Had- és rendvédelem-história, kicsit másképp

Összeálltunk páran, hogy kipróbáljuk: lehet-e szórakoztatóan, ugyanakkor informatívan foglalkozni rendvédelem-történeti, valamint katonahistóriai témákkal. Szerintünk igen. *** imélke nekünk: blog.lemil(at)yahoo.co.uk --- BLOGUNK A MAGYAR BLOGGERSZÖVETSÉG TAGJA ---

Megjelent a Kémek krémje!

borito_240.jpg

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Lemil-fészbúk

Olvasóink lobogói

Pillanatnyi olvasólétszám:

website stats

Utolsó öt komment

Fontosabb címkék

1848 49 (46) afganisztán (6) afrika (13) ajánló (88) alagút (7) állat (8) amerikai (102) angolok (8) arabok (16) argentin (5) átirányítás (13) atom (13) ausztrál (6) ázsia (15) balkán (6) betyár (5) biofegyver (5) biztonságpolitika (6) brazil (7) brit (67) buli (6) büntetésvégrehajtás (7) büntetőjog (11) címer (6) csata (9) csatabemutató (9) csendőrség (6) dél amerika (11) ejtőernyős (28) életrajz (41) elmélet (12) erdély (6) erőd (8) értékelőposzt (7) évforduló (53) fegyver (8) ferencjózsef (11) francia (24) gallup (5) görgey (13) görögök (5) háború (6) háborús bűn (8) hadifogoly (5) haditechnika (98) haditengerészet (54) hadsereg (16) hadtörténelem (162) hadtörténet (23) hadvezérek (9) hagyományőrzők (5) hajók (5) harckocsi (23) határőrség (7) hellókarácsony (5) helyi háborúk (17) hidegháború (53) híres bűnözők (8) honvédség (12) horthy (6) humint (24) huszár (10) i. világháború (49) ii világháború (108) izrael (26) japán (22) játék (6) k.u.k. (8) kalóz (6) kamikaze (6) kanada (7) katonazene (10) kelták (5) kémek és hírszerzők (59) kiképzés (7) kína (5) kínai (5) kivégzés (6) könyv (5) könyv ajánló (5) középkor (12) közép amerika (7) kuba (9) különlegesek (71) légierő (56) légvédelem (9) lengyel (17) lengyel magyar barátság (8) lista (5) lovas (7) lovasság (11) lövészárok (5) magyar (157) makett (7) monarchia (13) múzeum (12) német (68) nevezéktan (5) nők (12) ókor (13) olasz (13) önvédelem (5) orosz (31) ostrom (7) osztrák (30) osztrák magyar (28) pestis (6) plakát (12) podcast (9) polgárháború (5) porosz (5) portugál (6) programajánló (10) reform (6) reklám (5) rendőr (7) rendőrség (10) rendvédelem (53) róma (13) román (9) rövidhír (18) sigint (6) skandináv (7) skót (6) sorozat (15) spanyol (5) svájci (5) svéd (7) számítógép (9) szavazás (20) szerb (11) szlovák (5) szolgálati közlemény (39) szovjet (63) sztálin (5) telefonkártya (6) tengeralattjáró (17) tengerészgyalogos (10) terror (25) titkosszolgálat (71) török (15) tűzfegyver (9) ünnep (5) usa (54) USA (7) utánközlés (24) vadászgép (12) várostrom (7) vendégposzt (80) vértanú (11) vicc (7) vietnam (5) vitaposzt (76) wysocki légió (12) zene (11) A többi címke

Közkívánatra: feedek

Katona/zene: Gúnydal Hitler hiányzó heréjéről

2013.01.13. 08:00 Hiryu 2,0



bogey2.jpg

Ez itt a reklám helye: ebben a nagyon rövid posztban említve lesz világháború, golf, egy legendás mozifilm, ami hét Oscar-díjat nyert, illetve megpróbáljuk tisztázni a kérdést: golyós volt-e Hitler? Ami ezeket a dolgokat összeköti, az nem más, mint egy ismert dallam.  

(Bónusz: Űrgolyhók pár másodpercben)

Akkor kezdjük a híres filmjelenettel: Híd a Kwai-folyón. Gondolom mindenkinek ismerős lesz a menetelő hadifoglyok fütyülte dallam:

220px-RICKETTS_Frederick_J.jpg A film zeneszerzője az Angliában egyik legismertebb indulót, a "Colonel Bogey March"-t használta fel. Az indulót F.J. Ricketts /akkor még/ hadnagy  /1881-1945/ szerezte. 1914-ben az  Argyll and Sutherland Highlanders  2. zászlóaljában szolgált, az ezredzenekar karmestereként. A zászlóalj akkoriban a festői szépségű skót felföldön állomásozott Fort George-ban, pár mérföldnyire Inverness-től.  Nem járunk messze a valóságtól, ha azt mondjuk nem volt olyan pezsgő a társasági élet arrafelé, mint Londoban, volt hát idő töprengeni.  A tisztektől a brit birodalom legszebb hagyományaihoz híven elvárták a rangjukhoz méltó viselkedést a rekreációs tevékenységet illetően is. Azaz "bátorították" őket, hogy golfozzanak.  Ott, a golfpályán csókolta Ricketts hadnagyot homlokon a múzsa: az egyik elöljárója a labdák elütésekor a megszokott figyelmeztető kiáltás helyett csak fütyült egyet. Hiába, a rang előjogokkal jár. Ez a két hangból álló füttyentés megmaradt Ricketts fejében, és /ld. az említett töprengési lehetőségeket/ komponált hozzá egy dallamot: megszületett Bogey ezredes indulója. Hogy miért pont Bogey? Erre magyarázatot adhat a következő részlet a golf szabályaiból:

 

Minden szakasz (amelyen a lyuk található) egy meghatározott par számot definiál. Ez az a pontszám, amelyet egy jó golfozó átlagban elérhet a lyukba találva. 

Egy jó golfozónak a par eléréséhez a parnál két ütéssel kevesebbel kell tudnia elérni a greent (magyarul pázsit, a lyukat tartalmazó terület környezetét) és legfeljebb két lökéssel be kell juttatnia a labdát a lyukba. Egy 18 lyukas pályán általában négy par 3-as lyuk van, tíz par 4-es és négy par 5-ös, így összesen 72 par érhető el. Egy 9 lyukas pályán ennek az összegnek a felét lehet elérni, ott általában két par 3-as, öt par 4-es és két par 5-ös lyuk van.

Az alábbi táblázat tartalmazza az értékelhető eredményeket az egyes lyukakba való betalálásra vonatkozóan:

MegnevezésJelentés
Albatrosz
(angolul: Double-Eagle)
ütésszám hárommal a par alatt
Eagle (Sas) ütésszám kettővel a par alatt
Birdie (Madárka) ütésszám eggyel a par alatt
Par vagy Even a parral megegyező számú ütés
Bogey ütésszám eggyel a par felett
Double bogey ütésszám kettővel a par felett
Triple Bogey ütésszám hárommal a par felett

Ha a labda az elütőhelyről egyetlen ütéssel a lyukba kerül, akkor az eredményt „Hole-in-one-nak” vagy "Ásznak" (angolul „Ace”) nevezik. A fenti táblázat értelmében egy par 2-es lyukba egy ütéssel beletalálva egy madárka, egy par 3-as lyukba egy ütéssel beletalálva egy sas, egy par 4-es lyukba egy ütéssel beletalálva egy albatrosz érhető el.

wikipedia.hu

(Egyszerű ugye? Mert nekem nem... Valószínűleg nem is fogok az angol királynővel együtt golfozni. )

golfpic-300x227.jpg

Szerzőnk tehát  kiadatta az induló kottáját és a fonográflemez-felvételt. Mivel az efféle civil dolgokat a békebeli brit seregben sem támogatták, álnéven. Hatalmas a siker, az 1920-as években milliós számban adták el, hála Edisonnak és az ő találmányának, sőt az egyik kanadai alakulat, a The King Own Calgary Regiment (RCAC) hivatalos indulója is ez lett.

Itt meghallgatható a Coldstream Guards zenekarának előadásában. /Na, itt is látszik hogy nem értenek az angolok a hadseregreformhoz, már háromszázhatvanvalahány éve ez a nevük..../

  

Remek zene. Fülbemászó, kiválóan alkalmas arra, hogy a pubban/kantinban  sör/whisky kombináció mellett rögtönözzön rá az ember elázott fia kellően obszcén szövegeket, akár a fűben mászva is.  

Született is jó néhány verzió, ami mindenféle testrészeket, egyes illetők származását, és/vagy foglalkozását részletezi, de ezeket inkább nem idézném.

Az idő halad: kitört a második világháború.  Ismert jelenség, hogy ilyenkor tömegével születnek dalok hivatalos jóváhagyással, támogatással, amik a saját seregeink kiválóságát emelik ki /ld. a szexuális aktust végző fehérvári huszárokról szóló, magas körökben is idézett nóta/, vagy épp az ellenfelet gúnyolja.../ ld. az oláh király legszebb lánya, mint gatyamosó .../

 Akkoriban is élt a pletyka hogy a Adolfnak, a Vezérnek nem csak egy kereke hiányzott ott fennt, hanem bizony egy golyója is ott lennt. Erre alapozva a fenti dallamra több nóta is született és vált népszerűvé. A leggyakrabban idézett változat 1939-ben született, Toby O'Brien, egy brit propagandista tollából:

Hitler has only got one ball,
Göring has two but very small,
Himmler is somewhat sim'lar,
But poor Goebbels has no balls at all.

Azaz: Adolfnak Hitlernek csak egy golyója van,  Göringnek csak két borsószem, Himmlernek még kevesebb, Szegény Goebbelsnek pedig semmi sincs a lába között.

 Egy másik variáció:

Hitler has only got one ball,
The other is on the kitchen wall,
His mother, the dirty bugger,
Chopped it off when he was small.
She threw it, into the apple tree
The wind blew it into the deep blue sea [or] (Where it landed into the deep blue sea)
Where the fishes got out their dishes and ate scallops and bollocks for tea

Kb.: "Hitler csávó egy golyót hord, a másik ott lóg  plafonon, mert anyja,  a mocskos...rva, kiskorában azt  levágta. Kidobta szemétdombra, fennakadt egy almafán, ahonnan a szél elvitte, a tengerbe leejtette,  a halak ettek belőle..."

 Az egyéb fennmaradt változatok többsége a tengelyhatalmak vezetőinek neveit, a hiányzó testrészek elhelyezkedését  és az említett anya foglalkozásait variálja...

 De született ínyenceknek egy olyan verzió, ami Sztálin elvtársat is említi:

Hitler: he had but one left ball,

Mussolini: he had none at all,

Stalin: he was three-ballin',

And that's the dictator's rise and fall!

Az induló túlélte a háborút, dallama felbukkant filmekben, musicalekben, gyerekmondókákban...  Felcsendült nem olyan réges-rég, egy nem annyira messzi-messzi galaxisban is ... Viva Mel Brooks!

 Némi Afrikakorps áthallással.:)

1980-ban, Kanadában kisebb diplomácia botrányt is kirobbantottak vele: a katonazenekar volt olyan kedves hogy eljátssza az országba látogató japán kormányfőnek, Ohira Masayoshi-nak, finom emlékeztetőként. A kormányfő nem tűnt boldognak.... /Hiába, a brit/kanadai humor.../

Hiányzott-e?

A szovjetek tudtommal nem hozták nyilvánosságra Adolf teljes boncolási jegyzőkönyvét, így vitatott kérdésnek számított, mennyire volt tökös fickó..  Napjainkig:

Johan Jambor hadiorvos mindezt már az 1960-as években elmesélte Franciszek Pawlar papnak, ám a dokumentum akkor titkos maradt, és csak most, a férfi halála után 23 évvel hozták nyilvánosságra.

A mostani dokumentum szerint azonban Johan a saját szemeivel látta, hogy ez igaz volt. Az első világháborúban ugyanis sebészként a Somme-nál harcolt. 1916-ban szedték össze a sérült Hitlert is, akit csak „sikítozónak” hívtak, mert egyfolytában segítségért üvöltözött. Az orvos szerint Adolf alteste és lábai vérben úsztak, és ekkor vesztette el az egyik heréjét is. A visszaemlékezés szerint Hitler első kérdése az volt: "Lehetnek majd gyerekeim"? Amikor aztán a nácik hatalomra kerültek, Johannak rémálmai voltak, mert magát tartotta felelősnek Hitler megmentéséért és későbbi rémtetteiért.

http://www.mult-kor.hu/20081119_leleplezo_informacio_hitler_genitaliairol

 Az a lövedék bizony csak félmunkát végzett...

41 komment

Címkék: zene brit angolok katonazene

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rosszindulatú Vászka 2013.01.13. 12:15:57

Nem beszélve arról, hogy az Űrgolyhókban a Star Wars-Disney frigyet is megjósolták :)

Hadd mutassak még egy katonadalt, amely sokkal békésebb, remek pimasz muzsika - no persze ez békeidőben született - talán ez a Világ (egyik) legismertebb katonazenéje.

www.youtube.com/watch?v=_B0CyOAO8y0

A szerzője Júius Fucik ezredes, akinek unokaöccse az a a Július Fucik újságíró (43-ban kivégezték a nácik - mert nácizni minden témában lehet :), akiről elnevezett jelvény megszerzése külön fejezetet kapott a remek Bádogkatonák című könyvben (írta Josef Skvorecký úr könyve, remek olvasmány - már ha érdekel valakit a Varsói Szerződés Csehszlovák kényszerbakáinak szocialista értékekre nevelő, groteszken és fájdalmasan vicces élete, ill. filmen Vaskatonák).

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2013.01.13. 12:21:30

Megyek poroltóért... meg voltam róla győződve hogy más írta.

Guilelmus 2013.01.13. 13:32:38

Adolf pedig csak jót akart az emberiségnek..-:)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.13. 13:37:54

"Szegény Goebbelsnek pedig semmi sincs a lába között"

Ez téves. Több gyereke is volt.

Rosszindulatú Vászka 2013.01.13. 13:47:37

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: a gúnydalok többnyire nem igazságtartalmukkal hatnak közönségükre, de nem is elvárás.

Amúgy meg a Goebbels család darwini értelemben nem volt túl sikeres.

joskarola 2013.01.13. 14:23:30

Némiképp hasonló, s talán ugyanarról a tőről fakad a témája annak a gyerekdalnak, amit Amerikában hallottam kölykök által énekelni, a dallam ismert, talán a hét törpe énekli a Hófehérkében, de NEM a "Hejhó"... Talán ismeri valaki:

"Whistle while you work
Hitler is a jerk
Mussolini hit his winie
Now it doesn't work"

(szabadon fordítva: Munka közben fütyöréssz, Hitler egy nagy rohadék, Mussolíni tökön vágta, nem működik a szerszáma...)

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2013.01.13. 14:25:04

no problemo.... mi hiszünk a felvilágosító kampányokbanm bár ez attól függ, a pácienst milyen erősen kötözzük a villámhárítóhoz.
(Ohne shot - ohne kill)

Rosszindulatú Vászka 2013.01.13. 14:36:22

Ezt láttátok? Úgy vélem releváns a poszthoz.

www.youtube.com/watch?v=qaMcmXUBmxw

Nem igazán jó film, bár vannak benne határozottan mókás részek és érdekes meglátások. Az a rész, amikor a Vezér a feredőkádban játszik a hajóival, kissé elkoptatott (Chaplin RLZ), ám az a rész, mikor az idegkimerültség jeleit mutató Vezér sárga suseszben próbálja elhárítani kedvenc kutyája barátkozó gesztusait az mókás. A végére meg sokat moralizál a film szájbarágósan, az kifejezetten germánosan fals.

@Hiryu 2,0: látom a rendben és fegyelemben is :)

Joszip 2013.01.13. 15:43:00

Egyheréjű volt. Persze. Ez mellett még elmebajos, drogfüggő és zsidó is.

proletair · http://lemil.blog.hu 2013.01.13. 16:44:07

@Joszip:

Melyik drogot szerette? Csak mert erről még nem hallottam...

Bronislav Kaminski 2013.01.13. 17:02:37

hát akkor ezért volt ekkora barom a dolfi bácsi?)))) orbánnak vajon mije hiányzik?)))))))

Rosszindulatú Vászka 2013.01.13. 19:25:03

@reccs: jó meglátás. Nem beszélve arról, hogy a mások által termelt ill és vagy birtokolt javak rekvirálásában ás honosításában a nácik amúgy is erősek voltak :)

Minorkavidor 2013.01.13. 20:35:03

@proletair:

Morfiumot, de mentségére legyen mondva, hogy dokija, Morell doki kezelte félre. Morellt ui. orvoskollégái sarlatánnak tartották, teljes joggal, de Adolf bízott benne. A háború kimenetelének, a 44 július 20-i merénylet pszichikai hatásának (hogy ővéi támadtak rá), Morellnek és saját találmányú "gyógymódjának" is köze volt ahhoz, hogy 44 végére Dolfi idegronccsá vált.

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2013.01.13. 20:40:51

@proletair: 1942-től kezdve Hitler is rendszeres metamfetamin injekciókat kapott, ami egyéb pszichológiai problémái mellett nagy mértékben hozzájárult józan ítélőképességének és egészségének aláásásához
Na meg a kedvenc doktora koktéljai...
családfáját nem ismerem, de valami natgeo film szerint rémlik, hogy még afrikai felmenői is akadhattak.

Rosszindulatú Vászka 2013.01.13. 21:03:40

"Hitler szintén nagy jelentőséget tulajdonított bizonyos ereklyéknek. A Bécsben őrzött Longinusz lándzsáját a világuralom zálogának tekintette és az anschluss után saját kezűleg emelte ki a múzeumi tárlóból...

...Más téren is meglehetősen fogékony volt a babonákra. Közismert, hogy vegetáriánus volt, az már viszont kevésbé, hogy étkezési szokásai megváltoztatásának kiváltó oka unokahúga öngyilkossága volt. A húsmentes táplálkozás emésztési zavarokat okozott nála, amelyek orvosai gyógyszeres kezelései ellenére sem enyhültek. A sokféle gyógyszer egyre súlyosabb mellékhatása viszont, egészségi állapotát drasztikusan lerontotta. Ekkorra már egy, speciálisan a Führer számára összeállított gyógyszert kezdett szedni, ami magas pervitin és coffein tartalommal rendelkezett. (A pervitin éberség és agresszivitás fokozó szer, ma „speed” néven ismeretes.) Eldugult orrának tisztán tartásához pedig kokaint használt, amelyhez rövid időn belül hozzá is szokott és ragaszkodott a rendszeres adagolásához. Az említett tudatmódosító szerek szedésének tünetei, kezdeti eufória utáni ingerültség, depresszió, paranoia, görcsök, természetesen idővel jelentkeztek Hitlernél is."

Forrás: www.masodikvh.hu

Rosszindulatú Vászka 2013.01.13. 21:25:33

A III. Birodalom koporsójába a korabeli okkultisták, meg Hörbiger is több szöget vertek, bár nyilván nem ők a felelősek, hogy Vezér Himmler és Goöring hitt nekik.

„Északi őseink a hóban és jégben edződtek meg –
jelentette ki a Wel egyik népszerű röpirata –, ezért természetes öröksége az északi embernek^ jégvilágban való hit. Az egyik osztrák, Hitler, elűzte a zsidó politikusokat; egy másik osztrák, Hörbiger fogja elűzni a zsidó tudósokat.
A Führer a saját életével példázta, hogy az amatőr többre viszi, mint a profi. A világegyetem tökéletes megértéséhez egy másik amatőrre volt szükségünk.”

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2013.01.13. 21:38:55

Ekkorra már egy, speciálisan a Führer számára összeállított gyógyszert kezdett szedni, ami magas pervitin és coffein tartalommal rendelkezett. (A pervitin éberség és agresszivitás fokozó szer, ma „speed” néven ismeretes.

Szép lehetett ahogy bespeedezve pörgött a Deutshland über allesre...

Rosszindulatú Vászka 2013.01.13. 22:18:35

Lehet, hogy suttyomban Mahler meg Mendelssohn lemezekre csápolt.

Rigor Mortis 2013.01.13. 22:23:27

@Joszip: szabadkőműves is volt, és a Holdon létesített titkos bázist, ahol a földönkívüliek számára nyitott lágert.

Azt is mindenki tudja, hogy Adolf Hitler a felelős a dinoszauruszok, a gyapjas mamutok, a Neander-völgyiek és a mauritiusi dodó kihalásáért, továbbá az ózonlyukért.

Feljegyezték róla, hogy ellenségeit el is fogyasztotta.

Rothstein 2013.01.14. 00:53:25

2 golyóval lehet minden másképp alakul ... :)

ace22 2013.01.14. 08:30:40

Németek sem maradtak adósak a propagandával: abnormálisan felszerelt négerekről kreáltak szórólapokat, akik a háborúban levő fehér emberek feleségeivel hetyegnek. :-)

Ma is aktív a téma: viagra kapcsán láttam egy kis szösszenetet. 1. kép: Hitler egy csomó rosszarcú között áll, háttérben ég a fél világ. 2. kép: Hitler parti közben, hatalmas erekció, ráhúzott zoknival takarva, hiányos öltözetű lányok, stb. Felirat 1: No Viagra, Felirat 2: Viagra!

Plumper 2013.01.14. 09:15:41

nyilvánvaló, hogy a kis bajszos nemzőképtelensége és talán kis cerkája is hozzájárult gyűlöletképének kialakulásához.
így van ez manapság is újnyilas fotelharcosainkkal. amit nem sikerül az ágyban, azt kiélik a köztereken.

Plumper 2013.01.14. 09:18:08

@Rigor Mortis: nem is lehetett volna találni alkalmasabb sítáborokat, mint Szibériában a gulagnak nevezett szórakoztató központokban. az emberek egyenesen könyörögtek, hogy a szovjetek ingyen elvigyék őket síelni a munka és újjáépítés helyett.

Luighi 2013.01.14. 11:38:13

A mottó: a mókus tulajdonképpen patkány, csak jobb a marketingje...

iboko-suturi törpezsiráf 2013.01.15. 01:20:18

Az ilyen vasfegyelmet igénylő rendpárti, személyi kultuszos ideológiákat a legkönnyebben úgy lehet ledönteni ha feltárjuk a vezér hibáit és képmutatását.

Így bukik gyorsan a mélybe a fasizmus, a sztálinizmus és a nemzeti radikalizmus. Amíg feddhetetlennek látszik a vezér addig ő uralja a hívek elméjét. Utána jön a trauma.

nandras01 2013.01.15. 01:25:46

@Rosszindulatú Vászka: maxvalt békén kellene hagyni.
szinte nincs olyan blog, ahova ne kommentelne, ezerrel osztja az eszet :)
formailag többnyire igaza van, de a legcsekélyebb érzéke sincs az áthallások, a képes beszéd megértéséhez.
azt hiszem, a doktrinerség szobrát lehetne róla megmintázni.

Rosszindulatú Vászka 2013.01.15. 07:39:18

@nandras01: itt az nem gond ez nem költőszakkör, a jó katona nem moralizál, nem filozofál, nem absztrahál és nem spekulál (az a törzstisztek dolga). Ha azt mondják neki, ugorj, csak azt kérdezi milyen magasra, ha azt mondják neki fesd be az eget, csak azt kérdezi, milyen színűre :)

Titus Pullo Urbino 2013.01.15. 10:31:56

Urak, kettő hónapos kényszerpihenő után visszatértem, örülök, hogy ismerős arcokkal, akarom mondani ismerős nick-kekkel találkozom. A másik örömöm, hogy megy a lemilblog. Hajrá!

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2013.01.16. 12:38:58

@Titus Pullo Urbino: Mással nem is találkozhatsz, csak a három belterjes zsidóval. Az értelmes embereket meg kitiltod, gondolom.

Jó mulatást, majmok! :))))

Titus Pullo Urbino 2013.01.16. 12:49:18

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: az értelmes embereket kitiltom, ezért maradhatsz. Köszönjük a pozitív gondolatokat.
süti beállítások módosítása