot?

Karipapa01 2018.10.01. 12:24:38

@Hiryu 2,0: Mégis mi köze van ennek a magyar adósok kilakoltatásához?

sinus67 2018.10.01. 12:27:55

@Zabalint:
Életek múlnak az igaz, de nem a rendőr a hibás! Ezt próbálom magyarázni.
Maradjunk akkor a közlekedésnél és a Te példádnál.
Satufékezik a mókus előtted! Miért teszi?
Mert:
1. Fogalma sincs milyen sebességgel lehet ott menni.
2. Tudja milyen sebességgel lehet menni, de gyorsabban ment. Lefekez, mert különben bünti van!

Mi következik ezekből? A szabályok be nem tartása. Ha ismered és betartod, nem kell satuzni, nem kell félni a büntitől. Ha meg satuzi előtted a birkája, akkor ne a rendőrt okold, mert traffizik.
Tudod engem is büntettek gyorshajtásért. Jó magyar forintokra és 4 hónapra bevonták a jogsimat. Eszembe nem jutott szidni a rendőrt. Ugyanis nem ő hajtott akkor, ott gyorsan, hanem én. Nem tartottam be a szabályokat.
A kilakoltatások esetében ugyanez a helyzet. Valakik nem tartotta be a szabályokat. Abba most ne menjünk bele, hogy a szabály, vagy annak retorziója igazságos, vagy sem. Az egy más fórum. Itt most a rendőrök felelősségéről van szó.
Nem a rendőr a hibás abban, hogy a hatályos törvényeknek megfelelően utasítást kapnak a kilakoltatásban való segítségre.
És meg mielőtt bárki sárdobálna, és lefideszesezne, ugyanez a véleményem a 2006-os eseményekről is.
Lehet a rendőr szenvtelen, lehet bunkó, stb. De az, hogy érvényt szerez a törvénynek, az a feladata. Akár igazságosnak érzik egyesek, akár nem!

Karipapa01 2018.10.01. 12:28:46

@telkoe: Azért azt el kell ismerni, hogy vannak redőri intézkedések, amikor a rendőrök túlspilázzák az intézkedést. Előfordult olyan is, hogy civilt bíztak meg e célból. Ugyan ritka, de azért szót kell emelni ellene. De ez nem tartozik a poszthoz.

Attilajukkaja 2018.10.01. 12:30:34

@dr. mesterséges színezék:
"azt viszont mondom, hogy 3 Orbán-kormány tett meg mindent annak érdekében, hogy a sodor egyirányú legyen."
Szerintem nem csak az Orbán kormányok, de hogy sokat tettek érte, az tuti!

"De én hiszek a véletlenekben."
Másban nem érdemes! :o)))

@nnnnnnnn:
"ezen jót röhögtem."
Egészségedre! Itt nem te vagy az egyetlen, aki kiröhögi a rászorulókat. :o(

@PiBá:
"Adatainkat kizárólag a Magyar Nemzeti Bank nyilvánosságra hozott statisztikáiból merítjük.
Bár nyilvános adat, mégis kevesek által ismert tény: Magyarországon 2001-ig nem lehetett lakossági devizahitelezést folytatni. Az első Orbán-kormány készítette elő és a Fidesz többségű parlament fogadta el a 2001. évi XCIII. törvényt, amely megszüntette a devizakorlátozásokat. Az igazsághoz hozzátartozik: ez a lépés részben uniós követelmény volt a csatlakozáshoz, így a lépés jogharmonizációs célokat is szolgált."
Köszönöm a pontos felvilágosítást és a linket!

"Persze akár már akkor bele lehetett volna írni a jogszabályba bizonyos feltételeket a devizahitelezés kapcsán, mint tették azt ebben az ciklusban."
Akár. Akár a rákövetkező kormányok is megtehették volna, de egyikük sem tette. A saruk is közös.

Xiarn 2018.10.01. 12:30:59

Hmm, érdekes kérdés ez a parancs, és azzal történő takarózás. Meddig lehet ezzel takarózni, illetve mi az a törvény, szabály, amit már nem teljesít senki. De nem is csodálkozom itt a mosdátáson és ezeken a kifogásokon.
Elég csak végigmenni a kerületen és az egyenruhások flegmán eldobott cigicsikkét nézni, vagy az utcára köpködéseiket. Így már érthető sok minden. Persze lehet mondani, hogy más is csinálja, de akkor minek az egyenruha:
Igen, szolgálat és védés nagy szavak, csak a kérdés az, hogy kit és hogyan, és úgy általában ki is.

Attilajukkaja 2018.10.01. 12:31:37

@telkoe:
"A jobboldali csocseleket sikerult mostanra eleg jol kordaban tartani, de a balos csurhe egyre gatlastalanabb lesz."
Ezt milyen konkrétumokra alapozod?

BiG74 Bodri 2018.10.01. 12:32:44

A rendőr csak azt érzi, amit az ország egy jelentős része, amikor pl. hazaárulónak bélyegzik, mert nem értenek egyet ork úrral és tolvaj sleppjével.
Elmegyünk választani és bár összességében többen vagyunk, amúgy semmit sem ér a szavunk. Sajnálom a rendőrt, akit köpködnek, de javasolnék egy gondolati váltást:
Akkor és ott, nem a rendőrt alakító Kovács és Halász stb. állampolgárt köpik le, hanem az egyenruhát és a testületet, amiért ilyenhez asszisztál. Kár ezen nyavajogni, pláne, hogy sokak szerint ez teljesen jogos. Pláne, hogy ezen sokak 2010 előtt nemzetgyilkosságot, és a kommunista diktatúra kiszolgálását látták ugyanezen eseményekben.
A rendőr az rendőr arc nélkül, ha ilyet csinál, köpködik, ha macskát ment, ünneplik.
2006 -ban miket mondtak rájuk? Rendőri túlkapások, mi?

telkoe 2018.10.01. 12:34:25

@Karipapa01: Biztos van olyan is. De a rendor ne legyen mar szabad celpont a vilagmegvalto unatkozo nyugdijasnak es chegevarapolos zsurpubinak mert az most olyan trendy rendort kopkodni.

dr. mesterséges színezék 2018.10.01. 12:34:52

@Attilajukkaja: '"A jobboldali csocseleket sikerult mostanra eleg jol kordaban tartani, de a balos csurhe egyre gatlastalanabb lesz."
Ezt milyen konkrétumokra alapozod?'

Nyilván arra, hogy Kubatov emberei nem önkényeskednek, hanem fegyelmezetten lépnek fel.
Nem úgy, mint a balos csürhe, ami még sípolni is képes, meg agresszívan lefejeltetni magát.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2018.10.01. 12:38:26

Szolgálati közlemény!

A gyorshajtásos témát (hol volt a tábla és hol a rendőrök) most már abba lehet fejezni, ha kérhetem. Szerintem kurvára ki lett vesézve, eddig nem szóltam, de most már elég, hogy ki hány méterre volt és mekkora sebességgel autózott, meg hogy satufékezett vagy nem.

Köszi.

dr. mesterséges színezék 2018.10.01. 12:39:41

@nonolet: "Magyarországon az AROPE mutatók mellett korábban a KSH, idén pedig a Policy Aganda számította ki a létminimum értékét. A létminimum számításban figyelembe veszik, hogy a gyerekeknek és az időseknek kisebb a felnőttekhez képest a tápanyagigénye így a létminimum értékek nem hasonlíthatók össze automatikusan az egy főre eső jövedelem nagysága alapján számított statisztikákkal. 2016-ban a létminimum egy fogyasztási egységre számított átlagos értéke havonta 88 619 Ft volt és a becsléseik szerint ennél az értékeknél alacsonyabb jövedelemből élt a lakosság 36%-a. "

Azért nem a KSH számította, mert megkérte a rezsim, hogy ha nem zavarja a kérés, és ráér nem számítani, akkor inkább ne számítsa.

Miért nem esznek kalácsot, nemde?

tiboru · http://blogrepublik.eu 2018.10.01. 12:39:53

Szolgálati közlemény 2.

Az indexes leállás meg gerillamarketing volt, nem kell baszarni. Hogy ez szerencsés ötlet volt-e, azon lehet vitatkozni, nekem mindenesetre a "jön a farkas!" mese ugrik be.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.10.01. 12:40:39

@tiboru: Már korábban is kellett volna a szigor ide, Mester. Te vagy a türelem angyali szobra. Az angyali türelem szobra.

gigabursch 2018.10.01. 12:42:04

Az biztos, hogy a rendőrséggel kapcsolatban nehéz érzelemmentesen nyilatkozni.

Egy kicsit visszábbkanyarodnék:
Sokan emlékeznek arra az esetre, amikor a motorosrendőr meghalt, mert a parancs az parancs, a motor meg életveszélyes volt és ő meg nem tagadta meg a parancsot. Holott meg kellett volna tennie. Most már nem teheti meg. Requiestat in Pacem.

Amire ezzel rá akarok mutatni az az, hogy az adott esetben van-e a rendőr annyi információ birtokában, hogy a parancs végrehajtása során eldönthesse, hogy végrehajtja, vagy kilép az állományból?
Amíg a motoros esetében szerintem egyértelműen ott volt minden ismeret az adott rendőr előtt (csak ő használta a motort), ezen esetekben nem vagyok meggyőződve arról, hogy kellően tájékozottak lennének a végrehajtó rendőrök.
S én ebben látom a legnagyobb problémát.

Ahogy adott esetben a lesben traffizó rendőrök is sokszor megtagadhatnák a parancsot, mert nem látszanak a táblák, stb, tehát a "játék" messzemenően nem korrekt.
Mert táblailag jól belátható út esetében aki van olyan hülye, hogy eldönget egy sebességkorlátozó tábla mellett az kapja meg a csekket, de rejtett, láthatatlan táblákra kivetni a bírságokat, mert a közút nem tartja karban - nonszensz.
Ugyanígy szerintem a rendőrök közvetve felelősek olyan csomópontokban az újabb és újabb (halálos) balesetekért, ahol egyszerűen leírják 42-edszerre, hogy az egyik-másik sofőr hibás volt, holott ennyiszer ugyanúgy ugyanolyan baleset van, akkor egyértelműen hibás a csomópont (Pl. Keszthely-elkerülő, 71-es úton a Rezi-elágazó.
Ilyen esetben nekik kéne már jelezniük a közút, stb. felé, hogy ezt a csomópontot építsék át, mert ez tarthatatlan, De ilyet nem tesznek. S ebből nekem az ilyen esetre csak az alábbi következtetések maradnak: Lusták, ostobák, hanyagok => szarháziak.
Szintén megtagadandó parancskör lenne, hogy forgalomtól elzárt területen trafizzanak. Lófaszt gyerekek! Onnan takarodjatok el.
Épp azért van elzárva, hogy az út geometriája miatt a beláthatóság megmaradjon. Ő meg ott várja a halált vagy a megnyomorodást egy egyszer elszabaduló rakott pótkocsi képében.
(ugye milyen ismerős az összes autópálya lehajtón?). Előbb-utóbb valamelyik hülye meg is fog ott halni. S ki lesz a hibás? Na véletlenül sem az a féreg, aki kiadta a parancsot, hogy márpedig Kovács tizedes ott kell(!) mérnie. Ezen vezetők közül még egyet sem ítéltek el, holott mindig is a fejitől bűzlik a hal.

Visszatérve:
Akinek van gyomra részt venni ilyen kilakoltatósdiban, ám tegye. Nyilván nem szívesen teszik. Akinek nincs, annak marad a parancsmegtagadás, erkölcsi alapon. A kivonulás esemény előtt. Egyben a gyors leszerelés. Ekkor még lehet.

telkoe 2018.10.01. 12:44:16

@Attilajukkaja: Kb a ciganygyilkossagok voltak az utolso komolyabb szervezett akciok (bar az meg a demokraciaban, hazudozos ferkobaro alatt volt nemi tisztazatlan titkosszolgalati hatterrel), utana mar csak jobbrol inkabb egyeni idiotak voltak.

Karipapa01 2018.10.01. 12:45:09

@telkoe: Igazad van ezt feljebb már leírtam. Ugyanakkor trendi köködni a szabályosan eljáró ápolónőt, orvost, mentőst, tanárt, BKV ellenőrt, MÁV alkalmazottat, tűzoltót, bolti pénztárost, biztonsági őrt, közterület felügyelőt... és mindenkit. Az internetes közösségi csoportokban ez ma már nélkülözhetetlen :D

Éva K Szilágyi 2018.10.01. 12:45:16

@Sean MacTíre: Nos nem fotelből írok ez tény. :) Sőt fotelforradalár se vagyok, elég sokszor szemeztem már a velem szemben álló rohamosokkal, rendőrökkel! legutóbb már csak sírni tudtunk, amikor a jégesőtől át ázva a parlamet előtt jöttünk rá , hogy baromira,és nem először, de piszkosul átvert bennünket orbán! Nem nyelek le semmiféle pirulát, és ha kell hát legyen polgár háború, másképp nem fog orbán távozni. Ha vér kell ahhoz hogy újra rend legyen szivesen fel áldozom magam, mert nekem már nincs mit veszítenem. De van 4 gyerekem, és 4 uokám, akikért ölök halok! Úgyhogy nincs pirula lenyelés! de teljesen el tértünk az eredeti témától!

Attilajukkaja 2018.10.01. 12:46:19

@telkoe:
"Kb a ciganygyilkossagok voltak az utolso komolyabb szervezett akciok (bar az meg a demokraciaban, hazudozos ferkobaro alatt volt nemi tisztazatlan titkosszolgalati hatterrel), utana mar csak jobbrol inkabb egyeni idiotak voltak."
Értem, és most milyen szervezett baloldali akciók vannak?

2018.10.01. 12:48:00

@sinus67:
Ami pedig a kilakoltatásokat illeti, ahogy korábban leírtam, én sem a rendőröket, sem a kilakoltatást elrendelőket nem hibáztatom, mert ezek a kilakoltatások, ahogy mondod, azután történnek, hogy a bérlő/hitelfelvevő nem fizetett.

Nyilván ha az lenne, hogy egy késve kiküldött csekk be nem fizetése miatt lakoltatnának ki valakit (nyilván ilyen nincs, ez nem pár napos procedúra), akkor nem értenék egyet a kilakoltatással sem, ahogy a sunyi trafizással sem, aminek szintén semmi köze nincs a szabályok betartatásához.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2018.10.01. 12:49:15

@zord íjász:

Van benne egy felesleges .com a https után :-)

Attilajukkaja 2018.10.01. 12:49:41

@dr. mesterséges színezék:
"Nyilván arra, hogy Kubatov emberei nem önkényeskednek, hanem fegyelmezetten lépnek fel."
Nyilván! :o)

"Nem úgy, mint a balos csürhe, ami még sípolni is képes, meg agresszívan lefejeltetni magát."
Ja tényleg, a sípolás! Meg talán a kockásingezés, meg hasonló szörnyűségek, amelyek még a cigánygyilkosságoknál is borzalmasabbak.

GiaMarie 2018.10.01. 12:50:51

@dr. mesterséges színezék: Nekem ezek az értékek mindig annyira furcsák. Az a része, hogy mit foglal magában főként. Nevezz nyugodtan igénytelennek, de kb ennyiből hozom ki a hónapot két főre rezsivel, kajával és tankolással együtt, teljesen önként és dalolva. Többet keresek ennél, de LÉTMINIMUMRA nehezemre esne elkölteni, a fennmaradó összegek mennek az olyan "luxus" dolgokra, mint étterem, programok, utazás, megtakarítások. De hogy 2016-ban két főre 160.000 Ft lett volna a létminimum, azzal kapcsolatban erősek a fenntartásaim. Ebbe lakáshitelt is számolnak? Egyáltalán hogy jön ki. Egy főre 90.000 kevés (ha lakáshitelt nem számolunk, akkor is, hiszen a villanykörte nem fogyaszt kevesebbet, ha egy ember ül alatta), kettőre 180.000 viszont számomra már nem létminimum kategória, és ezzel természetesen nem arra akarok kijönni, hogy habzsidőzsi lenne, de messze nem nyomor széle.

telkoe 2018.10.01. 12:52:58

@Attilajukkaja: Mintha arrol szolna poszt hogy a kilakoltasokra sikerul odaszervezni a rendorgyalazo-kopkodo aktivista sopredeket.

Attilajukkaja 2018.10.01. 12:53:22

@Zabalint:
"Ami pedig a kilakoltatásokat illeti, ahogy korábban leírtam, én sem a rendőröket, sem a kilakoltatást elrendelőket nem hibáztatom, mert ezek a kilakoltatások, ahogy mondod, azután történnek, hogy a bérlő/hitelfelvevő nem fizetett."
Ezzel például én is egyetértek. Csak egy emberségesebb eljárást várnék velük szemben, hogy ne maradjanak az utcán vagy vegyék gyámságba a gyerekeket. De ezt már írtam korábban. :o)

CyberPunK 2018.10.01. 12:54:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A hitelesek is tudták, hogy a svájci frank nem gyengülni fog a forinthoz képest."

Igen, de ilyen helyzetben ugye csökkenie kellett volna a CHF alapkamatnak. Ja, az csökkent is, csak a bankközi nem, az emelkedett. El is meszeltek nem kevés bankot ezért. Mármint nyugaton. Az is elég beszédes, hogy milyen törlesztő emelkedés volt más K-Európai orszagban és mennyi nálunk. Erre azért elég nehéz azt mondani, hogy a hitelfelvevő tehet csak erről, faszért adósodott el.

dr. mesterséges színezék 2018.10.01. 12:56:43

@telkoe: "utana mar csak jobbrol inkabb egyeni idiotak voltak."

Nyakót is is egy darab idióta galeri gátolta, egy darab szervezetlen fideszes matróna érdekében.

ninimimi 2018.10.01. 12:58:11

"Kovács őrmester általában nem önként jelentkezik arra, hogy... "
De rendőrnek önként jelentkezett nem? Magánemberként. Amikor még lehetett véleménye arról, ami az országban folyik. S ha közben szerinte is alapvető változás történt, újra lehetne magánember, akit nem lehet parancsokkal a nép ellen kényszeríteni.
Ha nyilvánvaló emberiességi normák megsértése a tét, akkor a "parancsra tettem" még sorozott katonák esetében sem működik, próbálták sokan.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.10.01. 12:59:31

@gigabursch:

Mi a probléma az évek óta nem fizető lakó kilakoltatásával? Több ilyen esetről olvastam már az indexen is. A séma szinte mindig ugyanaz: nem fizeti a lakbért, ezért haladékot, részletfizetést kap, de aztán azt sem fizeti. Közben persze lelakja a lakást, de panaszkodik, hogy ennyit kell(ene) fizetnie egy ennyire lepusztult (gyakran általa lepusztított vagy lepusztulni hagyott) lakásért. A közművek már rég ki vannak kapcsolva, mert azokat sem fizeti hosszú ideje.

Nagyon szép. hogy ekkor pár filantróp személy élőláncot alkotva próbálja megakadályozni a kilakoltatást. Azért kíváncsi lennék, ezek közül ki mennyivel támogatná havonta rendszeresen a kilakoltatandó személyt?

Olyat is láttam, ahol szegény kilakoltatandó szívszaggatóan panaszkodott, de a kezében ott parázslott a cigaretta. Manapság egy doboz cigaretta ezer Ft körül van, ha jól tudom (én magam nem dohányzom). Talán először a lakbért fizetné, utána a cigarettát, nem? Ugyanez áll az alkeszekre is.

dr. mesterséges színezék 2018.10.01. 12:59:47

@Attilajukkaja: Step 1.: Illegálissá teszük a hajléktalan státuszt.
Step 2.: Kibasszuk a családot a betonra.

Kéne most pár dologház. A polgárosodás kimaradása mián úgyis kimaradt a korszakot jellemző magyar irodalom is, pedig Dickensek nekünk is járnak.

Attilajukkaja 2018.10.01. 13:01:00

@dr. mesterséges színezék:
"Nyakót is is egy darab idióta galeri gátolta"
Szerintem az egész országot egy idióta jobboldali gátolja most is a haladásban.

GiaMarie 2018.10.01. 13:01:08

@CyberPunK: Mindeközben most, mikor megszigorítják mától, hogy az átlagfizetés környéki keresetek esetében a hitelkitettség ne lehessen több (ha jól emlékszem) 30%-nál, akkor megint ott sippognak a jogvédők meg civilek, és utcára vonulnak tüntikézni, hogy a lakhatás a gazdagok kiváltsága fúúúúj. Mert ugye mennyire ördögtől való már, hogy jogszabályilag próbálják megvédeni a hülyéket önmaguktól. Nem-nem, abból köszönjük, nem kérünk, majd amikor nem tudjuk fizetni, akkor menCSen meg az állam, mindenjár, a civil meg leköpi a rendőrt.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.10.01. 13:01:13

@tiboru: Ez fura. A blog.hu generálja a linket, és csak bemásolom az adminba, eddig mindig hibátlanul működött, amikor linket cseréltem a nick mellett.

Vagy talán nem is olyan fura, illeszkedik a képbe. :-)

Ha átmásolod a linkkeresőbe, akkor simán bejön, de hagyd, ne töltsd vele az időd. Mondom, jöjön, aminek jönnie kell.

2018.10.01. 13:01:31

@Attilajukkaja:
Akkor ha már a gyerekekről papolsz, nézzük a dolgok másik oldalát. Rengeteg ismerősöm van, akik fiatal diplomások, huszonévesek vagy kora harmincasok, még keresett területen dolgozók is, akik jópár éve gyűjtenek lakásra, gyereket is szeretnének, de nem akarnak másfél szobás albérletben gyereket vállalni, mert nem felelőtlenek. Na ők jövedelmileg elvileg nem rászorulók, de akkor ezek szerint az ő adójukat is toljuk bele a szociális bérlakasokba, hogy azok, akik képzetlenek, és a töredék jövedelmük sincs, gyerekeket nevelhessenek? A csúnya gyámhatóság meg nehogy elvegye olyan szülőktől a gyerekeket, akik saját forrásból még saját magukat sem tudnák fenntartani.

dr. mesterséges színezék 2018.10.01. 13:01:56

@Karipapa01: Az. Nem szabad keverni a jogi ismeretet és a lelkiismeretet.
Sokaknak megy is egy életet végigélni pusztán az elsővel.

dr. mesterséges színezék 2018.10.01. 13:02:58

@Attilajukkaja: Ott a pont... mármint a jobboldali kitételt leszámítva. Neki oszt mindegy. Most ez.

Nancsibacsi 2018.10.01. 13:03:18

@Netuddki.: "Viszont, ha egy csaló téged átvág, akkor ne már a károsultat ekézd, te nagyon okos, te!

Félreértések elkerülése végett én nem vagyok ilyen helyzetben, de piszkálja a csőrömet a nyilvánvaló igazságtalanság."

Nem, itt a csaló senkit se vágott át: itt a bank azt mondta, hogy figyelj öreg, a reális az lenne, ha 200 ezret fizetnél havonta, de "okosba" megoldjuk, hogy csak 100-at kelljen. A részletek meg nem érdekelték a "károsultakat" - ahogy a lopott szajré esetén se kérdezi senki se, hogy miért kerül felébe.

Karipapa01 2018.10.01. 13:03:27

Tisztelettel kérem azokat a kommentelőket, akik a közlekedési szabálysértés ügyében foglalkoznak, hogy ne offolják szét a bejegyzést! Lehet, hogy nekik ez fontos dolog, de más bejegyzéshez, poszthoz tartozik. Köze nincs a kilakoltatáshoz!

Attilajukkaja 2018.10.01. 13:04:19

@dr. mesterséges színezék:
"Step 1.: Illegálissá teszük a hajléktalan státuszt.
Step 2.: Kibasszuk a családot a betonra."
Szerintem nem a státuszt tették illegálissá, hanem az életvitelt. Nyugodtan lehet bárki hajléktalan, ha éppen az tetszik neki, csak ne legyen szem előtt.

dr. mesterséges színezék 2018.10.01. 13:04:29

@GiaMarie: A lényeget felejtetted ki: a prosztónak is kéne valahol laknia, és ARRA nincs megoldás. Mán az utca SE.

dr. mesterséges színezék 2018.10.01. 13:05:57

@Attilajukkaja: Jóvanna... ércsük mi egymást.
Más kérdés, hogy 93ezer nkm-en nem is egyszerű senkinek a szeme előtt nem lenni. Ezt igazolják a településszéli bózótosok razziái.

ludwigvan 2018.10.01. 13:06:02

@tiboru: "egyetlen rendőr sem dolgozhat olyan ügyben (tökmindegy, hogy bűnügy, kilakoltatás vagy baleset), amelyben hozzátartozója bármilyen minőségben érintett, vagy az ő (mm a rendőr) elfogulatlanságához a legkisebb kétség is fér."

Tehát lehet elfogultságra hivatkozva megtagadni a parancsot? Ma az egész ország az utcaseprőtől a miniszterelnökig kiskapukat keresgél. Tessék, itt van a zsaruk kiskapuja, és akkor nem fogják köpködni őket.

Szerintem, az van, hogy a kis rendőrök a "csak a szar munkámat végzem, a hülye civilek meg szemétkednek velem" alapállásból látja a dolgot. Meg kéne fordítani a szemléletet, kicsit gondolkodni kéne - és azt mondani, hogy inkább nem végzek erkölcsileg megkérdőjelezhető munkát. Ehhez nem kell felmondani: beteget jelentek, összeférhetetlenséget jelentek, átkéretem magam máshová, stb. - biztos van még lehetőség. Esetleg: a civilek ellenállása miatt nem lehetett teljesíteni a feladatot. Hm?

Karipapa01 2018.10.01. 13:06:09

@dr. mesterséges színezék: A törvény a társadalmi együttélés alapja! Már z ókorban is voltak törvények, nem potyára. Ha a lelkiismeret úgy diktálja lehet módosítani a törvényeket. De az érvényest betaírtani kötelező!

Móg 2018.10.01. 13:06:21

DE! az őrmester és a főtörzs is önként jelentkezett,egy olyan testületbe amely 10 %-ban az állam erőszakszervezete{ez a rendőri munka} 90%-ban pedig az orbáni maffia őrző-védő,behajtó,végrehajtó katonája.Sajnos a feladat hatékony ellátásához rendszeresen törvényt sért akár parancsra,akár mert megteheti.

dr. mesterséges színezék 2018.10.01. 13:07:18

@Karipapa01: "Ha a lelkiismeret úgy diktálja lehet módosítani a törvényeket"

Most mondom, hogy nincs.

CyberPunK 2018.10.01. 13:07:27

@GiaMarie: Ez igaz, és jogos is amit írsz. De attól még tény, hogy a PSZÁF-t pont feleslegesen tartottuk fent.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2018.10.01. 13:09:07

@magwas:

Bettina show? Jézus ereje... No offence, de nem, köszi, inkább nem :-)

IdomitottFoka 2018.10.01. 13:11:21

@CyberPunK: " de ilyen helyzetben ugye csökkenie kellett volna a CHF alapkamatnak"

Nincs ilyen összefüggés, a CHF/HUF elmozdulást miért kellene a svájci jegybanki alapkamatnak lekövetnie?

ninimimi 2018.10.01. 13:11:23

@Nancsibacsi: Nem, nem így volt, ez a csúsztatás! Hiába tudta a hotel felvevő a deviza alapú hitel kockázatáról. A bank világosan, de szigorúan CSAK SZÓBAN közölte a legtöbb esetben, hogy nem ad hitelt más konstrukcióban. Voltak annyira cinikusak, hogy sokszor befogadták a forint alapú hiteligényt, de elutasították, ahogyan ígérték. Tipikus rosszhiszemű visszaélés az erőfölénnyel.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.10.01. 13:11:24

@Attilajukkaja:

"emberségesebb eljárást várnék velük szemben, hogy ne maradjanak az utcán vagy vegyék gyámságba a gyerekeket."

A gyerekeket bizony állami gondozásba veszik, majd lehetőség szerint nevelőszüőkhöz adják, így nyitott kapukat döngetsz.

Az utcán többnyire nem maradnak, mert vannak rokonok. Vagy ott vannak a hajléktalanszállók, felerészt üresen állnak.

A kilakoltatások pedig igenis emberséges módon zajlanak. Az indexen láttam egy videót egy újpesti kilakoltatásról, nem "hivatalos" videó volt. A rendőrök úgy bántak az élőlánc tagjaival, mint a hímes tojással. Udvariasan, finoman vitték ki őket, semmi erőszak nem volt.

Nemrég egy nő összeesett kilakoltatás közben. Na igen, összeesést én is tudnék produkálni, nem nagy művészet. A tettetést az is igazolja, hogy a kihívott mentőnek végül semmi dolga nem akadt, semmmi ellátásra nem volt szüksége a nőnek. Nyilván csak elengedte magát, nem akart saját lábán kimenni.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2018.10.01. 13:12:01

@Karipapa01:

Én már elkezdtem törölni a figyelmeztetésem után keletkezett közlekedési posztokat. Az érintett kommentelőket még nem moderáltam ki, de ha folytatják, az következik.

Attilajukkaja 2018.10.01. 13:12:07

@Zabalint:
"Akkor ha már a gyerekekről papolsz"
Nem papolok semmiről!!!

"Rengeteg ismerősöm van, akik fiatal diplomások, huszonévesek vagy kora harmincasok, még keresett területen dolgozók is, akik jópár éve gyűjtenek lakásra, gyereket is szeretnének, de nem akarnak másfél szobás albérletben gyereket vállalni, mert nem felelőtlenek."
Másfél szobás lakás nem elég egy gyerekhez? Hú, de finnyásak az ismerőseid!

"akkor ezek szerint az ő adójukat is toljuk bele a szociális bérlakasokba"
A kormány azoknak ad adókedvezményeket, akiket fontosnak tart. Ez mindig is így volt.

"hogy azok, akik képzetlenek, és a töredék jövedelmük sincs, gyerekeket nevelhessenek?"
Sajnos a gyereknevelési kormánypolitika nem lehet jövedelemfüggő, főleg, amikor annyira hangoztatják, hogy fogy a magyar.

"A csúnya gyámhatóság meg nehogy elvegye olyan szülőktől a gyerekeket, akik saját forrásból még saját magukat sem tudnák fenntartani."
A törvény szerint nem szabad családokat szétválasztani szegénységi okokból. Ez a MOSTANI törvény.

Karipapa01 2018.10.01. 13:14:30

@tiboru: Oké, csak nem akartam, hogy szétoffoljuk a posztot. Itt egy fontos kérdésről beszélgetünk és nehogy már a nagymama bal bütykének az orvosi ellátásánál kössünk ki. Ezért kértem.. :)

dr. mesterséges színezék 2018.10.01. 13:14:35

@Móg: Pedig de szép gondolat is volna, hogy egy olyan szendvics fogyasztásával, amelynek Don Pintér - Gergényi "Mutassátok meg nekik! Elszámolni nem kell." Péter - Don Pintér a hozzávalója, pont egy korrekt rendőri szervezet jön létre.
Az angol bobbyk követelik a recept brit honosítását.

ninimimi 2018.10.01. 13:14:35

@ninimimi: javítás :
Hiába tudott a hitelfelvevő a deviza alapú hitel kockázatáról...

tiboru · http://blogrepublik.eu 2018.10.01. 13:14:46

@ludwigvan:

Nem érted az elfogultságra/érintettségre való hivatkozás lényegét. Milyen elfogultságot jelentsen be a rendőr egy olyan kilakoltatásnál, ahol senki nem a rokona, ismerőse?

Tényleg ilyen nehéz lenne felfogni?

2018.10.01. 13:19:43

@Attilajukkaja:
"Másfél szobás lakás nem elég egy gyerekhez? Hú, de finnyásak az ismerőseid!"

Segítek: nincs semmilyen lakásuk,nlakasra gyűjtenek, addig bérelnek. De amúgy igazad van, hülyék, inkabb vallaljanak be 3 gyereket a semmire, majd azokra hivatkotva követeljék a szociális bérlakást. Ha túl magas a jövedelmük, majd elmennek közmunkásnak...

"A kormány azoknak ad adókedvezményeket, akiket fontosnak tart. Ez mindig is így volt. "

Ja, csak nem a kormánynak van pénze, hanem az adófizetőknek.

"Sajnos a gyereknevelési kormánypolitika nem lehet jövedelemfüggő, főleg, amikor annyira hangoztatják, hogy fogy a magyar."

Ok, tehát akkor a társadalom egy része tanuljon, dolgozzon, és fizessen azoknak a családoknak, akik semmire be merték vallalni a gyerekeket, míg maguknak sosem lesznek gyerekeik, mert nem futja rá?

"A törvény szerint nem szabad családokat szétválasztani szegénységi okokból. Ez a MOSTANI törvény."

Ha elissza a szülő a csaladi pótlékot, az például szegénységi ok?

Karipapa01 2018.10.01. 13:20:42

@dr. mesterséges színezék:
"Ha a lelkiismeret úgy diktálja lehet módosítani a törvényeket"

Most mondom, hogy nincs.

ÉRTETTEM PROFESSZOR ÚR! :D

Attilajukkaja 2018.10.01. 13:22:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"A gyerekeket bizony állami gondozásba veszik, majd lehetőség szerint nevelőszüőkhöz adják, így nyitott kapukat döngetsz."
Nem erre mondják, hogy nyitott kapukat dönget valaki. Épp az a bajom, hogy ez a gyakorlati eljárás, pedig a törvények azt mondják, hogy szegénység miatt nem szabad szétválasztani családokat.

"Vagy ott vannak a hajléktalanszállók, felerészt üresen állnak."
Na ezt meg honnan vetted? Baromi nehéz bejutni egy hajléktalan szállóra, főleg, ha nem vagy egyedül!!!!!!!

"A kilakoltatások pedig igenis emberséges módon zajlanak."
Látjuk, mennyire.

"nem "hivatalos" videó volt. A rendőrök úgy bántak az élőlánc tagjaival, mint a hímes tojással."
Nem az élőláncot lakoltatják ki! :o)))))))

"Nemrég egy nő összeesett kilakoltatás közben. Na igen, összeesést én is tudnék produkálni, nem nagy művészet."
Neked biztosan megy a színészkedés (ezt látjuk!), mert a művészfoteledből bele sem gondolsz, milyen lehet kikerülni az utcára.

"semmmi ellátásra nem volt szüksége a nőnek. Nyilván csak elengedte magát, nem akart saját lábán kimenni."
Nyilván. Micsoda egy szégyentelen nőszemély! Még rosszul is lesz a kilakoltatása közben. Hár mit képzel magáról? Hát hova züllik már ez a nagy népnemzeti keresztény ország?

Melee 2018.10.01. 13:25:28

@Attilajukkaja: "Ilyet szerencsére senki nem követelt! Csak annyit, hogy ne az utcára rakják ki a családokat. Tényleg annyira nehéz ezt megérteni?"

Nem nehéz megérteni. A gond az, hogy nem látom a hozzászólásodban a megoldási javaslatot. Hova rakják a kilakoltattakat, ahol biztosított az, hogy anyagilag a kenyér árán túlmenően is hozzájáruljanak a saját megélhetésükhöz? Ugyanis jelen kilakoltatás abból ered, hogy ezt nem tették.
Tessék letenni egy világos, életképes programtervet erre, és én támogatni fogok minden olyan kezdeményezést, ami azt akarja sikerre vinni. De számomra a ne rakjuk az ingyenélőket az utcára, mert szegények olyan szánalmasak mantra karcsú. Nem csak jogok vannak, hanem kötelességek is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.10.01. 13:28:29

@Attilajukkaja:

"Sajnos a gyereknevelési kormánypolitika nem lehet jövedelemfüggő, főleg, amikor annyira hangoztatják, hogy fogy a magyar."

Részben igenis annak kell lennie, hogy ne azok legyenek a fő kedvezményezettek, akik - bocsánat, hogy a blog stílusához nem való szót használok - a farkukból élnek. Ezt szolgálja pl. a családi adókedvezmény: minél jobban keresel, vagyis minél többet teszel az adódból a közösbe, annál többet kapsz vissza. De ugyanez áll a CSOK-ra, diákhitel-elengedésre stb. is.

Az államnak nem lehet célja azok szaporodásának elősegítése, akik magukhoz hasonlóan haszontalan embereket nevelnek a gyerekeikből. Nem kell mondani, tudom, hogy náci vagyok. :DD

"A törvény szerint nem szabad családokat szétválasztani szegénységi okokból. Ez a MOSTANI törvény."

Viszont namcsak szabad, hanem kötelező is, ha a gyerek lakhatása nincs biztosítva. Nehogy már azért lakhasson valaki lakbér- és közüzemiszámla-fizetés nélkül, mert van gyereke.

Mellesleg az ilyen körülmények között élő gyereknek is legtöbbször jobb, ha nevelőszülőkhöz kerül, hiszen egy fűtetlen, lerobbant lakásban, sokszor kikapcsolt áram és víz mellett sem az egészsége, sem a megfelelő iskolai tanulása nincs biztosítva.

dr. mesterséges színezék 2018.10.01. 13:28:47

@Karipapa01: Csak doktor... ha jól emlékszem... bár lehet, hogy visszaadom, mert bár bíztam én a beígért, lelkiismeretes doktorálásban, mint az egyéni nyugdíjszámlában, már kezdek kételkedni. ;)

Attilajukkaja 2018.10.01. 13:29:45

@Zabalint:
"Segítek: nincs semmilyen lakásuk"
Hát nem azt írtad, hogy azt bérlik? Vagy jelenleg az utcán laknak?

"hülyék, inkabb vallaljanak be 3 gyereket a semmire"
Mi az, hogy a semmire? Gyűjtögessenek csak, de másfél szobában tök jól elfér egy gyerek. Vagy azonnal hármas ikreket terveznek?

"majd azokra hivatkotva követeljék a szociális bérlakást."
Ez is egy lehetőség, az ő választásuk.

"Ha túl magas a jövedelmük, majd elmennek közmunkásnak..."
Mert kirakják őket és visszaveszik közmunkára, mint több helyen is teszik?

"Ja, csak nem a kormánynak van pénze, hanem az adófizetőknek."
Jaj, ez fájt!

"Ok, tehát akkor a társadalom egy része tanuljon, dolgozzon, és fizessen azoknak a családoknak, akik semmire be merték vallalni a gyerekeket, míg maguknak sosem lesznek gyerekeik, mert nem futja rá?"
Igen. Ez mindig is így működött. Az ellen kellene tenni, hogy az emberek nem vállaljanak be gyerekeket a "semmire".

"Ha elissza a szülő a csaladi pótlékot, az például szegénységi ok?"
Ha alkoholisták a szülők, az más elbírálás alá esik.

GiaMarie 2018.10.01. 13:29:57

@dr. mesterséges színezék: Ezt kisváros szintjén tudom nézni neked. 30.000-es város, van hajléktalanszálló, a főút mentén. Én munkából hazafele mindig nagy ívben balra kanyarodok egy kisutcából, így napi szinten töltök hosszas perceket a hajléktalanszálló kapuját bámulva. Sokszor lepődtem már meg -szintén kisvárosi sajátosság, sok embert ismersz látásból - hogy olyanok állnak ott, akikről meg nem mondanám, hogy hajléktalanok. Napi szinten látom őket létezni, tisztességes, rendes, normális emberek, némelyiket még külsőre sem mondanám szegényesebbnek az átlag melósnál. Nos, őket nem is bántja senki. Én olyanról még nem hallottam, hogy random padon ülő tisztességes embert igazoltatott volna a rendőrség, és hurcolta volna el, mert nincs lakcímkártyája. Ugyanakkor viszont igenis elvárom, hogy a padon kannásborozó, játszótéren hugyozó-szaró egyedeket vigye el a rendőr. Főként egy olyan városban, ahol értékelhető hajléktalan ellátás van. Kicsiny városunkban nemrégiben alaposan visszanyalt a fagyi: gyolcsszoknyás-tarisznyás turbojogvédő polgártárs - aki több harcias kirohanást is intézett a hajléktalanság kriminalizálása ellen a facebookon - ablaka alá telepedett egy ilyen véglényekből álló csapat. A hölgy most azon van mérhetetlenül felháborodva, hogy az önkormányzatnál valaki kissé gúnyos válaszlevelet írt számtalan panaszlevelére válaszul, melyben feltette burkoltan a kérdést, hogy akkor most ő valóban azt szeretné, hogy ha azon jogszabály mentén tüntetnék el a hajléktalanokat az ablaka alól, aminek alkalmazása ellen néhány hónapja ő maga, írásban, aláírva panaszkodott a jegyzőnél védencei jogaira hivatkozva? Hát, bizony-bizony, ilyen ez.

BiG74 Bodri 2018.10.01. 13:30:09

@ninimimi:
Nálam kerek perec le volt írva 5 MFt -ig forint alapú, felette deviza.
Egy időben vettem fel hitelt ismerőssel, aki hülyének nézett, hogy akkor miért vettem fel csak 5 mFt-ot? Ő 16 -ot kért, de mivel adták, elfogadta a 18-at frankban. Ráadásul a múltbeli deviza árfolyamok miatt csökkenő törlesztővel számolt, bár figyelmezettem, hogy irreális elvárásai vannak forint - frank árfolyam alsó szintjével. Gazdasági buktával akkor senki nem számolt.

De, hogy jön ez a kilakoltatásoknál részt vevő rendőrökhöz?

Karipapa01 2018.10.01. 13:30:43

@Melee: Mégis hova tegyék a kilakoltatott családot? Ez itt nem Norvégia, vagy az EAK !!! Ki a fészkes fene tudja biztosítani az ingyen lakhatásukat főként úgy, hogy nem egy-két családról van szó! Csak mantrázol, de ötleted nincs.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.10.01. 13:31:36

@Attilajukkaja:

"Neked biztosan megy a színészkedés (ezt látjuk!)"

Próbáld meg személyeskedés nélkül.

Karipapa01 2018.10.01. 13:32:46

@dr. mesterséges színezék: Nyugi! Amíg nem lakoltatnak ki, addig ne add vissza! :D Jó lesz az még valamire... :D

dr. mesterséges színezék 2018.10.01. 13:32:56

@Attilajukkaja: Sokkal kevesebért ájultak már el nők és játszottak meg elájulást - tkp. baromira mindegy, hogy melyik: az első egy tudattalan reakció a tragédiára, a másik egy tudatos, még szalmaszál se próbálkozás.

2018.10.01. 13:33:47

@Attilajukkaja:
A probléma az álláspontoddal az, hogy idővel lelépnek azok, akik a gyerekekre hivatkozással elért ingyenélést finanszírozzák.

cavalry 2018.10.01. 13:35:33

@$pi$: "Én konkrétan elkótyvetyéltem a lakást, amiben laktam, mert már nem bírtam tovább a zajt, amit a szomszédom (szomszédaim) műveltek.
Idézet: "Lehet hogy neked nem mondta a mamád, hogy vannak dolgok amiket csak erőszakkal lehet elintézni" USA biztonsági cég jelmondata.
Tehát jól kellett volna pszichológiailag kezeltetned a kedves szomszédot specialistákkal hogy tanuljanak rendet. Olcsóbb lett volna mint ami bekövetkezett.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2018.10.01. 13:35:54

@Melee: Csak az asztalt tudja verni ez a meg nem értett zseni. De akkor invitáljon a lakásában idegeneket első körben...

dr. mesterséges színezék 2018.10.01. 13:37:29

@Karipapa01: Biztosan nem Norvégia. Ott még a nemzeti csapat is beéri egy 30 ezres stadionnal.

Attilajukkaja 2018.10.01. 13:37:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Részben igenis annak kell lennie"
De nem az. Tessék benyújtani egy javaslatot arra nézve, hogy ki vállalhat Magyarországon gyereket, és ki nem. Én sem bánnám, ha ez szabályozva lenne.

"Ezt szolgálja pl. a családi adókedvezmény: minél jobban keresel, vagyis minél többet teszel az adódból a közösbe, annál többet kapsz vissza. De ugyanez áll a CSOK-ra, diákhitel-elengedésre stb. is. "
ez rendben is van.

"Az államnak nem lehet célja azok szaporodásának elősegítése, akik magukhoz hasonlóan haszontalan embereket nevelnek a gyerekeikből."
Akkor ne segítse elő. Tessék megmondani, kiket kell sterilizálni és kinek van megengedve az utódnemzés. Vagy hogyan másképp gondoltad?

"Viszont namcsak szabad, hanem kötelező is, ha a gyerek lakhatása nincs biztosítva."
Így játsszák ki a hatóságok a törvényt.

"Nehogy már azért lakhasson valaki lakbér- és közüzemiszámla-fizetés nélkül, mert van gyereke."
Miért ne? Erre vannak a hajléktalan szállások.

"az ilyen körülmények között élő gyereknek is legtöbbször jobb, ha nevelőszülőkhöz kerül"
Te csak tudod! Biztosan behatóan foglalkoztál a témával egész életedben. Biztosan csupa hülye hozta a törvényeket, amelyek kimondják, hogy a család szétválasztása szegénység miatt erkölcstelen és nem jogos.

IdomitottFoka 2018.10.01. 13:37:53

"létezik a bejelentett tüntetés intézménye, tessék kimenni kétmillióan az utcára és békésen tiltakozni, azt szabad"

Akik anyázták a rendőröket, éppenséggel kimentek az utcára, és békésen tiltakoztak. Ha kétmillióan lettek volna, nem is lett volna kilakoltatás, az tutiisten. Ha ez annyira zavarja a rendőröket, akkor nem voltak felkészítve, ez a parancsnokuk sara, ha utólag nagyon szarul érezték magukat sokáig, az meg a rendőrségi pszichológusé.

Attilajukkaja 2018.10.01. 13:39:59

@Zabalint:
"A probléma az álláspontoddal az, hogy idővel lelépnek azok, akik a gyerekekre hivatkozással elért ingyenélést finanszírozzák."
Ez valóban egy probléma, de nem hiszem, hogy néhány kilakoltatott család miatt teszik. Ebben az országban van pénz dögivel, különben nem szórná a kormány lapáttal kifelé az ablakon.

Nancsibacsi 2018.10.01. 13:41:59

@ninimimi: "A bank világosan, de szigorúan CSAK SZÓBAN közölte a legtöbb esetben, hogy nem ad hitelt más konstrukcióban. Voltak annyira cinikusak, hogy sokszor befogadták a forint alapú hiteligényt, de elutasították, ahogyan ígérték."
Milyen meglepő, hogy a 2x akkora törlesztővel járó hitelt elutasítják - ki hallott még ilyet. "Biztosan" összeesküdtek, hogy ne adjanak HUF hitelt, 10+%-os kamatra, mert nekik jobb a CHF alapú, 1%-os kamatra. Nyilván.
Gondolkodjál már kicsit - néha kicsit fájdalmas, de menni fog. A banknak mi lett volna a jobb:
A. Ad 10 milliót, és te fizetsz neki vissza havi 200eFt-ot, Ft alapon, X ideig.
B Ad 10 milliót, és te fizetsz neki vissza havi 100-at, CHF alapon, ugyanannyi ideig.
Biztosan örült, hogy fele annyit fizetszt, NYILVÁN. Biztosan örült, hogy ezt valószínűleg be fogod bukni, és neki még b.szakodnia kell a lakásod értékesítésével - NYILVÁN. Csupa mazochista dolgozik ott - szeretik a plusz munkát, a macerás ügyeket, és a kevés nyereséget.

A CHF, és az egész deviza alapú hitelezés azért jött Magyarországra, mert ERRE VOLT IGÉNY. EU-ba beléptünk, megnyílt a lehetőség arra, hogy külföldi bankoktól vegyünk fel hitelt, és az osztrák - ausztriai, nem osztrák tulajdonú - bankok elárasztották a piacot olcsó EUR és CHF alapú hitelekkel. Sopronban még helyi kirendeltséget is nyitottak, hogy ne kelljen külföldre utazni hitelt felvenni. Látva azt, hogy ennek a sz.rnak van keletje reagáltak a magyarországi bankok, és ők is bevezették ezt a terméket. Cseppet se örültek neki, mert ez számukra plusz macera volt - de ha egyszer ezt veszi a nép, neki ezt kell árulnia.

Karipapa01 2018.10.01. 13:42:47

Már megint kezdünk eltérni a tárgytól: mi köze a rendőrnek a kilakoltatáshoz! Biztosan vannak ezen kívül is fontos problémák, de ha már erről beszélgetünk... Én mostis azon az állásponton vagyok, hogy ha már a bíróság elrendelte a kilakoltatást, az anomáliák elkerülése érdekében igenis szükség van a rendőri biztosításra. Kell egy szervezet, amelyik betartatja a törvényerejű döntést.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.10.01. 13:42:54

@Attilajukkaja:

"Akkor ne segítse elő. Tessék megmondani, kiket kell sterilizálni és kinek van megengedve az utódnemzés."

Straw man argument.

nu pagagyí 2018.10.01. 13:43:36

Nem muszáj egy embertelen rezsimben rendőrnek lenni.

Attilajukkaja 2018.10.01. 13:44:04

@dr. mesterséges színezék:
"Sokkal kevesebért ájultak már el nők és játszottak meg elájulást"
Az utóbbi az angol történelmi filmekben van, nem?

"tkp. baromira mindegy, hogy melyik: az első egy tudattalan reakció a tragédiára, a másik egy tudatos, még szalmaszál se próbálkozás."
Gondolom, egyeseknek az a legnagyobb problémája, hogy a kilakoltatást melyik kategóriába sorolja. Akik csak röhögnek a rászorulókon, a szegényeken, bizonyára az angol filmek kategóriáját preferálják.

Attilajukkaja 2018.10.01. 13:45:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Straw man argument."
Én is így reagálnék, ha nem tudnám a választ.

Karipapa01 2018.10.01. 13:46:21

@nu pagagyí: "Nem muszáj egy embertelen rezsimben rendőrnek lenni.
"

Nem muszáj! De muszáj létrehozni egy olyan szervezetet, amelyik betartatja a törvény erejű döntést!

dr. mesterséges színezék 2018.10.01. 13:47:48

@IdomitottFoka: "létezik a bejelentett tüntetés intézménye, tessék kimenni kétmillióan az utcára és békésen tiltakozni, azt szabad"

Csak szólok, hogy mától ha politikus valamelyik ingatlanjának közelében folyik a kilakoltatás/bármi más, akkor ez elméletileg sem gyere be, és a rendőr ennek a nem gyere be állásnak is pont oly őrző és védő hivatástudattal szerez érvényt, mint a kilakoltatási parancsnak, mert arra esküdött.
Arra esküdött?

hidroponi 2018.10.01. 13:48:39

@hidroponi: de az vagy..masok micsodajaval vered a csalant..

dr. mesterséges színezék 2018.10.01. 13:50:02

@Karipapa01: Azért volt már olyan ország, ahol passzív ellenállásba torkollott a rezsimmel szembeni ellenszenv.
Mondjuk, akkor még a gerinc is alapvető emberi kellék volt.

IdomitottFoka 2018.10.01. 13:52:28

@Karipapa01: Ez ugyan igaz, de hiányos. A kilakoltatás egy ilyen műfaj. Népszerűtlen, piszkos, nemszeretem része a hivatásnak, és része a kurvaanyázás is. Ezt esetleg a rendőrök tudomására kell/kéne hozni, és akkor nem enné bele a lelkükbe a dolog ennyire.

@dr. mesterséges színezék: Hát ja.

Attilajukkaja 2018.10.01. 13:53:07

@hidroponi:
"masok micsodajaval vered a csalant.."
Vicces, amikor valaki saját magának tesz ilyen önvallomást publikusan. :o)))

dr. mesterséges színezék 2018.10.01. 13:53:15

@Attilajukkaja: Dolgoztam munkaügyi központban, nem a középkori Angliában.

De igazad van, nyilván aki relativizálni akar, az a megjátszott ájulásba nem kétségbeesett segélykérést, hanem visszetatszést keltő aljas alakoskodást akar belelátni.

Karipapa01 2018.10.01. 13:54:37

@dr. mesterséges színezék: A rezsimmel szembeni ellenszenvet nem azzal kell kifejezni, hogy a hatályos törvények betartatóit leköpködik! Talán azzal kellene, hogy egy szaros 10000 forintos utalványért nem hagyjuk megvásárolni magunkat. Ez viszont nem egy rendőrön múlik!

dr. mesterséges színezék 2018.10.01. 13:57:00

@Karipapa01: Nem kizáró vagy, hanem IS, amiben az is IS, hogy le se köll köpni a rendőrt, mert oda se ballag.

2018.10.01. 13:59:21

@Attilajukkaja:
Nem a kilakoltatások, de az például nem kis probléma, hogy az állam megerőszakolja az ingatlanpiacot. Mindegy, hogy csokkal, adókedvezményekkel vagy éppen szociális bérlakásokkal teszi, végső soron nem azok jutnak lakáshoz, akik megteremtik hozzá az anyagiakat.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2018.10.01. 14:00:56

@Attilajukkaja: Igazság szerint fordítva kellene megközelíteni a kérdést. A gyerekvállalás egy rendkívül felelősségteljes és a korlátozottan rendelkezésre álló természeti erőforrásokat terhelő, az emberi önfenntartásból eredően maximálisan önző, önbeteljesítő cselekedet. Annak, aki szeretne gyereket, először bizonyítania kellene, hogy felkészült és alkalmas a gyerek felnevelésére, és nem másokat fog igába hajtani, hogy az ő örökségét építsék ki. Ha nagyon el akarunk menni a mindenható, mindenkiről gondoskodó állam irányába, akkor ésszerű és fair lenne csak előzetes jogosítvány kiállítása ellenében engedélyezni a gyerekvállalást. Ez lenne az utópia. Ez lenne az a rendszer, amikor nem mások kifosztása árán nevelkednének gazemberek gyerekei.

Addig viszont marad az, hogy ha valaki képtelen ellátni, gondoskodni a gyerekéről, akkor maximális szigorral meg kell büntetni. Magyarul nyugodtan rárohadhatna a műanyag lakat.

CyberPunK 2018.10.01. 14:01:27

@Karipapa01: itt most arra gondolsz mikor bírósági döntés születik x hivatallal/állami vállalattal szemben közérdekű adatigénylés miatt, de a pervesztes baszik kiadni az adatokat? Nem rémlik, hogy a t. testület kivonult volna úgy, mint egy random kilakoltatáshoz.

Attilajukkaja 2018.10.01. 14:01:29

@dr. mesterséges színezék:
"nyilván aki relativizálni akar, az a megjátszott ájulásba nem kétségbeesett segélykérést, hanem visszetatszést keltő aljas alakoskodást akar belelátni."
Igen, erre utaltam. Bár egyáltalán nem tudom, hogy az ominózus esetben a hölgy tényleg rosszul lett-e vagy sem.

@Karipapa01:
"A rendőr is ember."
Valóban. Olyan ember, aki bevállalt egy embertelen parancs végrehajtását. És ha azok is jelen lennének, akik ezt a kilakoltatási döntést, ilyen feltételek mellett hozták, akkor biztosan nem a rendőröket köpködnék le.

ludwigvan 2018.10.01. 14:02:10

@tiboru: Én abból indulok ki, hogy nem akarja ezt csinálni a rendőr. Úgy gondolja, hogy nincs hozzá erkölcsileg joga, tehát a parancs erkölcsileg rossz. De mivel megtagadni nem tudja, mert abból böri lenne, hazudjon összeférhetetlenséget. Pl.: "Én ezt a vak öregasszonyt kúrtam pár alkalommal. Érintett vagyok, nem tudom kilakoltatni" Hamarosan kiderülne, hogy az egész őrs kúrta: így megúszná az öregasszony az utcát, a zsaruk a köpködést. (Nem lehet bebizonyítani, hogy ez nem igaz.)
Világos, hogy ez nem egyszerű: kell hozzá egy hatalmas adag önbizalom, és hit abban, hogy a kilakoltatás helytelen - hogy nem erre esküdt fel egyik rendőr sem.

Mannlicher 2018.10.01. 14:02:13

Fejétől bűzlik a hal, de amikor a rendőrség mint intézmény maga a probléma, akkor nem kell csodálkozni, hogy az egyszeri polgár nem tud és nem is akar, különbséget tenni rendőr és rendő, fejes és talpas között.

Ugye az ilyen esetek sem erősítitik a rendőrség iránti bizalmat:
www.kaliberinfo.hu/hirek/sikeres-gumilovedekes-onvedekezes-ismet-garazdasag/

orient 2018.10.01. 14:02:40

@tiboru: Igaz. Koztudott, hogy magyarorszagon alulfizetett a tanari kar, rendvedelmi dolgozok, egeszsegugy.

kb. 4% GDp bovules ide vagy oda ezeknek az embereknek azonnal duplazni kene a beret 2019.Januar 1.-tol.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2018.10.01. 14:02:46

@Karipapa01: Erről van szó. Ha csak a hőbörgés és a tiltakozás marad, abból úgy sem épül semmi.

Attilajukkaja 2018.10.01. 14:06:18

@Vajk a Vitéz Várjobbágy:
"A gyerekvállalás egy rendkívül felelősségteljes és a korlátozottan rendelkezésre álló természeti erőforrásokat terhelő, az emberi önfenntartásból eredően maximálisan önző, önbeteljesítő cselekedet. Annak, aki szeretne gyereket, először bizonyítania kellene, hogy felkészült és alkalmas a gyerek felnevelésére"
Rendben. Hogyan éred ezt el? És ha egy tinédzser vagy bárki más, aki nem bizonyított, teherbe esik, hogyan bünteted?

"Ez lenne az utópia."
Egyetértek.

"Ez lenne az a rendszer, amikor nem mások kifosztása árán nevelkednének gazemberek gyerekei."
Aki szegény vagy tudatlan, nem feltétlenül gazember. És egy gazembernek is lehet tisztességes gyermeke. Szóval szerintem hanyagoljuk a gazemberséget, mint kritériumot.

"Addig viszont marad az, hogy ha valaki képtelen ellátni, gondoskodni a gyerekéről, akkor maximális szigorral meg kell büntetni."
Őt vagy a gyerekét?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.10.01. 14:07:54

@Attilajukkaja:

"Biztosan csupa hülye hozta a törvényeket, amelyek kimondják, hogy a család szétválasztása szegénység miatt erkölcstelen és nem jogos."

Ezt mondod azokra a törvényekre is, amelyek épp nem tetszenek neked?

Avagy a törvényeket attól függően hozták hülyék vagy értelmesek, hogy azok neked tetszenek vagy sem? :DDD

Karipapa01 2018.10.01. 14:07:57

@CyberPunK: Nem arra gondolok. Mert ugyan törvénysértést követtek el, de ez esetben a törvény érvényesítése nem Kovács József közrendőrre, hanem a főügyészségre tartozik.

bgp 2018.10.01. 14:09:20

@telkoe: aha, a TV székház gyújtogatásnál hol teccett lenni?

orient 2018.10.01. 14:10:08

@Zabalint: Mondjuk MO arnyalja a kepet a szurke-fekete gazdasag is. Ismerek embert akinek kavezoja - etterme van pesten. Felszolgalot mar 300 ezer nettoert sem nagyon talal. Volt olyan aki interju kozben meghallotta 300ezer netto, rohogott egyett, felallt es elment koszones nelkul. Ezek a berek. Nyilvan nem jelentik be teljesen. Felveszik 180 ezer szakmunkas minimummal a tobbi meg asztal alatt megy. Nem tudom pontosan, mert nem az en uzletem, de kb igy mehet. Nemetorszagban azert emberek 90% rendesen be van jelentve, ha nem fusimunkas a telken mondjuk. De egy etterem nem kockaztatna szurke berekkel mondjuk.

marczy 2018.10.01. 14:10:22

Nagyon nehéz érzelemmentesen fogalmazni a kilakoltatások ügyében. Nem minden eset olyan, hogy Mari néni meggondolatlanul felveszi a hitelt, aztán meg nem fizet. Olyan is van, hogy bűncselekménnyel forgattak ki valakit a vagyonából, ahogy az én ismeretségi körömben is előfordult ilyen. Nem lehet mindenki 100%-ban felkészülve arra, hogy a másik esetleg simliskedni fog. Ilyenkor jobb megvárni az eljárás végét - hogy évekig húzódik, arról ismét csak nem az adós tehet, hanem a bíró. Vagy 60 évesen, pár évvel a nyugdíj előtt már csak nagyon alapos számolgatás után fog elmenni bagóért (értsd: _bőven_ minimálbér alatt) dolgozni. Ha ma valakit kirúgnak az állásából, az b.szhatja. Ennyi. Vagy az állam hibájából(!) nem kaphat nyugdíjat, ilyet is tudok mondani. A részletekbe nem mennék bele.
A szociális bérlakások esetén meg a rendesen fizető bérlő elhelyezés nélküli kilakoltatása az, ami érthető módon kiveri sokaknál a biztosítékot. Ha nincs lakás, nem kapsz melót, ha meg nincs meló, nem tudsz rezsit, albérletet sem fizetni. Ezt nem látják be.

A normálisan működő állam látja, hogy a piacnak mire van szüksége: támogatással képez ki embereket adott munkákra, és megszünteti a munkaerőhiányt az adott szektorban. Ja, hogy odáig már nem jutnak el?

Ilyen körülmények között nem az a kérdés, hogy jaj-jaj, otthon óbégat a két gyerek, hanem az, hogy hová szüljek? A gyerek nem kapná meg, amire szüksége lenne. Ezért inkább nem szülnek az emberek. Gyereket csinálni csak stabil jogi, politikai és munkaerőpiaci helyzetben lehet, addig nem.

Karipapa01 2018.10.01. 14:10:41

@Mannlicher: És mit támad? A talpast! Mert hát a fejest ő sem meri :D

IdomitottFoka 2018.10.01. 14:11:36

@CyberPunK: Na igen, és itt talán nem leköpködnék, hanem megtapsolnák őket.

2018.10.01. 14:12:22

@orient:
Az a felszolgáló nem heti 40 óraban fog dolgozni, és leosztva már nem lesz olyan nagy az a bér.

Nem tudom mennyit torzít a feketézés, de egyébként Németországban is van, csak nem német cégeknél, hanem kelet-európaiak németországi cégeinél.

Savonarola_67 2018.10.01. 14:13:31

Elképzelem a párbeszédet a vasárnapi ebédnél:
- Mit dolgoztál a héten, kisunokám?
- Ölben hoztam ki a házból egy kisgyereket, aztán a nagymamát, az apát ketten hoztuk ki.
- Nagyon bátor vagy! Égett a ház?
- Nem, kilakoltattuk őket...

Hogyan tud a családja szemébe nézni?
Saját magát kellene leköpnie...

Karipapa01 2018.10.01. 14:14:17

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: A parlamenti "képviselőink" megválasztásánál kellett volna erre gondolni. Persze a zsák krumpli akkor sokat segített, de annak ára nagyobb, mintha a termelőtől vettük volna... :(

IdomitottFoka 2018.10.01. 14:14:54

@Karipapa01: Mekkorakamu. Mindkét esetben érintett egy ügyészség, csak az egyiknél történik intézkedés, a másiknál meg nem. Miért nem?

Karipapa01 2018.10.01. 14:15:23

@Savonarola_67: Mi van? Árverezik a házad???

Karipapa01 2018.10.01. 14:16:07

@IdomitottFoka: Mert olyn ügyészséget választottál magadnak!

orient 2018.10.01. 14:17:00

@Zabalint: Nem 40 ora de tulorat fizetik. Ha nem masnap nem jonne be. MEgfordult a vilag es sokszor alkalmazott diktal. Uzletvezeto szerint az emlitett kavezoban akik dolgoznak mint allat es sokat tuloraznak is akar, 400 ezret is hazaviszik. Felszolgalokent, pesten, nyilvan nem teljesen bejelentve. Abbol mar el lehet tengodni, es vegzettseg nem nagyon kell. Nyelvtudas annal inkabb, de nemetorszagba sem mehet senki nemet tudas nelkul, ha nem 1000 euroert akar takaritani valami jugo helyi uzleteben.

Attilajukkaja 2018.10.01. 14:18:14

@Zabalint:
"Nem a kilakoltatások, de az például nem kis probléma, hogy az állam megerőszakolja az ingatlanpiacot. Mindegy, hogy csokkal, adókedvezményekkel vagy éppen szociális bérlakásokkal teszi, végső soron nem azok jutnak lakáshoz, akik megteremtik hozzá az anyagiakat."
Igen, de ezt nevezik politikai preferenciáknak. Ha a kormány a fiatal, utódnemzésre képes párokat akarja támogatni, mert súlyos problémának látja a születésék csökkenését, akkor azokkal termelteti meg erre a pénzt, akiknek például nem lehetett gyerekük. Mégis hogy másképp lehetne ezt csinálni?

Amúgy fentebb azt írtad, hogy én a gyerekekről papolok, amikor elmondom a véleményemet. Szerintem meg a kormány papol a családok támogatásáról, meg a nőkkel kötendő szerződésekről (???), aztán meg nem nagyon történik semmi. Nem tudom, a CSOK mennyire volt sikeres húzás és mi lett a "szerződésekkel". Az viszont dicséretes, ha növelik a családi adókedvezményt és ingyen adnak kölcsön tankönyveket az iskolásoknak.

2018.10.01. 14:21:23

@orient:
Ezeket nagyon sok helyről hallom, aztan ha belemegyünk a részletekbe, akkor mindig kiderül, hogy nem is annyi, nem is úgy, meg túlórával együtt, pótlékokkal együtt, feketén, stb., stb.

IdomitottFoka 2018.10.01. 14:22:21

@Karipapa01: Nagyon szellemes. Olyan kovácszoltáni. Esetleg egy kis sorosozást nem tudnál lökni? Illeszkedne a sorba.

Attilajukkaja 2018.10.01. 14:22:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Ezt mondod azokra a törvényekre is, amelyek épp nem tetszenek neked?"
Ha ostobaságok és csak a NER lovagjainak kedveznek, akkor igen. De egy családokat segítő törvényre biztosan nem mondanám.

"Avagy a törvényeket attól függően hozták hülyék vagy értelmesek, hogy azok neked tetszenek vagy sem?"
Nem. Attól függően, hogy mit segítenek elő. A lopást, az intézményesített korrupciót vagy egy élhetőbb országot mindannyiunk számára?

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2018.10.01. 14:24:22

@Attilajukkaja: "teherbe esik, hogyan bünteted?" Miért kellene megbüntetni? A balesetszerű teherbe eséstől a szülésig nagyon hosszú út vezet, ahol még vissza lehet lépni. Ha pedig orvosilag bizonyítható, hogy különleges eset, méhen kívüli terhesség, kimutathatatlan, tényleg elképzelhető, hogy nem vette észre, mint millióból az egy eset, akkor ezt lehet bizonyítani és a büntetőjogi következményeket elkerülni.

"Aki szegény vagy tudatlan, nem feltétlenül gazember." Nem feltétlenül, de manapság normatívan. A lesüllyedő emberek 99%-a leginkább magát okolhatná, de ez persze még nem jelenti, hogy bárki kezét el kellene engedni, vagy embereket hagyni nyomorogni, de bármilyen segítségnyújtásnál az kellene, hogy legyen az alap, hogy valamit valamiért.

Ne azért kapjon valaki támogatást, mert ez jó és kedves dolog, a szociális járjon, legyen kötelezően megítélendő, nem pedig könyöradomány, és cserébe avatkozzon bele a folyamodó életébe annyira a közösség, amennyire szükséges. Aki nem tud szabadon jól élni, arról gondoskodjon az állam, miközben ez egyben legyen büntetés is azért mert nem tudott szabadon jól élni.

Ha valakin segíteni kell, az a közösség kötelessége, nem jótéteménye, de drága ára van, és minden egyes fillért, amit csak lehet hajtsanak is vissza, és legyen ez a cél. Beavatkozni, megjavítani, rehabilitálni, vagy ha ez lehetetlen, elszeparálni és a többségi társadalmat ugyanúgy védendő személyekként kezelni, min a "bajba jutottat".

'"Addig viszont marad az, hogy ha valaki képtelen ellátni, gondoskodni a gyerekéről, akkor maximális szigorral meg kell büntetni."
Őt vagy a gyerekét?'
Gondolom ez a vélt morális felsőbbrendűségedet akarja bizonygatni, hogy "jajj csak a gyerekkel mi lesz". A gyerek sokkal jobban jár, ha tisztességes, magukról gondoskodni tudó, felelősségteljes személyek nevelik őket. Persze lehet cöcögni arról, hogy jajj de az állami nevelőintézetek milyen állapotban vannak, mi lesz, ha nem kerülhet nevelőszülőkhöz.

Ez viszont egy megoldandó probléma, a gyereket mindenképpen ki kell emelni a rossz közegből, a bűnösöket, pedig meg kell büntetni. Azért folyhat magas szinten is korrupció a társadalomban, mert a politikát ellenőrző és a politikusokat megválasztó társadalmi bázis is korrupt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.10.01. 14:24:24

@Vajk a Vitéz Várjobbágy:

Jó példa erre a min. 3-4, de inkább több gyerekes, csak a segélyekből élő cigánycsalád, ami rendkívül elterjedt, magam is ismerek elég sokat személyesen. Lényegében a többségében magyar dolgozók pénzén nevelkedik fel az a következő, a mostaninál sokkal nagyobb számú generáció, amely csak egyre több és több segélyt fog követelni - míg aztán tényleg minden dolgozó lelép az országból.

Valószínűleg nem fogom megérni, de azért kíváncsi lennék arra a Magyarországra, ahol a cigányság számaránya már elérte a mondjuk 30%-ot.

Valahol nagyon visszás, hogy egy targonca vezetéséhez tanfolyamot kell elvégezni, de gyereket bárki számolatlanul szülhet a társadalom nyakába. Értem én, hogy alapvető emberi jog, nem is látok erre humánus és erkölcsileg elfogadható megoldást, főleg mert nagyon szegény családokban is születtek komoly tudósok, értelmes és hasznos emberek, de ettől még nem biztos, hogy az államnak támogatnia kellene olyanok gyerekvállalását, akik még magukat sem képesek eltartani.

orient 2018.10.01. 14:25:09

@Zabalint: Feketen szurken az fix. Nincs rendesen bejelentve ez biztos. Nyilvan vannak szemet vallalkozok a piacon, de vannak akiknek oriasi gondot okoz a megbizhato jo munkaero hosszutavon es tartjak magukat a megegyezeshez. Legtobb vendeglatohely nem szezonalis mint balatonon, magayrul novemberben ugyan annyira kell a felszolgalo mint Juliusban.
Kovetkezo lepes a kapitalizmus fele, hogy a 300-400 ezret teljesen tisztan es bejelentve fizesse ki a vallalkzo es ne trukkozve, meg feketen, bar mondjuk ehhez kene meg egy durva jarulekcsokkentes is.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2018.10.01. 14:26:34

@Attilajukkaja: "Nem. Attól függően, hogy mit segítenek elő. A lopást"
Mint amikor normális családoktól ellopják a gyerekeik jövőjére fordítható pénzt, hogy őket kihasználó, őket semmiben nem segítő "elesettek"-nek adják?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.10.01. 14:27:48

@Attilajukkaja:

"Ha ostobaságok..."

És ezt ki hivatott eldönteni?

"Attól függően, hogy mit segítenek elő."

A preferenciákat ki határozza meg?

2018.10.01. 14:28:30

@Attilajukkaja:
Nem arról van szó, hogy csak azok fizetik a cechet, akik nem akarnak vagynem lehet. Hanem a te preferenciáid szerint azok fizessék a cechet, akik úgy érzik, felelőtlenség lenne úgy bevállalni, hogy nincs elég pénzük, azoknak, akik meg a semmire bevállalják, hogy az allam úgyis segít. Az előbbiek meg nyögik a terheket, így sosem lesz gyerekük.

Bobby Newmark 2018.10.01. 14:30:27

Ja, amikor ez rendszerszinten túlcsordul, akkor van sikeres forradalom, puccsal.

Már várom. Az tényleg gyönyörű lenne, ha egy tüntetésen a Kossuth téri rendőrsorfal hátraarcot vágna, és a tömeggel együtt felkoncolná a vezérgecit és a bandáját.

Savonarola_67 2018.10.01. 14:31:04

@Karipapa01: Csak személyes érintettség játszik? Csak akkor kell szót emelni, ha a te házad ég?
Ezért tart itt az ország...

IdomitottFoka 2018.10.01. 14:33:10

@Karipapa01: Az olyan ügyészséges cinizmusért, azért.

Attilajukkaja 2018.10.01. 14:33:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"És ezt ki hivatott eldönteni? "
Az értelmes ember szerintem látja, mire megy ki a játék egy-egy törvény megalkotásánál. Szóval mindenki maga döntse el. De főleg azt, hogy támogatja-e a törvény célját vagy nem.

"A preferenciákat ki határozza meg?"
A törvényhozó. Ki más?

Karipapa01 2018.10.01. 14:36:26

@IdomitottFoka: Mi ebben a cinizmus? Kérlek bontsd ki!

Karipapa01 2018.10.01. 14:40:25

@Savonarola_67: Ja, hogy szót emeltél? Akkor bocs...

Bobby Newmark 2018.10.01. 14:40:52

@tiboru: Ki tudja leellenőrizni, hogy nem _ismerőse_?

IdomitottFoka 2018.10.01. 14:42:07

@Karipapa01: "törvénysértést követtek el, de ez esetben a törvény érvényesítése nem Kovács József közrendőrre, hanem a főügyészségre tartozik"

A közrendőrön nem múlik semmi, mindkét esetben az ügyészség dönt, érvényes bírói ítélet birtokában, egyik esetben mégsem indul intézkedés, de ez szted rendben van, sőt magamnak (?) köszönhetem, én választottam (amúgy nem választottam).

Attilajukkaja 2018.10.01. 14:42:19

@Zabalint:
"Nem arról van szó, hogy csak azok fizetik a cechet, akik nem akarnak vagynem lehet."
Tudom, ez csak egy példa volt.

"Hanem a te preferenciáid szerint azok fizessék a cechet, akik úgy érzik, felelőtlenség lenne úgy bevállalni, hogy nincs elég pénzük, azoknak, akik meg a semmire bevállalják"
Ez nem az én preferenciám, csak azt mondom, hogy ez előtte és most is így megy.

"hogy az allam úgyis segít."
A gyermekeknek mindenképp segítenie kell. Ha egy rendes családanyáról van szó, aki egyedül neveli két gyermekét, de anyagilag megcsúszott, mert elvesztette a munkáját, az apa meg nem fizeti a gyerektartást, akkor ne azzal "segítsen" neki az állam, hogy állami gondozásba veszi a gyerekeket, az anya meg mehet, amerre lát. Minden egyes esetet nyilván mérlegelni kell, és az állam úgy segítsen, hogy azzal nem okoz kárt a már bajban lévő családnak. Tényleg olyan képtelenség lenne ez?

"Az előbbiek meg nyögik a terheket, így sosem lesz gyerekük."
Ha nem lesz gyerekük, nem ezért nem lesz. Az tuti!
Már fentebb leírtam, hogy amúgy is ők nyögik a terheket, mert ők termelik meg a nyugdíjasokra, a rokkantakra, a gyerekekre vagy a munkanélküliekre fordított pénzeket is. Mert ezt írja elő az ésszerű társadalmi szolidaritás egy fejlettnek mondott országban.

colonel Tigh 2018.10.01. 14:42:45

@Karipapa01: látszólag nincs köze hozzá, de közben mégis, és nagyon is sok. Biztos vagyok benne, hogy az emberek nem ugranának ennyire a rendőrökre a kilakoltatások ügyében, ha azok a többi területen tennék a dolgukat, ahogy kell. De amikor azt látom, a saját két szememmel, hogy a kopasz, börtöntetkós kétajtós szekrény csukló vastag aranylánncal a nyakában megáll az AMG tuning Mercivel az úttest mellett közvetlenül a megállni tilos tábla után, ráadásul úgy, hogy a kocsi nagy része egy zebrán áll, bemegy a trafikba, majd csak röhög a sarkon dekkoló szerencsétlen rendőrpárosra - öt perccel később meg szirénázva mennek az után, aki szabálytalanul megfordult az úton, akkor azért elgondolkodik az ember. A kilakoltatásokkal kapcsolatban, az egy dolog, ott tényleg az van, hogy szerencsétleneket kivezénylik, és nekik hivatalból végig kell asszisztálni, de ettől még tényleg nem ezeket a szerencsétleneket kellene köpködni, hanem a politikusokat. Sajnos ennyire rossz a rendőrök megítélése -amiért mindent el is követnek, hogy kiérdemeljék, hogy az emberek megvessék őket, persze tisztelet a kevés kivételnek. A másik, hogy nem igazán értem ezt az érzékenységet, a kormánypárt és kedves támogatóik ugyanígy sőt, még durvábban ítélnek meg mindenkit. Szóval tessék csak elviselni, nekem is el kell, hogy mindenféle bolseviknak, meg komcsinak bélyegeznek, amikor annyit merek mondani, hogy nem kellene lopni, és olyan emberektől, akiknek fingja sincs róla, hogy ki vagyok, mi vagyok. A rendőrök pedig még tesznek is érte, hát viseljék el.

Karipapa01 2018.10.01. 14:49:18

@IdomitottFoka: "A közrendőrön nem múlik semmi..."

Úgy van!

Xiarn 2018.10.01. 14:52:05

Gyorsan elkanyarodtunk a cigányozás felé

Bobby Newmark 2018.10.01. 14:52:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Az államnak nem lehet célja azok szaporodásának elősegítése, akik magukhoz hasonlóan haszontalan embereket nevelnek a gyerekeikből."

Az sem szabadna, hogy célja legyen, hogy az összes értelmes embert szétszórja a világban, az oktatást meg úgy leépítse, hogy csak hülyék kerüljenek ki onnan. Aztán mégis ez a célja.

Karipapa01 2018.10.01. 14:53:09

@colonel Tigh: " látszólag nincs köze hozzá, de közben..."

Körülbelül azt írtad, amit eddig én is képviseltem, tehát úgy gondolom, hogy kb. egyetértesz velem. A közlekedési témákat pedig már előzőleg kértem, hogy mellőzzük ebben a blogban, úgyhogy arra nem kívánok reagálni. Bocsi :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.10.01. 14:56:30

@Attilajukkaja:

"Az értelmes ember szerintem látja..."

És mi van, ha az értelmes ember nem ért egyet a te megítéléseddel? Vagy az értelmesség definíciójába az is beletartozik, hogy értsen egyet veled?

'"A preferenciákat ki határozza meg?"
A törvényhozó. Ki más?'

Szóval a törvényhozók - és rajtuk keresztül a szavazók - attól hülyék vagy értelmesek, hogy neked tetsző vagy nem tetsző törvényeket hoznak?

Akiket az ogy. választásokon a legtöbb szavazatot kapók alkotnak.

Bobby Newmark 2018.10.01. 14:56:53

@Attilajukkaja: "Tessék benyújtani egy javaslatot arra nézve, hogy ki vállalhat Magyarországon gyereket, és ki nem. Én sem bánnám, ha ez szabályozva lenne."

Ú, na az lenne még a szép! Amikor nem csak az van, hogy jön a rendőr, és kiraknak onnan, ahol laksz, hanem mondjuk elvisznek vegyi kasztrálásra vagy abortuszra.
Mert ugye megakadályozni ne fogod, hogy az emberek basszanak.

Bobby Newmark 2018.10.01. 15:01:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Valójában a törvényjavaslat megszületésének körülményei, a javaslat jogi szempontból vett minősége, és a beiktatott törvény céljának és valós hatásának elemzéséből azért objektíve el lehet dönteni, hogy egy törvény "értelmes"-e vagy sem.

A tisztán ideológiai, gyakorlatban a céljukat soha el nem érő, a kiskapuk tengerével rendelkező, és a nem egyértelmű törvények rosszak, tehát nem értelmesek.

A Fidesz jellemzően ilyeneket gyárt szakmányban.

IdomitottFoka 2018.10.01. 15:04:39

@Bobby Newmark: Amúgy erre van már működő állami szabályozás, nem mintha pártolnám, de a kínai születésszabályozási rendszer (büntetés a második gyerek után) elég hatékonyan visszaszorította a születésszámot. Persze az intézkedésnek lettek a hátrányos következményei is jócskán.

Attilajukkaja 2018.10.01. 15:07:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"s mi van, ha az értelmes ember nem ért egyet a te megítéléseddel?"
Erre mondtam, hogy mindenki döntse el, egyetért-e a törvény valódi céljával.

"Vagy az értelmesség definíciójába az is beletartozik, hogy értsen egyet veled?"
Miért nálad beletartozik? Nálam nem.

"Szóval a törvényhozók - és rajtuk keresztül a szavazók"
Nem. Ha egyszer már beszavaztak valakit, akkor a szavazók már tehetetlenek. A törvényhozók nyugodtan visszaélhetnek a hatalmukkal.

"attól hülyék vagy értelmesek, hogy neked tetsző vagy nem tetsző törvényeket hoznak? "
Nem értem, miért lovagolsz továbbra is ezen. Már egy párszor válaszoltam rá.

@Bobby Newmark:
"Ú, na az lenne még a szép! Amikor nem csak az van, hogy jön a rendőr, és kiraknak onnan, ahol laksz, hanem mondjuk elvisznek vegyi kasztrálásra vagy abortuszra."
Bezonyám!

"Mert ugye megakadályozni ne fogod, hogy az emberek basszanak."
Erőszakkal biztosan nem. :o))))
Viszont oktatással, felvilágosítással, ingyen fogamzásgátlással sok nemkívánatos terhesség megelőzhető lenne.

Attilajukkaja 2018.10.01. 15:10:40

@IdomitottFoka:
"Amúgy erre van már működő állami szabályozás"
Nem csak a kínaiaknál voltak ilyen szabályozások. Egy időben az USA-ban például kimiskároltak minden bennszülött nőt, aki kórházba ment szülni vagy valamilyen nőgyógyászati műtéten esett át. Az is egy szép "sikersztori" volt. :o/

IdomitottFoka 2018.10.01. 15:13:20

@Attilajukkaja: "oktatással, felvilágosítással, ingyen fogamzásgátlással"

Ejnye, ezek nem kdnp konform dolgok, helyette inkább a 10parancs. Amúgy ingyen a levegő van meg az adókötelezettség, és ezzel vége is a felsorolásnak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.10.01. 15:15:45

@Xiarn:

"Gyorsan elkanyarodtunk a cigányozás felé"

Ha szegénységről beszélünk, akkor ez elkerülhetetlen. Nincs ebben semmi cigányozás, semmi rasszizmus, csupán annak a ténynek a megállapítása, hogy a cigányság körében jelentősen nagyobb a szegénység (és mellesleg a bűnözés is), mint a magyarság körében. Ennek okait most hagyjuk, de a tények bizony tények, akár tetszik, akár nem.

Errefelé most ott tartunk, hogy az önkormányzatok gyakorlatilag legalizálták a cigányok falopását az önkormányzati tulajdonban lévő erdőkben, hogy ne kelljen őket bírságolni - amit úgysem fizetnének be - vagy lecsukatni. Hivatalosan csak az erdőben elhullott fát gyűjthetnék be, a gyakorlatban azonban motoros fűrésszel döntik ki a fákat, az önkormámyzat pedig szemet huny efölött. Saját szememmel láttam több alkalommal, többen meg mesélték büszkén, hogy "erdőt kaptunk az önkormányzattól".

Lényegében arról van szó, hogy az önkormányzatok nem akarják megakadályozni a falopást, pedig nem lenne nehéz. Csak éppen meg kellene kérdezni, melyik fakereskedőtől vették a fát (kettő van a faluban), aztán ellenőrizni, igaz-e.

Nme tudom, neked mi a véleményed, de szerintem nem nagyon kóser, ha egy népcsoport a törvények felett állhat.

gigabursch 2018.10.01. 15:16:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Félreértesz.
Amiről te beszélsz, az olyan eset, ahol én sem látok más megoldást.

Én a talpas gyalogrendőr szemszögéből igyekeztem értelmezni a kérdést.
Megfelel-e az adott tevékenység az ő erkölcsi mércéjének vagy nem? Látja-e a cselekedete mögött az igazságot, indokoltságot, vagy csak egy szimpla "ítéletvégrehajtó" "zsoldoskatona", ahol úgy érzi, hogy belerángatták egy nagy adag trutyiba.

Azért itt a két megközelítés szempontjából jelentős különbségek feszülnek/feszülhetnek.

Melee 2018.10.01. 15:18:02

@Karipapa01: Vagy a szövegértelmezésedben, vagy nálad ment nagyon félre valami. Javaslom fuss neki még egyszer.