Had- és rendvédelem-história, kicsit másképp

Összeálltunk páran, hogy kipróbáljuk: lehet-e szórakoztatóan, ugyanakkor informatívan foglalkozni rendvédelem-történeti, valamint katonahistóriai témákkal. Szerintünk igen. *** imélke nekünk: blog.lemil(at)yahoo.co.uk --- BLOGUNK A MAGYAR BLOGGERSZÖVETSÉG TAGJA ---

Megjelent a Kémek krémje!

borito_240.jpg

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Lemil-fészbúk

Olvasóink lobogói

Pillanatnyi olvasólétszám:

website stats

Utolsó öt komment

Fontosabb címkék

1848 49 (46) afganisztán (6) afrika (13) ajánló (88) alagút (7) állat (8) amerikai (102) angolok (8) arabok (16) argentin (5) átirányítás (13) atom (13) ausztrál (6) ázsia (15) balkán (6) betyár (5) biofegyver (5) biztonságpolitika (6) brazil (7) brit (67) buli (6) büntetésvégrehajtás (7) büntetőjog (11) címer (6) csata (9) csatabemutató (9) csendőrség (6) dél amerika (11) ejtőernyős (28) életrajz (41) elmélet (12) erdély (6) erőd (8) értékelőposzt (7) évforduló (53) fegyver (8) ferencjózsef (11) francia (24) gallup (5) görgey (13) görögök (5) háború (6) háborús bűn (8) hadifogoly (5) haditechnika (98) haditengerészet (54) hadsereg (16) hadtörténelem (162) hadtörténet (23) hadvezérek (9) hagyományőrzők (5) hajók (5) harckocsi (23) határőrség (7) hellókarácsony (5) helyi háborúk (17) hidegháború (53) híres bűnözők (8) honvédség (12) horthy (6) humint (24) huszár (10) i. világháború (49) ii világháború (108) izrael (26) japán (22) játék (6) k.u.k. (8) kalóz (6) kamikaze (6) kanada (7) katonazene (10) kelták (5) kémek és hírszerzők (59) kiképzés (7) kína (5) kínai (5) kivégzés (6) könyv (5) könyv ajánló (5) középkor (12) közép amerika (7) kuba (9) különlegesek (71) légierő (56) légvédelem (9) lengyel (17) lengyel magyar barátság (8) lista (5) lovas (7) lovasság (11) lövészárok (5) magyar (157) makett (7) monarchia (13) múzeum (12) német (68) nevezéktan (5) nők (12) ókor (13) olasz (13) önvédelem (5) orosz (31) ostrom (7) osztrák (30) osztrák magyar (28) pestis (6) plakát (12) podcast (9) polgárháború (5) porosz (5) portugál (6) programajánló (10) reform (6) reklám (5) rendőr (7) rendőrség (10) rendvédelem (53) róma (13) román (9) rövidhír (18) sigint (6) skandináv (7) skót (6) sorozat (15) spanyol (5) svájci (5) svéd (7) számítógép (9) szavazás (20) szerb (11) szlovák (5) szolgálati közlemény (39) szovjet (63) sztálin (5) telefonkártya (6) tengeralattjáró (17) tengerészgyalogos (10) terror (25) titkosszolgálat (71) török (15) tűzfegyver (9) ünnep (5) USA (7) usa (54) utánközlés (24) vadászgép (12) várostrom (7) vendégposzt (80) vértanú (11) vicc (7) vietnam (5) vitaposzt (76) wysocki légió (12) zene (11) A többi címke

Közkívánatra: feedek

Szolgálati közlemény - küszöbök

2009.06.25. 12:00 Lemilblog


Statisztikailag kettős, lélektanilag hármas küszöbhöz érkezett a lemilblog, amit kénytelenek vagyunk egy  ünnepi szolgálati közleményben világhírré röpíteni.


Az első jó hír (amelynek aktualitásáról egy picit lecsúsztunk, s a késés miatti felelősök felelősségrevonása folyamatban van; a büntetés rettenetes lesz és pedagógiailag teljesen adekvát), szóval az első jó hír, hogy a tíz nappal ezelőtt megjelent, és Otto Skorzenyről szóló első poszt volt a 200. blogunk történetében. Igen, a kettőszázadik! Ebből kiszámítható, hogy ez a mai szolgálati közleményes a 204.

Számoljunk csak: a lemil 2007. november 17-én este indult ezzel az első, beköszönő poszttal. Azóta 584 naptári nap telt el, vagyis kevesebb, mint háromnaponta (egészen pontosan 2,86 naponta) bírtuk egy-egy új poszttal megörvendeztetni olvasóinkat. Azt hiszem, nincs miért szégyenkeznünk.

Szerkesztőgárdánk (a hőskor két Alapító Atyjától, Zig Zagtól és tiborutól kezdve) szépen gyarapodott; ha jól számolom, ma már közel tucatnyian jelentettek meg több, mint két posztot, és a lelkesedés töretlen. Köszönjük nektek, kollégák, és természetesen várjuk a további nagyszerű írásokat tőletek, illetve azoktól, akikben csak most horgad fel az alkotói szellem!

A kommentek számát már meg sem bírjuk saccolni; na jó, mégis megtesszük: jócskán 15 ezer fölött van. Sajnos, most nincs arra sem időnk, sem energiánk, hogy a hozzászólások száma szerint rangsoroljuk a kommentezőket, de nem is a mennyiségi sorrend a fontos, hanem hogy 90-95 százalékban érdemi, informatív megjegyzések születtek, amelyek azt mutatják, hogy az érdeklődés tényleg nagyon élénk a feldolgozott témák iránt.

Külön elégtétel számunkra, hogy olyanok is olvasnak bennünket, akiknek elsődleges érdeklődési köre (bevallottan) nem a military, a hadtörténelem vagy a rendvédelemhistória. Ez azt mutatja, hogy a blog (viszonylag egységes, de nem erőltetetten uniformizált) stílusára van vevő – noha időről időre kritikaként megkapjuk a „felületes”, „forrásszegény” és „nem a témához illő” bélyegeket (hogy a többi, erősebb kifejezésről most, az ünneplés pillanataiban szó ne essék).

[A verebek azt csiripelték, hogy néhány nagyon, de nagyon hivatalos helyen is olvasgatnak bennünket reggeli k.v., 10órai, uzsonna, meg mittomén még mi mellé, és kaptunk olyan visszajelzést is, miszerint mértékadónak számítunk a tömegtájékoztatás had- és rendvédelem-históriai szegmensében. Ennek szívből örülünk szintén. Ha esetleg a nagyon, de nagyon hivatalos helyekről megkeresnek minket, nekik is szívesen eláruljuk, mi a titkunk és hogy szerintünk bennünket miért nem fikázhatnak annyian, mint a [moderálva] főosztályát. Zig Zag]


Alkotói hitvallásunk (te jó isten, micsoda nagyképűen hangzó izé…) változatlan: könnyed ismeretterjesztés, gondolatébresztés, szórakoztatás, jó társaság összekovácsolása… de ezt már olyan sokszor leírtuk, hogy szinte mi magunk is unjuk. A nagysikerű, tavaszi lemilbuli bebizonyította, hogy az itteni társaság IRL is jó fejekből áll, továbbá azt, hogy aki az Internet alapból elidegenítő hatásáról ír, az vagy hülye, vagy startból antiszociális; sajnos egyik kategóriának sem tudunk segíteni.

A másik örömhír, hogy nagyjából ezekben a percekben-órákban a blog.hu oldalletöltés-számlálója (a bűvös PI, azaz page impression) eléri az 1.000.000-t. A poszt írásának pillanatában (vagyis 2009. június 25-én reggel) ez a szám 995 ezer felett jár.
Igen kérem; lehet, hogy pont a mostani klikkelésed lesz az egymilliomodik a lemilblog 584 napos történelmében!!! Ez (és ismét egy kis aritmetika) napi átlagban 1.712 oldalletöltés. Ugyancsak a blog.hu statisztikáira támaszkodva tudjuk, hogy egy olvasónk esetenként 2,5-2,8 oldalt néz meg, ami
(visszaosztva) azt jelenti, hogy naponta körülbelül 550-600 egyéni látogatónk van.

Aki kétséget kizáróan bizonyítani tudja, hogy az övé volt az egymilliomodik kattintás, nos, ez a személy a következő lemilbulin díszvendégi státuszt kap és nem kell megírnia a beugrót jelentő, legalább 66%-os eredményességű zéhát a lemil eddigi posztjaiból.

Hangsúlyozom, hogy ezek a számok a másfél éves átlagot jelentik; örömmel jelenthetem, hogy az utolsó 30, illetve 7 nap statisztikái ennél szebb dolgokat mutatnak, amikről itt láthattok egy pillanatfelvételt (mert nekünk nincs takargatnivalónk).
Egymillió oldalletöltés… A költővel szólva: dalol a lelkem, barátaim! Hamisan, rekedtesen, köhécselve bár, de dalol!


És most – csak hogy ne érzékenyedjünk el túlságosan – pár szó a mocskos anyagiakról.

Blogunk a Kétpúpú Teve kategóriában van, ami az Indexnél azt jelenti, hogy megosztott hirdetéses, vagyis az idő 50 százalékában mi helyezhetünk ki reklámokat. Többen már szóvá is tették, hogy miért nem használjuk ki ezt a lehetőséget, egy kis pénzt bevételezve, amiből talán a soron következő lemilbuli étel- és italköltségeinek egy részét is finanszírozhatnánk.

Nos, gondolkoztunk egy csomót, és arra a következtetésre jutottunk, hogy most (többek között az egymilliomodik PI hatására) feloldjuk az eddigi merev elzárkózásunkat, és ezzel a lendülettel a ti segítségeteket, ötleteiteket (is) kérjük.

Kicsit bővebben, miről is van szó.

Ha van olyan ismerősötök, barátotok, rokonotok, üzletfeletek, stb., aki a blog szellemiségével és szakosodásával nagyjából összefésülhető területen tevékenykedik (military-bolt, késes, fegyveres, egyenruházat, gumibot-fröccsöntő kisiparos, süntenyésztő, esetleg egyéb olyan, férfias cuccokat forgalmazó üzlet, mint öngyújtós, baseball-ütős vagy oroszlánvadászós, mittudomén), kérdezzétek meg, hogy érdekelné-e egy hirdetési lehetőség a lemilen? Felőlem a Honvédelmi Minisztérium, az Idegenlégió vagy az ORFK is jöhet, a titkosszolgálatokról nem beszélve, hiszen ezek a szervezetek úgyis úsznak a lóvéban.

He-he.

[Olyan reklámozási tevékenységet nem vállalunk, amely összeegyeztethetetlen a blogunk alapelveivel. Hogy mi az és mi nem, abban a nyájas szerkesztőbizottság - szavazategyenlőség esetén az Alapító Atyák -, illetve további egyet nem értéskor (fogalmilag kizárt, de ha mégis) kizárólag fej-oldalakkal bíró pénzérme feldobásával tiboru dönt. Zig Zag.]


Nyugtassátok meg őket, hogy számlaképesek vagyunk, tehát nem kell rettegni az APEH-tól; minden abszolút törvényes lesz. Ha megegyezünk és kialkudjuk az árat,  akkor az illető készít egy HTML-kódos szkriptet (vagy mi a s
zösznek hívják), mi beillesztjük a blog felületébe és onnan kezdve elvileg záporozhatnak a kattintások. Szöveges, statikus reklám is jöhet, de az nem olyan pofás.

Sőt, ha bevállalja, hogy elvtelenül senkit (őt sem!) fogunk magasztalni és őszinte véleményünkre kíváncsi, akár még arról is szó lehet, hogy meglátogatjuk üzletét (gyárát, műhelyét, olajfúrótornyát, börtönét, laktanyáját, tetoválószalonját, akármit), és tapasztalatainkból frankó posztot rittyentünk, persze egy kis (X)
betűvel a jobb alsó sarokban. Ezt több száz, több ezer ember fogja elolvasni, akiket már most megnyugtatunk, hogy ezek a cikkek sem a mosópor-reklámok szintjén fognak mozogni.

Mindenki megértését kérjük, de tényleg csak olyan termékek és szolgáltatások jöhetnek szóba, amelyek legalább köszönőviszonyban vannak a lemil tematikájával; ez azt jelenti például, hogy bármennyire is az egészséges életmód és a gyengébbik nem nagy barátai vagyunk, olyanokat, mint az alkoholmentes sör, zsírszegény csülök vagy a női higiénia termékei - nem áll módunkban népszerűsíteni. Ugyanakkor minőségi férfimagazinok (bocs, hölgyeim...) jöhetnek. Persze nem a pornóra gondolok.

Most nem.

Persze ez a reklámozós forgatókönyv nem egy kötelező dolog; ha összejön: jó, de ha nem, természetesen akkor is folytatjuk, hiszen (hála a gondviselésnek) nem arról van szó, hogy egy tál lencséért vagy harminc ezüstért el kellene adnunk a lelkünket.

Apropó, mennyi is most a lencse és az ezüst világpiaci ára?

Ennyit szerettem volna mondani. Ja és még annyit, hogy LEMIL RULEZ!


tiboru 

92 komment

Címkék: szolgálati közlemény

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hullafotós 2009.06.25. 12:27:31

Nagy-nagy gratula minden Alapító Atyának és a lelkes, válogatott közönségnek!
Csengjenek a további milliók (HUF-ban; PI-ben), zengjen a kürt szava, szóljon az induló, kerüljön sör/bor az asztalra...
olvasói hűséggel,
hullakatt

juliusbond 2009.06.25. 12:30:55

21-ik századi szórakoztatás. Szívesen néznék reklámokat, a srácok pedig megérdemlik az ellenértéket, sokkal jobban, mint azok, akik a pénzért csinálják...pl RTL, TV2.

Még a jegkorong blog tud ennyire megfogni. Öröm nézni, hogy valami mégis mükszik ebben az országban.

GaTa 2009.06.25. 12:43:14

ováció, tapsvihar, füttykoncert...
Virtuális hi-five az egész szerkesztőségnek!!!!

wu wei 2009.06.25. 12:48:07

Gratulálok a bloghoz és a folyamatosan emelkedő színvonalhoz! Csak így tovább! :)

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2009.06.25. 13:08:51

Lemil Rulez, ez a végére büntetett :D

Gratula a bloghoz meg mindenhez, ami vele kapcsolatos :)

A bevezetőben leírt kategória, akik korábban nem érdeklődtek hasonló témában, nos, én is abba tartozok. Azóta meg... ;)

MTi 2009.06.25. 13:18:10

A magam részéről nagy-nagy gratula az Alapító Atyáknak, hogy a lemilblog gondolata megfogant és megvalósult - nélküle sokkal szegényebb lenne a kibertér!
Elismerés az olvasóközönségnek is a mértéktartó, szakszerű és korekt hozzászóllásokért - mert itt 95%-ban ilyenek vannak!

juditmanó 2009.06.25. 13:34:39

Gratulálok, és hogy hü maradjak magamhoz, herzlichen Glückwunsch und weitere Erfolge.
tiboru és AA-k, nagyok vagytok!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2009.06.25. 13:39:08

Kéne hirdetni gyantát és bronzolajat. A férfiszépség verseny miatt. Bár, én bevallom, azt gondolom férfiasnak, ha a mellszőrzet csak ott hiányzik, ahol a a kalasnyikov szíja kidörzsölte.

paranoid T.R. marcipan 2009.06.25. 13:48:01

Sokszoros hiphiphurrá az AA-knak! És még néhány azoknak a lelkes olvasóknak, akiktől pörög a számláló:)
megjegyzem, én vagyok a milliomodik. De szerényen viselem, nem kell a bulira beszerezni a vörös szőnyeget, anélkül is feltétlen megjelenek:)

@Professor Pizka: khm, ugye h a lányok támogatása nélkül sokkal nehezebb az élet?:)

Titus Pullo Urbino 2009.06.25. 13:50:58

Háromszoros hurrá és háromszoros tömjénfüst Nektek, alapító atyáknak, szerkesztőknek, kommentelőknek és az olvasóknak is. Nagy ünnep ez a mai, gratulálok mindannyiótoknak. Pezsgőzés volt? Lesz?

gatsy 2009.06.25. 13:51:53

Nagy grat és így tovább! :)

yenoee 2009.06.25. 14:20:09

Még kéccázat, még egy milliót! Grat!

NagyTeve · http://www.uniforminsignia.org 2009.06.25. 15:08:54

Csatlakozom az előtt és utánam szólokhoz: gratula és még sok ilyen és ennél jobb eredményt!

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.06.25. 15:14:52

Go LEMILT (igen, csupa nagybetűvel!) go!

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.06.25. 15:21:12

A gratulációkat köszönjük!

Ja, és kitaláltam, hogy (statisztikailag) hogyan lehet megbecsülni, hogy ki lesz az egymilliomodik kattintó. Persze csak a kommentelők jöhetnek számításba, de mindjárt megmagyarázom.

Szóval az elmúlt két órát azzal töltöttem, hogy a blog (és a GA) admin-statisztikáit böngésztem és nagyjából felvázoltam egy statisztikai gyakoriságot: mikor (napszak) hányan kattintanak a lemilre.

Ezt előrevetítettem az elkövetkezendő 50 órára (hommage á Battle of the Bulge) és kábé belőttem, hogy mikor fog bekövetkezni.

Namármost: az a kommentező, aki ehhez az időponthoz (időben) a legközelebb fog hozzászólást produkálni, megkapja a lemilblog egymilliomodik oldalletöltője címet.

Tudom, korántsem biztos, hogy kommentező lesz az igazi, de ez van.

Az időpontot tartalmazó, gyorsan lebomló papír (természetesen közjegyző által) lezárt borítékban a Fort Knox egyik bérelhető páncélszekrényének mélyén pihen.

Tehát mégegyszer: az elkövetkezendő 50 órában (vagyis mostantól egészen vasárnap, 2009. június 28-a délután 17.17-ig) bárki esélyes a roppant megtisztelő cím elnyerésére, amivel többek között az jár, hogy fizethez az Alapító Atyáknak egy italt a következő blogbulin és kétszer megérintheti az általuk meghatározott testrészüket vagy ruhadarabjukat (mármint AA-ként egyet-egyet).

(A testrész, illetve a ruhadarab kijelölésére a nyertes ismertté válása után fog sor kerülni).

Köszönöm a figyelmet. Folytathatják.

hechtgrau 2009.06.25. 15:34:21

Így könnyű, ma ötször jöttem be a pannon vadkan 2.0-t keresve... :)
Amyúgy gratulálok!

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.06.25. 15:55:29

Én hozzájárultam az egymillióhoz kb. 20-30-al. Ezúton gratulálok, és kívánok még sok erőt, hogy ezt a megszokott magas színvonalat tartani tudd. Stílszerűen: Hurrááááááá, hurrááááááááá, hurráááááááá.

paranoid T.R. marcipan 2009.06.25. 16:04:51

@tiboru: ugye tudod h ha túl sokan akarnak nyerni, megint szanaszét offoljuk a lemilt?:)

Mentula 2009.06.25. 16:17:29

Szép dolog ez, nagyszerű, minnyá veszem is elő mán a veresbort, egészségetekre! :)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.06.25. 17:23:23

@Mentula:

Hohó, isten hozta magát! Már hiányzott ám nagyon!

Reméljük, most már marad is.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.06.25. 17:24:06

@paranoid marcipan:

Marcipán drága, nektek még azt is szabad :-)

mz_ 2009.06.25. 17:47:50

tapsvihar a lemilnek és a kedves kommentelőknek, gratula, nekem digitális életem üde színfoltja a lemil:)

off

az meg tényleg barom aki az internet emberi kapcsolatokat elidegenítő hatását kitalálta, nekem van egy online nonprofit technikai "újságban" alapítói érdekeltségem és abból egy hatalmas offline haveri baráti közösség nőtte ki magatá, a sztori bonyolult nem írom le, de voltam én már nemzetközi közösségi oldalmyagar szekciója által rendezett mega bulin is...hogy a blogbulikat ne is említsem, mondjuk a lemil-én még nem voltam de a következőn ott a helyem;)

On

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2009.06.25. 17:57:38

További sok sikert és kitartást kívánok! Habár nem nagyon értek a katonai dolgokhoz és ezért kommentálni sem szoktam, de itt azért az összes posztot elolvastam, ami eddig megjelent és erősen visszajárok. Így tovább!

dean23 2009.06.25. 18:04:37

Gratulálok a bloghoz! Én kb. 1 éve olvasom rendszeresen!
Remélem a jövőben lesz poszt a különlegeseknél a Szpecnazról, SEAL-ről és a US Marine-ről is! :-)

További szép napot!

mriksz 2009.06.25. 18:17:08

@tiboru: NAGYONNAGYONJÓÓÓÓ. Én csak 1 hete vagyok olvasó, de ez IGEN-IGEN FIGYELEMRE MÉLTÓ.KÖSZI

Lili Marleen 2009.06.25. 18:32:49

Drakulalok dragaim, kotelessegemnek erzem, hogy igyak az egeszsegetekre..;))

rognork 2009.06.25. 18:39:47

Szép teljesítmény. Reméltem, hogy a 1M. oldalletöltő kommentelő jutalma legalább egy jó hosszúpálya, esetleg éneklés gázálarcban guggolva. Esetleg egy AK.
Hajrá!

recoba 2009.06.25. 18:39:55

Nekem sem a szaterületem a rend és hadvédelem, de a téma kb. olyan fontos mint a foci. Itt mindenki ért hozzá. :)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.06.25. 18:41:50

@Lili Marleen:

Te jó isten! Szerintem egy éve nem jártál errefelé...

Lili Marleen 2009.06.25. 18:57:28

@tiboru: koszonom, de azert rajtatok tartottam am a szemem...:)

Flankerr 2009.06.25. 19:51:40

Én is nagyon gratula mint hű és nagyon elégedett olvasó

Nebameg 2009.06.25. 20:27:25

LEMIL RULEZ! És egy nagy: GRATULA!

mr nemo 2009.06.25. 20:49:01

Ez nagyon jó hír! Gratulálok srácok, csak így tovább!

Linux fan 2009.06.25. 21:40:02

Gratulálok, egymillió kattintó nem tévedhet!
Na, de most tényleg...

Karikásostor · http://sirasok.blog.hu/ 2009.06.25. 21:42:14

Éljen, éljen! Elképesztő eredmények! Gratulálok!

Empty 2009.06.25. 22:41:23

A 200-ról ez jutott eszembe:
[Természetesen köszönöm mindenkinek az írásokat, s gratulálok!]

Be-200 MULTIPURPOSE AMPHIBIOUS AIRCRAFT
www.youtube.com/watch?v=R4EgOj0WKRA

proletair · http://lemil.blog.hu 2009.06.25. 23:25:01

Csatlakoznék az előttem szólókhoz, és magam is gratulálok az eddigiekhez, és még sokszor ennyi remek írást, hűséges olvasót, és lelkes kommentelőt kívánok!
(mikor lesz ez megünnepelve? amolyan lemilbuli 2.0 lesz e még ?)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.06.26. 01:32:15

@Empty:

Mindkettő stílszerű volt, köszönjük!

@proletair:

Nyárutóról (őszelőről) beszéltünk márciusban. De előtte ott lenne (lesz?) augusztus első hétvégéjén Przemysl...

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.06.26. 05:44:50

én is gratulálnék, hisz nem érdemtelenül jött össze az a 999.999 kattintás, amelyek sorát MOST az egymilliomodikkal bővítem.

Titus Pullo Urbino 2009.06.26. 08:39:54

Mint egy csehovi darabban, ahol már megjelent a színpadon a puska, úgy lopakodva, settenkedve, információként csepegtetve mostanában mintha már több alkalommal megemlítést nyert volna (és nemcsak Tiboru Mester tollából) a "buli". Lesz buli? Mikor? Hol?

Titus Pullo Urbino 2009.06.26. 08:44:01

@tiboru: még Przemysl előtt lehetne egy közös "találkozó", ahol meg lehetne beszélni az utat is, meg sok többi mást is. Olaszoknak is szólj, nehogy a vatikáni hírszerzés lemaradjon valamiről. De most, ha lehet kérnem, csinos, fiatal olasz hölgyek jöjjenek.

Rókabilly 2009.06.26. 08:45:33

Sok sikert, erőt, egészséget... a magánéletben is!!

Rbilly

subotei 2009.06.26. 09:55:03

Éljen LEMIL, a király!

proletair · http://lemil.blog.hu 2009.06.26. 10:08:13

@tiboru:
sajna Przemysl nálam nem játszik, vagyis abban az időpontban nem.
A bulit csak azért kérdeztem, mert reménykedtem benne, hogy talán még a nyári szép időben valami kiülős helyen lenne megtartva. De ha hamarább nem is lesz, akkor is elmegyek, és iszunk a lemil sikereire!

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2009.06.26. 10:16:40

Éljen! Ha lehet kívánni, bár nincs május elseje: több hadtörit, de nem huszadik századra gondoltam! Persze, ha erre nincs igény, inkább szolgáljátok ki a többi 5000 olvasótokat! :)

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.06.26. 11:51:23

@G.d.Magister: Hétfőn, veled, ugyanitt. :)

Az egymillió kattintás új mértékegysége pedig a "lemil".

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.06.26. 12:17:46

Éééééés...

Nem fogjátok elhinni.

A tegnapi nap úgy megdobta az oldalletöltések számát, hogy éjfélre elértük a 999.427-es számot, ezért kénytelen voltam új algoritmus szerint újraértékelni a valószínűséget.

Megnéztem a ma hajnaltól mostanáig tartó statisztikai adatokat (aki nem tudná: 5 percenként lehet lekérdezni) és kiszámoltam, hogy az egymilliomodik kattintás valamikor 10:00 és 10:05 között következett be.

Namármos: egyik hűséges olvasónk 10:08:13-kor nyomott egy kommentet, ami a kritikus intervallum felső határától csak 3 perc 13 másodpercnyi távolságban van, felfelé.

(Második subotei a maga 09:55:03-ával, aki az intervallum alsó szélétől 4 perc 57 másodpercnyire volt, alatta).

Úgyhogy, hölgyeim és uraim, engedjétek meg, hogy mindannyiunk nevében köszöntsem a lemilblog EGYMILLIOMODIK oldalletöltőjét,

proletair-t!

Gurrá, gurrá, gurrá!

És a beígért testrész, amit (egy férfias szorítás keretein belül megérinthet) az Alapító Atyák keze!

(Ha mondjuk juditmanó vagy marcipán, esetleg Lili Marleen vagy Stupidella lett volna a nyertes, pusszantás járt volna, de így ezt hanyagolnánk, valamennyiünk megkönnyebbülésére...)

Valandil 2009.06.26. 12:25:49

@tiboru: "de így ezt hanyagolnánk, valamennyiünk megkönnyebbülésére..."

Mi ez a maradiság, kérem? :D Tiboru, téged se vennének fel a thébai Szent Osztagba... :)
(Igaz, engem se!)

Mentula 2009.06.26. 12:46:50

@tiboru: persze, hogy jövök előbb-utóbb, csak tudja, újszülött otthon, miazmás, már inni sincs rendesen időm, nemhogy írni... persze itt a munkahelyemen az más :) Akkor kocc az egymilliomodikra!

/Igaz én 30 perces bontással és 00.00 órától számolva arra jutottam, hogy a milliomodik PI 09 00 és 09 30 közé esik. vagy nem. bocsi :)/

proletair · http://lemil.blog.hu 2009.06.26. 12:49:25

@tiboru:
HHHÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ

proletair · http://lemil.blog.hu 2009.06.26. 12:50:22

Részemről a szerencse:))))))

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.06.26. 14:02:27

@Titus Pullo Urbino:

Mit képzelsz?!

@proletair:

Ja, majd' elfeledtem: megvan még a bankszámla-számom?

proletair · http://lemil.blog.hu 2009.06.26. 14:11:05

@tiboru:

öööööö izé
arra lehet sört utalni?:)

juditmanó 2009.06.26. 14:11:48

@proletair: gratulálok, majd kapsz tölünk puszit (Stupidella, marcipán, Lili Marleen, én) :))

Hullafotós 2009.06.26. 14:30:06

@proletair: szerencsés fickó vagy. végülis jobban jártál a konvertibilis puszikkal, mint Atyáink bármely testrészével - persze tévedhetek :-DD

paranoid T.R. marcipan 2009.06.26. 15:14:15

@juditmanó: mielőtt ilyenek mondasz, pláne mindannyiunk nevében, feltétlen kérdezd meg, van-e zongorája:)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.06.26. 15:15:01

@juditmanó:

Na tessék; nem elég, hogy híres embert csináltunk belőle, még a jó nők is dőlnek hozzá...

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.06.26. 15:27:54

@proletair:

Nehogy má' vegyél! Elég lesz bérelni arra a nagyon rövid időre :-)

hazitroll 2009.06.26. 15:30:43

Nagyon elmaradtam a blog olvasásban, de igyekszem pótolni, és nagyon-nagyon gratulálok minden szerzőnek! És az ünnepélyes évfordulók alkalmával beígérek egy utazós posztot ismét, amit majd csak július közepén fogok abszolvláni, de lovagias lesz :)

GeoThrasher 2009.06.26. 19:07:08

Grat a jubileumhoz, Kameraden!:)
Ja és Jozef Wysocki már a spájzban van.
Hamarosan...

juditmanó 2009.06.26. 19:34:01

@paranoid marcipan: jajj, bocs, én most tényleg csak gratulálni szerettem volna.....:))) Különben is zongoraügyben a Professzor úr az illetékes.

paranoid T.R. marcipan 2009.06.26. 21:16:57

összefoglalva, mindenkinek: :)
(bocs, vmit muszáj volt válaszolni, és most ennyire futotta)

anee 2009.06.27. 11:31:47

Én is csak egy vagyok a sok közül, de a "nem szakmai olvasók" táborát erősítem.
Gratula, és csak így tovább, én nagyon szeretem olvasni a bejegyzéseiteket.

MuellR · http://cartoonheroes.blog.hu 2009.06.27. 12:04:03

Breaking: Éljen,éljen,hurrá! GRATULÁCIÓözön és örömboldogság! And now. Back to the noose!

kelta 2009.06.27. 15:32:12

Gratulálok a Lemilnek az eddigi színvonalas munkáért és további sok sikert kívánok! (Hű, de hivatalosan hangzott. :D )

Lucius Flavius Arrianus 2009.06.28. 11:06:31

Lemil nélkül mit sem ér / az irdatlan kibertér - hogy leányom kedvenc rajzfilmsorozatát, az Űrpingvineket parafrazáljam :-))

Lesz még sok-sok jubileum. Lesz még mire emlékezni, lesz öröm, lesz bosszúság, de csupán egyvalami bizonyos.
A lemilen olyan közösség jött létre, amilyen a magyar kibertérben nem sok van - talán nincsen is.
Szerintem tudjátok (érzitek? tapasztaljátok?), mire is gondolok.

Isten éltesse sokáig az Atyákat, a Fiúkat (a Lányokat is!), minden szerzőt, kommentelőt, olvasót!

phaidros 2009.06.29. 14:40:36

Yeeeeaaaah!

(Ahogy a művelt amerikai mondaná.)

Stupidella 2009.06.29. 15:43:44

Hip-hip-hurrá!

Őszinte gratulációm, remélem, még sokáig olvashatlak Benneteket! Csak így tovább!

Stupidella 2009.06.29. 15:45:32

@tiboru: höhöhöjj! :D
@juditmanó: tőlem is? Na jó, legyen. :)))

nmi_nmi 2009.06.30. 00:06:26

Kedvenc madaram a fiLEMILe.

És hallottátok, hogy ezen jubileum tiszteletére kétszázas fémérmét hoztak forgalomba hazánkban?

Off. Hátha érdekel valakit és még nem vette észre:

index.hu/tech/2009/06/29/ujjaepitettek_hitler_lopakodojat/

Sluck Ödön 2009.07.05. 16:04:53

Én a homárról tekeredtem ide (tiborunak volt ott valami ügye), aztán rögtön neki is láttam elolvasni az egészet.Aztán rájöttem, hogy így a hideg internetre valót sem fogom megkeresni, néha közben dolgozni kényszerülök. Ami a legjobban tetszik (a bejegyzések után) az a kommentek színvonala és a "gyereidemajdjólszájba..." stílus teljes hiánya.
Terjedjen híretek IP csomagok viharszárnyán!

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.07.05. 17:04:41

@Sluck Ödön:

Hehe, amikor csörtéztem a pécsi univerzitásszal...

Isten hozott, maradj sokáig, köszönjük az elismerést és vidd jó hírünket szanaszét!

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.07.06. 00:39:31

@Thaddeus Griffin:

Á, hosszú és már alig emlékszem :-)

A lényeg, hogy először azt mondták, hogy nem indul az a szak, ahová jelentkeztem, majd fél évre rá indult, én akkor meg már nem akartam menni, de ők beirattak izomból és a Jóistennel is leveleznem kellett, hogy töröljenek és ne húzzanak utánam lóvét a minisztériumtól - vagy valami ilyesmi.

És mivel csupa idiótával és/vagy bunkóval hozott össze a sors (az egyetemről és a minisztériumból egyaránt) hát megírtam a Homárnak, és mivel elég szép olvasottságra tett szert a poszt, hát megragadtam az alkalmat és közben reklámoztam a lemilt :-)

És nem bántam meg, mert akkor és onnan jöttek páran, akiknek örülök.

Stupidella 2009.07.06. 08:49:19

Ha jól emlékszem, én is akkor keveredtem ide a lemilre. Itt is ragadtam. :)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.07.06. 12:06:58

@Stupidella:

Húúúú, nem, de most elolvastam...

Nagyon csúnya dolgok jutottak most eszembe a pécsi egyetem rektorával kapcsolatban, de - úriember lévén - nem írom ide.

Én személy szerint nem ismerem a hivatkozott rendeletet, de szinte kizártnak tartom, hogy ezt és így írná elő...

Szemetek. Remélem lesz tökös érintett, aki feljelenti őket.

Stupidella 2009.07.06. 12:10:25

@tiboru: Fura egy kormányrendelet lehet, főleg, ha csak a PTE-re vonatkozik (nálunk szerencsére még nyoma sincs ilyesmi kezdeményezésnek).
süti beállítások módosítása