Had- és rendvédelem-história, kicsit másképp

Összeálltunk páran, hogy kipróbáljuk: lehet-e szórakoztatóan, ugyanakkor informatívan foglalkozni rendvédelem-történeti, valamint katonahistóriai témákkal. Szerintünk igen. *** imélke nekünk: blog.lemil(at)yahoo.co.uk --- BLOGUNK A MAGYAR BLOGGERSZÖVETSÉG TAGJA ---

Megjelent a Kémek krémje!

borito_240.jpg

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Lemil-fészbúk

Olvasóink lobogói

Pillanatnyi olvasólétszám:

website stats

Utolsó öt komment

Fontosabb címkék

1848 49 (46) afganisztán (6) afrika (13) ajánló (88) alagút (7) állat (8) amerikai (102) angolok (8) arabok (16) argentin (5) átirányítás (13) atom (13) ausztrál (6) ázsia (15) balkán (6) betyár (5) biofegyver (5) biztonságpolitika (6) brazil (7) brit (67) buli (6) büntetésvégrehajtás (7) büntetőjog (11) címer (6) csata (9) csatabemutató (9) csendőrség (6) dél amerika (11) ejtőernyős (28) életrajz (41) elmélet (12) erdély (6) erőd (8) értékelőposzt (7) évforduló (53) fegyver (8) ferencjózsef (11) francia (24) gallup (5) görgey (13) görögök (5) háború (6) háborús bűn (8) hadifogoly (5) haditechnika (98) haditengerészet (54) hadsereg (16) hadtörténelem (162) hadtörténet (23) hadvezérek (9) hagyományőrzők (5) hajók (5) harckocsi (23) határőrség (7) hellókarácsony (5) helyi háborúk (17) hidegháború (53) híres bűnözők (8) honvédség (12) horthy (6) humint (24) huszár (10) i. világháború (49) ii világháború (108) izrael (26) japán (22) játék (6) k.u.k. (8) kalóz (6) kamikaze (6) kanada (7) katonazene (10) kelták (5) kémek és hírszerzők (59) kiképzés (7) kína (5) kínai (5) kivégzés (6) könyv (5) könyv ajánló (5) középkor (12) közép amerika (7) kuba (9) különlegesek (71) légierő (56) légvédelem (9) lengyel (17) lengyel magyar barátság (8) lista (5) lovas (7) lovasság (11) lövészárok (5) magyar (157) makett (7) monarchia (13) múzeum (12) német (68) nevezéktan (5) nők (12) ókor (13) olasz (13) önvédelem (5) orosz (31) ostrom (7) osztrák (30) osztrák magyar (28) pestis (6) plakát (12) podcast (9) polgárháború (5) porosz (5) portugál (6) programajánló (10) reform (6) reklám (5) rendőr (7) rendőrség (10) rendvédelem (53) róma (13) román (9) rövidhír (18) sigint (6) skandináv (7) skót (6) sorozat (15) spanyol (5) svájci (5) svéd (7) számítógép (9) szavazás (20) szerb (11) szlovák (5) szolgálati közlemény (39) szovjet (63) sztálin (5) telefonkártya (6) tengeralattjáró (17) tengerészgyalogos (10) terror (25) titkosszolgálat (71) török (15) tűzfegyver (9) ünnep (5) USA (7) usa (54) utánközlés (24) vadászgép (12) várostrom (7) vendégposzt (80) vértanú (11) vicc (7) vietnam (5) vitaposzt (76) wysocki légió (12) zene (11) A többi címke

Közkívánatra: feedek

Vendégoldal - Professor Pizka: Iván Zájec

2009.08.24. 08:00 Professor Pizka


Professor Pizka
az elmúlt heteket szorgos kutatómunkával töltötte: orosz kutatóvízumot szerzett, melynek birtokában szabad bejárásra tett szert a Szövetségi Biztonsági Szolgálat és a Külső Hírszerző Szolgálat archívumaiba is. Itt – a Budapestről magával vitt, tetemes mennyiségű fütyülős barackpálinkának köszönhetően – számos olyan aktába is betekinthetett, amelyek lapjait annó érintésre ható, gyors felszívódású méreggel preparálták az egykori szovjet titkok őrzői. Itt alant az útijelentés kivonatos, rövidített változatát olvashatjátok.



Iván Zájec titokzatos élete és élete

Hogy Iván Zájec pontosan hol és milyen családba született, ma már nem tudni. A róla szóló akták nagy része a Ljubjanka mélyén landolt,
így ma már csak találgatni lehet. A kevés, már feloldott titkosítású aktát átböngésző kutató véleménye nem egységes. Az biztos, hogy nagyon sok testvére volt és már kisgyerekként megismerte a bezártságot, a nélkülözést, az állandó életveszélyt.

Hamarosan, a sztálini terror idején áthelyezik ukrajnai otthonából Kazahsztánba, a sztyeppére egy kolhozba, amelynek csak a nevére sikerült az aktákban rábukkanni: Lenin kolhoz.

Itt kezdődött Ivánunk hírszerzői karrierje. Először tartótisztjei csak arra figyeltek fel, hogy az ifjú Zájec vegetarianizmusa és a káros szenvedélyek kerülése kiváló kondíciót és úgyszólván korlátlan libidót eredményezett.

Igen, eltaláltad, kedves olvasó: Zajec minden egyéb feladatát félretéve képes volt napját a kéjelgés legmélyebb bugyraiban tölteni, a kifáradás legcsekélyebb jele nélkül. Ez persze állandó fizikai konfliktusokat okozott. Zájec ezekben
sem maradt alul, így ellenségei természetesen a politikai tiszthez fordultak. Az felmérte a helyzetet és kiemelte a tehetséges fiatalt a társai közül. Innen indult a villámkarrier, ám ezt az egykor a fúrást elkezdő társak már nem érték meg. Hiába, azok a kőkemény szovjet ötvenes évek.

A politikai tiszt, aki Zájecet kiemeli, korábban a KGB külföldi műveleteket irányító csoportjából került vidékre, így a visszakerülés reményében egyenesen Ovecskin tábornokot, az egység akkori parancsnokát kereste meg, a szolgálati út nagyvonalú mellőzésével.

A fizikailag kitűnő, szexuálisan potens és szorgalmas elvtársban azonnal meglátták a lehetőséget. Két dolog hatott zavaróan. Az elemzők jelentése szerint Zájec fizimiskája egyáltalán nem passzolt a célcsoportok jellegzetességeihez. Ezen gyorsan túltették magukat, akkoriban is már nagy tapasztaltuk volt az
emigráns diaszpóra és a Zájechez hasonlók összehozásában.

Az igazi problémát Zájec háttérlegendája jelentette. Nem tudtak olyan tudományos érdeklődést, betegséget, káros szenvedélyt megtanítani az új munkatársnak, ami életszagúvá tette volna az érkezését. Akkoriban még a pornóipar is gyermekcipőben járt, így végképp nem tudtak mit kezdeni azzal, hogy az újonnan feltűnő szovjet alak valamelyik országban azért van ott, mert vegán és szexmániás.

Végül a fedősztori az lett, hogy egyetemi programokban vett részt, ahol az atlétikai és a szexuális teljesítmény összefüggéseit vizsgálták. Ehhez a Lomonoszov Egyetem Harkovi Testnevelési Főiskolai karán elkezdték futtatni I. M. Zájec (I. M. Zayets) tanársegédet, aki különféle nemzetközi folyóiratokban
publikálgatott, aztán különféle konferenciákra hívatta meg magát. Ezeken egyrészt könnyű volt vegyülni, másrészt meg lehetett győzni az elhárítókat, hogy ez az orosz nem veszélyes. Talán mondanunk sem kell, hogy Zájec mivel töltötte a konferenciák nagy részét. Nevezzük szekcióbeszélgetésnek. Aki látta már, hogy az ilyen konferenciákon miként donganak körül snájdig docenseket kellemesen kerek fenekű és fehér blúz alatt ringó keblű tanseg lányok, az tudja, hogy melyik szekcióra gondolok. Zájec tehát megalapozta a jó hírét.

Első küldetése előtt azonban még hátra volt a Szpecnaz alapképzés és az általános kémtanfolyam a festői 823. városában. A jelentések szerint érzékszervi gondjai nem voltak. Kiemelték kitűnő látását, és azt, hogy folyamatosan figyeli az egész környezetét. A baj az volt, hogy túl hamar kezdte el használni impresszív atlétikus képességeit.

I. M. Zájec őrnagy kutatóbiológus 1961 tavaszán érkezett meg a Sorbonne-ra. A francia elhárítás
gyakorlatilag folyamatosan követte (így esett, hogy Zájec az összes női ügynöküket gyakorlatilag az első három hétben lerendezte). Reggeli kocogásain is számos futó szaladgált arrafelé a parkban. Zájecet próbálták utolérni. Először itt izzadtak meg, másodszor meg akkor, amikor a követségek útlevélkiadási-, néptáncügyi- , tengerhajózási és más hasonló referatúráin a jelentéseik fölött görnyedtek. Később szokásukká vált, hogy egy kávéház teraszán írták meg ezeket, a futás mellőzésével, kellemesen elbeszélgetve. Erről a magyar szakszolgálat is tudott, a reggelizőhely tulajdonosa ugyanis Kiss Dezsőné őrgy. elvtársnő volt (itt balra).

Zájec közben – mit szépítsük – bekefélte magát a  Sorbonne orvosi karának szinte minden részlegébe, így hamarosan megszerezte annak az irattárnak az anyagait is, ahol a sebesült francia műveleti tisztek kartotékjai voltak. Ebből aztán Moszkvában pontosan követték, hogy melyik helyi csetepatéban merült fel a derék csigazabálók közreműködése. Zájec, miután apró-cseprő szexuális lekötelezések okán nem bukhatott le, teljes biztonságban volt, sőt időközben több kísérleti laborban is talált társadalmi kapcsolatokat.

Moszkvában többet akartak. Összeült az agytröszt. Megjött az ukáz. Amerikai kapcsolatok kellettek.

Mi sem volt egyszerűbb. Zájec ekkor már megismerkedett a Québeci Nemzeti Sporttudományi Intézet kísérleti csoportjánál néhány kolleginával.
Zájec olyan volt, mint az AC/DC. Egyféle stílusa volt, de pont emiatt mindenki kedvelte. Gondolhatjuk, nem az orbitális salátapartik miatt…

Amerikában testhezálló feladatot kapott. A tudományos életet kellett nyomonkövetnie, annak is elsősorban a biológiával kapcsolatos részét. Az alternatív hadviselési módok (melyeknek ő is élharcosa volt) kutatását figyelte meg, sőt
egy idő után részt vett bennük. Óriási potenciája tette lehetővé, hogy megismerkedjen az Operation Rockhard Prick programmal, mely a külföldön telepített alvó ügynökök segítségére volt. A lényeg az volt, hogy a megerőltető mesterkémi munka bizonyos, khm… aspektusait volt hivatott támogatni gyógyszeres kezelés útján. Zájecet a kísérleti laborból ajánlották be kontrollcsoportbeli tagnak. Hamarosan a Kremlben volt a részletes jelentés, így az amerikai kezdeményezés kudarcba fulladt. Később a kutatási eredményeket piacra dobták, így a korosodó amerikai férfiak felburjánzó indián nyara tulajdonképpen hazafias, mert a bevételekből százalékot kap a CIA.

Zájec lába alatt persze forró lett a talaj, ezért rövid ideig hátravonták, a sasadi téeszben kapott állást, de nem tartott sokáig a pihentetés, mert feladatok vártak rá a festői Olaszhonban. Itt különösen veszélyes munka várt rá, a számos hangulatos kis trattoriát kellett végigjárnia és azonosítani azokat a helyeket, ahol a Vatikán ügynökei találkoztak társadalmi kapcsolataikkal.

A módszer
az volt, hogy egy helyi vállalkozó odavitte a helyszínre, majd amíg az alkudozott a tulajjal, addig Zájec körbeszaglászott-fülelt, és aztán futva lelécelt. A vendéglős nemritkán bárddal követte. Ezután viszont a Kremlben elégedetten olvasták az újabb jelentést, és afféle jutalomként áthelyezték újra Sasadra.

Itt egy nap kimenőt kapott. Utoljára a Varga étterem közelében látták, azóta a Kreml hiába kereste dühödten, kémek özönét zúdítva a magyarokra, minden idők egyik legjobb hírszerzője nem lett meg. Az, hogy olyan sok ügynökünket kapcsolták le akkoriban a nagy Szovjetunióban, nagyban köszönhető volt a Zájec feltételezett halála okán kialakult paprikás hangulatnak...

És itt megszakad az útijelentés. Csak remélni tudjuk, hogy a szerző továbbra is jó egészségnek örvend, és jövőre újra megörvendezteti intézményünket jelenlétével.


Üdvözlettel:
Alekszej Szergejevics Brizuhin vezérőrnagy
Az Orosz Állami Levéltár Minősített Dokumentumok Főosztályának vezetője

68 komment

Címkék: szovjet vendégposzt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flat 2009.08.24. 09:44:45

Többször felröhögtem. :D

proletair · http://lemil.blog.hu 2009.08.24. 09:54:33

Ennek az ürgének a feje bizonyíték arra, hogy az oroszok igenis viking (varég) leszármazottak.
Kiváló poszt volt, gratula:)

Zig Zag · http://lemil.blog.hu/ 2009.08.24. 10:29:24

az AC/DC azért nem jött át elsőre, mert itt monotonitásról van szó, ahogy a zenekar stílusa adja magát, de az angolban leginkább biszexet jelent az egyen és váltóáram után egyaránt érdeklődők miatt :)

Titus Pullo Urbino 2009.08.24. 11:14:31

hehehehe, jó volt, köszi. Kiss Dezsőné képén hangosan röhögtem.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2009.08.24. 12:35:04

na, hát akkor megvan az öreg, visszavonultan él, és ahogy elnézem a káposztalevélről is leszokott :-) (tudom, hogy hüjje kérdés, de ugye mindenkinek átjött a poén?)

Titus Pullo Urbino 2009.08.24. 13:33:12

Nomen est omen:

1. Nyúlfeje van.
2. Csak zöldséget eszik.
3. Bagzik, mint egy nyúl.
4. Ha bajba kerül, elfut.

(az oroszul nem tudóknak segítségül: zajec= nyúl)

jonnglenn 2009.08.24. 13:34:40

és Zájic elftársnak vajon összvonalas bérlete volt vagy takszivak járt? már csak a konspirácijós méjségek megértése végett.

A. Leonov

jonnglenn 2009.08.24. 13:35:14

a lényeget lehatytam:

nu pakagyí !

juditmanó 2009.08.24. 13:40:53

@Titus Pullo Urbino: igen, és a potyautast is jelenti oroszul, biztos az is illik a jellemrajzába :))

paranoid T.R. marcipan 2009.08.24. 13:50:54

@Professor Pizka: poén csak azután, miután már született 40 komment, amiből min 5 pontosította az információid, lehetőleg kioktató stílusban:)

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2009.08.24. 14:23:17

némi zavaró/leleplező szerkesztői hiba csúszott a cikkbe. szokás, hogy a mondandót illusztrálandó képeket szúrtok a szövegbe.
igen ám, de prof. Pizka neve mellett egy meglehetősen... khm... típikus varég fej látható. szóval sszem prof. Pizka beépített szpecnazos ügynök, a feje alapján. és tuti, hogy nem pálinkán vette a titkos doksikat.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2009.08.24. 14:25:16

ja, a képen jól olvashatóan lubjanka van, de akkor mi a tökömért ejti mindenki (l)jubjankának??? a szlovének fővárosa bekavar?

kvarcman 2009.08.24. 14:29:27

köszönet a postért, nagyon jó volt! :)))

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.08.24. 16:52:50

@Radio Free Aberrania:

Igen, én is azt hiszem, Laibach tehet róla.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.08.24. 16:54:01

@Radio Free Aberrania:

A kép szerintem magát az alanyt (a mesterkémet) hivatott ábrázolni, nem a szerzőt.

Minden hasonlóság csupán a véletlen műve :-)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.08.24. 16:55:09

@paranoid marcipan:

Hiába, látszik, hogy a sokat tapasztalt blogger beszél belőled...

Noha eddig a Zájec-szakértők nem jelentkeztek, de ami késik, nem múlik.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.08.24. 16:57:38

@jonnglenn:

Zájec a Szovjetunió Hőse kitüntetés mellé 1971-ben örök időkre elnyerte a jogot, hogy ingyen használhassa a Moszkvai Közlekedési Vállalat valamennyi vonalán az összes járművet, továbbá havi négy, egyenként 48 kilométerre érvényes taxikupont is kapott a Politbürótól.

Lucius Flavius Arrianus 2009.08.24. 17:01:47

Tudtommal Zajec nem csupán a SZU hőse, hanem Hős Anya, Hős Város is!

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.08.24. 17:09:12

@Lucius Flavius Arrianus:

A Hős Anya-kitüntetéséről én is hallottam, de a Hős Városra (tudomásom szerint) csak felterjesztették, s a célfotó Brezsnyev elvtárs mellett döntött.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.08.24. 17:15:00

Most hallom orosz barátaimtól, hogy az orosz BM Dzerzsinszkij-hadosztályát szeptember negyedikén (a születésnapján) át fogják nevezni Iván Zájec-hadosztállyá.

Már csak Putyin bólintására várnak, de mivel Vlagyimir Vlagyimirovics (még drezdai tartózkodása során, 1987-ben) megkapta a KGB Zájec-díját (ez a mindenkori legeredményesebb külföldi orosz kulturális intézet vezetőjének jár), a szakértők borítékolják a döntést.

Lexandro2000 2009.08.24. 17:52:50

Eszrevetel:
Ahogy a Lubjanka orosz iratat nezem, azt gondolom, hogy az elso L utan nem kell a J, mert U betu van utana es nem JU :)

Ekezetem meg nyista, bocs.

Lucius Flavius Arrianus 2009.08.24. 18:01:42

@tiboru:
én még azt is hallottam, hogy megkapta a szűzföldek feltöréséért járó Vörös Traktor Érdemrendet, valamint - bár lehet, hogy ez csak afféle legenda - róla mintázták Bugyonnij lovasszobrát is (azt hiszem, a paripát); ha ez nem is igaz, annyi bizonyos, hogy a kommunista embertípus megalkotásához vezető, joggal úttörőnek tekinthető kísérletei során Micsurin et. Zajec génállományát, Iljics bajuszkeféjét (vagy Krupszkajáét, most teljesen elbizonytalanodtam) és a GOELRO-terv teljes dokumentációját használta fel.

(Utánanéztem: Krupszkaja.)

Lucius Flavius Arrianus 2009.08.24. 18:07:51

OFF

Mondják, hogy a huszas évek végén Nagyezsda Krupszkaja et.nőnek nem tetszett Józsi bácsi modora, és ennek a meggyőződésének hangot is adott. Sztálin - mondják - ezt üzente az áskálódó özvegynek: "Ha Krupszkaja nem fejezi be azt, amit be kell, hogy fejezzen, akkor Iljicsnek nagyon hamar másik özvegyet fogunk találni."

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.08.24. 18:18:11

@Lucius Flavius Arrianus:

És ahhoz mit szóltok, hogy 1968 őszén (amikor rendes évi pihenőszabadságát töltötte Szuhumiban) felkeresték a Szovjet Tudományos Akadémia Genetikai Főosztályáról és a KGB elnökének írásos engedélyét lobogtatva kétszer szto gramm ondót követeltek tőle, mondván, hogy ennyivel tartozik a Pártnak és a szovjet népnek.

Miután aprólékosan áttanulmányozta az engedélyt, Zájec mindössze 48 órát kért a feladat teljesítéséhez. A kérdésre ("Elvtársnőkre nem lesz szüksége, őrnagy elvtárs?") büszkén megrázta a fejét és azt mondta:

- Nem! Közben Oroszország Anyácskára fogok gondolni!

Az ily módon begyűjtött örökítőanyag állítólag egészen 1972-ig kitartott; egy vastartalék (2 köbcenti) a mai napig mélyfagyasztva, Szibériában van elrejtve valahol, és a tégelyre rá van írva: csak a III. Világháború után használható fel!

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.08.24. 18:23:54

@Lucius Flavius Arrianus:

Na tessék; és még mondja valaki, hogy Joszif Visszarionovics nem volt egy igazi humorzsák!

Lucius Flavius Arrianus 2009.08.24. 18:33:49

@tiboru:
én azt hallottam, hogy a Szovjetunió Tudományos Akadémiája megalkotta azt, amit csak a materializmus filozófiai és a szovjet géniusz materiális erejével lehetett megvalósítani: ha nincs, akkor meg kell alkotni Istent.
Na ehhez kellett ama kétszer szto gramm.

Pöttyös Tehén 2009.08.24. 18:57:08

@tiboru: az ingyen bérletet és a taxikupont úgy tudom csak az Odintsovotól Shchelkovoig tartó napi többszöri ingázások miatt kapta. ott laktak ugyanis kiképzésének korai szakaszából származó zabigye... akarom mondani a szovjet kémek következő generációjának ifjú tagjai.

Kismy 2009.08.24. 18:58:02

@Pöttyös Tehén: khm az előző komment is én voltam, csak ez a túlzott adminisztráció folyton megzavar...

jonnglenn 2009.08.24. 19:21:59

rosszul tudod.

a Politbüró nagyon is megbecsülte Zájic elftársat és nem alázta meg holmi átszállós zonajegyekkel

és külnben is mivel az alkalmazott álca szerint veterán kisnyugdíjasnak álcázzta az álcája ezért senki sem kért tőle bérletet az elektrícskán mer kituggya hogy nem e Buharinnal itta együtt a vodkát a cseljabinszk pályaudvaron bevagonirozás közben.

Lucius Flavius Arrianus 2009.08.24. 19:31:47

@jonnglenn:
vodkázni ugyan Buharinnal vodkázott, de a borscsot, azt már Kaganoviccsal meg Molotovval zabálta a dácsájában az opportunista disznaja :-(

jonnglenn 2009.08.24. 19:38:44

A Kaganovics sztori is igaz.

Még jó hogy nem csak én vagyok itten elég jól értesült.

Most mennem kell pókerezni, de majd vissza-vissza nézek aminek Tiboru biztosan nagyon fog örülni

A. Leonov

paranoid T.R. marcipan 2009.08.24. 20:04:33

bármit is szedtek, én is akarok belőle!

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.08.24. 21:39:20

@Pöttyös Tehén:

'71 kemény telén történt, amikor (életében először és utoljára) négy napra munkaképtelenné vált. Az esetet három figyelő-csoport is dokumentálta, tehát hitelességéhez nem fér kétség.

Zájec éppen otthon tartózkodott (asszem akkor kapta meg az Élenjáró Inszeminátor tiszteletbeli címet a gyermekkorát bearanyozó V.I. Lenin Kolhoz párt-alapszervezetétől), és (látszólag) céltalanul kóborolt a moszkvai utcákon, amikor pisilnie kellett.

Nem teketóriázott, hanem egy utcai lámpa mellé állt és elkezdett vizelni.

Sajnos, az utóbbi időben teljesen hozzászokott a dél-franciaországi enyhe januárokhoz, mert nem tette meg azt a (moszkvai férfiak számára teljesen hétköznapi) óvintézkedést, mely szerint szakaszosan pisilünk, 5-7 centis sugarakban adagolva a vizeletet, záróizmunkat 1,5 másodpercenként megfeszítve.

Ezért hímvesszője (a folytonos, tehát meg nem szakított vizeletsugár miatt) hirtelen odafagyott az utcai lámpához.

Zájec azonban nem jött zavarba, noha enyhe fájdalmat azért érzett: letörte a jégcsapot és nagy ívben elhajította.

Igenám, de ennek egy része a húgyvezetékben szilánkosodott, ezért - amint az a bevezető bekezdésben is említettem - Iván négy napig képtelen volt az erekcióra.

Ekkor történt, hogy beutalták a KGB-klinika urológiájára, ahol nagyon unatkozott, és ráérő idejében ekkor olvasta el a Csendes Dont, de végig azt kérdezte a nagymellű Maruszja nővértől, hogy mikor bukkan már fel a Keresztapa a könyvben.

paranoid T.R. marcipan 2009.08.24. 22:03:06

@Lucius Flavius Arrianus: olyan tapasz nincs is:) hányat tettél te magadra??

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.08.24. 22:05:32

@paranoid marcipan:

Csak a felirata fentanyl, nem a vegyi összetétele :-)

Mentula 2009.08.24. 22:06:49

XDDDD

Prof, brómos tea rlz...:)

paranoid T.R. marcipan 2009.08.24. 22:10:15

@tiboru: akkor megzavarodtam. mi az összetétele? mert tény, h én inkább hallucinogénekre gondoltam, mint opiátszármazékokra, de hát én mindent, és mindennek az ellenkezőjét is elhiszem:):)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.08.24. 22:38:59

@paranoid marcipan:

Hát persze hogy nem opiát, máskülönben már rég elaludtunk volna, és az senkinek sem jó.

paranoid T.R. marcipan 2009.08.24. 22:44:00

@tiboru: de a... tudod mit? feladom:) amennyiben ingerenciátok van bejákról, nuerekről és hüje nemzetközi közösségről csevegni, akkor arra képes vagyok. ma más nem megy:)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.08.24. 22:50:48

@paranoid marcipan:

Te szegény... Akkor inkább nyomj be egy hideg sört és térj nyugovóra - mekkora ötlet, én ezt fogom tenni...

Jó éjt mindenkinek!

paranoid T.R. marcipan 2009.08.25. 13:09:15

Poszthoz nem illik, szóval OFF.
Nem akar valaki mostanában írni a kínai haderőről?

paranoid T.R. marcipan 2009.08.25. 13:25:43

még egy kvk, aztán esküszöm abbahagyom.
két rombolón 800 fős legénység plusz 70 különleges egység az kevés/átlagos/sok/ennyi ember nincs is, kérem kapcsojja ki.

és kedves prof, elnézést,h a zseniális, nagyszerű, felülmúlhatatlan, humoros posztodnál ezzel zaklatom a közönséget:)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.08.25. 13:27:46

@paranoid marcipan:

A katpolos sorozatnál részletesebbet és alaposabbat nehezen tudnék elképzelni...

katpol.blog.hu/tags/s:pap%C3%ADrs%C3%A1rk%C3%A1ny

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.08.25. 13:39:20

@paranoid marcipan:

Két MILYEN rombolón? MIKORIN? - kérdezné egy haditengerészeti szakértő-kolléga...

Én nem vagyok az, tehát azt mondom, hogy egy hangyányit soknak tűnik, de csak egy hangyányit. Egy átlagos (ha van ilyen...) mai romboló legénysége úgy 250-320 fő (szakáccsal, matrózokkal, torpedósokkal együtt).

Mit keresnek ott a különlegesek? Nyaralás? A 70 az ugye fő, és nem mondjuk szakasz..?

Várom a szagértői véleményt.

paranoid T.R. marcipan 2009.08.25. 13:58:52

@tiboru: katpol eszembe juthatott volna, köszönöm:)

na, a sztori az, h kína elment szomi kalózokra vadászni, mert nem értékelte, h nincs biztonságban az olajszállítmánya. és erről ezt olvastam:
"China deployed early in 2009 two destroyers, including the Wuhan, one of its most sophisticated warships, and a supply ship to help combat Somali piracy in the Gulf of Aden. The ships have about 800 crew and 70 special operations troops"
lehet, h rosszul fordítottam, akkor javíts ki, és legalább nem fogok hüjeségeket leírni:)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.08.25. 14:05:22

@paranoid marcipan:

Tehát két romboló + egy támogató hajó.

Akkor a 800 fő a három hajó legénysége + a hetven fő különleges, akik majd morcosan néznek; így stimmel :-)

Amúgy meg lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha már haza is mentek volna...

Nem, nem emlékszem rosszul:

www.marinebuzz.com/2009/08/10/chinese-destroyer-shenzhen-visits-kochi-after-somali-anti-piracy-mission/

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.08.25. 14:07:18

@paranoid marcipan:

Ez lehetett a művelet:

* Destroyers Wuhan (DDG-169), Haikou (DDG-171) and Supply ship Weishanhu (887) of South China Sea Fleet sailed out on December 26, 2008 from China’s Hainan island.
* Commenced escort operations off Somalia from January 06.
* Led by Rear-Adm.Du Jingchen with destroyer Wuhan as the flagship.
* About 800 crew members, including 70 soldiers from the Navy’s special forces participated in the mission.
* Both destroyers escorted 179 Chinese vessels, including 73 ships from Hong Kong and nine from Taiwan.
* Also protected 33 foreign ships and rescued three vessels chased by pirates.
* Both destroyers returned after four-month escort mission to a naval base at Sanya in the southernmost province of Hainan island on April 28.
* The supply ship, Weishanhu, continued operations off Somalia.

proletair · http://lemil.blog.hu 2009.08.25. 14:16:12

@paranoid marcipan:
Épp írtam volna, hogy 350 fősnél nagyobb legénységű rombolóról nem találtam adatot, és az a 350 fős is kínai. De ebbe benne van a kapitány elvtárstól a politikai tiszt elvtárson át a alhorgonykezelő matróz elvtársig mindenki.

paranoid T.R. marcipan 2009.08.25. 14:20:07

@tiboru: megunták, hazamentek, van ilyen. ez mondjuk megvolt, csak ugye az időrendiség:)
a hiba a rendszerben ott volt, h a troopot egy csapatnyi embernek értelmeztem. és bár nem sok lövésem van a dologhoz, de lemiles tanulmányaim alapján azért fenemód soknak éreztem ezt. de hála neked, nyugodtan fogok aludni:):)

paranoid T.R. marcipan 2009.08.25. 14:22:01

@proletair: a kínaiak a nagy számok törvénye alapján dolgoznak. de lehet, sok az elvtárs:)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.08.25. 14:34:38

@paranoid marcipan:

Egyszerűen IMÁDOK nyugodt álmot biztosítani :-)

Hullafotós 2009.08.25. 16:42:07

Monsignore Professor Prizka,

"Az, hogy olyan sok ügynökünket kapcsolták le akkoriban a nagy Szovjetunióban..."

Csak nem aztatat akarod ezzel mondani, h mi, elhajló nyugatosok vért pumpálva nemesb' szervünkbe merészeltünk a nagy, bocs Nagy, Szovjet és Baráti Országgal szemben kémkedni, miközben idehaza a pártközpontnak továbbra is forró vonala volt a Kremlhez?
Józsi bácsi utódai érintetlenül hagyták volna az ideológiailag megbízhatatlan, csupán tud-tech-hoz értő, pohaorrú magyar hírszerzőket...?
Hm, nálam némi zavar támadt az éterben, de lehet, h csak a maligánhiány miatt...

hullakatt

Hullafotós 2009.08.25. 17:14:41

Egyébiránt pedig jár a kupica uraságodnak is.
Michelin csillag helyett lemiles kupicaértékelést fogok bevezetni. Aki "Jót, s jól" ír, az érdemesülhet egy kupicára.

Tiboru
Titus Pullo Urbino
Professor Prizka
szs.
Neoprimitív
ZigZag
MTi eddig a lemil kupicadíjas szerzői.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.08.25. 18:24:20

@Hullafotós:

Nem mondod, hogy Mentula, a vikingek és a skótok krónikása hoppon marad?!

Zig Zag · http://lemil.blog.hu/ 2009.08.25. 23:23:59

@tiboru: 3 hete voltam utoljára egy romboló fedélzetén. az igazság az, hogy ez egy WW2 kísérőromboló volt, amivel a konvolyokat kísérték a nagy atlanti vizen. naszóval azon nagyjából egy gyufaszálat sem lehetett leejteni, ha rajta volt a legénység - olyan szűk és kevés volt ott a hely. annál már csak egy WW2 tengeralattjáró kisebb. na azon is pont akkor voltam :) ennek némileg ellentmond, hogy volt rá példa, hogy különlegeseket zsúfoltak fel egy rombolóra, aztán be is vetették őket. kérésre konkrét műveletet is mondok.

Vérnűsző Barom (törölt) 2009.08.26. 00:20:40

@Hullafotós: Hát, pedig alig pár éve ilyesmire hivatkozott egy Medgyessy nevű exgúrénk. Akinek - szerinte - az volt a munkája, hogy keresztbe tegyen a nagytesónak...

Vajon kikérhető a Securitate-nál vezetett aktája?

jonnglenn 2009.08.26. 07:52:50

Az akta már bezúzásra került, de egy másolatot azért beleégettek vallatás közben jon baszeszku medveidomár retinájába vallatás közben.
Baszeszku fedőneve a GRU-nál a medvegy volt , amivel természetesen a konkurens nyugati szolgálatokat zavarták össze, ugyanis Zajecnek és Baszeszkunak se volt köze a vízhez az égvilágon soha.
A román szolgálatok kapcsolatfelvétele Zajcevvel elég nehézkes volt, ugyanis a kapcsolatfelvétel időpontjában már négyesügynökként tevékenykedő Zajec et. allergiás volt a kóskaszörre és mivel Romániát erős válság sujtotta abban az időben Baszeszkut kóskabundába öltöztették medvebunda helyett, amitől is Zajec et,. erős tüsszögésbe kezdett.

Hullafotós 2009.08.26. 12:08:16

@tiboru: hibáztam! Herr Mentula, forgive meg, por favor!

correction:

Tiboru
Titus Pullo Urbino
Professor Prizka
szs.
Neoprimitív
ZigZag
MTi és
Mentula eddig a lemil kupicadíjas szerzői.

- - -

Egyúttal remélem Prof Prizka válaszol a provokatív kérdésemre. :-))

Hullafotós 2009.08.26. 15:40:54

@Professor Pizka: stimt, van az úgy, hogy egy beszélgetés néma borozásba torkollik - riszpekt és köszönet.

eznemisénvagyok 2009.09.05. 10:31:28

Gyanakszom, hogy ez csak vicc.

:o)))
süti beállítások módosítása